Samsung Galaxy Note II - kifinomult óriás

Előszó, tartozékok

Mostanra tényleg mindenki számára egyértelművé vált, hogy az okostelefonok kapcsán az elsődleges tendencia a kijelzők méretének növelésében keresendő. Ha nagyon le akarnánk egyszerűsíteni a dolgot, akkor azt mondhatnánk, hogy minél nagyobb egy kijelző, annál inkább prémium kategóriás az adott termék. Ha azonban jobban belegondolunk, mindez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kijelzők fejlődésével és az egyre erősebb hardverből adódó, szebb multimédiás tartalmak születésével két részre szakadt a készülékek használhatósága. Egy nagy kijelzős masinán ugyanis kiváló élmény a tartalomfogyasztás, ugyanakkor a hordozhatóság valószínűleg sérül, bizonyos esetekben pedig az egykezes használatról is le kell mondanunk.

Samsung Galaxy Note 2
[+]

Úgy tűnik viszont, hogy a könnyű hordozhatóság a legkevésbé sem érdekli a felhasználók egy csoportját, a nagyjából egy éve megjelent Samsung Galaxy Note ugyanis sokak számára megdöbbentő sikereket ért el, viszonylag sokat eladtak belőle a koreaiak. Várható volt hát, hogy érkezni fog az utód, melyet az idei IFA kiállításon be is mutatott a gyártó. A Note 2-ről már akkor tudni lehetett, hogy nem egy egyszerű rókabőr, nem is egy ráncfelvarrás, hanem az első generációs modell, az elmúlt időszak táblagépei, valamint a Galaxy S III kapcsán megszerzett tapasztalatok és tudás összegyúrása egy igen méretes készülékké. Az új Note azt demonstrálja, hogy milyen extra funkciókat tudhat az Android abban az esetben, ha adva van a bivalyerős hardver, a hatalmas kijelző és az igen fejlett ceruza.

Samsung Galaxy Note 2
[+]

A tesztkészülékünket a Speedshop biztosította; döbbenetesen hamar be tudtak egyet szerezni, de nem akartuk, hogy ez szoftveres szempontból a teszt rovására menjen, úgyhogy a Samsung magyarországi központjánál dolgozó kollégák feltolták rá a legfrissebb elérhető firmware-t, hogy biztosan minden funkciót ki tudjunk próbálni. A masina doboza nem túl nagy, a csomagolástechnika pedig hasonló, mint a többi csúcsmodellnél; a tető leemelése után egyből a készüléket vehetjük magunkhoz, ha pedig az azalatt lévő papírréteget kihajtogatjuk, hozzáférhetünk a sztereó headsethez, a hálózati töltőfejhez és a microUSB-s adatkábelhez. Mást nem találunk a doboz alján, a negyedik tartozéknak is felfogható S Pen ceruza ugyanis magában az eszközben van.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés