Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gilfoyle
őstag
Megjött a csomag, a Buds is benne volt. Nem volt szín választására lehetőségem, szürkét küldtek.
-
Diesel38
tag
Ja értem.
Nekem az exclusive színekből a narancs tetszett 22 U-nál iszonyatosan. Csak 4-5 hetet írt + nem voltam benne biztos hogy Mo.-ra szállítanak. A samsung német oldaláról nem is lehetett megadni Mo.-ot, csak az osztrák oldal engedte, de így sem voltam benne biztos, hogy kihozzák.
Bár ha No.-ban élsz akkor mázli! -
David3
őstag
válasz
Diesel38 #1190 üzenetére
Német Amazonról, elég jó részletfizetést kínálnak. Egy összegben nem akartam, ezért választottam részletfizetést. Igaz a Samsung német oldalán is volt ilyen lehetőség, de valamiért nem fogadta el a bankkártyámat.
Még lehet futok egy kört a Samsung oldalán, mert meg kell vallanom, hogy a grafit színű eléggé bejön.
-
Greg-77
aktív tag
Azért a hétköznapi használat során nem mondanám olyan szembeötlőnek a különbséget ezen videó alapján: [link]
-
David3
őstag
Mivel a Plus verziónak még nincs még külön fóruma, ide írnám OFF Topik-ként. Szóval az Amazon ma aktualizálta a szállítási adatokat, április 2-ára módosult a várható szállítás.
Szerencsére nem sürgős, ennyi előrendelés lenne, hogy nem bírják a gyártással követni?
Eredetileg 14-én kaptam volna meg úgy, hogy Amazonon március 11-étől lett volna elérhető.
-
Kasya
nagyúr
Ez a Dual-Sim kikeszit. Olyan szinten standby, hogy a SIM2-t konkretan megszakitja ha huzamosabb ideig nem hasznalom. Utana pedig nem csatlakoztatja fel, amig arrol nem kezdemenyezek aktivitiast.
Mai eset:
Tegnap még rendben volt minden, a nap folyaman sokat hasznaltam mindkét SIM-et.
Ma délelőtt jött 3 nem fogadott hívas SMS ertesito. Ki se csorgott, masik fel szamara szimplán elérhetetlen voltam.
Visszahívom SIM1-ről, azonnal kicsorog (nem vette fel, ezért gondoltam hívom másik SIM-rol). Hívom SIM2-rol, ami 15-20 sec-ig némán kapcsolodott (gondolom a halozathoz), majd mikor mar majdnem kinyomtam, elkezdett kicsorogni.Ugy erzem, hogy kb 12 ora inaktivitas utan a SIM2-t lekapcsolja...
-
Kasya
nagyúr
Átmentve a másik topikbol, hogy megkövethessem magam kesobb (helyesirasi hibakkal egyutt):
2022-02-26 14:29:571,5 heti tapasztalataim alapján:
Környezet:
Munka és szabadidő.
Kinti (semmi közepén változó helyeken)- és benti munka, este játék, éjjel pedig olvasás (manga és könyv).Alvás nincs...Telefon beállításai:
Adguard VPN, adaptív/élénk/WQHD kijelző.Amiről váltottam:
Note8 --> Asus Rog 3 (SD 865+) --> S22UTapasztalat:
- A Note funkciókra nem tudok rosszat mondani, nagyon hiányzott. Vagyis egy dologban igen, de azt lentebb fejtem ki. A toll is érezhetően gyorsabban ír, mint korábban, kisebb a latency.
- A Samsung ökoszisztéma is patent (Smart Things, Samsung eszközök kommunikációja, stb.). Sony BT fülessel is. Asus itt problémás volt, hiába "Android és tudja"...
- Kamera rendben van. Note8-hoz képest az Asus is visszalépés volt, úgyhogy én itt hatalams előrelépést érzek. Ugyanakkor igen, vannak szoftveres hibái a képminőségben. Nem vészes, ha nem javítanák is rendben lehetne, de bízom benne hogy ez csak jobb lesz. A gyenge fényviszonyos képek remekelnek. "Előkap és lő" szinte minden szituációban jól működik, de vannak helyzetek amikkel a párom S21-e jobb képet lő. Manuálban viszont már nincs gond. Ezért is gondolom, hogy az sw a ludas...
- Aksi szuper. Rog 3-mal (amit 80%-os aksi szinten használtam) egyenértékű időt tudok vele produkálni. Note8-hoz (1200 ciklussal) viszonyítva meg ég és föld.
- Kijelző no comment. Hibátlan, nincs rózsaszinesedés, se csíkozódás, semmi hiba. Színprofil se tolódik el a Hz váltásoktól. Min és max fényerő is hozza azt, ami minden igényt kielégít. Ami nagyon hiányzott Asus után, az a teljes kijelzős alkalmazások. Majdnem minden helyzetben kihasználható a fullos kijelző...imádom. Sajnos az alkalmazások többsége nincs kontrollálva a Samsung által és fix 120Hz-en futnak.
- Hangszoró jó, de nem kiemelkedő. Mély nincs, közép-magas orientált. Podcastra kiváló, zenére közepes (hangos, de minőségben alul marad). Asus és és föld e téren. Ugyanakkor a telefonálás....
- Telefonálás kiváló. Szuperül hallanak mindig, és én is másokat. Asusnál voltok gondok, de az, aki nem tudta hogy váltottam az első rekaciója mikor megszólaltam az volt, hogy "őő wow...mi történt a hangoddal, olyan tiszta".
- Internet. Na itt a Samsung 10 év alatt sem tudott előrelépni. Adguard is simán bekeverhet neki, wifi-4g váltás nem tökéletes gyenge térerő esetén sem és képes random eldobni hálózatot úgy, hogy "minden rendben". Samsung betegség, ami valakinál előjön, valakinél nem. Volt a Adguardnak is gondja utolsó frissítéssel, fenntartom a lehetőséget, hogy az zavart be. Kemény összehasonlítani mondjuk a bika erős Asus dual-channel wifi kepesseghez...nagyon elvoltam kényeztetve vele, úgy érzem.
- Teljesítmény. Vegyes érzéseim vannak. Először is, a szintetikus tesztek alapján jó a teljesítmény CPU-ban, GPU-ban pedig nem rosszabb mint egy SD 865+. Tehát ebbő kiindulva az elvárásom az volt, hogy a ROG 3-nál nem lesz lassabb....és az lett. Nagy levegő, sóhaj...
Tehát a Note funció. Toll a kézben, gombját benyomom, majd legyintek egy V-t a képernyő kivágáshoz...eltelik 2 sec, majd bejön a funkció.
Edge panel behúz...szépen 120Hz-en bekúszik..vagyis bekúszna, mert féluton megakad egy ms-re. Betültődött a RAM-ba, utána már nincs gond. Csak első indításra....
A telefon animációit mindig kikapcsolom. Samsung esetén ez főleg kell, mert nekem idegesítően lassúvá teszi a napi használatot. Ugyanakkor előjön az, amit amúgy nagyon jól takar...mikrolaggok. Kicsit úgy érzem magam, mintha egy felső-közép kategóriás SOC lenne a telefonba. Összességében az sem, mert a Samsung A51-em nem produkál ilyet. Hogy ez a Samsung UI-ra írható e? Nem. Egyes nem jól optimalizált játékok alatt is érezni ezt. Mintha egy "szétoptimalizált, aksikímélő" kernel futna rajta XDA-ról.
Ezt erősíti az is, hogy "Energiatakarékos módban" a 70% CPU szint is bőven elég kellene lennie sokmindenre...de nem elég. Legalább 50%-os korlátozásnak érződik. Mondom ezt úgy, hogy bújtam elég moddolt romot és az Asust is széjjel lehetett tuningolni gyárilag. Az Asus jelenleg azt mondom, hogy vajsima, iszonyat gyors és rezponzív. Hozzá képest az S22U visszalépés. Pedig a SOC elvileg nem az. Eltudom képzelni, hogy optimalizálatlan még a telefon és mielőbb frissítik.
Másik akadási pont pl: gyári téma alatt ha a kijelzőt bekapcsolja az ember a homokszemek "szétszóródnak" effekt játszódik le. Effekt alatt ha bejön a "jelszó, ujjlenyomat" feloldás, akkor az animáció 3 fps-sel fejeződik be. És nem mindig...alkalmanként.
Több ilyen kis apróság is van, amik a napi használatban előjöhetnek. Ha viszont az animációkat legalább 0.5x-re felteszem, sokat javul a helyzet...de nem így kéne elfedni a problémát.
Játékok amúgy jól teljesítenek, a melegedés nem roszabb, sőt, összességében nagyon elégedett vagyok vele és jobb, mint pl. Note8-nak volt.
- Melegedés eddig egyszer volt. Megjött a frissítés, majd ujraindulás után folytattam a mangák letöltését és játszottam, töltőn. Alapvetően utóbbi két tevékenység töltés ellenére sem melegítette fel a telefont. De nem bírt 38 fok alá menni a telefon, és a 41 fok fölé csak azárt nem ment, mert a töltést leszabályozta. Utána én húztam le töltőről. Kikapcsoltam a kijelzőt és visszament 37 fokra. 5 perc használat után megint 40 fok... újraindítás segített (valamint lefeküdtem, de reggel már nem volt gondom vele). Így biztos vagyok benne, a frissítés keltett valami zavart az erőben.
Genshint nem telepítettem, nem is fogom, mert nem fog meg. Nincs telefon amit ne kínozna meg. YT-on amúgy is vannak videők róla.
Kiegészítés: Exynos:
- A Samsung bekaphatja. AetherSX2 és más emulátorok felejtősek.Pozitívum:
- gyakori frissítések (eddig egy jött, a többit megelőlegezem)
- minőség minden téren (kijelző, összeszerelés, kamera)
- összeségében megbízható társ
- jó aksi
- a ZRAM nem csak díszMedian:
- hűtés egész jó, de nem a legjobb, viszont legalább nem megy a vizallosag rovasara.Negatívum:
- tökéletlen sw, mikrolaggok, kiforratlan
- manuálisan nem állítható képfrissítés az alkalmazásoknál
- S Pen bal oldalt (jobbkezes vagyok)
- nem 100%-osan megbízható internet (néha ki/be kapcsolást igényelhet)
- GameLauncher plugin inkább dísz és több gondot okoz, mint hasznot
- nincs gyárilag call recorder
Összességében nagyon jó telefon. Átlag usernek több mint elegendő, power usernek meg lehet előjönnek a leírt problémák (vagy mások). Én annak ajánlanám a jelenlegi állapotában, aki friss Note szériát akar, vagy gazdaságilag megéri feljebb váltania. Illetve annak, aki megelőgezi a Samsungnak, hogy belátható időn belül sokat javítanak rajta. -
Kasya
nagyúr
Amiket eddig osszegyujtottem a telefon teljesitmenyevel kapcsolatban:
Reddit alapján a GPU-t lekorlátozták (undervolting és underclocking), mert sem a fogyasztas, sem a hotermelés miatt nem lenne jól használható mobilban a jelenlegi RDNA 2. Erre a fozott romok adhatnak majd varhatoan valamilyen megoldast, nyilvan mas kompromisszumokkal.
Reddit kulcsszavak: exynos, rdna, angleErre ratesz egy lapattal, hogy az RDNA 2 Vulkan-t használ natívan, és az ANGLE project által fordít OpenGL-t. Emiatt szinten akadhatnak akadasok. Itt kossetek belém, nem merultem bele a reszletekbe.
A harmadik, hogy AA felkapta a hírt, miszerint lehet, hogy a Samsung 10000 app esetén előre meghatározott leszabályozást használ. Ezzel meghosszabbítva az uzemidőt és szintén elkerülve a melegedést. A Samsung ezt jelenleg vizsgálja.
Ezt mondjuk nem bánnám, mert nagyon jó eredményeket lehet vele elérni, csak orulnek ha manualisan is lehetne szabalyozni.szerk: basszus, ez a főtopik es eddig "barlanban eltem"?
-
polonic
félisten
Egyébként VoLTE hívásnál nálatok sem írja ki a HD hívás, annak ellenére, hogy simán megy akár EVS kodekkel is a hívás?
-
TODI1111
veterán
válasz
Elit3Zotya #1173 üzenetére
-
Pistakiss
őstag
Sziasztok!
Csak beköszönök, még távlatokban gondolkozom ezen a készüléken. Huawei P40Pro-ról váltanék.
Remélem mire oda jutok sok hiba ki lesz javítva és az ára is esik valamennyit
Sziasztok! -
-
-
gilfoyle
őstag
S21 Ultra -> Fold 3 -> 13 Pro Max -> S22 Ultra... Ez volt az utam az elmúlt pár hónapban. Néha visszasírom a Foldot, sok olyan tulajdonsága van ami nekem munkára előnyös volt. Viszont a kétkezesség meg a hátránya. Nekem... Szóval így utólag nem biztos, hogy teljesen racionális döntés volt a Fold lecserélése. Ha állandóan kell a ceruza és nincs szükséged a "laptop módra"
akkor hajrá. Én főként az utóbbi miatt sírom vissza néha.
Az ios csak kitérő, nem számít -
bbendre
őstag
válasz
GhostRider23 #1163 üzenetére
Ez van az az egész Android12-es vonalon a Google és a Samsung-al is. A Google Pixel6 al ez már hónapok óta tart azóta sincs rá rendes fix... Ugyan az az Exynos proci és modem kb.
-
stickrs
senior tag
válasz
Jah, többen irtuk már h gond van a hálózattal, itt ausztriába is ugyanez..mondjuk engem eddig az nem érint h nem értek el,v csak nem tudok róla, mert mindenki neten hív kb, de nagyon gyönge a térerö az biztos..
-
Bilux
veterán
Gondolkozom hogy a pár napos z fold 3 telefont lecserélem 22 ultrára de nem vagyok teljesen meggyőződve hogy jó döntést hoznék...
volt valaki hasonló cipőben?
-
GeoJoe
senior tag
válasz
Igen, nem szolgáltatói oldali, vegyesen jön elő mindenkinek. Nem találtam még rá megoldást.
-
horatio
tag
válasz
gilfoyle #1119 üzenetére
Február 15-i rendelés a Samsungtól. 128 GB burgundi. Várható szállítás február 18. 😊😊😊😊😊😊 Még ma is ezt írja webshop. (Még mindig csak "Rendelés leadva" státusz, ami kb. a nesze semmi fogd meg jól kategória.) Telefonon sablon válasz. Mailben sablon válasz. Már nem is idegesítem magam. Olvastam külföldi Samsung blogokat, Anglia, Németország dettó botrány az előrendelés.
-
wong kok wah
senior tag
válasz
Nálam is hasonló a helyzet , 2 db Telekom Sim van a telefonba...
-
Teal'C
veterán
válasz
Én Pesten lakom. 2 sim voda és telenor. Nem tapasztaltam még ilyesmit. De még korábbi telefonnál a voda rendszeresen csinálta aztán megreklamáltam vodánál és egyszer csak elmúlt.
-
GhostRider23
tag
Sziasztok! Nálam előjött egy hálózati probléma a galaxy s22 ultránál! Olvastam hogy redditen és a samsung community oldalán is több embernél fordult már elő ez a jelenség. Nem fogadok hívást, csak kapok róla sms-t hogy volt egy nem fogadott hívásom, kevés a térerő sok helyen, most cseréltettem a sim kártyámat zsír újra de a probléma sokszor még most is előfordul.
https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s22-series/problems-with-gsm-network-on-galaxy-s22-ultra/td-p/4926213
Valaki tapasztalt már esetleg ilyet? Mi a teendő? Sokan írják hogy szoftvergond lehet a háttérben. -
Teal'C
veterán
Ha nem nagyon akarod takarni akkor vagy gyári vagy spigen áttetsző szilikon. Én egy spigent vettem nagyon jól néz ki benne. Amazonon találtam még ami állítólag nem sárgul be soha, [link] de itt kicsit szkeptikus vagyok. Gyári fólia vagy valami uv ragasztós de csak ha értesz hozzá vagy felrakatod viszont akkor méreg drága lesz mert nem számolják olcsón.
Ha viszont valaki mindentől védeni akarja akkor ezt ajánlom jól bevált korábbi modelleknél tengerben úszómedencében stb... [link]
A cégnél több festő és kartonos is ilyenben hordja a telót van akinek több éve így van és ha kiveszed olyan minha most vetted volna ki a dobozból. -
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Mit gondoltok mivel célszerű védeni ezt a telót? Tokra, vagy valami hasonlóra gondolok.
Tetszik a dizájnja, amit nem szívesen rejtenék el, tehát vmi optimális risk/reward tokot próbálnék keresni. Vannak tippek?
-
Ez a videó alapján konkrétan jobban tetszik az exynos verzió képe, és amúgy a videó is szebb, csak éppen a stabilizálás bugos. Gondolom idővel javítják mert a kamera hardver (OIS) ugyan az szerintem.
#1152polonic: Én sem kaptam semmi értesítést, csak utalták. A buds-ról nekem sincs semmi infóm azóta sem. -
M5Norbi
őstag
Hi! Nem teljesen vagyok képben mert pár napja nem olvasgattam a hozzászólásokat de ennyire nincs készülék hogy éppen néhányan kaptátok meg van aki meg még vár és semmi hír pedig előrendelte?
És az S22 illetve az S22+ az meg méginkább késik? -
polonic
félisten
Nekem még visszajelzés sem érkezett a tmx-től, sem a buds-ról.
-
Teal'C
veterán
válasz
Elit3Zotya #1150 üzenetére
Az is lehet hogy elkészültek aztán odaadták a listát egy titkárnőnek na nesze ezt még ma intézd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Phantom Black, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Phantom Black, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256/12GB Black.
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest