Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
-
Mobilarena
Samsung Galaxy A40 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyitom
aktív tag
A40 és A50 es készülékeknél volt sok ilyen hiba (gyártási szériaproblémák), a szervíz általában alaplap cserével könnyen orvosolja a gondot. Nekem a50 nél volt gond nemsokkal a vásárlás után, ami miatt szervizelve lett és ma is kifogástalanul működik, illetve a droid 10 re való frissítésénél a kijelző színei lettek sárgás árnyalatúak, de ezt egy rendszervisszaállítás orvosolta. A páromnak az enyém után 2-3 hónapra rá vettem egy a40 est, annak soha semmi baja nem volt. Úgyhogy vannak szériahibás készülékek, amiket a szervíz gond nélkül tud javítani. Úgyhogy szerintem mid a két típus nagyon is megbízható jó készülék.
-
finley
junior tag
válasz
elfelejtette #4390 üzenetére
Szia,
Nálunk a cégnél kb. 30 db A40 van, de nem jelentkezett ilyen probléma.
-
punky10
addikt
válasz
elfelejtette #4390 üzenetére
Tavaly decemberben jött egy frissítés,azt még felraktam a feleségem A40-ére,azzal jó volt.Januárba lecserélte a telefont,nem tudom van-e frissebb verzió,de ez inkább hardveres hibának tünik.De ha megy szervízbe,akkor ott úgyis kiderül.
-
punky10
addikt
válasz
elfelejtette #4388 üzenetére
Manuálisan se,vagy csak az ismert wifikre nem megy fel autómatikusan?
-
elfelejtette
veterán
Kollégám A40-ese az utolsó frissítés óta wifin keresztül nem tud kapcsolódni szinte semmilyen eszközre. Ebben az a gáz, hogy a fényképezőgépét is azon keresztül vezérelte, szóval eléggé meg van lőve.
-
punky10
addikt
Nálam a feleségem inkább elkérte a fiókban heverő,tartaléktelefonként funkcionáló Huawei P20-asomat....
A szerviz óta ugyanis a SIM probléma megjavult,de előjött egy olyan,hogy a BT nem csatlakozik ujra.Sem headsettel,sem okosórával/karkötővel.Meg fotózásban is jobban tetszik neki.
Igy az A40-es lett tartaléktelefon. -
szimi57
őstag
Sziasztok!
Sajnos előjött a nincs regisztrálva a hálózaton történet. Ránéztem a jelerősségre. 8-9 asu. Xiaomi mellette 35-36 asu! Gari lejárt. A szervíz mennyiért tudná orvosolni a hibát? Más alternatív megoldás esetleg? -
DJGABI
addikt
Hangerő gomb nálatok már szállt el? Először csak a felfelét kellett erősebben nyomni, majd abszolút nem érzékelt, utána nem sokkal a lefelé. Szervizes szerint gyakori probléma, tegnap le lett adva, mai napra meg is lett, de sok köszönet nem volt benn... Gyanítom alaplapot cseréltek, szállt el minden adatom, de nyilván nem szóltak róla, meg 10-es droid került rá. XDA-n találtam megoldást downgrade-re [link], de így államvizsga előtt 2 héttel biztos nem ezzel fogok bohóckodni... Így is mire minden appot visszarakok... Meg főleg h nem is emlékszek volt-e fontos adatom, de a képek biztos elszálltak, belső memóriára mentettem. Asszem megy a fenébe amúgy is a háztól, belakva még 9-essel is tetűlassú volt már mostanában
Ugyanitt kérdés: aki esetleg váltott és olvasgassa még a topicot, ő mire váltott? Pixel 4A-t néztem ki, vagy használtan S10e, de istenigazából a pénztárcámnak mindkettő fájna...
-
kitsiwoaw
csendes tag
Sziasztok!
Valaki készülékében cserélték már ki a beszédhagszórót?
Ha igen kb mennyi idő?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
mereszk
csendes tag
Már nem garis.
-
mereszk
csendes tag
Szevasztok!
Az alábbi problémával küzdök:
A telefon random kikapcsol, naponta több alkalommal. miután kikapcsolt még hard resettel sem lehet bekapcsolni. kb 20 perc várakozás után viszont simán bekapcsolható,működik.
factory resettel , wipe cach-el próbálkoztam már, semmi eredmény.
Valakinek egyébb ötlete? -
nOvOp
senior tag
Esetleg ezt a programot megpróbálhatod.
Itt írtak róla, én használtam (ezt a telefont, GT órával) és tényleg jó. Persze nem biztos, hogy neked ez megoldás lesz. -
Luc001
tag
Ezt a cikket találtam. Csökkentett módban tudtam csatlakoztatni az eszközöket a telefonhoz.
Akkor most van olyan app a telón ami gátolja a bluetooth csatlakozás?
[link]
https://thedroidguy.com/how-to-fix-your-samsung-galaxy-a40-with-wifi-bluetooth-and-network-issues-1104270 -
rebla
aktív tag
válasz
donjohnson #4362 üzenetére
Nálam is ugyanez a gond. Igaz nekem az előző frissítés után következett be azonnal a sim kártyahiba. Meg az sd-kártya is néha lecsatolódik. A mostani frissítéstől vártam a hibát, de már azóta újra jelentkezett a probléma. Januárba szervíz ha nem oldódik meg. De szerintem ez szoftveres gond lehet. Hiába is írja mindenki hogy hárdver. 8 hónapos a telefon elötte semmi gond nem volt vele. Míg le nem frissült...
-
donjohnson
addikt
felraktam a decemberi update-et és nálam is megjelent a sim kártya felismerésének hibája (vicces, hogy még meg is említi hogy stabilabb sim-kártya felismerés). eddig semmi baja nem volt. aztán eszembe jutott, hogy miután települt a frissítés, letiltottam egy AppCloud nevű gyári app-ot. azt most visszaengedélyeztem és most nincs hiba egyelőre. bár még csak fél napja engélyeztem vissza ezt az app-ot.
-
nOvOp
senior tag
Vki próbálta már a Lineage OS-t ezen a készüléken?
-
v.t2a.cs
csendes újonc
Sziasztok
Tegnap este megjött nálam is az új update. A kameragondokat javította nálam (vaku használatakor sötét fotót csinált vagy túl világosat).
Az egyik újítás amit láttam:
Töltéskor kiírja always on display módban, hogy mennyi idő van hátra a teljes töltöttségig a töltöttségjelző alatt.
AppCloud -s értesítés feljött nálam is, bízok benne hogy nem meríti az akksit. -
pepe792
tag
Mi az az AppCloud? Mire jó? Mit csinál? Az utolsó frissítés óta naponta egyszer, értesítésben megjelenik és a következőt írja: Process updates. Initializing the experience
-
Luc001
tag
Megvolt a factory reset is de nem javult meg a bluetooth kapcsolat.
Látja az eszközt de nem csatlakozik.
Egyedül az amazfit-en keresztül az óra csatlakozott a telefonhoz.
Ha nincs ötlet akkor megy a szervízbe. -
Luc001
tag
Sziasztok!
A legutóbbi frissítés óta a bluetooth-hoz nem tudok új eszközt társítani. Esetleg ötlet a megoldásra? -
A40-re is jött frissítés (A50-re OneUI 2.5). December 1-i biztonsági javítás, plusz pár egyéb más funkció. Pl javítottak a SIM kártya felismerésen. 333 Mb a mérete. Erre nincs OneUI2.5, nem mintha annyira fontos lenne.
-
válasz
m.zmrzlina #4350 üzenetére
Szerviz.
-
m.zmrzlina
senior tag
-
válasz
m.zmrzlina #4344 üzenetére
Számítógép felismeri?
-
nyitom
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #4344 üzenetére
Ha még garis akkor pláne, de mindenképpen cseréltesd ki a telefon csatlakozóját. /Kosz nincs benne? Ezt még érdemes lenne lecsekkolnod/.
-
válasz
m.zmrzlina #4341 üzenetére
Másik töltő, másik töltőkábel?
-
m.zmrzlina
senior tag
Egyik napról a másikra előállt egy olyan hiba, hogy nem tölt a telefonom. Mondjuk annyira nem "egyik napról a másikra" mert korábban is csinált olyat, hogy mikor rádugtam a töltőt akkor mejelent a jelzés, hogy töltődik de valójábannem töltődött. Ilyenkor kihúztam a csatlakozót majd visszadugtam és rendben volt a töltés. Most azonban nem is jelzi nem is töltődik és mostmár csontra le is van merülve. A kérdés az, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen hibával illetve hogy szervíz vagy kuka felé induljak vele?
-
pepe792
tag
Áprilisban jön az android 11: https://mobilarena.hu/hir/a_galaxy_s20_szeria_kap_elsokent_android_11-et.html
-
Luc001
tag
Jött frissítés.
-
rebla
aktív tag
-
punky10
addikt
válasz
zeon.hu #4330 üzenetére
Cseles a kicsike...
Én sokáig azért halogattam,mert a feleségem nem tudta pontosan leírni a hibát.Amikor már kb 10-szer előfordult,hogy én sem gudtam felhívni(és nem is látszódtam a híváslistába)akkor fogtam,és az egész telefonját àtköltöztettem a tartaléktelefonra.1 hétig azt használta(szegény,egy A10-es volt...)Én meg beletettem egy nem használt dominósat.Azon aztán volt minden....Hívószám nem elérhető,nem kapcsolhato,kérjük ismételje,ellenőrízze...stb.Volt mikor csak simán feloldást kért,bolg mikor PIN-t.(Ez utóbbi azért volt furcsa,mert PIN sosem volg beállítva...
)
Lassan 2 hete jött viszta a szervízből,eddig nem jelentkezett egyik sem...
A szervizes sem csodálkozott,szerntem tisztában volt a hibával,sőt még Ő keresett nyomokat a kijelző beégésére.Természetesen egy jó szaakember talál is... -
zeon.hu
nagyúr
Sim eldobás hibát hogy jelentettétek?
Céges a teló, decemberben beviszik javításra, de nem adom le, ezért kéne pontosan megfogalmazni. -
rebla
aktív tag
Köszi srácok. Én csak azt nem értem, akkor miért nem azt mondta miközben hívtam és eldobta a sim kártyát ,hogy" előfizető pillanatnyilag nem kapcsolható"
Mert "ezen a számon előfizető nem kapcsolható" volt hallható. Olyan mintha megszűnt volna az előfizetés, ezért gyanakodtam a kártyára/szolgáltatóra Asszem elsőkörbe kártyacsere lesz. Most hogy kikapcsoltam a pin kodot nem tapasztaltunk hibát, vagy csak magátol vissza kapcsolja a sim-et... -
punky10
addikt
Az A40-nek van egy ismert tipushibája.Olvass vissza a topicban,elég sok user belefutott.Én is.Eleinte működött az 1 SIM,és a 2. slot használata,de az sem tartott sokáig.Szerviz lett a megoldás.
A Samsung szervízbe a srác a hiba közlése után nem kérdezett semmit,bólintott és elkérte a számlát.Ennyi.Másnap mehettem érte. -
rebla
aktív tag
Sziasztok! Párom A40 telefonjára jött egy szoftver frissítés.
Azóta " nincs sim kártya" hiba előjött. Lehet köze a frissítéshez a hibának? Amikor hívtam e közbe azt mondta hogy a "hívott számon előfizető nem kapcsolható". Ez érdekes ,ezért a kártya hibára gondolok. A telonor ügyfélszolgálat kártyacserét javasol első körben. Át tettem a sim 2 re, vissza állítottam alapra a hálozati beállításokat. De ugyan úgy meg van a hiba. Van amikor 5 perc alatt 2 szer eldobta a kártyát. Aztán kéri a pin kódot. Most kikapcsoltam a pin kodot hátha magátol vissza áll a hálózat. Reggel működött még..... -
Jester95
csendes tag
Sziasztok! Sajnos úgy jártam, hogy berepedt az A40-esem kijelzője, pont az alsó részen érte a behatás, ahol már az üvegfólia nem védte.
Maga a digitalizáló rész működik rendesen, de a kijelzőn ott van a csúnya pókhálósodás. Tettem rá új fóliát, ha vigyázok rá, van esély, hogy nem reped tovább? Ill. ha valaki javítattott már ilyet, milyen anyagi vonzattal számolhatok és hova érdemes fordulni, ha érdemes..? 2019 júliusi a készülék. Segítő válaszokat köszönöm! Kellemes hétvégét!
-
törölt tag
Samsungnál a 2 év gari az teljeskörű?
-
csaba1203
addikt
Elköszönök tőletek!
Beújítottam egy S10+-al, ami régi álmom volt és remélem nem lesz vele több problémám, mint a kis A40-el volt... -
törölt tag
Üvegfólia kellene hazai vétellel. hogy ne kelljen 3-4 hetet várni rá.
Az emag kínálatból melyiket ajánlanátok? [link] Van jó pár fajta. -
szenesember
aktív tag
válasz
#20584850 #4312 üzenetére
Asszem, félreértettél. A beragadt app-okat gond nélkül rendbe tudom rakni pl újraindítással, nem arra kell a Gsam. De, ha egyszerűen valamiért merül az akku, mint a nyeletlen balta, és a rendszer ebből semmit nem vesz észre, de még a statisztikábna sem mutatja, nem is figyelmeztet, hogy "hé, zabálja az akkut a jútyúb", akkor jön jól a Gsam. Az simán megmondja, h pl a youtube fogyasztott 38%-ot úgy h egy napja el sem volt indítva, és folyamatosan fut a háttérben (szvsz nagyon elszúrták a samsung-nál az akku statisztika részét...)
-
törölt tag
Amit nem használsz és engedi fagyasztani, letiltani azt le lehet. pl a google szolgáltatásokat ne babráld ha nem értesz hozzá.
Ne legyen kismillió alkalmazás telepítve pl 3-4 böngésző, lejátszók, mindenféle szir-sz@r dolgok.
Kevés az akkuidő a felhasználási szokásaidhoz akkor venni kell egy nagyobb üzemidejű készüléket mert a telónak nincs rossz akku ideje a lehetőségeihez képest.szenesember
Az appok beragadása ellen a készülék időnként újraindítása?
Nekem volt olyan, hogy a gyárilag telepített chrome böngésző lefagyott időnként.(teljesen törölni nem lehetett a rendszer része volt beépítve, és az android rendszer nem volt már támogatva.)
Az lett a megoldás, hogy root által teljesen törölve lett, és újra telepítve már ment rendesen. -
szpeet
csendes tag
válasz
#20584850 #4309 üzenetére
Igen így pontosabb. " Mit akarsz elérni" A lehető leghosszabb akku időt,
úgy hogy a teljesítmény módban nem a max energiatakarékos lehetőséget választom. Wifi bluetooth csak szükség esetén van bekapcsolva rövid ideig . Az internet kapcsolatnak folyamatosan kéne menni. (ügyeletben céges e-mailek fogadása). Melyek azok a fölesleges Samsung appok amit gond nélkül lehetne törölni? -
szenesember
aktív tag
Gsam battery monitor-t használom jó ideje. Az "advanced" statisztikákat engedélyezve nagyon szépen lehet követni, melyik app ragad be, vagy fogyaszt indokolatlanul sokat. A gyári Samsung megoldás egyszerűen NEM képes erre! Többször volt olyan, h beragadt a Youtube, vagy más app, illetve telepített app sokat szívott, és a rendszer meg sem nyikkant, még csak a statisztikában sem volt benne. Illetve normálisan követi a SoT-ot is. (Akkut alig fogyaszt, figyeltem más app-al)
-
szpeet
csendes tag
Szerintetek melyik a legjobb akkumulátor kezelő app?
-
_Dumber_
őstag
válasz
szucstom #4304 üzenetére
A füles 4 pines. (iTech L1)
DAC PC-re kötve tökéletesen teszi a dolgát. Hang ki-be megy rajta (zoom tökéletes).DAC telefonra kötve: Spotify tökéletes. A füles gombjaival meg tudom állítani a zenét, szóval azzal nincsen gond.
Telefonhíváskor ugyanakkor átvált a belső hangszóróra és a mikrofonra. Olyan mintha ekkor elfelejtené, hogy van e rajta füle.
(Egy Huawei P20lite is hasonlóan (nem)kezeli)
Azt már tudom, hogy Samsung Galaxy A71 telefon és másmilyen Dac kombóval nincs gond.Namost, vagy a A40 (P20lite) ilyen, vagy a DAC sztrájkol (lévén hogy Apple).
Kérdés az, hogy másnál, A40 mellett más típusú dac is csinál e ilyet. -
_Dumber_
őstag
Sziasztok
Használ valaki külső DAC-ot a telefonhoz?
Én vettem egy Appel USB-c to 3.5 típust. Zenét tudok hallgatni rajta (szebb hangja van mint a beépítettnek), de a hivások nem jönnek ki rajta. Van valakinek ötlete, hogy miért? Telefon nem tudja az opciót, vagy beállítás kérdése? -
joci86
senior tag
válasz
#20584850 #4299 üzenetére
Megjött a Samsung hivatalos válasza...
"Tisztelt _______!
Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult.
A Samsung Electronics Magyar Zrt. által forgalomba hozott készülékekre két év gyártói garancia érvényes a dokumentumok (számla és magyar nyelvű, kitöltött Samsungos jótállási jegy) alapján. Ezeket a dokumentumokat a viszonteladó vagy szolgáltató tudja Önnek biztosítani.
Ügyfélszolgálatunkon a két év gyártói jótállási időn belül lehetőségünk van szervizbejelentést rögzíteni gyári meghibásodás esetén, hogy márkaszervizünk kiszálljon a helyszínre, és a szükséges javítást elvégezhesse pl. háztartási gépek esetén. Telefonok esetén az ügyfeleink szállítják be készülékeiket a szervizeinkbe.
A két év garancia leteltét követően, hivatalos márkaszervizeinknek lehetősége van kivizsgálni a készüléket és tájékoztatást adnak további díjszabásáról.
Bízunk benne, hogy mihamarabb újból igényeinek megfelelően használhatja készülékét. ..." -
tyti
friss újonc
Sziasztok! Érdeklődnék tud-e valaki segíteni. A probléma az, hogy a telefon régiót váltott és nem engedi a változtatást./GB/ Van erre megoldás? Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új A széria határozottan meggyőzően kezd, ideje is volt rendet tenni a termékpalettán, de ez az A sorozat már nem a prémium kategóriát támadja.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest