Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung Galaxy A40 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bibby
addikt
Az előbb kivettem a zsebemből, hogy az asztalra rakjam, és felvillant a kijelző halványan, középen az órával, még másodpercet is mutatott.
Hogy csináltam ezt?
Mert egyébként nagyon kellene egy ilyesmi funkció mindeféle led meg always on hiányában... -
Thusor
őstag
válasz
Andrewstarr #2696 üzenetére
És a szolgáltatónál is aktiváltattad? Mert flottában tuti, hogy kell külön kérni a VoLTE aktiválását. Utána jön is SMS a szolgáltatótól, hogy aktiválásra kerül a telefonon. Neked jött ilyen SMS amikor a kártyát először tetted a telefonba?
-
válasz
Andrewstarr #2696 üzenetére
Milyen szolgáltatóé az 1-es sim?
-
Gardoni
aktív tag
Nekem SIM1 - Telenor, SIM2 - DIGI
Mindkettőn kiválóan működik VoLTE! -
Bibby
addikt
Van bármi esély, hogy ujjlenyomatos feloldáskor rezegjen egyet? Vagy pl home gomb megnyomásakor?
Nagyon takarékosan bánik ezekkel a rezgésekkel... -
tigipuf
senior tag
Sziasztok!
Most jött meg a teló az alzáról xeh rom van rajta.Telekomos vagyok lecserèljem vajon a tkom-os rom-ra vagy nincs jelentősége?
Köszi. -
válasz
petrosilov #2686 üzenetére
Én egy gyári visszaállítást megpróbálnék (ha nem vagy még túl rajta). Hátha megjavul tőle. Aztán appok nélkül kipróbálni egy ideig, hogy úgy jó-e, hátha valamelyik feltelepített program okozta ezt.
-
válasz
petrosilov #2686 üzenetére
Küld vissza. Online rendelted, nem? 14 napos elállás él... Szerintem.
-
petrosilov
tag
válasz
Floydman #2684 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Most is nyomkodom a jószágot, szép is, gyors is, nagyjából egy-két percig. Aztán "Rendszer UI nem válaszol üzenet, majd csönd, vagy csak nem reagál semmire egy darabig, fekete képernyő, majd újra jó. Egy percig. Sajnálom, mert tetszene egyébként.
Akkor az lenne a terv, hogy visszaküldöm a T-nek, hogy elállok a vásárlástól, majd utána rendelek majd egy másikat. Nem érzem jó ötletnek szervizzel kezdeni, bár most sokkal egyszerűbbnek tűnne. -
Sungoo
addikt
válasz
Viktor0610 #2683 üzenetére
Az lesz, holnap telenor képviselet.
-
Floydman
tag
válasz
petrosilov #2675 üzenetére
6 hónap alatt 0 lefagyásom volt. Ugyanolyanfürge, mint újkorában
-
-
Sungoo
addikt
No, próba megvolt. Mindkét slotban próbáltam, nem működik, hívás alatt visszavált "H-ra". Még az lehet a ludas, hogy a telenor küldött egy konfigurációs SMS-t, de véletlenül kitöröltem. Nem tudom, hogy ez hatással van-e rá, mobilnet működik,
-
szenesember
aktív tag
válasz
Közel fél éve nyúzom, hibátlanul működik nálam is (TMH rom)
-
csaba1203
addikt
válasz
Andrewstarr #2674 üzenetére
Erre kíváncsi vagyok én is,mert nálam 1-es slotban van és a beállításokban is ez van engedélyezve de nem szoktam figyelgetni,hogy most VOLTE-t kijelzi vagy nem.
A hanghívások minősége teljesen jó nálam. -
válasz
Én sehol nem olvastam olyat, hogy tömegesen hibásodnának meg A40-ek. Én most tartalék telefonnak használom A50 miatt, de hónapokig volt üzemben és semmi bajom nem volt vele. Én mondjuk nem szolgáltatótól vettem, nem szolgáltatói rommal, hanem rendes XEH független magyar romos a telefon.
-
Andrewstarr
aktív tag
Nálam is gyengélkedik a Telenor (Komárom), azt írták máshol, hogy túlterhelt a hálózat állítólag, főleg estefelé és hétvégén, sokszor kapcsolom 3G-re vissza inkább. De ez csak mobilinternet nélkül, ha 4G-n rákapcsolom a mobilinternetet akkor felmegy full térerőre.
Sungoo: Majd írj, hogy mi lett, most nincs kedvem cserélgetni a kártyákat, a Telenor az 1-esben van, a 2-esben Digi, az kiírja, hogy van VOLTE.
-
Sungoo
addikt
válasz
Andrewstarr #2674 üzenetére
Köszi, ezt is kipróbálom.
-
petrosilov
tag
Sziasztok, tegnap vettem át a futártól a Telekomtól rendelt A40-et. Az öröm nem tartott sokáig. Sajnos gyakran lefagy, használhatatlan. Úgy tűnik megy vissza a feladónak. Ami viszont szöget ütött a fejembe: ma beszaladtam egy boltba, hogy mi a véleményük a típusról és mondták, hogy tele van a szerviz A40-ekkel. Igaz lehet a megbízhatatlanságról szóló hír? A fórumokon nem olvastam róla. Mert szívesen rendelnék egy másik A40-et, ha van esély, hogy az rendben lesz.
-
Sungoo
addikt
válasz
csaba1203 #2668 üzenetére
Ez gyári, csak az ikon pakk, és a háttérkép van lecserélve. Most telefonálgatok asszonnyal, azt mondja, hogy beszéd alatt is 4G mutat. A kijelzés meg azért kavart be, mert ha wifin lóg, akkor nem írja a 4G-t.
A kérdés most már csak a VOLTE kijelzés, hogy miért nem megy.
-
Sungoo
addikt
válasz
Viktor0610 #2663 üzenetére
Igazából a 4G jelzés sem látszik, lásd képen. Így nem tudom tesztelni. Most vagy a szolgáltató (telenor) szarakodik, vagy a telefon. De azt kizárnám, mert ez miatt vettem az asszonynak az A40-et, de ezek szerint felesleges volt telefont cserélni. Próbálnám aktiválni a VOLTE-t, hátha javulna a helyzet, azért erőlködök itt.
A szolgáltatás aktív, mert flottában vagyunk, és nekem is megy alapból.
-
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Nagyon halk beszéd közben a telefon. Maxra van hangosítva, de ha kicsit zajosabb helyen vagyok, mint pl az utcán, buszon, pláza stb akkor egyszerűen alig hallok valamit. Nagyon kellemetlen, amikor fontos hívást várok, és mondanom kell az illetőnek hogy visszahívom fél óra múlva mert nem hallom amit mond. Az előző telefonommal (Galaxy A6+) nem volt ilyen.
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
lorcsi
veterán
Kitoroltem nehany kepet
Azt irja, h a kukaba kerultVissza lehet valahogy allitani ?
-
gabe_
őstag
Na, érdekes, ma többször föloldottuk a telefont, és ha egymás után, kis időközönként csináltuk, akkor keresi az arcot, ha legalább 5-10 percig nem nyúltunk hozzá, akkor nem. (hiába hagytuk bekapcsolva neki netet)
Szóval, lehet, hogy pár perc alatt "mélyebb alvásból" felébresztve, felejti el bekapcsolni a szelfikamerát.
Na mindegy, holnap csak megcsinálom a gyári visszaállítást... (Bár csak 1-2 hétig kellene, utána megjön a hozzávaló tok, és áttérünk majd az ujjlenyomathoz) -
Sungoo
addikt
Megvan, összefoglaló...
-
-
gabe_
őstag
válasz
Viktor0610 #2641 üzenetére
Nem hiszem, hogy a net kellene neki a feloldáshoz, de tényleg érdekes így...
-
-
aszti75
senior tag
válasz
Viktor0610 #2643 üzenetére
Igen.Se mobil net,se wi-fi.
-
-
aszti75
senior tag
válasz
Viktor0610 #2641 üzenetére
Most próbáltam.Nekem net nélkül is megy az arcalapú feloldás.Ott valami más lehet a gubanc.
-
-
-
gabe_
őstag
A múltkori arcfelismerés probléma magától megoldódni látszik, szerintem köze van a wifi ki- vagy bekapcsolt állapotához.
Észrevettük ugyanis, hogy ha állandóan be van kapcsolva a wifi, akkor feloldáskor mindig keresi az arcot.
(Sajnos az asszony szokása, hogy gyakran ki-bekapcsolgatja itthon is a telóján a wifit. Erre még az előző telefonjánál szokott rá.
Azért csinálja így, hogy ne zavarják a messenger üzenetek, csak amikor ő akarja. -Női logika- Most átszoktatom arra, hogy ha nem akarja hogy állandóan zavarják az üzik, akkor inkább némítsa le, de a wifi maradjon bekapcsolva.)
Így remekül működik, gyorsan felold. -
csaba1203
addikt
válasz
aszti75 #2635 üzenetére
A véleményem ugyanez de ez egy középkategória és kell,hogy a fotós része le legyen butítva.
A fókusza elég lassú és néha pontatlan és mivel nincs rajt optikai képstabilizátor így jól meg kell tartani különben elmosódás garantált.
Az A8-am kamerája klasszisokkal jobb,mint ezé de engem a méret és a súlya mindenért kárpótol... -
aszti75
senior tag
Nekem tökéletesen működik.Nagyon meg vagyok elégedve vele.Mind a beszélgetési hangminőséggel, mind az üzemidővel .Korrekt telefon.Egyedüli hátrányát az elkészült képek minőségében látom,viszont nekem amire kell a fényképező,arra még ez is megfelel.
-
válasz
gege321 #2629 üzenetére
Csaba feljebb jól mondja. Mindenképpen nézd meg élőben a redmiket, mert a méret teljesen más. A kezelőfelület is. Simán elképzelhető, hogy valamelyik tulajdonságuk nem fog bejönni. Nekem van egy A40-em és egy A50-em. Amikor az A40 tartalék telefon lett nem rég, pont azért vettem A50-et, mert a méret megfelelt annak ellenére, hogy nagyobb, de még így is könnyű. Illetve Édesapám vett egy Redmi Note 7-et és azon vacilláltam, hogy én is vennék, de nehezebb, nem Amoled és a kezelőfelület nekem nagyon kínaiul van megcsinálva. Kínai logika szerint. A most kijött MIUI11 felülettel sem lett számomra elfogadhatóbb. Az is igaz, hogy lehet, hogy csak megszokás kérdése lenne. De lehet, hogy neked bejön. Bár egész más, mint a Samsungé. Szerintem a OneUI-t nagyon eltalálta a Samu. Ezért is lett A50 végül.
Ami viszont a Note7 mellett szól, hogy sokkal jobb a kamerája, az akksival is valahogy jobban gazdálkodik (Snapdragon proci) és a GPS-e is gyorsabban pozícionál még fedett helyen is behozza a műholdakat. De nekem az Amoled és a kezelőfelület, illetve az, hogy a Telekommal és a Digivel azonnal megy a Volte, utóbbival a VoWifi is, sokkal fontosabb volt.
Kinek mi. Tehát elmész, megfogod, megnézed, olvasod a fórumokat és eldöntöd. Még valami a Note7 mellett szól. Az pedig az ár. Jó huszassal olcsóbb, mint az A50. Illetve a Note8 sem drága, alig drágább a Note7-nél. -
csaba1203
addikt
válasz
gege321 #2627 üzenetére
Ugyanígy jártam az előző telefonommal egy A8 2018-al.
A fórumban senkinek sem hibásodott meg még eddig nekem alaplap cserés lett.
Javították garanciában most az asszony használja és én vettem egy A40-et,amivel eddig nincs bajom,hogy lekopogjam.
Mivel a Samsung adja el a világon a legtöbb telefont logikus,hogy a meghibásodás lehetősége is itt a legnagyobb.
Sajnos te kifogtál egy ilyen darabot...
Mi lesz az utódja? -
gege321
tag
Szia! Ugyan ez nekem is 1 hónapos a teló azóta már vittem szervizbe, cserélték a hangszórót, de a hiba megmaradt. Kb használhatatlan telefonálásra (lehet csak én vagyok erre túl érzékeny). A héten hirdetem meg.
Előtte p9 volt, nem gondoltam volna, hogy ekkora visszalépés lesz egy kb 3 éves teló után (hangszóró,kamera, meg még lassú is).
A mérete pedig nagyon bejön, csak úgy látszik kifogtam egy gyenge darabot. -
szjoci
őstag
Na csak addig keresgettem a beállítások között, amíg sikerült megtalálnom a megoldást. Így megválaszolom magamnak, hátha a későbbiekben másnak is jól jön:
A fejlesztői beállítások legutolsó sora a "shortcutmanager api hívási korlátjának visszaállítása". Erre bökve utána már működik a chrome weboldal kezdőképernyőre küldése -
gabe_
őstag
Üdv mindenkinek.
A feleségem most kapott egy A40-et, nagyon elégedett vele, viszont egy bosszantó dolgot vettünk észre: Arcfelismerésre állítottuk, amihez ugye regisztráltuk az arcát, és megadtuk a másodlagos feloldáshoz szükséges mintát is.
Namost, akár duplakoppra, akár powergombra, 10 esetből csak 1-2 alkalommal keresi az arcot. Látszik ugye, mert fut a kamera körül a kis animáció. A legtöbb esetben nem is keres arcot, és a mintával kell feloldani. Ez mitől lehet? Azt szeretnénk, ha mindig arc alapon próbálna feloldani a telefon.
Már próbáltuk többször is regisztrálni az arcot...(Nekem az A50-en ugyanígy van beállítva, de ott legtöbbször keresi is az arcot.)
-
ba3_2107
tag
Sziasztok!
Lehet,hogy ngyon hülye kérdés,de semmi opciót nem találtam arra,h hívás közben (ha csörög a telefon,ha beszélek rajta) ne forduljon el a kijelző,csak akkor ha kikapcsolom az elforgatást teljesen. Sose volt még ilyen telefonom,ami ezt csinálja és nagyon idegesítő,h kiveszem a zsebemből és nézem 1-2 másodpercig mire visszafordul és fel tudom venni "normálisan". Ugyenez hívás után,ha le szeretném tenni. Ez csak engem idegesít? -
szjoci
őstag
Sziasztok!
Hátha tudjátok kapásból a választ és nem kell tovább a beállításokat bújnom: chrome-ból szeretnék egy weboldalt a kezdőképernyőre kitűzni. Ki is írja hogy megcsinálta, de nem találom az ikont... Mi lehet a gond?
Telekomos a40, up-to-date minden rajta. -
szenesember
aktív tag
Egy törött, apró műszerész csavarhúzót hegyeztem ki tökélyre, (mert az egyszerű varrótűk hegye túl vastag, hogy beférjen) és azzal óvatosan, egyenként kiszedtem a koszt a lyukakból. De pl gitárhúr is alkalmas lehet, ha elég vékony. (Valahol olvastam tisztításra hidrogén peroxidot is, de nem akartam kísérletezni.)
-
szucstom
őstag
válasz
glacious #2607 üzenetére
Az más. Az a Telenor idióta belsőszabályzata miatt van, hogy csakis telefosos kártyával használják a "nem túl tájékozott" emberek. Ez viszont már az emberek tudatos megtévesztése, hogy a DS-es mobilok csak függők lehetnek. Ha valakinek lenne hozzá türelme, szerintem biztos meg lehetne fogyvéd által büntetni a Telenort emiatt.
-
aszti75
senior tag
-
ovoid
tag
válasz
szenesember #2592 üzenetére
Hogy tisztítottad? Kössz!
-
szucstom
őstag
válasz
Viktor0610 #2603 üzenetére
Lehet, de én erre csak annyit mondok, hogy kivétel erősíti a szabályt. Ha most szétnézel a kínálatukban, mutass már nekem légyszi egy olyan készüléket, ami függő és DS-es.
-
kisqp
tag
válasz
szenesember #2592 üzenetére
Nekem nincs eltömődve semmi. Három napos a telefon, de csak tegnap óta használom beszélgetésre. Max hangerőn sem kéne neki, a fele ennyibe kerülő Xiaomi sem csinál ilyet. Nem max hangerőn egyébként nem mindig csinálja. Még próbálkozom vele pár napig...
Köszi! -
válasz
szucstom #2602 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Telenor által forgalmazott Ace 3 v. 4 dual SIM verzióját, illetve talán van frissebb is, ami függő.
Most a frissebbek közül nincs előttem melyik, de egy-két DS mobil függő volt.
Nekem pl. minden számom telenoros, tehát nálam nem lenne gond, ha Telenor-függő lenne egy dual SIM teló. -
aszti75
senior tag
válasz
Viktor0610 #2599 üzenetére
"Nem ártott volna szolgáltatót is írni.
"
Tökéletesen igazad van
Telenor a szolgáltató,de közben párom meg gondolta már magát
(A női logikát nehéz követni.Hiába,nah..)
Most inkább már csak engem érint.Cégesem az Telekom,úgy hogy jó lenne,ha tudnám azt a sim-et is használni benne,ha már a cég nem ad készüléket,csak sim-et
Dualsim amit rendeltem,így gondolom,hogy független is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új A széria határozottan meggyőzően kezd, ideje is volt rendet tenni a termékpalettán, de ez az A sorozat már nem a prémium kategóriát támadja.
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest