- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Android szakmai topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
waccamár
senior tag
1 nap utáni tapasztalatok JPF-el:
- beépített feladatkezelő teljesen kiváltotta a Task Killer-t.
- képernyő feloldásánál sokkal jobban el kell húzni az "ablakot"
- gyári fényképező: működik
- galéria: egyből megjelennek a képek
- minden program, amit 2.1-en használtam, megy itt is rendesen
- wifi működik
- 3G működik
- beépített APN letiltás működik
- GPS-t még most sem próbáltam rendesen, Map-son megtalált egyből, de majd valami navi programmal kipróbálom még
- ha hívnak, hamarabb kel életre a telefon, általában a hívó félnél az 1. csörrenés után már fel lehet venni.Programok SD-re telepítését még nem próbáltam.
Összességében úgy érzem gyorsabb lett a teló.
Most így 1 nap után hirtelen ennyi, neteztem, programokat telepítettem, telefonáltam, sms-t küldtem, minden működik amire eddig használtam, stabil a rendszer.
A van kérdésetek, akkor szóljatok
Összegezve: felesleges várni a hivatalosra.
-
szabof1
őstag
Korábban azt hiszem itt is szó volt róla, hogy le lehet menteni a ROM-ot.
Nos, a visszarakás még mindig nem megy. Ma megpróbáltam először a mentett JPF-emet, majd a mentett gyári 2.1-est is, de mindkettőnél hibát jelzett a telefon és nem történt semmi.De legalább nem lett belőle tégla.
Kevés a neten az info erről, ODIN-nal kéne visszarakni, azt is írták, hogy kb. mit.
Az emerzee blogjában ismertetett /efs mentés mintájára kell lementeni a ROM-ot a következő parancsokkal:
dd if=/dev/block/bml5 of=/sdcard/zImage
dd if=/dev/block/bml6 of=/sdcard/factoryfs.rfs
dd if=/dev/block/bml7 of=/sdcard/datafs.rfs
dd if=/dev/block/bml8 of=/sdcard/cache.rfs
...
Állítólag ezt a négy állományt kell egy tar-ba berakni és ODIN-ba PDA-ként kiválasztani a visszarakáshoz.
A /dev/block/bml-ek helyett /dev/block/stl-ekkel is próbáltam.Valami még hiányzik. De mi? Nincs valakinek véletlenül egy mentőötlete?
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud rá megoldást?
ADW Notifier-el beállítom, hogy jelezze a Main Dockon, ha van olvasatlan email-em, vagy Üzenetem, azonban ha megváltoztatom pl a Gmail ikonját egy másikra, akkor azon már nem jelenik meg a kis számocska. Csak az alapikonoknál mutatja.
ADWLauncher EX-et használok. -
szabof1
őstag
válasz
Napfénysüti #5589 üzenetére
Egyelőre csak sbertraud13 skint találtam de Motorola telefonra más felbontással. Az iGO pedig felbontásfüggő. Nem sikerült átalakítanom, mert kevés hozzá az ismeretem. Ha tudnál valakit, aki tud a skineken bütykölni, az jó lenne.
Így eléggé fapados az iGO. Bár jól működik, egyedül az a probléma jelentkezik néha (volt már nálam is), hogy menetközben kilép belőle. -
dunc
nagyúr
Alapba a telefon nem sima fatra formáz ?
-
szabof1
őstag
válasz
Napfénysüti #5581 üzenetére
Sajnos csak a buta Amigo van iGO-ra. A skinezésre még nem jöttem rá, pedig biztosan megoldható.
-
dunc
nagyúr
Mivel tudom megnézni és eltávolítani az ext partriciót ?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
evil007 #5583 üzenetére
Androidnál még nem merültem bele hogy kell rootolni meg más romot feltenni. WM-nél már megy becsukott szemmel is. Meg ez barátnőmé majd ő eldönti hogy szeretné. Egyelőre várunk hátha tényleg lesz hivatalos 2.2 rom. De ha nem nagyon akar jönni akkor lehet megejtjük manuálisan.
-
dunc
nagyúr
A kártyát,hogy tudom visszaállítani ? Hogy tűnjön el róla az ext part ? Ha valahol leformázom az elég ?
-
evil007
tag
van egyébként más fajta lagfix csak ez nem csinál semmit az sd kártyáddal marad minden az eredetibe csak le kell menteni az appokat mert factory reset is csinál. Régen ezt használtam külömbség quadrandon kb 10 15-el rosszabb ez.
Napfénysüti: 2.2 rommal belehet állítani fizikai gombok hívás befejezésre/felvételre.
-
-
Napfénysüti
nagyúr
Szerintem önmagában nem bánod meg a váltást. Párom is Omniáról cserélt G3-ra. Pedig ő próbálgatta becsülettel a főzött romokat de megunta hogy sokat fagy. A G3 Androiddal valóban sokkal stabilabb. Viszont a hardveres híváskezelő gombok hiányát nagyon meg kell szokni, ezzel még szenved így 1 hét után.
Mint WM PDA tulaj mondom hogy egész jó kis készülék ez a Galaxy 3. Nekem is tetszik.
-
Sziasztok!
Úgy néz ki, én is belépek a klubba. Vettem egy G3-at. Viszont van egy gondom. Még nincs a kezemben, de elképzelhető, hogy voda függő,én viszont telenoros vagyok.
A srác azt mondta, nem hivatalosan lett rá rakva froyo 2 (persze,mert ahogy elkezdtem olvasgatni, hivatalosan még nincs rá)
Rootolva is lett, van a telcsi.Viszont nem tudja, hogy így független lett-e, illetve, hogy nem volt-e alapból az, mert állítólag vodánál előfordultak készülékek, amik nem lettek lezárva. (valahol mintha én is olvastam volna ilyet, igaz nem konkrétan a G3-al kapcsolatban)
Pár gyors kérdés, lesz még sok, bár sokat olvasgatok, de winmoról térek át, nem egyszerű
1: ha "gyárilag" simlockos volt a telcsi, egy root+froyo tól nem lesz független gondolom.
2: ha lehet ilyet kérdezni, mert ez már warez, van valami megoldás unclockra? vagy jól beszívtam?!
3: esetleg turbó simes tapasztalata valakinek?köszi! (ha még meló előtt össze tudok futni az illetővel ma estére, ha nem holnapra lesz a kezemben a kicsike...)
Bár vegyesek az érzelmeim.. egész jól összeszoktam a kis omniával..épp most jutottam el odáig kb. 9hónap után,hogy gondoltam megpróbálkozok másik rom(ok) al isKicsit tartok a droidtól..pl. hogy a navival mi lesz..
IGO8.3-at használtam gurjon skinnel, ami nagyon jó, G3-ra meg nem tudom, van-e ilyen, vagy csak a butább amigó portolás..
Illetve, hogy a megszokott dolgaimat mivel tudom majd kiváltani.. már ha nincs alapból .. hiába. minden kezdett nehéz.. igaz, elsőre winmo is fura volt.. (szűzen majdhogynem használhatatlan)
-
kodmen
aktív tag
Milyen memóra kártyád van? Kingmax, úgy emlékszem, és ráadásul Class 2 (vagy 4). Lehet, hogy ez a gond, bár még nem próbáltam.
Apropó! Jól szűrtem le a fórumból, hogy a class 6 kártyát még éppen kihasználja a telefon, a class 10-hez viszont már karcsú, ő lesz a szűk keresztmetszet?
-
szabof1
őstag
Azt írták, hogy nem látszik alapból a több terület. Ahogy a leírásom végén írtam "adb shell df" paranccsal ki tudod listázni a particiók méretét. A /data-ra nekem ezt írta ki: "/data: 977656K total, 95432K used, 882224K available (block size 4096)". Kellően nagy szám esetén sikerült a művelet.
-
dunc
nagyúr
Valószínű sikerült a művelte,mert új program telepítése után nem csökkent a belső memória,és az sd kártyán jelent meg a tartalom.
-
iMPeRi0R
aktív tag
Nem egészen a mi telefonunkhoz kapcsolódik, de mobilos érdekeltségű, vajon mi lesz ebből?
Windows Phone 7 lesz a Nokiákon -
dunc
nagyúr
Ha megcsináltam mit kéne látni? A MC van több partráció ? Mert most is egyben látom a memóriakártyát. Lefuttattam a programot(Download apollo5800_lagfix_beta) (usb debug,super user) Megadtam 1024 et ,majd restart,mit kéne észrevennem ? ( a telefonmemóriára még mindig csak 70 mb ír,hogy szabad)
Kösz az uploadot.
-
huh87
tag
válasz
hodostamas #5516 üzenetére
A következő időpont meg május lesz.
Szerintem titokban olvassák ezt a fórumot, hogy milyen bugok fordulnak elő JPF-nél és azokat javítják.
És amíg beirogatunk, hogy ez és ez sz@r, addig halasztják majd. Főleg a vodánál.Ja, avatart váltottam, vagy mi a lóf.. ennek a neve.
-
hann
tag
Ennek már van egy új verziója, bugok fixálva és sokkal felhasználóbarátabb.
[link]( Látom, hogy az írás végén van szó az új verzióról, nekem az van fent )
Nem kell manuálisan particionálni a microsd-t, a program megcsinál mindent.
A lagfix részét nem boncolgatja, de valóban 540-550 közötti értéket kapok quadrantban, aminek persze nem sok értelme.
A data2sd particionálja az sd kártyát, leválaszt 512/1024 Mb helyet amit belső memóriaként érzékel, így kb. annyi programot raksz a telefonra amennyit akarsz.
-
szabof1
őstag
Itt van egy összefoglaló a Lagfix+data2SD-ről. Nekem még nem elég meggyőző, de lehet, hogy nem is "ő" a hibás. A hétvégén újrahúzom a rendszert és kisakkozom, mitől köhög.
De evil007 és hann kolléga is kipróbálta. -
dunc
nagyúr
Jó reggelt nos ez a lag fix dolog kezd engem is érdekelni,de elég homályos eddig.
Valaki esetleg összefoglalná ? -
-
-
Ceree
senior tag
Cserélték a hibás Kingmax Micro SDHC 8gb Class4 kártyámat Team Group 8gb Class2-re. Csodás... Tudtok erről a márkáról valamit? A minősítése miatt röppen vissza a boltba, mert C2 az mégse C4. Prohardver-en olvastam, hogy "minőségi memóriamodulokat gyárt." De ezenkívül számomra noname.
Ma a gyári SD kártyával is szórakozott PowerAMP, hogy "Too many failed files, playing will stop now." Eddigi is sejtettem, hogy ezt nem a kártya miatt csinálja, mert a gyári lejátszó az összes zenét viszi csont nélkül, úgyhogy valószínűleg programhiba. Szerintem lecserélem valami másik lejátszóra. Tudtok javasolni hasonló kaliberűt?
-
reamor
csendes tag
Sziasztok!
Az APNdroidnál mi az a zip code? Tudnátok ebben segíteni?
Köszi -
butyek
senior tag
Kezdek ideges lenni. Felraktam a kiest, aztán nyekergett vmi ssadbus.sys fájlért, betallóztam a windows/system32/drivers mappából, azt írta telepítve az új hardver. Az odin viszont nem akar besárgulni az istennek sem. Debug mód bekapcsolva a telefonban. Kikapcsoltam, újraindítottam download módban, odinba betallóztam a fájlokat, rádugtam a telót usb-re, várok 5 percet és semmi.
Mi lehet a hiba? -
waccamár
senior tag
Király, köszi szépen ezzel sikerült
Más: Beautiful widget-hez 2.2 alatt nem tudok új skint leszedni, ugyan az a verzió gyári 2.1 alatt jó volt. Fancy widget-et próbáltam, de ott meg nem tudja lekérni az időjárás adatokat :S Bár ezek kis problémák, próbálom megoldani, ha megvan szólok, de ha már találkozott vele, akkor ne tartsa magában
És még egyszer köszi a root-hoz a segítséget
Úgy érzem frissülnie kellene az 1. hsz-nek
-
dunc
nagyúr
-
waccamár
senior tag
az 1.hsz-ben linkelt nem indul el, most vadászok újra... valakinek esetleg link kéznél?
szerk.: úgy néz ki jó, csak nem a .exe-re hanem a .bat-ra kellett menni.
szerk2: mégsem, a bat-ra kattintva elindult egy dos-os ablak, kiírta a program hogy gratulálok, rootoltad, újraindult a teló, recovery jött fel, reboot system now, bebootolt, de nem látom a superuser-t.
-
waccamár
senior tag
Eddig jó a jpf, wifi oké, 3g oké, gps-t nem teszteltem még, viszont z4root nem megy.
-
butyek
senior tag
Srácok, a KIES feltétlenül kell a frissítéshez? Mert ha igen, akkor hagyom a JPF-et. Egyszer felraktam, alig bírtam helyreállítani a rendszert, úgy tönkrevágta a nokia drivereket, meg hálózati beállításokat.
-
hann
tag
válasz
hodostamas #5530 üzenetére
1 hét után a JPF
Wifi/GPS hibátlan. GPS, szobában minden segédprogram és mobilnet nélkül talál jelet.
Kamera : Physical Shutter Button-t használom
Galéria : QuickPic -
dunc
nagyúr
válasz
hodostamas #5530 üzenetére
Melyiket teszteli ?
-
waccamár
senior tag
válasz
hodostamas #5528 üzenetére
na sikerült, most állt fel a rendszer.
jönnek a telefonszámok, sms-ek, adatok visszamásolása...majd pár nap múlva írok valami vélemény-szerűt
JPF-et tettel fel egyébként.
-
waccamár
senior tag
hopp, megvan, user error volt, először dugtam fel usb-re, utána nyomtam, de előbb kell download mode, utána kábel
-
waccamár
senior tag
van egy kis gondom.
Hogy kell download módba tenni a telót? a hangerő le + home + bekapcs. nem működik. Odin ilyenkor kiírja hogy detected, added, de utána disconnected, és recovery menübe lép a teló :S -
hodostamas
addikt
válasz
nagyzoli19 #5522 üzenetére
Nincs ötlet, viszont már kaptál javaslatot hogy próbáld meg a handcent sms programot. Az eddig mindenkinél tökéletesen működött. No meg többet is tud.
-
nagyzoli19
csendes tag
válasz
hodostamas #5520 üzenetére
Sziasztok!
A problémám a következő. Ha kapok egy sms-t a telóra akkor az értesítőbe megjelenik, majd eltűnik. ezt onnan vettem észre, hogy jártam már úgy is szóltak nekem hogy küldtek sms-t, az értesítőben nem volt már bent, de az üzeneteknél ott volt. Pedig néztem a telót többször is a nap folyamán, de semmi. Most vagy meg sem jelent, vagy csak eltűnt egy idő után.
Mi lehet a megoldás?Köszönöm!
-
waccamár
senior tag
Na én sem bírom tovább, nekiállok most frissíteni, lementegettem mindent, most jön a java
-
dunc
nagyúr
válasz
Hi részemről már nem is várom a hivatalos 2.2, a samsung mo egy vicc!
-
evil007
tag
válasz
van már megoldás arra hogy aki eddig odinnal frisitett tudjon majd kies-el is ??
-
hodostamas
addikt
Kapcsold ki az alap üzenetkezelőben az értesítést, és csak a handcent fog ezentúl jelezni.
Más: Tegnapi levél:
"Tisztelt ************,Köszönjük érdeklődését! Cégünk várhatóan az első negyedév végén, március-április magasságában tudja majd a Galaxy 3 tulajdonosok rendelkezésére bocsátani a frissítést.
Megtisztelő türelmét ezúton is köszönjük!
Üdvözlettel,
Samsung Electronics Magyar Zrt."
Friss hírek mindig itt. -
KuCu_155
tag
Sziasztok!
Na megint egy kis problémába ütköztem XD
Folyamatosan szétkapcsol a wifi és új ip címet kér a hálózattól a telefon amikor fixre van állítva :S
Valakinek valami ötlet ? -
malloc
csendes tag
válasz
nagyzoli19 #5513 üzenetére
Lehet, hogy segít, ha felraksz valami sms progit.
Nálam olyan probléma jelentkezett, hogy értesítőt kaptam de függetlenül attól, hogy az olvasásra vagy a bezárásra nyomtam, később már nem volt az üzenetek között. Felraktam a Handcent SMS progit, azóta nem volt ilyen gondom (viszont új üzenetnél jelez az alap sms progi és a Handcent is). -
nagyzoli19
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő. Ha kapok egy sms-t a telóra akkor az értesítőbe megjelenik, majd eltűnik. ezt onnan vettem észre, hogy jártam már úgy is szóltak nekem hogy küldtek sms-t, az értesítőben nem volt már bent, de az üzeneteknél ott volt. Pedig néztem a telót többször is a nap folyamán, de semmi. Most vagy meg sem jelent, vagy csak eltűnt egy idő után.
Járt már valaki így? Mi lehet a megoldás?
Köszönöm!
-
Ceree
senior tag
Ehhez kapcsolódóan kéne keresni valakit, aki tud Androidra fejleszteni, és íratni vele egy rendes töltöttség jelző programot G3-ra. Pofon egyszerű metódussal: megfigyeléssel megnézni mennyi a teljesen feltöltött (100%) és a teljesen lemerült (kikapcsolás előtt) akkumulátor feszültsége. A kettő különbsége adná a skálát, amihez viszonyítana a program. A hasonlítás meg vagy időzítve történne valamilyen időközönként, vagy valamilyen akcióhoz rendelve (értesítési terület lehúzása, hívás vége, akármi). A kijelzés meg a battery indikátorhoz hasonlóan lehetne a bal felső sarokban, százalékban, illetve az értesítési területen, vagy widgetben.
Elméletben egyszerű...
-
csabám
addikt
válasz
hodostamas #5510 üzenetére
Furcsa. SGS "jól" mutatja. Azt hittem ez bug, mivel még nincs kalibrálva az akksi rendesen. Köszönöm a felvilágosítást.
-
csabám
addikt
Gyerekek az normális, hogy az akksi 10% - onként esik? Vagyis soha nem mutat rész számot, csak kerek tizes számokat (10, 20, 30, stb.)?
-
KuCu_155
tag
melyik android marketet használjátok ?
-
egil
csendes tag
Egyébként a Kiesre sokan panaszkodnak, de az alternatív megoldások úgy látom működnek. SD kártya hibára elég sok találat van a neten, igazi megoldást viszont nem találtam. Illetve nem vagyok meggyőződve róla, hogy a kártya lenne a hibás.
-
egil
csendes tag
válasz
SirKero #5495 üzenetére
Szia!
Ugyanez nálam is, nem beállítás kérdése. Nekem elsőre az SD-kártya formázása megoldotta. Használatba vétel után, ahogy ismét került rá néhány fájl, megint nem volt jó. Mostmár formázás után azonnal sem jó. A számítógép nem látja a kártyát, csak a telefont. Eszközkezelőben megjelenik a Samsung modem, az USB eszközök között is megjelenik, csak hordozható eszközök között nem, vagy hibát jelez. Így nem használható a MyPhoneExplorer sem.
A telefon látja és tökéletesen kezeli a kártyát, a számítógép kártya nélkül a telefont, de a három együtt nem akar menni. Illetve néha igen, néha nem. -
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas #5497 üzenetére
Na akkor nemtudom mit mért.. most két progival is néztem, 50m körül volt az. Szóval szerintem egész jó a wifi-je!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest