- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigant20
tag
Sziasztok.
Lenne egy kis gondom, a google play szolgáltatásokkal.
Adott egy Remix Mini android 5.1-es verzióval (nincs hozzá újabb), tegnap óta nem tölt be semmilyen google alkalmazást, se youtube se googla play.
Töröltem mindent az eszközről, ekkor betöltött a google play, de ahogy frissítettem a google play szolgáltatásokat egyből előjött megint a probléma. Tekintve, hogy enélkül szinte semmilyen alkalmazás nem megy megfelelően, így nagy szívás.
Erre valami megoldás.
Előre is köszi. -
eFeMeR74
senior tag
válasz
yossarian14 #153 üzenetére
Csatlakoztatni lehet, csak nem fogja felismerni. Ezért használok én is windows 10 mini pc, mert abba legalább bedugom a usb wifit és hasít a net. A saját beépítettek szart sem érnek.
Az androidnak még mindig ez a próblémája a különböző driverek, illesztők felismerése stb.
Cserébe nem kell vele annyit mókolgatni mind egy winfosal.
Bár ez a RemisOS nem semmi 3 egyszerű lépésel felraktam egy 10 éves Toshiba A300 win 7 mellé és müxik.
Soha nem gondoltam volna, hogy a jó öreg kedvenc vasamom egyszer Android fog futni.
Nálam is az volt a próbléma, hogy ezer éve már usb wifin ment és ki is volt kapcsolva a beépített wifije. Amikor elinditottam a remixet nem volt net, mire kapcsoltam és bekapcsoltam a sajátját amit már 3 éve nem is használtam és láss csodát müködött a wifi.
Valószínűsítem, hogy ezen a remix minin is így járnál, hogy nem ismerné fel a rádugott usb wifit. -
gzbotii
nagyúr
Most volt BlackFriday akcióban 40 dollár, ingyen postázással - így hát rendeltem egyet. Remélhetőleg Karácsony előtt ide is ér
-
yossarian14
tag
Sziasztok!
Azt esetleg tudja valaki, hogy lehet-e csatlakoztatni hozzá saját USB-s WiFi stick-et? Filmeket játszanék le vele, ezért kell a legalább két antennás WiFi adapter.
-
X_C
tag
Sziasztok!
A hivatalos jide oldalról rendelt valaki? Honnan küldik a készüléket? Mennyire esélyes hogy vámot kell fizetni rá? -
DonDragonka
őstag
válasz
#20691712 #149 üzenetére
Csináltam egy Remix OS for PC témát. Ezt ott beszéljük már meg, mert itt erősen OffTopic...
Köszi! -
törölt tag
válasz
DonDragonka #148 üzenetére
Megcsinaltam ami ir doksi, de be sem akar bootolni.
Droidot sikerult mar feltenni tobb gepre is.
Otlet? -
Solten
őstag
Toltheto a cucc: [link]
-
SunMount3r
nagyúr
Azért az, hogy nem tud 1 alkalmazást egyszerre több "példányban" futtatni, az azért elég kár. Pl. pont Office alkalmazások terén lenne erre a leginkább igény. Valami 5-let, hogy miért így írták meg a OS-t?
Valami teljesítmény/összeomlás elleni védelem lehet ez benne (bár gondolom)? Csak mert, ha tudja a multitasking-ot, akkor miért épp 2 (vagy több) azonos alkalmazás futtatásának lehetősége hiányzik belőle?!
És az a több terheléses weboldal megnyitása esetén előjövő belassulás sem hangzik épp valami jól, a gond nélküli, kényelmes netezéshez azért ez hozzá tartozna már.
Minden esetre a cikk meggyőzött legalább arról, hogy érdemes lehet rájuk odafigyelni és majd egy erősebb hardverrel és OS-el, a következő változatban talán tényleg megszülethet valami, amin már én is el gondolkoznék. (Persze, csak ha tartják magukat ehhez az árszinthez...)
Sajnos ezek pont olyan hiányosságok, amik speciel nekem is alap elvárások lennének...
-
SLYM
veterán
nekem van olyan ismerősöm, aki még az okostelefon korszak elején azért vett sok pénzért ilyen készüléket, hogy a WC-n ülve el tudja valamivel ütni az időt. szóval igen, van ilyen.
így meg pláne lesz, hogy gyakorlatilag ez a cumó nem kerül pénzbe. hány idősebb embert ismersz, aki netezésre vesz értelmetlenül 200.000-es gépet. ha ezek a cuccot beépülnek a köztudatba, megússzák ezt ötöd ennyi pénzből a későbbiekben
-
törölt tag
Ha jol tudom az opercios rendszernek most keszul az x86 valtozata, amit valamikor januar masodik feletol lehet tolteni.
Arra kivancsi leszek mert az android x86-ot csak intel cpu\igp paroson sikerult mukodesre birni (ivy penya es celeron).
Se a 7750-et intel procival, se az athlon 5350-et nem szerette.
Mit fog vajon tudni? -
válasz
#79335424 #139 üzenetére
" Csak azt nem értem, hogy miért ebben a kütyüben lenne jó, ha lenne még ez, vagy az? "
Mert erről a kütyüről van szó, és kb, felesleges kifutó szabványokkal felszerelni valamit. Azaz nem, mert akkor el lehet adni majd a következőt.
Amúgy igen, GbE port is lehetne, hasonló okokból, mint egy USB3. -
törölt tag
Tehát, akkor legyen benne USB 3, minimum a szabványos 900mA -re méretezett vezetőréteg a panelen és szintén ehhez méretezett táp. Alakul a kívánságlista.
Szerintem rendszerben kell gondolkodni, nem pedig különálló eszközökben. Én egyetlen központi tárolót (NAS) használok otthon, minden kliens ezt használja. Ha már kívánságlista, akkor én inkább egy Gigabites LAN portot preferálnék. Csak azt nem értem, hogy miért ebben a kütyüben lenne jó, ha lenne még ez, vagy az? Ezek a kívánságok mind léteznek más, hasonló és alig drágább kütyükben. Sztem ez egy teljesen felejtős típus.
-
válasz
#79335424 #137 üzenetére
Mondjuk ha már USB3-at terveznek rá, akkor lehet combosabb a tápáramkör. Az eszköz tápja valószínű el is bírná.
USB2-n az tud leadni elég áramot, amibe olyan tápáramkör van tervezve, ami elbír 500mA-nál többet. Megint csak szándék kérdése, valódi drágulást ezzel kapcsolatban inkább a marketingosztály okoz (USB3 esetén többet lehet árnak írni, úgyis megveszik). A kínai beszállítónak ha nem 2A-es, hanem 2,2 vagy 2,5A-es tápot kell szállítani, az kb. mindegy, majdnem ugyanaz az ára.
Egyébként mostanában elég sok külső HDD megelégszik 500mA-el is -
-
MZperX75
addikt
Hát ja ez nem te kütyüd........... és, akkor meg mi van? ,...semmi. Tovább lépsz és kész.
(A winem tele van pakolva rendesen programokkal és így , SSD vel , 5 hónapos win7-el 40mpminimum a boot+alaplapi bios start kb 12-15mp míg begördül, az az 0-ról kb 40-50mp minimum a start)
Ez viszont PC felhasználásnál tök mindegy a boot idő..... mennyi legyen? 2 perc az sem számít.Manapság a kommunikáció nagy részét egy androidos tabon vagy telefonon lebonyolítod napközben azt kész ,még játszol is unalom űzésnek,akinek munkára kell az PC-t használ,ma már szerencsére az átlag yúzer,ezzel a kütyüvel simán kivált egy asztali gépet.
Techfan
Aki PH-n fórumozik az mind az.
-
válasz
lajthabalazs #132 üzenetére
Hm, igazából teljesen mindegy műszaki szempontokból, hogy mit raknak bele. Én is leginkább hálót használok, de amikor éppen nem, akkor legyen már gyors... Szóval akár lehetne is USB3, mert hátránya nincs, csak előnye.
-
-
Dracula
őstag
2016-ban nincs legalább egy USB3. Miért? Annyival drágább lenne? Vagy bonyolultabb?
-
Legyes
tag
Az elsők között vettem ilyet (2/16GB). A SoC-hoz képest többet tud, mint az ember gondolná. Viszont van egy tervezési bakija, amire eddig nincs megoldás: HDMI->DVI átalakítóval nem működik (HDMI->D-SUB az megy). Non-stop használva sincs meg a tipikus kínai TV-box melegedési gond. A WiFije is sokkal jobb, mint a többi kínai cuccé. Az OS-nek még vannak bugjai, de szépen javítgatják. Ráadásul a Remix OS nemsokára kipróbálható PC-n is.
-
kk75
tag
válasz
twollah1976 #101 üzenetére
Fából vaskarika szerintem.
Ezer ilyen van, ráadásul azok a tv-re is csatlakoztathatóak közvetlenül. -
Cathulhu
addikt
válasz
#32839680 #120 üzenetére
Uhh, azt hittem az a bajod a linuxszal, hogy nincs egy rendes designja, erre belinkelsz egy material design linuxot... Ebbol is latszik, hogy izlesek es pofonok, de amugy a mint cinnamon edition vagy meg a standard unitys ubuntu es meglepo modon az lxde-s lubuntu is jo designelveket kovet, szerintem.
-
törölt tag
Attól, hogy Te nem láttál ilyet, még létezik.
morgyi:
Használd nyugodtan! -
-
viraga
tag
Biztos öregszem, de én csak az újabb eladható bigyót látom ezekben a termékekben, amikre valódi szükség nincs, a techfanok megveszik, elszórakoznak vele pár hónapig-1 évig, aztán megveszik az újabb kiadást. Ezt a "nem kapcsolom be a nagygépet" sem tudom megérteni 2016-ban. SSD-vel 20 mp alatt elindul a "nagygép", és ott van minden ami kell. Ami androidon most eszkábálódik össze, az windowson (vagy ha ingyenes kell, linuxon) 20-25 éve alap. Akinek munkaeszköz a szgép de nem kell komoly számítási teljesítmény, az ha vesz egy bármilyen core i-s PC-t SSD-vel, 10 évre letudta a szgép kérdést, míg ezeket az izéket cserélgetheti évente, és sosem lesz jó. Kis fogyasztás és kis méret kell? Notebook, vagy shuttle PC! Utóbbiból olyan helyre cuccok vannak már akár noname, akár dell, hp, lenovo, stb, hogy öröm rájuk nézni. Filmlejátszás? Az általam használt 2014-es nem smart tv lejátszik mindent usb-ről, semmilyen kütyü nem kell, de ha nem így lenne, akkor is inkább médialejátszót vennék, ami arra van kitalálva. Internetezés a tv-n, nappaliszoba szgép, otthoni szórakoztató központ? Na ez az, amit 10-15 éve nyomat a média, de én még egyetlen lakásban sem láttam megvalósulni egyetlen eszköz által (főleg nem ilyen által), úgy, hogy az ne legyen nyögvenyelős, és valóban szórakozást nyújtson.
-
válasz
#32839680 #116 üzenetére
Ja, ez a sokféleség árnyoldala, jó lenne kicsit egységesedni legalább egy DE-n, disztrón belül...
Igazából én már tartok ott, hogy nem nagyon zavar az OS kinézete, frankón működjönKülönben a design az csak bitmap... Kb. azon múlik, hogy találnak-e tehetséges rajzolót
Egyébként nekem teljesen jó a KDE4 kinézete, főleg normális témávalLetisztult design? Blackbox
Fekete minden!
-
törölt tag
válasz
#32839680 #116 üzenetére
Nem irigyellek. Nekem egyik platformon sem volt ilyen bánatom, mivel teljesen hidegen hagy a kezelőfelület "kinézete". Csak a funkcionalitás érdekel. A telómon és a Boxon is Apex launcher -t használok. Minden fontos dolog ugyanonnan, ugyanúgy érhető el. Nekem inkább ez számít, nem a design.
-
Solten
őstag
Oda van irva hogy Januar kozepere varhato.
AzEgyetlen1: na igen, egy Amlogic S905 talan $7 az 5 helyett...
-
törölt tag
válasz
lajthabalazs #107 üzenetére
Ez nem ennyire fekete/fehér. Általános értelemben elég vadul hangzik az, hogy az IFA sokkal jobb autó, mint a Ferrari. Pedig igaz, ha én több tonnás cuccok szállítására akarom használni. Mindíg a felhasználás céljához kell eszközt választani. Három kijelzős videószerkesztő munkaállomáshoz rendkívül rossz választás lenne az Android. De, sztem amire a legtöbben használják a PC -jüket, azt símán tudja. Ez az ablak -dolog sem ennyire egyértelmű. Sok alkalmazás futtatható floating felüieten is, amiben az ablakok átméretezhetők. A hosszú folyamatokkal sincs probléma. Legalábbis, OS szinten. Ezt azért fontos hozzátenni, mert pl. a Rockchip RK3188T -s merényletével szemben az OS tehetetlen. De, pl. egy AML S8XX kütyün minden gond nélkül tud a böngésző huszonórás, folyamatos használatot. A szervereim is stabilan működnek. Kb. fél éve használom ezt a ROM -ot és azóta még egyetlen rendszerösszeomlásom sem volt. A gyári ROM persze csapnivaló, de ez szinte minden ilyen kütyüre igaz. De, erről sem az Android tehet, hanem a kínaiak. Aláraktak egy tablethez hangolt kernelt és a mai napig azzal árulják ezeket az AML kütyüket. Csakhogy, itt nincs akkuidő probléma! Kikapcsolod a DS -t, felemeled a nevetségesen alacsony alap órajelet, átváltod egy dinamikusabb governor -ra és rögtön "életre kel" a kütyü és persze sokkal stabilabb lesz. Remélem, hogy ezekből az infókból lejön, hogy nem csupán elméleti síkon írok az Android általános használhatóságáról asztali környezetben! Ami az alkalmazásfejlesztést illeti, annak több módja is van. Én csupán egy GUI nélküli segédalkalmazást kreáltam. Ehhez nem kell Studio, de még az MIT -s App Inventor sem. Van egy Tasker nevű automatizáló. Ha ebben létrehozod, amit szeretnél, akkor a Tasker -hez írt AppFactory alkalmazással a profilt exportálhatod telepíthető alkalmazásként (apk). Persze, vannak korlátozások, de egy ilyen egyszerű segédalkalmazást egy telón is össze lehet dobni, nem kell hozzá "spéci" fejlesztői környezet.
-
"ezt mindenki ismeri a telóról "
Akinél az számít, hogy ismerné telóról, azok általában azt sem tudják,hogy oprendszer van a telefonjukon... OK, meglátjuk, de én úgy vagyok vele, hogy egy bármilyen Linuxra lehetne ugyanilyen felületet csinálni, akkor már egyszerűbben mennének rajta Linux programok, és az alatt rendesen konfigurálható, supportált OS lenne.Amúgy igen, a netbook is az egyszerűségével és olcsóságával tarolt. És főleg az utóbbival. Amúgy az Android is pont azzal, hogy az érintős eszköz sokoldalú tudott lenni, és olcsó az ingyenes OS miatt.
-
moma
őstag
de itt az android nagy előny. ezt mindenki ismeri a telóról és csini. meg a technikai fejlődés, hogy ez itt a cikkben tényleg egy olyan eszköz, ami a nappaliba való, pici, halk, észre sem veszed.
meglátjuk... szerintem itt kipattanhat valami. de lehet nem fog. biztos van egy csomó peremfeltétel, ami kellhet ehhez. de erről a cikkben lévő dologról kicsit a netbook jut eszembe. ami filléres volt a korábbi laptopokhoz képest és adott feladatra megfelelt és letarolta a piacot.
-
-
moma
őstag
válasz
lajthabalazs #107 üzenetére
Ez így van jelenleg ahogy írod. De szerintem nagyon gyorsan megváltozhat. Tényleg annyi kell, hogy egy nagy cég komoly marketinggel kihozza a saját ilyenjét, ha nem is a google, de mondjuk a samsunk vagy ne adj isten egy nagy mobil szolgáltató, aki net előfizetéshez adja majd. Abban a pillanatban mozdulni fognak a fejlesztők is. És szerintem hasonló szelleműek lesznek itt is az "app"-ok. Egyszerű otthoni céligények kielégítése. És nem lesznek nagy komoly összetettségű dolgok. Mert a többségnek nem kellenek. Arra továbbra is a win lesz szerintem. De olyan családokban, ahol senkinek semmi köze a számítástechnikához ott az ilyenek tarolhatnak.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
#79335424 #103 üzenetére
Rendes operációs rendszer, definíció szerint, ahogyan a TinyOS is az. De a mai asztali operációs rendszerek közt nem állja meg a helyét. Amire tervezték, azt legalább olyan jól csinálja, mint a konkurencia: egy alkalmazás futtatása teljes képernyőn. Viszont egyszerű otthoni feladatoknál is előfordul, hogy több ablakra van szükség, munkához pedig a több képernyő alapvető elvárás.
Lehet hogy sokminden portolva van Android-ra, és rootolt eszközön, a parancssor használatával nagy a szabadság, de az appok nagy része az általános felhasználási környezetre van optimalizálva: 5-10"-os értintőkijelző, néhány perces egyszerű munkafolyamatok, minden app a saját adatain szüttyög. Írtad hogy fejlesztettél Android appot, de Android Studio ha jól tudom nincs Android-ra. Pedig minden rendes oprendszerben vannak fejlesztőeszközök, amikkel az oprendszert ki lehet egészíteni, és appot lehet rá fejleszteni (Visual Studio, Netbeans, Eclipse, IntelliJ...).
-
-
Koló89
csendes tag
EZZEL LE TUDOM JÁTSZANI A FULL HD, ILLETVE BD25, BD50 filmeket? elbírja azt még? illetve van hozzá olyan program amivel ezt meg tudom tenni mint pl. powedDVD ...
-
-
twollah1976
őstag
Nyugodtan belerakhattak volna egy erősebb SoC-et.
-
moma
őstag
Szerintem rövidesen tök ingyenes lesz a windows otthonra. És még akkor is kérdéses, hogy meg lehet e majd állítani ezeket az androidos cuccokat, ha a nagy gyártók is kijönnek ilyesmi rendszerekkel és fillérekért dobálják az emberek után. Jó eséllyel valami ilyenek lesznek a nappalikban. És mellette játék gépet vagy valami munka célú gépet vesz, akinek van igénye rá otthonra. Izgalmas idők lesznek ezek.
-
-
asvald
senior tag
Ideje lenne nekem is belevágni valami ilyesmi kütyübe !
-
törölt tag
Pont ezt írtam. Minden van hozzá. Én External Keyboard Helper -használok. Alapvetően automatikusan felismeri a kiosztást, de van remap lehetőség is. Bármilyen gombhoz (vagy kombinációhoz), bármilyen Android funkció hozzárendelhető. Anno készítettem hozzá egy segédalkalmazást, amivel E-Robot parancsokat is tudok billentyűzetről indítani. Innentől csak a fantázián és a kreativitáson múlik, hogy mit tudsz billentyűzetről használni. Akár shellscriptet is futtathatsz bill. -ről.
Mellékesen hozzáteszem, hogy az Android nem érintőképernyőhöz lett kitalálva. Már futott a project, amikor megjelent az Iphone. Ezután írták át touch -ra. -
-
válasz
lajthabalazs #92 üzenetére
E6430 is brutál nehéz, olyan a cégesem
Mondjuk egy laposnak az a lényege, hogy könnyű legyen és hordozható. -
lajthabalazs
senior tag
válasz
#79335424 #89 üzenetére
Black friday-en vettem egy billentyűzetes Android tabletet (Asus TF103C), hogy ne kelljen mindenhova a majd 4 kilós notebookot cipelni a kilós táppal. Sokmindenre jó, én elsősorban SSH klienst használok rajta és böngészőt, és ezekben kb 1.5x annyi idő alatt meg tudom csinálni azt, amit kell.
De az Android nem egy desktop OS, és a 4 magos Atom meg az 1GB RAM sem tart sokáig. Ha nagyon megszorulnék, inkább vennék használtan egy 70k-s Latitude-öt (pld E6430, akár i5-össel), mint hogy egy Androidos eszközzel bohóckodjak.
-
Pítőr
aktív tag
Jó lenne, ha ez nem egy külön eszköz lenne, hanem valahogy integrálva lenne a telefonba! Egész jól odavágna a Continuumnak!
-
válasz
#79335424 #89 üzenetére
Az emberek nagyon sok mindennek a lehetőségeit nem ismerik...
Androiddal az a bajom, hogy OK, van program. A kezelőfelület egy tableten baromi macerás sokszor, illetve valahogy mindig van az adott progival valami baj. Telefon dettó. És ezek olyasmik, amit egy kevésbé rutinos user nem biztos, hogy meg tud érteni.
(Használok droidot, ráadásul olyan kínai tableten, ami a többségnek van itthon, szóval gagyi hardver, support nélküli tákolt sw.) (Ja igen, support meg vagy van, vagy nincs, de igazából a problémásabb userek többsége nem nagyon cserél eszközt 1-2 év után.)
Lehet csak régimódi vagyok, hogy rendes oprendszerrel gyorsabban tudok dolgozniIlletve, nagyon sok esetben látszik, hogy az érthetetlen kommentekért a tablet/telefon a felelős. Alapból sem tudnak értelmesen írni a legtöbben, érintőkijelző + autocorrect meg csak ront rajta...
-
Konzolban?
Ubuntu Software Center.
Én csak azért telepítek konzolból, mert gyorsabb, és több dolgot beírva egyszerre felmennek.Amúgy nem tudom, a Goolge Playt se nagyon szokták tudni használni.
A programok nagy része droidra sem éppen egy nyerő valami, de tényleg szélesebb a kínálat. -
törölt tag
Ez a hülyeség. Egyáltalán nincs PC -m. Több, mint két éve ehhez hasonló kütyüket használok ARM Androiddal, illetve, dual boot -ban Linux -szal. Nekem eddig csak akkor kellett a PC, amikor ROM -ot flasheltem. Az a baj az általad említett megoldással, hogy legyen az NUC, vagy a tervezett, új genetációs Intel Compute Stick, az a hardver, ami tényleg használható lenne, az nem csak picit kerül többe.
-
r3dsnake
nagyúr
Hülyeség. Picit többért értelmes, 4magos atomos PC-t lehet venni, ugyanekkora dobozban, és az még használható is valamire,
-
CJ4567
nagyúr
Nekem jobban tetszene ha maga a Remix OS Windows alá (nem mellé, helyette) is telepíthető lenne, viszont a koncepció tetszik.
-
zdanee
őstag
Igaz, bár ezen a vason kényelmesen fut, szóval az a C2D szerintem simán elmenne vele. Talán egy olcsó 32 vagy 64 gigás SSD-re dobnám fel.
A linux tényleg egy fullos OS, tényleg gazdaságosabb az erőforrásokkal és valóban egér + billentyűzetre van kitalálva. Csak míg az Androidon, és így a Remix OS-en két kattintás egy program beszerzése (pl Word), addig linuxon tanítsad meg anyuéknak, hogy konzolban 'sudo apt-get install abiword'
Plusz Androidra töb millió program létezik, míg linuxra (bár szintén rengeteg) közel sem, és ezeknek csak egy töredéke tekinthető felhasználóbarátnak. -
szente
addikt
Gondoltam a droidot már legalább már ismerik, pár éve próbálkoztam valamelyik Linux disztróval, de nem igazán jött be nekik. Azért lehet, hogy teszek egy újabb próbát, köszi nektek a tippeket.
-
-
törölt tag
Ez csak reklám, soha nem volt 214$. A kínai webshopok mindenhez odaírnak vmi brutál összeget, hátha ráharap a vásárló a "féláras akcióra". A Landingship viszont még +30 dollár. De, lehet, hogy inkább egy Raspit veszek abból a 30 -ból. Úgyis csak a GPIO miatt kellene a Landingship. HDD -t nem akarok rádugni, mert tárolásra ott a NAS.
morgyi:
Vagy, egy jó, XFCE -s Pupplet
-
atike
nagyúr
Lesz belőle továbbfejlesztett változat (erősebb hardver)?
-
törölt tag
Egyetértek. Én sem látom benne a nagy áttörést. Nekem most egy M8 -asom van. Nem vagyok nagy filmézős, úgyhogy nem raktam rá OpenElecet, hanem egy 4.4.2 -es Finless rom -mal használom. Biztos, hogy nem cserélném le egy ilyen Remix kütyüre. Még várom az infókat, de eddig úgy néz ki, hogy egy Geekbox (+ hozzá a Landingship) fogja leváltani.
-
-
Milka 78
nagyúr
S802-es gép megeszi ezt vacsira és 19-ropiért utánad vágják.32-ért intel soc (win10/Android) és örülsz.
Ez egy forintot sem ér. -
Necross
tag
Itt azt írják, hogy Január 12.-étől lesz letölthető a 2.0-ás.
http://androidcommunity.com/jide-launch-remix-os-as-free-download-its-android-for-pc-and-mac-20160107/
A hardver tudásához képest túlárazott cucc, de az OS kétségtelen jó irány. Mondjuk az engem is érdekel, hogy az érintő panelekre optimalizált appokkal mit tud kezdeni egér+billentyűzeten.
-
Cathulhu
addikt
És miért fáj az neked, hogy valaki jó ötletnek tartja műhelybe vagy konyhába tenni? Vagy mindenki gondolkodjon csak úgy mint te?...
Más: több értelmét látom egy rendes kis ARM gépnek egy debiannal, mint egy tákolt androiddal, számomra az android egy kompromisszum, ahol mindig korlátokba ütközök, telefonra elmegy, de asztalra fura nagyon. Régi laptopra is inkább egy lubuntu, ami elmegy egy kenyérpirítón is, mint ez a javas szörnyeteg
-
vlevi
nagyúr
Végülis, az rk3188-as tabletem is vitte a 2048*1536 felbontást. Szerintem is inkább a rockchip volt a szűk keresztmetszet, de azért nemár egy mali400-t rakjunk egy gépbe.
Asztali gépet se kezdek el sandybridge celeronra, meg ddr2 memoriara épiteni, csak azért, mert 20 fornttal olcsobb. -
azbest
félisten
a video dekódolás külön egység a soc-on belül, nem a mali csinálja. A felület / kimenet felbontását esetleg az órajele korlátozhatja. A régi soc-okban például 350MHz-en ment a 400mp2, az A64-ben meg 500MHz-en. (az rk3066 mali400mp4@400mHz de ott valami más baj lehetett a képpel)
-
tatararpad
őstag
Szerintem sokan nem bánnák lenne akár 100 dollár is, de valami bikább hardver lenne benne. 2016, és MaliT400 MP2-ben? Már csak az 512MB RAM hiányzik mellé. Normálisabb hardverrel és kandenciahelyes lejátszással kitúrhatná a kínaiakat is akár.
-
zdanee
őstag
Nem elképzelhetetlen, hogy idővel fogja is. A tervezett támogatott felbontások közt ott van, és a SoC is támogatja.
-
Olajka02
aktív tag
Kár hogy trükkel kezeli csak a 4K-t.
Ha ténylegesen kezelné 1:1-ben, azonnal venném is. -
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek képes kiváltani egy multimedia PC-t. Pl tud 5.1-es hanggal mit kezdeni?
Köszi!.
Üdv
-
aronocs
tag
Én a karácsonyra kapott Raspberry Pi 2-t állítottam be a TV mellé OSMC-vel (Kodi), így ez lett a dedikált lejátszó. Emellett megy rajta egy Transmission daemon, amivel le lett tudva a 24/7 torrent kliens, amit elérek webes felületen, illetve összedobtam egy scriptet, ami fel-felnéz Gmail fiókra, és ha talál adott tartalmú e-mailt magnet linkkel torrenthez, azt átpasszolja a Transmission-nek. Ezzel váltottam ki a távoli, neten keresztüli elérést, mivel meg akartam tartani teljesen lokálban a rendszert, de szerettem volna lehetőséget arra, hogy alkalomadtán otthontól távol is tudjak indítani letöltést.
A Transmission ráadásul eléggé rugalmas, így a következő lépés az lesz, hogy scriptelve legyen a letöltött anyag alapszintű szortírozása, seed utáni takaríŧgatás, stb.Eddig nagyon jól beválik, bár még csak pár napja kezdtem el használni. Kényelmes, hogy a TV távirányítójával tudom kezelni az egészet (HDMI-CEC), nem fogyaszt semmit, nincs hangja, illetve az OSMC-hez annyi kiegészítő van, amivel kényelmesen lehet rengeteg dolgot intézni, hogy ihaj. (Pl. Discovery Channel-t tudom rajta nézni, mivel már nincs TV előfizetésem, megy rajta a YouTube, vannak stream szolgáltatók sorozatokhoz, filmekhez, illetve egy gombnyomással indul a webrádió.)
Logout-on van egy-két nagyon jó cikk a témában, illetve tele az internet RPi projekttel:
[link]
[link] -
zdanee
őstag
No. Nekem négy miniPC-m van itthon, ez itt a negyedik és az aktuális kedvenc. Ezen kívül van még a hősidőkből egy MK806III, Cyanogennel, egy MeegoPad T01 16GB, 2GB RAM és 3735F procival, Win 8.1-el és egy T02 ugyanezzel a procival, de 32GB-s és Win10-el.
Az MK806 már nagyon régi, és csapnivalóan lassú az eMMC-je, ezért aztán minden más is, lassan bootol, lassan indulnak a programok, kínhalál a böngésző és a filmnézés. Nagyon alap játékok (Catan, Angry Birds, point&click RPG) mennek vele. Fiók.
A Meegopad T01-est irodai gépnek használtam kb egy évig. Word, Excel, Chrome 4-5 ablakkal és minden file a céges hálózatról. Erre tökéletes volt, ha nagyon akartam, a HL2 ultra-low beállításokkal szintén futott rajta. Mozinézős gépnek sosem használtam, és otthon is csak pár napig volt. Második gépnek max annyi értelme lett volna vele, hogy csendes ez is, de ugyanaz a rendszer, mint a nagygépem, csak épp a fájlok nincsenek rajta.
Meegopad T02 az előző miatti jó tapasztalatok miatt lett megvéve. Ez viszont ráfizetés volt. Nem tudom, mit csináltak vele, de teljesen használhatatlanul instabil. A thermal throttling miatt egy SD filmet nem képes szaggatás-mentesen lejátszani. Most a dobozában van, majd ha lesz időm, Ubuntuval újra nekifutok.
És a Remix Mini. Ezt Kickstarteren láttam, és kb azonnal lecsaptam rá, az első 500 között volt az én unitom. Méretre kb kétszer akkora, mint a Meegopadok, a hardvere meg kis túlzással az MK806 szintje, csak a RAM több (a GPU még gyengébb is). Viszont ezt úgy rakták össze, hogy tudták, mit akarnak, nem próba-cseresznye, meg "miből van most sok a raktárban, Gazsi? 3735F?" alapon. Az eMMC jó minőségű és gyors (ez eléggé fontos egy Pc sticknél, volt alkalmam megtanulni), a hardver úgy van kitalálva, hogy pont gyönyörűen elfusson rajta a Remix OS 2. Ez egy demó doboz, ezzel akarták megmutatni, mit fog tudni az OS, és ezért tényleg úgy rakták össze, hogy minden klappol. Persze, ráhegeszthetném az OS-t az MK806-ra is biztosan, de nem adná ugyanezt az élményt.
Mire használom?
A monitorom második bemenetén ül, plusz a főgép és e között van egy KVM switch, így konkrétan két gombnyomás bekapcsolni (illetve be van kapcsolva mindig, átlépni rá). Böngésző, pl amikor szerelek, a disassembly videók ezen mennek. Reggel a teát szürcsölgetve ezen futom át a google naptáramat meg a trellómat. És esetleg a híreket. A nagygépet is bekapcsolhatnám... de akkor tuti elkezdek valamit csinálni is rajta és elkések... veszélyes. Este, amikor már csendre vágyom, szintén ez fut csak. Viszonylag ritkán töltök le filmeket vagy bármit, mert sajnálom az időmet a sorozatokra, de ha valamit mégis megnéznék, akkor ez tölti le, szép csendben este és reggelre kész is van (nincs gyors netem). TV-m nincs, szóval ilyen téren nem tudok nyilatkozni. A nagygépemet néha el kell vinnem ide-oda, mert egy-egy munkához csak az elég erős. Ilyenkor a Remix marad az asztalon. Ha visszahoztam a nagygépet, sokszor lusta vagyok azonnal összerakni, marad a Mini, akár még plusz egy napot is.
Játszani most a Telltale-féle Minecraft kalandjátékkal játszottam rajta, szépen vitte. A BrokenAge-t is feltettem és a Machinariumot, mindkettő szépen fut (de mindkettőt végigvittem már).
Ami nekem hiányzik: rootolás, egy alkalmazás több példányban futtatása és szabadon választható felbontások. Az elsőt nem biztos, hogy a Jide lehetővé tenné, hiszen mint mondtam, ez egy demó doboz, ennek mindig jól kell futnia, és egy rootolt, összemókolt darab nem lenne feltétlenül ilyen. Én pl az adawayt szeretném telepíteni, majd talán egyszer. A felbontás azért lenne jó, mert egyfelől a monitorom 1920x1200 pixeles, és jó lenne az a +120 pixelsor, másfelől az alkalmazások több példányban futtatása a szabadon választható felbontással, mert akkor nyugodtan tudnám irodába, recepciókra, művházba és nagyiknak is ajánlani a régi P3-as vasak helyére, ahol a 15" 1024x768 TFT-k még mindig sok helyen az alap. -
vlevi
nagyúr
"Mali-400 MP2,"
Melyik múzeumban találtak még Mali400-asokat?
Már 3 évvel ezelőtti csájnatabokban is Mali400-as volt, de ott 4magos. Például a Rockchip Rk3066-ban is ez vol, de az csak neccesen bírt el 720-nél nagyobb felbontást.
Valamikor másfél-2 éve vettem droidos minipic-t, amiben Amlogic S802 van, ahhoz Mali450-ből adnak 8 darabot Az tényleg viszi a FullHD-t.Úgyláttam, a Remix OS kezd terjedni, és ha majd a jelenleg 40$ környékén kapható, Amlogic S805 és hasonló SOC-okra is elkészül, akkor lesz majd itt a kánaán.
-
Solten
őstag
Amugy a 2GB-os verzio £45-ert kaphato ingyenes szallitassal egy ismertebb online aruhazban... Nyito arnak tokeletes.
-
canniball
nagyúr
Bennem is ez a kérdés merült fel. Egész pontosan értem én hogy a rendszerchip 5$, csak épp ez a kutyát nem érdekli (pláne így kiemelve), ha 70$-ért tudom megvenni akkor ez egy 70$-os kütyü, az pedig máris nem olyan hű de nagy szám.
Az OS egy más kérdés. Nekem mondjuk vannak fenntartásaim vele kapcsolatban, de azt eliserem hogy érdekes kezdeményezés és lehet olyan terület ahová ez kell/elég. -
djnice
veterán
Én csak azt nem értem hogy jött össze nekik ennyi pénz Kickstarter-en... Tök átlagos cucc a rosszabbik fajtából. Ez az OS ennyit ér?
A cikkíró pedig lehetne hozzáértőbb technikai oldalról, főleg a médialejátszás terén... -
-
arn
félisten
jo lenne, kar, hogy draga, mire ideer, igy inkabb egy raspberry pi2
azt legalabb minden tamogatja.
-
Rickenstein
senior tag
Tökre tetszik az oprendszer, de miért kell mindig elrontani ezeket a masinákat azzal, hogy régi hardvert raknak bele. Ha az olcsóság számít, akkor rakjanak bele egy 8 core-os MTK procit, 2 giga RAM-al.
-
smkb
őstag
70 dollár nem egy hűdejó ár. Bizony a vas gyenge. Az OS meg ... hiába alakítják desktoposra, attól még a letölthető alkalmazások nem lesznek azok. A Play-ből letöltött appok továbbra sem lesznek bill+egérre optimalizálva. Vagyis az OS-sel azt sugallják, hogy milyen jó ez desktopra, miközben egy word doksit tud egyszerre megnyitni... ez is csak egy halott android alapú minipc (volt nekem is) próbálkozás az összes többihez hasonlóan.
-
AGE-T
őstag
-
Linuxra, mire... Rendesre.
Droid eccerű, de igazából nekem nem nyerte el annyira a tetszésemet, hogy bármi komolyabbra használjam, mint a gagyi kínai tabletjeimen könyvet jelenítsen meg.
Mondjuk jobb lenne a helyzet, ha rendes supportja lenne ezeknek, de ami olcsó droid, arra általában nincs support. -
Johnnyxy27
aktív tag
Az asszony a konyhába tart egy gépet amikor sütizik (gyakran), mert ha valami infó gyorsba kell, akkor rá tud keresni, és rá is tud pillantani anélkül, hogy a telefont kellene nyomkodni tésztás kézzel stb... de ennyi időre a laptop is nekünk megfelel, főleg a 65 fontos(komolyan ki ad ezért 28 ezer forintot, mikor sokkal erősebb, mindenre alkalmas windóws tabletet is kapsz ennél olcsóbban).
-
Van tapasztalat, hogy zero a minosegellenorzes azert mert kinai?
Gondolhatod, hogy ezt se a 3Google mernok pakolgatja ossze... Bergyartas.
Tapasztalat meg eleg sokkal van, mivel a media-stick, lejatszokat eleg sokan rendelgetik kintrol, de mivel annyifele van, nem lehet mindrol infot osszeszedni.
-
|AP|
veterán
"Miért akarsz médialejátszót androiddal?"
Nem szempont az android... csak régóta gondolkodok egy ilyen letöltő-médialejátszó megoldáson, és azt nézem hogy lehetne a legegyszerűbben, legolcsóbban megoldani, úgy hogy csendes is legyen, kis helyre el lehessen rejteni, ne is fogyasszon sokat/melegedjen nagyon.
Egy NAS lenne valóban az igazi, de az tényleg már árkategória.
-
A szoftverert egy nagy piros jar
Igaz kinabol egyre tobb ilyen van, de a szoftverbe ott nyultak bele, ahol hianyzik az Androidbol par okossag.
Igy korrekt, lehet meglepem magam vele
@hcl: Mire gondolsz?
-
Ezen a hardveren már mehetne rendes OS is. Így is van létjogosultsága, de... Normális OS-sel kéne.
-
Mike88
senior tag
Erre miért nem veszel egy Windows-ost? Az is kapható már 70 dollár körül, igaz nagy bajuk a rossz hőelvezetés, amit házilag meglehet oldani, de ha csak letöltésre lesz, akkor nem fog túlmelegedni. Ettől függetlenül, amit szeretnél, arra a NAS a legalkalmasabb, tudom, nem ilyen az árfekvése... ezért hoztam szóba a windows-os miniPC-t.
RBJ inkább Pi2-ben gondolkodj, vagy windows-os miniPC-ben, esetleg akár más Openelec-et futtató célhardverben, ha kellenek ilyenek, mint optikai hangkimenet stb. Miért akarsz médialejátszót androiddal? Pár androidos box alkalmas csak médialejátszásra, s olcsónak egyik sem mondható. Legolcsóbb megoldás, ha nem kell semmi flanc, az MK808b plus openelec-el, de ez is csak akkor ha kell a lehetőség arra, hogy mégis androidot futtass.
-
NoMagix
addikt
Tele van a gearbest és társain 60-70 dollár körüli mini PC-kel 5.1-es droiddal, persze azokon nem ez az OS fut, de én nem is azt hiányoltam!
Valószínű, hogy ha megtalálja a nagyközönség ezt az OS-t, akkor szélesebb körben is feltelepíthető lesz, most is van pár készülék amire már felrakható! -
|AP|
veterán
olyan felhasználásra ez vajon alkalmas lehet, hogy rádugok egy nagyobb külső HDD-t USB-n, androidos torrent appal folyamatosan menne mint torrent gép, közben pedig a TV-re kötve KODI-val történne a letöltött tartalmak lejátszása?
Teljesen jó lenne, ha nem kéne az asztali gépet terhelni ezzel és simán elketyegne ez a kis kavics letöltő -és médiacenterként. -
RBJ
addikt
Én média box nak néztem de nem ennyiért.
Valaki tud valami jó ótsó androidos média box ot? -
123UVW
újonc
Nem értek egyet!
Ennek a rendszernek pont az lenne a lényege, hogy asztali használatra teszi képessé az Androidot. Tehát asztali gépeken, laptopokon, ultrabookokon, esetleg hibrideken ajánlott használni, akárcsak az asztali Windows-t is. TV-re más felület való, pl. Kodi, Android TV, stb...
Ebből adódóan szerintem ez az eszköz egy szimpla monitorhoz csatlakoztatva asztali gépként tökéletes! -
tothmaxy182
őstag
Az OS baromi jól néz ki. Amúgy annyira nem nyűgözött le. A 70 dollárt kicsit soknak találom, pláne mire ideér.
-
hampidampi
őstag
Távirányító???
-
Mike88
senior tag
"A képernyő felbontása gyárilag 1280x720 pixel 50 Hz-en (tud 60 Hz-et is), ezen felül Full HD, tehát 1920x1080 választható még 50 vagy 60 Hz-en."
"Ugyanakkor médialejátszónak annál jobb a Remix Mini."
Lehet, hogy rosszak az információim, de ami 50 ill. 60Hz-et tud csak, az médialejátszásra inkább alkalmatlan, mint alkalmas! Hisz a filmek, sorozatok többsége 23 ill. 24p.
-
flashpointer
őstag
Oculus matrica lesz rajta?
-
ronroli
tag
Nekem nem jött át, hogy mitől lett ajánlott.
Nagyon gyenge vas, ami az amúgy - androidok között - jónak tűnő OS-t és az alkalmazásokat visszafogja.
Egy random táblagépben van akku és kijelző, ilyen hardvert meg bármelyik teszkóban kapok legrosszabb esetben hasonló áron, időnként olcsóbban.
Garancia is problémás, míg egy hazai (vagyis kínai bérgyártású) eszköznél ezzel sincs gond.Értem a hurráoptimizmust, aranyos cukimuki kütyü, de egy elavult vacak a bele.
Legfeljebb annak ajánlott, aki szeret azon nyűglődni, hogy mit zárjon be a futó programok közül, hogy elindíthasson egy újat.
Annak is ajánlott, aki szereti újraindítani az eszközeit, ha 2 méterrel arrébb szeretné vinni őket. (jó, tv-hez kötve ott rohad meg, ahova egyszer leraktam, de manapság minden a mobilitásról szól) -
Én is nyomogattam egy ilyet és zényleg kellemes csalódás. Az OS szépen ki lett dolgozva és a 2.0 frissítéssel sok bug is javult. alap feladatokra tényleg jó cucc.
Az ajánlottat szerintem az OS remek koncepciója is kapta, hiszen nem az egyen Android valami ARM-mal mini PC, hanem valami új, friss a piacon.
-
NoMagix
addikt
Nem értem miért ajánlott, 25-30 ezer körül van jobb felszereltségű!
lenox-nak van igaza!
Amúgy az OS szimpatikus! -
Xpredi01
tag
Ebben nem a hardware a poén, mert ebből van n+1 darab jobb/olcsóbb, hanem a módosított OS.
Kicsit keresgélve x86-ra már van Remix OS 1.5, egy régi netbookra, akár még jó is lehet.
edit: 2.0 is.
-
lenox
veterán
Es ha a chip $5, a kutyu $70, akkor nem lehetne, hogy inkabb legyen a chip $25 es a kutyu $90, de legyen benne kakao?
-
aelod
veterán
Tetszik.
Csak amire én használnám gyenge a vas...
-
-
Maximum1
őstag
Mitől lett ajánlott?
Nincs itthoni forgalmazója, így garanciája sem, eddig ezért nem adtatok ajánlott plecsnit sok kütyünek.
Számomra egy haszontalan cucc ez, ha a műhelyben valami kell oda jó az 5" alap mobilom is, filmnézésre WD TV vagy oplay, kétlem hogy ez jobb lenne náluk.Komolyan valaki gépet tart fent egy konyhában hogy tudjon főzni?
-
ghiottone
nagyúr
Ha a wifije is rendben van... - eddig 2 mini PC-t próbáltam ki, el is ment tőlük a kedvem egy időre. Az egyik egy android 5.1-es érintetlen rendszerrel szerelt Beelink i68 volt, a másik pedig egy Windows 8.1-es Ainol Mini PC. Média streamelésre, elsősorban Kodi használatra kellett volna. A wifi mindkettőben sajna gyenge volt. A szolgáltatói (T-Home Speedport W724V) routertől 1 fal és kb 5 méterre ahol a Moto X Play-em vígan hozta a 20 mb-os (falun enyi a max., na van ilyen sajna) netből a 14-18 mb körüli letöltési értéket a mini pc-k csak sajna olyen 3 mb és alatti sebességet értek el. Külső antenna vagy kábel nélkül nem is volt használható.
Amúgy ez a win 10-es beütésű felület - nyugodtan kövezzetek meg, de - nekem tetszik így, ilyen formában androidon
-
Indiant
addikt
Lehet, csak én nem értem, de mitől 5$-os, ha 70$-ért lehet megvenni.
-
TV-re nyomva teljesen jó, de konyhába is tökéletes lenne, hogy a receptek és a Facebook kéznél legyen... Munkatársam pont ezért vett most egy teljesen zárt dobozos gépet, mert oda kerül és az anyukája sütés közben használja. Ezt nem sajnálnám betenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest