Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One UI zápor esett a hétvégén
-
Mobilarena
Samsung Galaxy A40 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szenesember
aktív tag
Törölhető hsz. (Mellément)
-
Koppogy
csendes tag
Köszi
-
sinci01
aktív tag
Írtátok, hogy nincs AOD, és ez mennyire hiányzik. Én egy A3 2016-ot fogok váltani az A40-el, és azon sem volt, viszont találtam egy alkalmazást korábban (NoLed), ami tökéletesen helyettesítette az AOD-t. Kicsi ikonok mozogtak a kijelzőn, jelezve az elmulasztott eseményt. Sajnos a Play áruházból nem elérhető, de másik oldalról még letölthető az apk, viszont nem tudom, hogy a 9-es Androiddal hogy működik. Talán ha valaki letesztelné, megoszthatja a tapasztalatát róla. Más különben, ha nekem a jövő héten megjön a készülék, kipróbálom én.
-
Koppogy
csendes tag
Sziasztok.
Nem tudja valaki, hogyan lehet a százalékkijelzest beállítási az ikon mellé? Egyszerűen nem bírok rajonni.
Illetve, be lehet állítani, hogy a billentyűzetnel rezegjen a visszalejzes?
Koszi -
gyuri2008
veterán
Nincs már rákerestem
-
gyuri2008
veterán
Tud valaki egy működő hívás rögzítő programot erre a telefonra?
-
nyisziati
veterán
Jah, ezek a mobilos fogalomzavarok...
Persze igazából a marketingesek sara, mert el akarják hitetni a vásárlóközönséggel, hogy "vedd az én cuccomat, és olyan profi leszel, mint a nagyok!"
És beraknak a telóba - akár - 4 lencsét is. Igaz, ugyanarra a félkörömnyi érzékelőre dolgoznak, igaz, hogy nincs állítható blende, gyújtótáv stb., de azért bőszen dobálóznak olyan kifejezésekkel, mint "teleobjektív" (kb. 5mm fix gyújtótávval), "bokeh-effekt" stb.
Persze szoftveresen sokmindent meg lehet oldani, de azért egy igazi M42-es géppel, amikor jó fényérzékenységű filmre, verőfénynél tágra nyitottad a rekeszt és levetted a záridőt, teljesen más minőségű képet lehetett készíteni. Ott valóban alacsony volt a mélységélesség és nem szoftver mosta el az elő- és hátteret.
-
HKorn
veterán
-
Alsec
tag
válasz
Alister71 #743 üzenetére
Csak felhívtam rá a figyelmét a srácnak, hogy nem minden a hardver. Okos szoftvernek nem szab gátat a belső. Szóval a40-re is szoftveresen behozhatnák az AOD-t simán, vagy akár a stereo hangzást is, csak ugye nem áll érdekükben. De amúgy több mint 1 hónapja használom és nekem se hiányzik az AOD.
-
kalanchoe
senior tag
-
kalanchoe
senior tag
-
kalanchoe
senior tag
A40-et akkor ajánlom, ha kis méretű, de nagy kijelzőjű mobilt keresel, ami könnyű. Igazi kis formás mobil, belesimul a kézbe.
Nagyon jó kamerája van, gyors, mindent jól visz.
A50 akkor, ha a méret mindegy, kell a kijelzőben lévő ujjlenyomat olvaso, bokeh kamera, több tárhely, erősebb belső, nagyobb akku.Szerintem itt a döntő pont a méret. Szvsz az A50 csak kicsivel jobb.
-
Gardoni
aktív tag
Nem tudom eldönteni hogy A40 vagy A50! :/
-
Dr.NX
addikt
Open Cameráról van szó, nem a gyáriról.
-
válasz
Alister71 #754 üzenetére
Hogyan?
"Videózni maximum 1080p 30 fps minőségben lehet. A lapkakészlet egyébként támogatja a 4K 30 fps minőséget, de ez itt most nem opció és felvétel közben a látószögek között sem válthatunk. "
Idézet a mobilaréna tesztjéből.
Van valami mód mégis 4k videót rögzíteni? Persze olyat, ami valóban 4k, nem felkonvertált... -
stanley00
aktív tag
Arra lennék kíváncsi, hogy akár lakossági akár üzleti (flottás) előfizetésnél ez a telefon a dual SIM miatt a Telenornál valóban független? Írták már valahol korábban páran de azért én biztosra szeretnék menni, hátha valakinek itt van így ilyen teleonja.
Köszi! -
coli7369
újonc
open camera -val nem lehet 4k videót rögzíteni?
-
coli7369
újonc
üdv.akinek van már a40 . próbálta már open camera stb,hogy lehet 4k videót rögzíteni?
-
kalanchoe
senior tag
-
válasz
zolikaDB #734 üzenetére
Nem tudom, miért nekem írtad az AOD mániát, én is csak válaszoltam, hogy áruházban találni rá megoldást, de nem javaslom, mert megeszi az akkumulátort.
Én meg vagyok nélküle, amoleden meg szerintem amúgy sem lenne egészséges egy állandó valami a képernyőn.
A led jó lenne, az előző telefonomon volt, de azért annélkül is megvagyok. Duplakoppintásos ébresztés és már látom is, hogy volt e valami, még gombot sem kell nyomni. Meg nekem van még egy emlékeztető program is fent, mi rezegteti a telefont időnként, ha van értesítés. Sőt gyárilag is van a 9-es androidban értesítés emlékeztető, csak kevés beállíthatósága van, ezért használok külön programot. -
zolikaDB
veterán
Srácok, mi ez az AOD mánia?
Nekem S7 van, tudja, meg LED is van rajta, de nem használom egyiket sem, mégis megjönnek az értesítésekA LED úgyis csak pár színt tud, ebből a piros a merülés, a zöld meg feltöltött állapot + nem tudom még mi.
Amikor előveszem a telefont, akkor úgyis feloldom, vagy minimum benyomom a bekapcsoló gombot, és már látom is kilistázva az értesítéseket. Ezt tudja az A40 is, nemde? -
kalanchoe
senior tag
Megnéztem, 4G-s torony ~1km-re, 2G-s torony 60 km-re van tőlem. Utóbbit mondjuk nem értem, mert van közelebb is...
Szerintem éjszakára repülő üzemmódba teszem, hogy ne merüljön annyit. Éppenséggel nem mutatja, mi meríti, de holnap megnézem.
Messenger appot meg a Litera cseréltem, FB-t letiltottam, helyette marad a Lite. Szerencse, hogy nem használom sokat ezeket.
Az akksit egyébként azért nem szeretném terhelni, mert 2 évre tervezek ezzel.Kijelző beégés ellen van valami tippetek?
-
-
kalanchoe
senior tag
Akkor valószínűleg azért zárta be.
A háttérben való mobilnet- és akku használatot is letiltottam azoknál az appoknál, amiket nem használok, de fogyaszthatnak.
Talán az meríti annyira, hogy 4G-n vagyok, de 1-2 csík a térerőm, mivel a torony kicsit messze van. (-115 dBm) Ha átteszem 2G-re, az segíthet? -
válasz
kalanchoe #728 üzenetére
Ha sokminden van megnyitva a háttérben, akkor bezárhatja.
A 10% merülés nem normális dolog. Én ha kikapcsolok mindent, bluetooth, wifi, mobilnet stb, 1%-ot sem merül. Persze 2 vagy 3G-re kell kapcsolni. 4G-s hálózat picit meríti. Valamilyen progi lehet a háttérben. Be kell menni az akkumulátor részhez és megnézni mi fogyaszt sokat. -
kalanchoe
senior tag
Nekem meg egy napot is nehezen bír ki.
Pedig FB használaton kívül van, fekete a háttér, szinkronizálás kikapcsolva van. Éjjel is 10%-ot merült, pedig WiFi, 4G-t kikapcsoltam. Azért még megnézem, mert gondolom többre képes. Bár mióta 0-ra merítettem és 100-ra töltöttem jobb.
Az normális, hogy néha magától bezárja a böngészőt? -
válasz
kalanchoe #726 üzenetére
Szerintem meglepően jó az üzemidő. Két napot simán kibír, pedig az okosórám miatt, a bluetooth pl állandóan be van kapcsolva. Mobilnetezni is szoktam 4G-n is, munkahelyemen, itthon is van Wifi is, szóval azért használatban van. Talán 3 napot is bírna, csak 40%-al már nem megyek el sehová.
Mellékesen hozzáteszem, hogy én kikapcsoltam mindenféle szinkronizálást és pl nem használok Facebookot, le is tiltottam, meg még pár olyan appot, ami nekem nem kell. -
kalanchoe
senior tag
Nálatok milyen akkuidőket produkál a mobil?
-
gyuri2008
veterán
.
-
kalanchoe
senior tag
Samsung Billentyűzet tud swype-ot? Ja, meg akkuidő nálatok milyen?
-
kalanchoe
senior tag
Mindegy, kezdem megszokni a LED hiányát.
Ha elmulaszthatatlan értesítésem lenne, összekapcsolom a Mi Bandemmel.
-
válasz
kalanchoe #718 üzenetére
Nincs. Ha találsz is AOD alkalmazást hozzá, az borzasztóan meríteni fogja az akkumulátort. Tehát nem ajánlatos. Led pedig nincs rajta. Viszont vannak appok (Missed call reminder), amik jeleznek, ha van sms, telefonhívás, be lehet állítani, hogy hanggal, rezgéssel bizonyos időközönként jelezzenek. A telefonban is van gyárilag valami kezdetleges, amit legkevesebb 3 percre lehet állítani, de én mást telepítettem.
Amúgy nekem van még egy okosórám, egy Xiaomi, ami minden hívást, sms-t, app értesítést (amit beállítok) jelez. Nem maradok le semmiről. -
kalanchoe
senior tag
Van valami AoD helyettesítő app? Vagy valami notch körüli értesítő led app, mint az S10 szériánál?
-
Csocsesz75
őstag
válasz
joefasalasso #713 üzenetére
A50-hez azt használok, szerintem nagyon jó. Viszont kivenni belőle a telefont kész rémálom, szoros mint állat. Ennek ellenére már A70-hez is ezt rendeltem.
-
kalanchoe
senior tag
Kedd óta használom a mobilt, eddig nagyon jó.
Az átállás picit nehéz volt, mert meg kellett szokni ezt az új fajta UI-t, képernyő arányt, stb. de miután ez megvan, gond nélkül használható is a mobil. Gesztus vezérlést használom, egész jó.
Kijelző... OLED, ez mindent elmond. A színek baromi jók, de tényleg. AoD hiánya miatt kár egy kicsit.
Hardver. Nem teszteltem még, ritkán játszom, mérésekre meg nem nagyon adok. De teljesen jó átlag felhasználás alatt.
Kamera: az előző mobilomhoz képest durván jó. Szép képeket csinál, van témafelismerő, elég sok szoftveres cucc. A széleslátó kamera néha jó lehet, de az 5 megapixeles minőségével nem kell tőle csodákat várni.
Akku: A gyorstöltéssel ~ 1 óra alatt feltöltött 44%-ról 100%-ra. Viszont még nincs rendesen bejárata. Majd meglátom.
Külön piros pont jár az 5GHz wifiért, és a 4G+ képességért.
Szóval összességében király telefon, ajánlani tudom.Tokból egyébként egy mágneses Flip-es tokot vettem, GSMButikból, 1490 ft-ért. Teljesen jó, fóliát is rendelek majd később.
-
nyisziati
veterán
válasz
joefasalasso #713 üzenetére
-
joefasalasso
aktív tag
Nagyon vékony tokot keresek a40-hez. Nillkin frosted? Mit javasoltok? Köszi
-
sinci01
aktív tag
Nem Samsungos kérdés, de hátha itt több a "guru". Huawei Y6 értesítések esetén az alkalmazások mellett csak egy pont jelenik meg, nem pedig száma. Hogyan tudom ezt beállítani, hogy számmal jelezze az alkalmazás ikonon az elmulasztott eseményt? Köszi!
-
Alsec
tag
válasz
joefasalasso #708 üzenetére
csak 3 vonal vagy annak elrejtése is.
esetleg one hand operation appal tudsz meg trukkozni
-
joefasalasso
aktív tag
Sziasztok. A hagyományos gesztus vezérléses navigációs sávot be lehet állítani, vagy csak ez a 3 vonalas megoldás létezik? Nem rossz ez, csak azt szoktam meg. Köszi.
-
Alsec
tag
válasz
giroud199 #702 üzenetére
engedélyezd hogy a háttérben is fusson a program és adj neki hozzáférést az értesítésekhez
/nekem mi band 2-vel működik/
ha továbbra se javulna a helyzeted, ajánlom a Mi Bandage alkalmazást, ezzel még a mi band 2-re is ki lehet írattatni a szövegeket, és egyéni ikonokat lehet alkalmazásokhoz egyenként rendelni.
-
giroud199
senior tag
Xiaomi mi band et használ valaki?? Nem akarja az ertesiteseket jelezni, eddig minden androidos készülékkel működött és a mellette lévő xiaomi s2 és Huawei p30al is tökéletesen üzemel..
-
Ma is tanultam valamit...
Ez komoly? A többi kártyafüggő? Akkor is, ha listaáron veszem tőlük?De amúgy meg függetlenítik ingyen nem?
Telenoros sem leszek, az biztos.Telekomnál:
"Használhatom a Telekomnál vásárolt készüléket másik szolgáltató SIM-kártyájával?
A Telekom a mobilkészülékeket kártyafüggetlen módon értékesíti."
Minden készüléket. Ami meg még akkor lett vásárolva, amikor még függő volt, ingyen függetlenítik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az új A széria határozottan meggyőzően kezd, ideje is volt rendet tenni a termékpalettán, de ez az A sorozat már nem a prémium kategóriát támadja.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- BMW topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest