- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
-
Mobilarena
Hozzászólás előtt olvasd el ezt az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsimmy
aktív tag
A t-mobiltól kaptam emailben:
A kiszállító cégnek a csomagot átadtuk.
Kérjük, hogy az átvételi elismervényt csak abban az esetben írja alá, ha a csomag tartalmát tételesen ellenőrizte, mert az átvétel után hiányosságra vonatkozó reklamációt nem áll módunkban elfogadni!Csak ez miatt kérdeztem,hogy mi van a t-s csomagban,mert néha el szokott térni a gyáritól!
(Pl:füles nem agybadugós esetekről hallottam más telók esetében) -
Dr V
őstag
Úgy hallottam nem lesz hozzá aktív gyári...
Samsung boltos mondta.
Csak általános tartó van hozzá, amit rá kell szorítani. Van egy kínai ilyen tartóm, hasonló működési elvvel. 2. használatnál tönkrement egy műanyag pöcök. Hiába samsung, ha az is műanyag, nem biztos, hogy tartós lesz.... -
Halihó!
Próbáltam az alábbiakat: Polaris, Kingsoft, Quick, OfficeSuitePro -- nagyjából használhatóak.
Érdemi munkára viszont a SoftMakert ajánlom. Nem olyan csilivili, nem annyira fluid, ellenben az egyetlen olyan MS Office-alternatíva (ideértve a PC-s verzióját is), ami ténylegesen MS-kompatibilis dokumentumokat, táblázatokat állít elő.
PC-re is fizetős, de nem drága (kb. 20e Ft / 3 license + portable), és messze veri a Libre/OpenOffice kiadásokat.
Üdv: MaCS
-
chokito
csendes tag
-
lalakov
senior tag
Én ezt használom, szinte tökéletes: [Kingsoft Office]
-
Drbonci
aktív tag
Én se vettem még ki az S3-ét a dobozból, minősége egyenlő a 0-val. Egyébként én ilyen bedugóst használok, pont azért hogy nem engedi be a külső zajokat.
Illetve nem igaz mert egyszer kivettem kipróbálni, a rádió vételi minősége nagyon gyenge vele. Van kínai 3.5 hosszabbító azzal kb. dupla adót fog be normálisan.
-
Markizmark
addikt
Nálam a kijelző is vibrál ha takarékon van, pedig az nincs bejelölve, csak a CPU.
Tegnap este valamiért nem tudtam offolni a wifit, folyton visszakapcsolta és csatlakozott az itthoni hálózatra, csak akkor tudtam lelőni, ha elfelejtetettem(?) vele a kulcsot. Ma reggelre meggyógyult. Ez WTF volt?
-
72mviktor
senior tag
Ezt el is felejtheted.Mármint hogy összehasonlítod a két rendszert,ill a vasat.Az ifon azért tud úgy működni mert az aple mérnökeinek egyetlen adott hardverre kell optimalizálni a szoftvert.Ezzel szemben az androidnak többszáz féle vason kéne jól futnia.Ugye érzed a különbséget?De ezzel szemben ott a rendszer szabadsága és alakíthatósága,szemben az ifon zártságával.Mindenki eldönti kinek mi a fontosabb.
(#5041) Fradipuma
És ezzel meg is ölted a multi windows lényegét.Persze akinek nem kell kapcsolja ki.
-
Én párhuzamosan használom a note 2-t egy szifon 4s-sel, így hasonló nézőpontból látom a dolgokat mint te, viszont én az általad leírt lassulásokat nem tapasztalom.
Szerintem nézd meg, hogy nem-e fut valami víruskereső rajta, azt hiszem az enyémen is volt első nekifutásra valami mcaffee vagy mi, én letiltottam már az elején, így lehet hogy azért nem érzek ilyesmit.A böngészőknél a chrome-nak van egy egyértelműen észrevehető "lag"-ja, azaz amikor elkezdesz görgetni, egy kis idő után kezdi el a görgetést, nem úgy mint az ios-safarin. Én ezt úgy "oldottam meg" hogy nem a chrome-ot használom, hanem a másik, gyári böngészőt (fogalmam sincs mi a neve, "Internet").
Egy dolog lesz ami azonnal idegesíteni fog, és nem tudom hogy ez a képernyő érzékenységével, vagy mivel függ össze, de a nagyobb képernyő ellenére hatványozottan több hibával lehet gépelni a note 2 kijelzőjén, ez az ios-hoz képest sokkal rosszabb, egyszerűen idegesítő. 5 szóból 3-nál biztos hogy mellégépelek. Ezt én úgy oldottam meg hogy megvettem a swiftkey nevű billentyűzetes progit, mert abban állíthatóak a billentyűk méretei, így valamivel kevesebb hibával gépelek (meg ott a prediktív) de a szifonon való gépelés hibaszázalékát még ez is csak messziről integeti (tudom nagyon flémgyanúsan hangzik, de egyszerűen tényleg igaz, hogy a szifonnál nagyon ügyeltek a felhasználói élményre ami ott ehhez képest gépelés tekintetében hibátlan, itt meg a használhatóság alja). De ezen a platformon minden cserélhető, így végül megoldható.
Az email: van a gmail, meg van egy email progi, ez utóbbi exchange alapú, és pop3 levelezésre jó szerintem, de mivel ilyeneket egyáltalán nem használok, minden levelezésem (az összes fiók) a gmail-be megy be, így nem tudom bővebben. Azt majd figyeld meg, hogy az androidos gmail progival meg tudod csinálni azt, hogy ha úgy használod, hogy több fiókot kérdez le a gmail, és mondjuk egyik a céges, akkor ebből az androidos gmail progiból tudsz úgy levelet küldeni, hogy feladónak kiválasztod a céges címet, ilyet ios-on nem tudott a levelező, csak webről, illetve válaszíráskor működött.
A merülést meg tudod nézni, beállítások, akkumulátor, és kiírja hogy mi eszi az akksit. De ha ez is van, vagyis merülés, akkor egyre inkább arra gondolnék hogy valamilyen víruskeresőd van gyárilag telepítve. Nem tudom, én ebben abszolút amatőr vagyok, nem vagyok régóta androidos, majd a többiek megmondják hogy kell-e ide víruskereső egyáltalán. (Ez engem is érdekelne...)
A zenéket ha ráteszed a kártyára, húzd át nyugodtan egy az egyben a komplett itumes mappát, szépen beolvassa így is a zenelejátszó progi, nem kell vele vacakolni hogy rendezgesd.
Szánj rá egy napot, és menj végig a beállítások menün többször, mert nagyságrendekkel több beállítási lehetőség van mint szifonon. Ami nekem furcsa volt, ha más jelzőhangot akarsz beállítani sms-re meg emailre akkor úgy tudod megcsinálni, hogy az sms-progiban (szóval: "üzenetek") tulajdonságok gomb (vagy mi a neve) és ott tudod beállítani, engem pl nagyon zavart hogy az emailt és az sms-t ugyanúgy jelzi.
Ja, itt lehet olyat, hogy értesítést kérsz az sms-ről, hogy megérkezett-e, ilyen szifonon nincs, ezt állítsd be szerintem. Utána ha egy elküldött sms-re nyomsz hosszabban, akkor később is kiírja hogy mikor kapta meg az illető (meg persze azonnal is jelez).
Ha bármi olyan kérdésed van hogy szifonról-note-ra akkor szólj, próbálom kinézni.
-
Nincs név
tag
Alkalmazáskezelők/Akkufigyelők több kárt okoznak mint hasznot. Emailre ha Gmailt használsz akkor ott beállításoknál van egy "auto-fit automatikus méretezés vagy akármi" amit ha bepipálsz akkor lehet ki-be zoomolgatni, ahogy weboldalakon is.
A lassúságra nem tudok mit mondani, nem hiszem, hogy látnod kéne különbséget az i4-hez képest. Egyelőre azt ajánlom lakd be a gépet, ez már nem egy kötött rendszer úgyhogy bármit lecserélhetsz, custom launcherek, custom romok, kernelek van itt minden. Megéri beleásni magad.
Grat a cseréhez
.
-
Nincs név
tag
Baromság, hogy nem olyan kifinomult, és semmit nem jelent az, hogy a haverod nővérének szomszédjának a kertésze hallott olyat, hogy cserélni kellett a hangszórót. Millióból egy, lehet el fog romlani.
Hibával itt nagyon nem fogsz találkozni, ez jelenleg a legokosabb telefon amit kapni lehet, ha a méretét megszokod (amit egyáltalán nem nehéz, 1 hét után a többi telefon fog játékszernek tűnni), akkor le is tudtad a gondokat.
(Persze ez szubjektív vélemény, hiszen én is használó vagyok és valamilyen szinten elfogult de én még tényleg nem futottam bele semmi gondba.)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ha valaki azt hitte, hogy a Galaxy S III nagy, akkor most le fog esni az álla. A Note 2 ugyanis óriási, ugyanakkor finom szolgáltatásokkal rendelkezik.
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hyundai, Kia topik
- Politika
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Ford topik
- További aktív témák...
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest