- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Az ilyenek arra buknak ami épp menő, ha a média szerint jó lesz, akkor megveszik, ha más lesz a konklúzió, akkor értelemszerűen nem.
Az is meredek, hogy minden gamer gépében 1-2-3 éves 6-8 magos CPU van, arról nem is beszélve, hogy ez a piac az egyetlen ami a PC-n belül növekszik, per pillanat erre lehet építeni.
-
-
Jack@l
veterán
De mért, te váltanál egy tuningolt 3570k-ról? Mondjuk +10%-ért, ha hajszállal olcsóbban adnák mint a kaby lake-et?
Fx tulajok a 8 mag után lehet lecserélik egy 4+HT-s verzióra a procijaikat, nekik talán jól jön játékok alatt a gyorsabb mag. A kérdés már csak az hogy a konkurencia kínál e majd jobbat ugyanazon az áron addigra. -
F34R
nagyúr
En ugy gondoltam volna, hogy jon a 4magos is, tudom meg mielott lehurrogtok olvastam a HEDT szegmenst.
Azonban a nagyon korai hirek alapjan nem az jott le hogy nem lesz meg az elso negyedevben 4 magosuk.
Legyen valamilyen, meg ha nem is tokeletes verzio, mert ezzel a szukebb reteget nem tudjak kiszolgalni.
Jatszani manapsag is eleg egy eros 4 magos, azonban en azt gondolom hogy nem csak jatekra, munkara is tokeletesen elegendo es mivel budget cimen indulna tuti sokmindenki venne.
Mondjuk azt sem ertem aki valtani akar miert varjon meg ujabb fel evet arra hogy valami tortenjen.
El vannak kesve sulyozottan, az Intel mind marketingben, mind fejlesztesben lepipalja. -
Petykemano
veterán
A jelenleg ismert roadmap alapján 2018 közepétől a coffee lake formájában 6 mag.
Persze változhat.
A kérdés az, hogy már menet közben változik-e az árazása a jelenlegi és eljövő (sklx) 6-8 magosoknak.
Jól emlékszem, hogy lesz most 4 magos proci is HEDT platformba? Kicsit talán drágább ugyan, de az Intel is kínál így upgrade path lehetőséget. (Kicsit persze izzadtságszagú, de majd meglátjuk mi mennyibe kerül)
-
-
westlake
félisten
Pontosan ezért félrevezető, hogy "air". Mindamellett ha csak egy mag ment 5 GHz-en, akkor eleve nem is melegedhetett úgy a CPU mint normál esetben. Ergó teljesen értelmét veszti az "air OC" fogalom. Ergó bullshit az egész, ahogy említettem is. Nyilván rettentően érdekes lehet, hogy egy 8 magos CPU egy magját meddig lehet húzni. Rettentő reprezentatív egy ilyen cikk.
-
Cathulhu
addikt
Az, hogy utolag bele lehet magyarazni, hogy a pontok az egy egesz evet lefednek, a koztuk levo szakaszok viszont 0 idot olelnek fel, az egy dolog, mert igy az utolagos magyarazat szerint "csak" 3 honap a csuszas (mar ha a pletykak igazak, es nem mondjuk megis januar 2-an mar zennel nyitnak), de az abra uzenete 2015 elejen eleg egyertelmu, mar amit a befektetok es a sajto es a laikusok szamara probal uzenni. Szvsz. Persze mostmar kvazi 2017-ben barmilyen magyarazatot lehet kitalalni ra. Ugyanakkor mondom, pletykak pletykak es pletykak hadai jottek 2016 H1 launchrol, majd H2-rol, mostmar 2017Q1, ami lehet lesz H1 is, meg 2016 H1-es AM4-es lapokrol, illetve 2016H2-es Zen launchrol, ami ugye mostmar minimum 3 honap, de ertelmezes fuggoen akar 9 honap csuzas is lehet, szoval van itt felrekommunikacio ezerrel, es ez zavar a legjobban. Nyiltan, konkretan kellene kiallniuk, azt mondani ez a target, aztan mikor latjak, hogy nem jon ossze, akkor itt egy masik. Ehelyett 2016 ev december kozepi eloadason meg mindig ott tartunk, hogy majd. Majd Q1-ben, ami lehet 2 het es lehet 3 honap mulva is.
-
antikomcsi
veterán
Próbáltam, de nehezen megy bele az am3 foglalatba.
Másrészt nem én szerettem volna, ha megjelenik 2016-ban, hanem az AMD ígérte ezt.
Elég ha csak a PH cikkeit visszaolvassátok a 2015. évből.
Annyit is lehetett volna mondani, hogy nem tudjuk mikor jelenik meg, de gőzerővel dolgozunk, a lehető leghamarabbi elérhetőségért. Ez korrekt lett volna, de az ígérgetéssel van tele az emberek hócipője.
-
Oliverda
titán
Van némi a sötétség a fejekben. A megfogalmazás helyes, ár/teljesítmény arány, ami minél magasabb, annál jobb. Ez jelenthet a konkurenciához hasonló teljesítményt alacsonyabb áron, alacsonyabb teljesítmény még alacsonyabb áron, illetve akad még pár variáció. Ha a csúcsmodell nagyjából i7-6900K számítási teljesítményét hozná ~500 dolláros áron, akkor az például egy elég jó ár/teljesítmény arányt jelenthetne, egyelőre szigorúan feltételes módban.
-
-
sb
veterán
Ehhez elég nagy gáznak kell lennie, ha SMT nélkül, tehát 8/8 hozza a 4/8 Intel szintjét.
Vagy valóban lassít rajta.Meglátjuk... elvileg kiegyensúlyozott procit ígértek és ez volt az egyik legnagyobb gondjuk. Ez meg ha így lenne szarabbul néz ki kiegyensúlyozottságra, mint a dózerek és társaik.
A bugmentesített, végleges cpu-kkal mért teszteket azért ilyen eredmények mellett megvárnám. -
Petykemano
veterán
beavatott, de legalábbis tanult kolléga szerint meglesz a 4,5.
Persze nem kizárt, hogy ehhez majd olyan hűtés kell, aminek bátran merhet átadni hőt a cpu. De ki mondja, hogy egy $500-600-s csúcs OC Black Editionhöz ne lehetne pl vízhűtést adni? -
sb
veterán
Off: Egyik legjobb döntésem volt X4-ről átállni kb. 5 éve sima i5-re. Gondolkodtam rajta, mert 2x annyi volt a proci ára. Feleslegesen erősnek és drágának tűnt. Aztán mondjuk kifogtam egy alig használtat ami még szintén +15k volt, de a ramcserén visszajött 10k.
Jóval gyorsabb volt, hangtalan, 1000rpm-nél többet soha nem ment a venti rajta. Alulfeszelve valszeg a 80W vs 160W (tuninggal) is visszahozott valamennyit. És ami a lényeg, 5 évet kihúzott úgy, hogy még most is korrekt proci (lenne). Annyi korrekció volt, hogy 2 éve kapott Z-s deszkával 3.8-on ment már, nem az alap 3.4-en.
Innen nézve valahogy nem volt értelmes választás a Phenom, akárhányszor láttam valamelyik topicban, hogy deoccsóbbéselégjó!... közben tuning mellett 150-200W-okkal kellett küzdeni, 10k+ hűtőkkel, gyanítom nemcsak idő, de pénz is több folyt bele mint az i5 konfigba. -
-
-
-
0P1
aktív tag
Pentium Pro:
Mi volt vele a gond? Azzal lépett be az Intel először a többutas szerver/workstation piacra, amit előtte kizárólag a RISC processzorok uraltak. És elég látványosra sikerült a belépő.
Igen, azt még csak szerver/workstation piacra szánták (akkor még nem vezette be a Xeon brand-et az Intel, így lehet, hogy valakit megzavart, hogy ennek a nevében is szerepelt a "Pentium"), de gyakorlatilag azon az architektúrán alapul 1997 óta máig az összes asztali és mobil intel CPU (a zsákutcának bizonyult Netburst vonalat leszámítva)Netburst:
Ez valóban bukta volt, elszámították magukat az Intel mérnökei, ez az architektúra úgy skálázódott, hogy csak extrém magas órajelen, 10 GHz körül tudta volna megmutatni az erejét, és ez az akkori GHz növelési tempót egyszerűen extrapolálva, el is lehetett volna érni 2003 tájékán. (Intel ezt is ígérgette a 90-es évek végén)
De a technológia elérte azt a pontot, amin túl már lehetett gazdasásosan tovább növelni az órajelet. Valszleg nem kommunkáltak eleget az architektúráért és a technológiáért felelős mérnökök...IA64:
Az valójában sose az Intel gyereke volt, hanem a HP-é (Az Itel csak immel-ámmal fejlesztgette, de valójában magasról tett rá, sőt, valójában ellenérdekelt volt az egész projektben, jól hátba is szúrta vele a HP-t, mint anno a Microsft az IBM-et az OS/2-vel)
Larrabee :
Abból lett a Phi ....
Phi:
Ma a baj vele? Kezd elé szépen megkapaszkodni a piacon, és már elég nagy szeletet elhappolt az nVidia-tól a piaci tortából ...
Ha már példát hozol fel, inkább az Atommal jöttem vele elő. Azt valóban nagyon tolta az Intel, minden erejével, és mégis belebukott...
-
.LnB
titán
Pedig ehhez nem kell diploma schawo. Egyetlen NV user sem fog ugyanannyit fizetni egy olyan VGA-ért aminek van NV-s megfelelője.
Ameddig az AMD nem tesz egy merész lépést ez a helyzet nem fog változni.
(#146) sh4d0w
Erről a trollozós dologról a véleményem. Felvázolok két állapotot:
Az Intel CPU-s felhasználó az AMD-ről könnyen beszél mert "magas lovon ül". Csak azt látja, hogy az AMD ígérget, de az elmúlt években nem tett le egyetlen konkurens CPU-t se az Intel ellen. Ezért mondja (az Intel user) a Zen-re is, hogy majd meglátjuk. Amíg nincs kézzel fogható termék, és bizonyított eredmény addig ez is csak egy ígéret. Viszont mindez az AMD CPU-t használó felhasználók szerint trollkodás.
Aki NV videokártyát használ az is "magas lóról beszél" az AMD VGAi-ról. Persze nem annyira egyértelműen mint a CPU-nál mert itt sok esetben a két gyártónak vannak konkurensei, alternatívái egymás kártyáira. Viszont csak elég felhozni a piaci részesedést és az AMD-sek részéről már nincs más védekezés csak az, hogy troll. Az AMD-sek aduásza ez esetben a DX12. Ami jelenleg még mindig csak ígéret. De valóban sejthető, hogy az NV ezzel meg fogja ütni a bokáját, kérdés, hogy mikor? ( BF1-ben nekem vannak ismerőseim AMD részéről akik azt mondták, hogy ők se DX12-ben játszanak mert stuttering van, és érdekes dolgok történnek.) Persze ilyenkor jön a "B" terv az AMDs-től az Ashes of the Singularity.
(ezt ki sem fejtem) Jelenleg az NV-s nem pánikol. Ott a DX11, azzal nincs még semmi gond. Viszont az AMD-s már kapaszkodik abba a kb. 2 esetben mikor kijött a DX12-es előny az AMD részére.
Szóval te azt látod, hogy én egy köcsög vagyok mert szidni merem az AMD-t. Én viszont azt látom, hogy sokan elkeseredettségükben vakon próbálják védeni az AMD-t. És ez elkeserítő.
Én tényleg sokszor gyökér módon tudok fogalmazni, szóval jó oké, elfogadom a véleményedet (persze nem gyökereztél, szó sincs róla, csak ha esetleg..). De én csak azt nem értem miért kell még mindig ilyen elvakultan hinni az AMD ígéreteinek? Hány éve megy már ez? Páran ezt megunták (szerintem teljesen jogosan). Nehéz ezt megérteni? Vagy ti (az AMD fanok) tényleg nem látjátok, hogy az Intel és az NV mennyire ellépett? Nem hiszitek el a statisztikákat, nem látjátok az eladási adatokat? Az AMD vesztésre áll (évek óta) ezt nem lehet cáfolni.
Ez az egész AMD vs NV dolog úgy néz ki, hogy 20 ember bizonygat próbál dolgokat 100 embernek. De ha a 100 ember egyöntetűen mondanak véleményt, vagy tapasztalati dolgokat. Akkor ők hülyék.
Bocsánat a stílusomért ha esetleg bármely módon sértő bárkire nézve. Remélem nem az, nem annak szántam.
-
Habugi
addikt
Az igen!
Kedves fórumtárs lehetett az osztály büszkesége szövegértelemzésből.
A történet úgy kezdődött hogy elmondtátok miért jó ez a Blender teszt, példát hoztam miért nem az de igazából nem érdekes, egy szinten felül szerintem kézzel lábbal mutogatva sem értenénk meg egymást mert dolgozik fórumtársban a dac, ami engem igazából nem érdekel, szóval részemről zárható. -
Habugi
addikt
Egy fél pillanatra próbáld meg elfelejteni a kávédban talált HT-t, najó, kettőre, megvagy? Oké..
A dózer a boga életben nem volt 8/8, közelebb állt ehhez a megnevezéshez mint az Intel a HT-val de ettől még 1modul/2szállal operált. DE! Nevezheted 8/8-nak ha úgy neked valamiért jobban fekszik, legyen.
Idézlek:
"..mert ha letiltod a magok felét, a teljesítmény is a felére esik.."
Oké, ennél az állításnál maradva vetítsd rá amiről az első ominózus postom szólt.
Kvázi egy Vishera ami 8modul/16szál, schawosítva 16/16-os, fantázianeve legyen mondjuk 8350x2 ().
Amennyiben az idézeted helyálló, egy órajelben azonos 16szálas Vishera (nem ZEN könyörgöm..) leegyszerűsítve/arányosítva fele idő alatt végezne, ami az első post alapján 92,5mp.
Elő se vedd megint a HT-t pls, köze nincs az AMD féle megoldáshoz, szezon/fazon.Na, most mehetünk vissza a kályhához.., mivel ez a fikció még mindig egy AM3+os, DDR3-as, egy szálon az Intelnél jóval gyengébb konstrukció, mégis csak 7mp lenne a hátránya Blenderben.
Kvázi, bármilyen gyenge is, lehetne hypeolni úgy Blender tesztek alapján, ahogyan most a ZEN-el történt. -
Vesa
veterán
"Hónapokkal a megjelenés előtt pont elég"
Arra nem elég, hogy kijelentsünk és jósoljunk a végső terméket illetően! Ami viszont tény, hogy az AMD CPU fronton az utóbbi években csak bejelent és ígérget, kb. mint a linuxnál állandóan azt hallom, hogy ez most biztosan az AMD éve lesz. Aztán meg rendre mégsem...
Én is örülnék már egy épkézláb Intel alternatívának, bár elsősorban nem azért mert áttérnék, hanem mert az árakra nyilván jó hatással lenne. De eddig hangaztos cikkeken kívül mást még nem láttam, a gyakorlatban generációk óta nyomába nem értek az Intelnek.
Éppen ezért, egyetlen teszt, mely nem is teljesen független, nem ítélhető meg, hogy igazat mondanak-e, vagy netán szépítenek itt-ott ahogy szoktak. -
Habugi
addikt
Mindjárt a post első két szavát nem sikerült értelmezned, pedig elmúlt 8óra..
Pedig nem állítottalak nagy kihívás elé, 4modul/8szál eredménye arányosítva és leegyszerűsítve 8/16 esetére, na mindegy, úgyis érted, max úgy csinálsz mint aki nem. A HT-t pedig elképzelni sem tudom honnan szedted, képzelt Visheráról beszéltem.
-
Habugi
addikt
Nagyon leegyszerűsítve elmondható ezesetben, hogy egy, a 8350-el megegyező erejű/órajelű de 8/16szálas AMD CPU fele idő alatt végezne, ami 92,5mp. Ez ~7mp plusz a 6900K-hoz képest, ami egész jól hangzana már egy képzelt 16szálasított Visherától is, csak ugye DDR4, illetve közel 2x szorzó van egy szálon a 6900K esetében..
(A közben kiszerkesztett 8350, 185mp-vel számolva..)Itt meg is érkeztünk oda, sajnos miért nem ér semmit ez a Blender prezentáció, mert már egy, a fenti attribokkal rendelkező képzelt 16szálas Visherát is egészen jól lehetne hypeolni vele, révén alig van lemaradása a 6900K mögött..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest