Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
Igaz, bár ezen a vason kényelmesen fut, szóval az a C2D szerintem simán elmenne vele. Talán egy olcsó 32 vagy 64 gigás SSD-re dobnám fel.
A linux tényleg egy fullos OS, tényleg gazdaságosabb az erőforrásokkal és valóban egér + billentyűzetre van kitalálva. Csak míg az Androidon, és így a Remix OS-en két kattintás egy program beszerzése (pl Word), addig linuxon tanítsad meg anyuéknak, hogy konzolban 'sudo apt-get install abiword'
Plusz Androidra töb millió program létezik, míg linuxra (bár szintén rengeteg) közel sem, és ezeknek csak egy töredéke tekinthető felhasználóbarátnak. -
zdanee
őstag
Nem elképzelhetetlen, hogy idővel fogja is. A tervezett támogatott felbontások közt ott van, és a SoC is támogatja.
-
zdanee
őstag
No. Nekem négy miniPC-m van itthon, ez itt a negyedik és az aktuális kedvenc. Ezen kívül van még a hősidőkből egy MK806III, Cyanogennel, egy MeegoPad T01 16GB, 2GB RAM és 3735F procival, Win 8.1-el és egy T02 ugyanezzel a procival, de 32GB-s és Win10-el.
Az MK806 már nagyon régi, és csapnivalóan lassú az eMMC-je, ezért aztán minden más is, lassan bootol, lassan indulnak a programok, kínhalál a böngésző és a filmnézés. Nagyon alap játékok (Catan, Angry Birds, point&click RPG) mennek vele. Fiók.
A Meegopad T01-est irodai gépnek használtam kb egy évig. Word, Excel, Chrome 4-5 ablakkal és minden file a céges hálózatról. Erre tökéletes volt, ha nagyon akartam, a HL2 ultra-low beállításokkal szintén futott rajta. Mozinézős gépnek sosem használtam, és otthon is csak pár napig volt. Második gépnek max annyi értelme lett volna vele, hogy csendes ez is, de ugyanaz a rendszer, mint a nagygépem, csak épp a fájlok nincsenek rajta.
Meegopad T02 az előző miatti jó tapasztalatok miatt lett megvéve. Ez viszont ráfizetés volt. Nem tudom, mit csináltak vele, de teljesen használhatatlanul instabil. A thermal throttling miatt egy SD filmet nem képes szaggatás-mentesen lejátszani. Most a dobozában van, majd ha lesz időm, Ubuntuval újra nekifutok.
És a Remix Mini. Ezt Kickstarteren láttam, és kb azonnal lecsaptam rá, az első 500 között volt az én unitom. Méretre kb kétszer akkora, mint a Meegopadok, a hardvere meg kis túlzással az MK806 szintje, csak a RAM több (a GPU még gyengébb is). Viszont ezt úgy rakták össze, hogy tudták, mit akarnak, nem próba-cseresznye, meg "miből van most sok a raktárban, Gazsi? 3735F?" alapon. Az eMMC jó minőségű és gyors (ez eléggé fontos egy Pc sticknél, volt alkalmam megtanulni), a hardver úgy van kitalálva, hogy pont gyönyörűen elfusson rajta a Remix OS 2. Ez egy demó doboz, ezzel akarták megmutatni, mit fog tudni az OS, és ezért tényleg úgy rakták össze, hogy minden klappol. Persze, ráhegeszthetném az OS-t az MK806-ra is biztosan, de nem adná ugyanezt az élményt.
Mire használom?
A monitorom második bemenetén ül, plusz a főgép és e között van egy KVM switch, így konkrétan két gombnyomás bekapcsolni (illetve be van kapcsolva mindig, átlépni rá). Böngésző, pl amikor szerelek, a disassembly videók ezen mennek. Reggel a teát szürcsölgetve ezen futom át a google naptáramat meg a trellómat. És esetleg a híreket. A nagygépet is bekapcsolhatnám... de akkor tuti elkezdek valamit csinálni is rajta és elkések... veszélyes. Este, amikor már csendre vágyom, szintén ez fut csak. Viszonylag ritkán töltök le filmeket vagy bármit, mert sajnálom az időmet a sorozatokra, de ha valamit mégis megnéznék, akkor ez tölti le, szép csendben este és reggelre kész is van (nincs gyors netem). TV-m nincs, szóval ilyen téren nem tudok nyilatkozni. A nagygépemet néha el kell vinnem ide-oda, mert egy-egy munkához csak az elég erős. Ilyenkor a Remix marad az asztalon. Ha visszahoztam a nagygépet, sokszor lusta vagyok azonnal összerakni, marad a Mini, akár még plusz egy napot is.
Játszani most a Telltale-féle Minecraft kalandjátékkal játszottam rajta, szépen vitte. A BrokenAge-t is feltettem és a Machinariumot, mindkettő szépen fut (de mindkettőt végigvittem már).
Ami nekem hiányzik: rootolás, egy alkalmazás több példányban futtatása és szabadon választható felbontások. Az elsőt nem biztos, hogy a Jide lehetővé tenné, hiszen mint mondtam, ez egy demó doboz, ennek mindig jól kell futnia, és egy rootolt, összemókolt darab nem lenne feltétlenül ilyen. Én pl az adawayt szeretném telepíteni, majd talán egyszer. A felbontás azért lenne jó, mert egyfelől a monitorom 1920x1200 pixeles, és jó lenne az a +120 pixelsor, másfelől az alkalmazások több példányban futtatása a szabadon választható felbontással, mert akkor nyugodtan tudnám irodába, recepciókra, művházba és nagyiknak is ajánlani a régi P3-as vasak helyére, ahol a 15" 1024x768 TFT-k még mindig sok helyen az alap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged