Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfefe
addikt
válasz
kalolaci #4094 üzenetére
Nekem az uzletben mikor voltam es kertem a nilkint ( javasoltak, hogy ezt ) a csavo mondta van spigen es az fele annyiba kerul. Mondtam neki de ezt ajanlottak...
Aztan mondtam a sracnak., hogy ok legyen de ha nem jo nekem nem kell.
Hat nem is lett jo kozepen szivarvany szinu volt az uveg amikor ugy tartottam a feny fele.. Nezte is a srac, hogy akkor ez ott levegos mondtam akkor ez igy nem kell. Mondtam tegyuk fel a nilkint na mar felrakasnal latszott, hogy az jo lesz.. ahogy elsimult amikor keresztbe huzta a gumi lapot vagy mit...
es ahogy neztuk a spigennek csak a szele ragasztos mig a nilkinnek a teljes uveglap. Na ezert eri meg az.Ja es a teli uveg foliarol beszelunk nem olyanrol ami ki van vagva stb.. tehat ugynezki mintha a telo uvege lenne
-
kalolaci
senior tag
válasz
Markizmark #4095 üzenetére
Ami nekem van, az is. Annak jobb lehet, az érzékenysége?
-
kalolaci
senior tag
Ennyire jó lenne, ez a Nillkin fólia? Mivel jobb, mint egy olcsóbb?
-
trialboj
őstag
[Gyári fólia] habár ha már raksz rá valamit, nem értem miért nem rendes üveg megy rá, az megvédi akkor is ha odabszod a kavicsokkal tarkított földhöz, amitől semmilyen tok nem ment meg.
De abban én is egyetértek, hogy MINDEN telefonnak kellene gyári üvegfóliája legyen, ami tökéletesen illeszkedik, óriási hasznot hozna, mint applnek a dongle, inkább vennék drágábban samutól olyat ami tökéletes, mint hogy szívassam magam a millió gyártó 3-4mmel elszámolt szemétjeivel.
De hát ez van, jelenleg az earpod a business, mindenki arra van ráfeszülve, pedig ha a samu adná 10k-t is kifizetnének sokan egy jóféle üvegért. -
Teal'C
veterán
Nekem nincs rajta üveg és 2 napja kb 160cm ről pattant vagy 3at járólapon egy karcolás nélkül spigen liquid crystal szilikon tokban egy karcolás vagy bárminemű sérülés nélkül megúszta, persze egy pillanatra megállt bennem az ütő. A legtöbbet azzal véded ha tokban van és a 4 sarkán kicsit kiáll a kijelzőtől. Ez a tok nem bumper nem vastag de jól véd már több telefonom megóvta.
[link] -
kalolaci
senior tag
Nekem van ezen, de hogy milyen márka, meg nem mondom. Egy helyi gsm boltos rendelte, és ő is rakta fel. Rábíztam inkább, mert ő sokat szokott felrakni. (Nem tudom mennyibe kerülhetett, nem kért érte semmit.) A kijelző érzékenységét is lehet, "fóliásra" kapcsolni a menüben.
-
-
hp16
tag
Sziasztok!
A Nilkin 3D CP+ MAX üvegfóliát rá lehet rakni a gyári fóliára, vagy azt le kell szedni?Félek levenni, mert ha nem jó a nilkin, akkor fólia nélkül marad a teló. -
m_makai
tag
Üdv!
Ahogy látom még mindig opció telefon, én január elejétől használom. Gondoltam írok egy első benyomást, másfél hét használat után.Előélet: Nexus5-öm volt 3 évig aztán Pixel (1) ugyan így 3 éven keresztül. Szerettem a Stock Androidot, és a stabil működést a frissítéseket. A Pixel4 az akku mérte, ujjlenyomat olvasó és jack hiánya miatt esett ki, a fizikai mérettel még megbarátkoztam volna. Első terv az ennek az utódja lett volna, de a méretnövekedés nem tetszett. (Így vicces hogy egy ekkora telefont kompaktnak hazudnak. Kb mintha a Skoda Octavia lenne a kisautó, mert csak SuperB van a piacon, Ennyi 15 cm kisebb 10es androiddal működő telefon létezik)
Elvárások első benyomások:
A OneUI kellemes csalódás, minimális felesleges dolog van benne, a tárcsázója lehetne okosabb, de az nem vészes, sajnos amit megszoktam, annak (ExDialer) leállt frissítése. (Szívesen veszek tippeket, aki nem gyárit használ.) Ettől kicsit féltem mert pár éve volt a kezemben egy Honor8 ott irtani kellett a felesleges hülyeségeket.
Méret: Számomra felesleges az 5,8" nem érzek semmi pluszt a 5" képest, inkább hátrány amit aztán külön meg kell oldani és extraként eladni. Az Android 10 gesztusai jót tesznek a telefonnak, a bárhol lehúzható értesítési sáv szükséges, még a felugró menüs alkalmazás értesítéskezelést bele tehették volna. Nem kezem kicsi mert asztalnál ülve elfér de amikor jövök megyek már nagy.
Akku: Na itt előzetesen többet vártam a fórumposztok alapján. A Pixel minden sallang nélkül napi rutinnal 7.1-el tudta a 2 napot, később lett másfél, és hiába cseréltem akksit, a 10 már inkább csak estig bírta. Ez nagyobb aksival másfél napról indult, amikor közepesre vettem a procit, amit néha érzek akkor nyerek pár órát de nem számottevő. Az életvitelem nem változott. Tudom hogy az Aways ON kijelző eszi le, de pont ez egy olyan extra ami tetszik a telefonban.
Kamera: még nem használtam komolyan, nálam nem is annyira fontos, amit a Pixel hozott már az is elég volt, nyilván ha már benne van akkor használom.
Összességében pozitív az első benyomás, aztán úgy is később derül ki hogy mennyire időtálló a telefon, bár annyira nem vagyok nyugodt, mert nem vagyok benne biztos, hogy ez is 3 évig olyan szinten ki fog szolgálni mint a korábbi két készülék (tudom a megjelenéshez képest később vettem), és a tendencia szerint ha nem jön normális fold, akkor nem nagyon lesz 6" alatt telefon. -
kalolaci
senior tag
válasz
TheBikerider #4071 üzenetére
Nekem valamiért, nem müködik. Lehet, hogy csak nem jól van, beállítva.
-
-
kalolaci
senior tag
A "világító szélek" opció, az érteítések jelzésére szolgál?
-
trialboj
őstag
válasz
honeker #4051 üzenetére
Azt sosem fogja tudni egy ekkora telefon a mostani akku technologiaval! Volt teszt ahol megmutattak hogy ez az exynos proci, akkor merül a legjobban ha nem nyomkodod. És ezt biztos a samusng is látta, mert az uj akku menüben, már szinte semmi olyasmit nem mutat, hogy mennyit merült a telefon kikapcsolt képernyőnél. [kép]
Én nagyon keveset használom, napi fél max 1 óra sot, de így is lemerül 2 nap alatt, pedig 3-4 évvel ezelőtt kisebb akus telefon 4 napot is bírta ha keveset nyomodtam.
-
kátú
őstag
válasz
Markizmark #4064 üzenetére
Nem támogatja minden alkalmazás. AodNotify vel meg lehet oldani, én a messengert is azzal oldottam meg, és nagyon szuper
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy egyes alkalmazások esetében (pl gyári email vagy viber) nem működik a "világító szélek" funkció? Telegram pl működik. -
TODI1111
veterán
Igaz én note 10+ készüléket használok de nálam is jelentkezik ez a hiba. Kikapcsolom-bekapcsolom akkor egy-két alkalommal jelez utána megint nem. Reméljük javítják a hibát. Régebben megvettem a [prof reminder ] alkalmazást, addig azt használom. Tökéletesen működik.
-
Teal'C
veterán
válasz
#16820480 #4060 üzenetére
Na igen, én pl 3 max 6 havonta cserélek a vételi és eladási lehetőségek fügvényében. Szemét termelésnek ikább azt gondolom hogy minden gyártó évi 20 féle de közel azonos terméket ad ki itt ott némi változtatással. Ezt egyszerűen betiltanám.
Persze ez most furán hangzik pont tőlem aki ennyit cserélget. -
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #4011 üzenetére
Nekem a navi gombok miatt sosem jött számításba, de azt láttam, mennyien imádják, gondolom nem ok nélkül
Amúgy ezt a mono vs sztereó hangszóró dolgot sosem értettem... Kb 10 centire van egymástól a két hangszóró (ráadásul jobbára nem is egy irányba szórják a hangot, itt semmilyen valós sztereó térről nem igazán lehet szerintem beszélni, inkább csak nagyobb hangerőről.(#4042) Teal'C: Ez is egy megközelítés, de ha azt nézed, hogy most kaphatsz mondjuk kb 150-ért egy telefont, ami egy évig még simán fasza választás, még kap egy főverziót, és tök jól használható, aztán vehetsz megint egy ~1 éves modellt hasonló áron (minusz amennyiért a használtat eladod), ami megint egy évig simán jó lesz, és akkor új telefont használsz. Vagy egyben kifizeted a 300 körüli (feletti) összeget egy új telefonért, ami két főverziót kap ugyanúgy.
Persze ez olyan szempontból nem jó, hogy így jobban pörög a termelés, több szemetet meg egyebet is generálva, de az utóbbi években szerintem egyre kevesebben vettek már sok évre telefont. Mondjuk most lehet változik ez már, hogy a gyártók is szenvednek mit tegyenek bele, hogy tényleges előrelépésnek tűnjön az évente frissülő termékpaletta. -
za75
csendes tag
Sziasztok!
Nálatok működik normálisan (már aki használja) az értesítési emlékeztetők? Amióta felraktam a 10-es droidot a Pie-ra, azóta ez a funkció mintha nem is létezne, pedig előtte kifogástalanul működött. Akinek esetleg van rá ötlete, az ne fogja vissza magát és írja le, előre is köszönöm!
-
-
Az OK, de akkor csak brand névről, nem technológiáról beszélünk. Egyébként tudtommal csak a Super AMOLED / SAMOLED bejegyzett védjegy a Samsung által (és emögött van technológia többlet is, a digitizer és polarizer réteg integrálása). Az AMOLED a Wikipédia szerint sem védett név(jegy) vagy technológia.
-
Teal'C
veterán
válasz
migabi24 #4045 üzenetére
Sok minden számít, simek hálózat wifi bluetooth fényerő stb...
Az én véleményem az hogy jól el van találva ez a telefon és megéri az árát. Nincs párja jelenleg. De mint minden telefonom hamarosan ez is cserélődiknem azért mert rossz hanem mert lassan 3 hónapos és jönnek az újdonságok.
-
migabi24
nagyúr
válasz
TheBikerider #4052 üzenetére
Te is elvesztetted a fonalat elég rendesen
már nem is emlékszel min megy a vita
olvass vissza és próbáld meg értelmezni amit írok
-
Lényegében minden kommersz nagy felbontású modern kijelző (nemcsak OLED, hanem LCD is) aktív mátrix vezérlésű. Az AMOLED-ben az "AM" az "active matrix" rövidítése. Így minden OLED telefon / laptop stb. kijelző is amoled, még ha nem is így jelzik. Passzív mátrix vezérlést már csak egyéb "spéci" (nem univerzális kijelző célú), kevesebb képelem számú kijelzőkön használnak, mint pl. a szegmens kijelzők rádión, mikrón stb.
-
válasz
migabi24 #4050 üzenetére
Igen, benézte, de attól még a vége igaz, amit ír.
Amúgy meg: Az S7 egy kiváló telefon, de az S10e jobb természetesen. Szóval nem értem, hogy az S6 hogy lehet jobb az S10 hangszórójánál. Elnézem neked, mert már nem emlékszel, mennyire gáz volt az S6 hangzása. Az s7 jobb nála, meg az s10e is.
-
honeker
őstag
válasz
TheBikerider #4049 üzenetére
Azért szeretném le cserélni hogy legaláb 3 napot birjon 8-10 kijelzö idövel...de ahogy olvason ez sem egy erömü...1-1,5 napot kibir 5-6 ora kijelző idövel a pixelnél legaláb havi frisitések jönek
-
-
-
migabi24
nagyúr
válasz
TheBikerider #4037 üzenetére
2:1 az én javamra szóval valószinüleg te vagy süket
-
Teal'C
veterán
válasz
torma1981 #4040 üzenetére
Senki nem mondta hogy 130e lesz valaha is. Kb annyi lesz mint a note 10 volt valószínűleg. De ha most kell választani és a hivatalos árakat nézzük hosszú távra vásárolva mint azt eredetileg is felhoztam.
Az S10e jelenleg 170e hivatalos árban garival és már nincs szolgáltatónál, majd 1 éves és csak 1 android verziót kap ezután.
Az s20 kb 300-320e lesz várhatóan előfizuval ilyen olyan kedvezményekkel még kevesebb és 2 android verziót kap.Nos én ezért írtam hogy az s20 jobb befektetés annak aki most tervez vásárolni és a felső kategórián gondolkodik
Persze ott a méret kérdése is ami a szivárgások szerint az 5,8" ról 6,2" ra változik ez képátlóban 10mm így széltében 2-3mm magasságban 5-6mm lehet nagyságrendileg de ez még függ a képaránytól is és a kávák vastagságától.
-
-
kaciokos
őstag
válasz
TheBikerider #4037 üzenetére
Amúgy meg mi ez a felhajtás a hangszóró körül? Még a legjobbakat is megalázza egy normálisabb BT hangszóró, fülesről nem is beszélve. Nyilván a mérete miatt olyan amilyen, fél perces YouTube videóra bármi jó, de ha zenét hallgatok, vagy filmet nézek, akkor eszembe sem jutna használni.
-
-
migabi24
nagyúr
válasz
TheBikerider #4033 üzenetére
Majd őt is küld el
[link]
-
pit stop
addikt
válasz
tibbike01 #4029 üzenetére
Linkeket dobálhatod 100 alatti garis ajánlatokról, ahogy látom többen megnéznénk
Jó lesz az 125-ért nagyságrendileg.
Újonnan pedig 160 körül van gyári garival - és a kettő így reális egymáshoz és jó ár/érték.Most már nincs nagy különbség a generációk között, így akit nem szolgálna ki 2-3 évet gond nélkül ha most venné azt sem értem...
-
-
-
migabi24
nagyúr
válasz
TheBikerider #4016 üzenetére
Kicsit el vagy tévedve, az S6-ba sokkal jobb hangszóró volt pedig az még régebbi, az S7-nél még meg is magyarázták, hogy a vízállóság miatt történt visszalépés, annyira zavart a szerinted jó minőségű hangszóró, hogy végül ez miatt rásóztam az asszonyra mert annak mindegy, egy P9 megváltás volt utánna, de elfogadom az álláspontodat mert mindenkinek mások az igényei, nekem pl az itthoni sztereó láncom a dupláját éri a családi autónál🤣
-
-
sfefe
addikt
válasz
DanielLong #4008 üzenetére
Nekem meg tökre bejön az ujjnyomolvasó.
-
Munkas
aktív tag
S10e-hez is van S Pen, vagy az csak a Note-al működik?
-
kalolaci
senior tag
Én jelenleg is, az S7-et használom. Pedig decemberben vettem, az S10e-t. 😁
-
-
válasz
migabi24 #4014 üzenetére
Egész pontosan 4 éves model.
Azért az már nem mai. És a mobilos szekcióban, a tech világában, igenis réginek számít egy 4 éves készülék. Még ha nem is "kőbalta", ahogy Te mondod, de régi.Szerinted a leggyengébb mezőnybe tartozott.
Szerintem meg a legjobb minőségű hangszórót rakták bele, ami akkor elérhető volt. A sztereó iPhone 7 volt a legjobb, majd az akkori sztereó Sony Z5 csúcsmodellek, bár sztereó volt, kicsit halk és inkább magas hangú, utána a mono LG G5, Samsung S7, aztán meg a gagyi kínai márkák a legalján a recsegős hangszórójukkkal.Ezek az én személyes tapasztalataim.
-
PACSA75
őstag
válasz
TheBikerider #4006 üzenetére
Én kb fél évente cserélem a telefonjaimat, mert megunom őket, és ez már megvan fél éve, de egyszerűen nem találok olyan telefont amire érdemes lecserélni, számomra egyszerűen tökéletes, nem találok fogást rajta. Valószínűleg iphone lesz az utód, hogy legyen valami változás, viszont érdemben az sem fog többet hozni, sőt.
-
migabi24
nagyúr
válasz
TheBikerider #4013 üzenetére
Nem egy kőbaltárol beszélgetünk, pár éves modell, és az s10e alig jobb valamibe, az S7 hangszórója volt a leggyengébb az akkori mezőnybe is, nem csak mai szemmel
-
válasz
migabi24 #4012 üzenetére
Nem mai szemmel nézve....és ne hasonlítsd egy mai csúcs Samsunghoz,mert nem fair.
Akkor, abban az időben, nagyon is jó volt szerintem.
A hangszórója kb.minden telefonnak mono volt a Sony kivételével, ja meg az iPhone 7.
És ahhoz képest a Samsung jobban szólt minden mono hangszórós telefonnál. -
migabi24
nagyúr
válasz
TheBikerider #4011 üzenetére
Hát azért a külső hangszórója az kritikán aluli volt, az S10-nek meg etalon hangzása van
-
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #4009 üzenetére
Nekem abban még az nem tetszett, hogy a navi gombok sorrendje nem volt módosítható, mivel fizikai gombok voltak. Plusz hát mai szemmel azok a kávák 😁
DanielLong: A topikjában írtam pár dolgot, meg szívesen válaszolok kérdésekre is, csak nem akartam itt offolni nagyon
-
-
válasz
#16820480 #4000 üzenetére
Az ujjlenyomat olvasót én is rühellem! Egyszerűen kicsit ferdébb szögek esetén cseszik beolvasni, másrészt pedig 10-ből 5-ször írja, hogy az egészet takarjam le... Nálam ezelőtt Sony XZ1C-n a nagyobb olvasóval sosem volt ilyen gondom és sokkal kevesebbet szívtam vele. Az meg, hogy olyan helyre tették, hogy el sem érem kényelmesen meg sokszor a hangerő állítása helyett sikerül kikapcsolni a telefont csak hab a tortán.
Ja amúgy szeretem a készüléketbár kérdés nélkül váltanék egy ennél is kisebbre, ha úgy adódik.
szerk: Ha jól sejtem Xperia 5 lett helyette. Írnál róla pár dolgot? Ha nem lenne olyan baromi hosszúkás, akkor erősen elgondolkoztam volna rajta.
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #4006 üzenetére
Amúgy egyébként ez volt az első Samsungom, és tökre kellemes csalódás a legtöbb téren. Előtte csak ilyen tapogatás-próba erejéig volt a kezemben más tőlük, és emlékszem még az S4-S5 szoftveresen annyira borzalmas volt, már ránézésre is a csillámpóni hangulatú alap téma
De a One UI nagyon jó irányvonal és tök kellemes használni
-
-
-
törölt tag
válasz
djzolee91 #4001 üzenetére
Azt nem kimondottan neked írtam, csak aláírásban van benne.
Azért amúgy, mert van pár dolog, amiben számomra nem annyira tökéletes, és kerestem helyette olyat, ami talán jobban fog tetszeni. Például az akksi nekem kicsit csalódás OP6 után, hogy nincs meg a két nap. Vagy a teleobi is jó lenne néha. Ujjlenyomat olvasó is fel tud néha bosszantani. AoD is szerintem kicsit keveset tud, főleg hogy kb a Samsung vezette be annak idején. Azt sem értem zseb módhoz miért nem a közelségérzékelőt használják, ha már van, hanem a kamerát(?), mert sötét szobában is aktiválódik. Meg még pár ilyen dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung kompakt csúcsmodellje alig kényszerít kompromisszumra a kezelhető méretért és a nagyobb modellekkel teljesen megegyező teljesítményért cserébe. Nincs például véroxigénszint mérő. Na bumm.
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest