- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- VoLTE/VoWiFi
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
Hát igen, bejött sokat előrejelzése, hogy nagyot fog ütni ez a kártya ebben a kategóriába. Az előzetes tesztek alapján számítani lehetett rá. Azt, hogy ennyire "tévesztették" el az árát, hát, ezt simán fogjuk rá a jó üzletpolitikára
Az megint más kérdés, hogy számítottak-e ekkora keresletre. Kellett volna, ha már ennyire belőtték ár/tudás arányban
Nálunk, itt a fórumon is többen ellene szóltak, de hát, kicsit a "savanyú a szőlő" kinézete van a dolognak. Ez a kártya alaposan rendet fog vágni a piacon, sok használt kártyának fog emiatt esni az ára a használt piacon, aki ebben a szegmensben nézelődik, nagyon úgy néz ki, hogy nem fog megvenni egy 9600GT-t 25k-ért, max 15-ért..
(Utólag is elnézést, ha valakinek ezzel a lelkivilágába gázoltam, de ez lesz...)
-
salah
tag
hát igen az ati most nagyon oda tette magát jobbnál jobb vgák jönnek ki a piacra az ATI-tól lehet én is benevezek 1 4770re majd....
-
MMSZoli
tag
Még annyit, hogy Budán is vagy egy kisebb nukleáris erőmű (100KW), a BME területén, mondjuk nem nagyon reklámozzák, de majdnem oda mentünk be angolra elsősként, csak szóltak, hogy nem kellene :-)
Annyira biztonságos, hogy a hallgatók méricskélnek rajta, és nem egy új darab.(hozzászólást olvasni)
[Hír] -
CptMisi
őstag
én is 4770en gondolkozom, remélem feltöltik a készleteket addigra, és kicsit az árat is csökkenthetnék
-
MMSZoli
tag
válasz
atti_2010 #140 üzenetére
Személyes nukleáris erőmű
Már van, állítólag Japánban már kapható.
[Mini Nukleári Erömű]
Pár méter x pár méter, leásod, gondozásmentesen megy 40 évig. Utána a gyár gondoskodik róla... 10MW a kapacitása, egy kisebb lakókörzetet ellát.Itt egy cikk, ahol ugyan hoax-nak mondják, de utána rögtön többen megerősítik, hogy a Toshiba fejleszt valami ilyesmit, söt egy alaszkai várossal már tárgyalásokat is folytattak.
[Hoax?]Egyébként a társadalom nagy része ellenségesen, félelemmel szemléli a nukleáris erőműveket, pedig a nagy mennyiségű áramot előállító erőművek közül ez a legkörnyezetbarátabb. Egyre több "zöld" is elfogadja, mivel -leszámítva a baleseteket- TÉNYLEG nem szennyezi a környezetet, a hulladék pedig könnyedén kezelhető (lenne, ha nem csinálnának állandóan politikát belőle a sötétzöldek). Nekem a környezetvédelmi kollégám szintén pártolja, "pedig" jól kiképezték az egyetemen.
Csak egy adalék a környezetbarát energiával (pl a napelemekkel) kapcsolatban: a napelemcella előállítása során használ NF3 gáz (melynek kb 2-10%-a kijut a vákumkamrából) kb 18-ezerszer (!!!) erősebben üvegházhatású gáz, mint a CO2. Csak mivel a Kyoto-i egyezmény idején még keveset használtak belőle, nem is vették fel a listára...Vissza ez erőművekre: Nincs CO2 termelés, nincs elégetett olaj, pakura, földgáz, nem beszélve arról, hogy pakura, szén, stb erőművek rengeteg izotópot csak egyszerüen kilöknek a levegőbe, Te meg beszívod és jó rákos leszel tőle. A nukleáris eröműnél csak vízgőz van, ha sikerülne fúziós technológiában továbblépni, még az sem (pl tokamak).
Pakson lényegében nincs magasabb háttérsugárzás, a kesztyűk, ruhák, elhasznált elem mind elfér 1-2 nagyobb konténerben. Ha nem lenne ilyen szarrágó ez a nép, a puszta közepén be lehetne ásni eg nagy betonbunkerbe. De VALAKI mindig tüntet...
Ezzel szemben egy pakura erőműben évente több ezer TONNA anyagot égetnek el, több tonna izotóppal borítva be a környéket...
Csak hogy egyértelmű legyen, mennyire nem csak a levegőbe beszélek: voltam Pakson és láttam szétbontott blokkot (bár azt csak messziről).Ha pedig valakit érdekel, mellékelten küldök egy linket, ahol ki van elemezve, hogy miből áll az emberek éves sugárzás-terhelése, érdekes módon csernobillal, pakssal együtt is a növények elfogyasztásából és a belélegzett radonból ered a legnagyobb része.
http://mti.kvk.bmf.hu/sites/mti.kvk.bmf.hu/files/2sensor_1.pdfPár kiragadott dolog:
"Csernobil hatása Magyarországon: a ma élı generáció által kapott és még várható többletdózis személyenként nem nagyobb mint 1 mSv (70 éves átlagéletkorral) . Ez kevesebb mint a természetes háttérsugárzási terhelés 1 %-a." (ez a kumulált érték)
"Magyarországon: 2,4 mS/év (87 % 2,1 mS/év természetes eredető, 13 % 0,3 mS/év emberi tevékenységbıl eredö). Az emberi tevékenység >90% az orvosi vizsgálatok.
"Dózis terhelés Ausztráliában (3,6 mSv/év)" USA (átlag) 3,6
Egyiptom (Nílus delta) 4,0, Brazília (tengerpart) 5,0 Niue Island (Csendes ó.) 10,0,".Még egy érdekesség: "A csernobili katasztrófában kibocsátott radioaktivitás kb. 400-szorosa volt a Hirosimára ledobott atombombáénak, ugyanakkor az 1950-1960as években végzett magaslégköri atombomba-kísérletek 100-1000-szer több radioaktivitást szórtak szét a légkörben, mint a csernobili robbanás."
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Aprósólyom #139 üzenetére
Barkácsolhatnák már azt a fúziós reaktort, sok mindent megoldana!
-
Aprósólyom
addikt
450 mm² kontra 200 mm² ? Hogy fogja megérni az nVidia féle 2,25x nagyobb lapka? Jó indulattal is legalább 75% gyorsabbnak kell majd lennie, hogy a teljesítményre való fizetés hajlam leküzdje majd a jelentős árkülönbözetet... nem?!
-
MMSZoli
tag
Öhhhm, kihozhatnának 40nm-el egy alacsony fogyasztású kisebb méretü AGP karit
A HD2600pro-t szívesen lecserélném, de a 3850 túl sokat fogyaszt (az AGP porthoz képest különösen), és jó nagyméretü dög, a 3650 viszont túl kicsi lépés. Legfőbb ok a modernebb ventillátor és GPU vezérlés lenne, ugye egy minigépben a hö sem mindegy. Minderre a 40nm válasz lehetne...
Habár a 4770-et esélytelen lenne AGP-s gépben kihasználni, egy közepesen erős, passzív(bvagy csendes) hűtéssel rendelkező, HD képes (legfőképp low profile) AGP kártyáért nagyon sok régebbi DELL, IBM, HP/Compaq tulaj ölni tudna.
Ezek mind jó gépek, és személy szerint szeretem ezeket a jól megkonstruált csendes, kis méretü PIV vagy AMD64 gépeket. Kár lenne mindet kikukázni, internetezére, videónézésre, időnkénti játékra böven alkalmasak lennének még ma is.Nem beszélve arról, hogy mennyi ipari hulladéktól kimélné meg a hulladéklerakókat.
A jelenlegi low profile kártyák mind elég gyenguszok, leszámítva a HD lejátszást, de az kevés a boldogsághoz.. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dr. Romano #135 üzenetére
A nő nem akkora probléma. Csak a beszédközpontja ne legyen túlbuzgó.
-
-
g@bo
nagyúr
aki cukorra vágyik, nálam van..
-
RootRulez
félisten
Én is vinném, mint a cukrot, de válság van
Egyébként örülök, az ATI jelenlegi szárnyalásának, régóta csak ATI használok és ez így is marad jódarabig. Illetve nem, ezek után már AMD VGÁkat fogok venni
-
-
tome.jr
addikt
Na, hát úgy járt az ATI a 4770/4830-al mint az nv a 275/285-tel.
-
N-vidi-A
őstag
Meddig lesz még belőle hiány?!
Az nVidia is így járt a 8800gt vel, az Ati is már eljátszotta ezt a 4850el, legközelebb már remélem lesz elég bb kártyájuk! -
robyeger
addikt
Ja mert a TSMC olyan királyul bánik az alkalmazottaival, hogy az igazgató könyörög a gazdasági válság miatt kirúgott dolgozóknak, csak jöjjenek vissza, persze nem több pénzért, inkább kevesebbért
Én a GlobalFoundries-nek drukkolok, jövőre már az AMD grafikus lapkákat (+chipseteket) is nekik kell 32nm nyomatni. Egy 34% saját tulajdonú gyárban csal olcsóbb lesz gyártatni, mint a TSMC-nél, azt hagyjuk meg az NVidia-nak. Azt a kis időt már fél lábbal is kihúzzuk...közben 55nm-en még mindig találnak valamit, pl: 4730
-
törölt tag
Hát ez baró... Ezen nem kéne hűtést sem cserélni, merthogy ilyenre szerettem volna cserélni a 4830-on is. Akkor kivárás lesz
Egyébként jó fogás az ATI részéről, a megmaradt csippeket amikből 4830 lett volna, így el tudják adni. Habár a GDDR5 miatt kíváncsi leszek ennek is az idle fogyasztására... -
Tidus
addikt
Az AMD jó boltot csinált annak idején az ATI-val, pedig padlón voltak mind a ketten! Most úgy halkan mondva piacvezetők, és előrébb állnak a fejlesztésekben is!
Szerintem ez a helyzet be fog állni idővel, a processzor piacon is! -
Bluegene
addikt
válasz
WonderCSabo #85 üzenetére
szerintem nem megy az se rosszul
az új phenom2-k jól fogynak, igaz nem c2d/q szinten de eldöcög a szekír
azért tegyük hozzá h az Intel alkalmazottai kábé 140-150 ezren vannak, AMD-nál pedig a tizede 15000 ember dolgozik, tehát kisebb a bevétel ugyan, de kevesebb embert tart el
, sőt ahhoz képest 20%-os a részesedésük
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lehetne jobb is. Azért egy 140 mm^2-es chipnél a 70% baromi kevés úgy, hogy a lapka memópartícióinál az L2 cache fele a le van tiltva, és a SIMD tömbök plusz két szuperskalár shader procit tartalékolnak. Gyakorlatilag a chip 15%-a redundáns terület. A TSMC anno az 55 nm-es RV670-et alig 3%-nyi redundáns területtel 70%-on tolta már az elején. Ez így jelenleg kurva szar.
Beszélünk itt GT300-ról, de ilyen TSMC-s tökölés mellett még az RV870-et sem lehet majd magas kihozatallal gyártani.Reméljük javul a dolog ... köcsög GlobalFoundries is elvitte a TSMC-től a legjobb mérnököket.
-
fagy53
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
Akkor neked egy zafir gddr4-s 4670 elég.
HERR Z: itt új vga-ról beszéltünk. Amúgy meg 20%-t ver rá.
cowboy_bebop: meg. De az, hogy +100MHz hogy jön ide. Ha meg a fogyasztásra megyünk akkor neked is a gddr4 4670-t ajánlom a zafirtól. Most pedig kalkulálhatsz az mennyivel eszik kevesebbet.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Georgie1224 #103 üzenetére
De!
-
rocket
nagyúr
Miota megjelent a HD4770 nem volt mennyisegben gond vele a het elejeig (pedig ugye high volume SKU a 100$-os ara miatt), es mivel a TSMC 40nm-en az utolso pillanatban nyujtotta azt ami elvarhato lett volna tole mar ev elejen, igy nem volt az AMD-nek ideje gyujtegetni hosszu heteken keresztul a GPU-kat a rajtig, ebbol jol lathato, hogy nincsen problema az RV740 kihozatali aranyaval.
-
fagy53
nagyúr
Ahogy olvasom éppen a 40nm-es magok kihozatalával van baj. Kezdetben, marketing célből pozítiv jelzések érkeztek 70% körüli eredményekről, ma már gondokról érkeznek hírek és csak a redundáns tervezésnek köszönhető, hogy ennyi RV740-es készül. A kereslet óriási, de kérdés a gyártás követni tudja-e, hiszen ez az első fecske 40nm-en.
Nem véletlen, hogy az nV nem engedi a partnereknek a ref.-től való eltérést, nincs még tapasztalat az RV740 megbízhatóságáról a ref-től való eltérés esetén, feszültség, hőmérséklet. Lehet, hogy a legyártott GPU-k a vártnál nagyobb százalékban buktak meg az nV tesztlaborjaiban és kerülni akarják a blamát, várván a TSMC megbízhatóbb, kisebb selejtszázalékú gyártását. Nem lehet tudni pontosan mi az igazság, csak találgatni lehet.smkb: OK.
-
smkb
őstag
Épphogy nem az órajeleket kell, hanem a 2 kártya alapórajelein nyújtott teljesítményük közti arányt, mivel a 2 kártya memóriasávszélessége különbözik a 4830 javára. Ha gpu órajel lenne a mérvadó csak azonos felépítés esetén, akkor a 4770-es kártya nem 8-9%-al lenne gyorsabb, hanem ugye természetesen 750/575 ami 30%. De gddr5 a 128 bit ide vagy oda a kártyák alapórajelein a memóriasávszélessége kisebb a 4770-nek a 4830-nál. Azaz, ha egyik és másik kártyán is 20%- al növelem a memória órajeleket, akkor is a 4770-esnek lesz kisebb a sávszélessége, ráadásul még nagyobb arányban mint eddig, mivel eleve kisebb a sávszéle. Azaz, azonos arányú memória túlhajtások esetén egyre nagyobb lesz a 4830 előnye sávszélességben a 4770-hez képest ahogy növeljük, és hiába magasabb a 4770 gpu órajel, mégjobban éhezni fog a 4770 a sávszélességre.
Egyszerűen, ha van valamid ami 1 és egy másikod ami sebessége 1.09 és az 1 ét összességében (gpu és memória is) 20%-al tudod növelni a másikét meg csak 10%-al, akkor az 1,2000 és 1,1909 eredményt adnak, gpu órajelek ide vagy oda. Ne a gpu órajelet nézzük már, hanem az egész kártya összteljesítményét. Akkor tudna profitálni az órajel többletéből a 4770 ha a memóriákat irdatlam módon meglehetne húzni a 4830 hoz képest.
A tuningpotenciál pedig azt jelenti, hogy alaphelyzetből mennyivel nagyobb teljesítményt tudsz kihozni ugyanazon termékből, nem pedig azt hogy melyik tud magasabb órajelen menni. Azaz a tuningpotenciál jelenleg a 4830-asban nagyobb.
-
Georgie1224
tag
Én kifejezetten örülök a 4830/4770/4850 közötti árrésnek és árváltozásnak.
Ha jól megy, akkor lecserélem a 8800GTS OC 320-asomat egy 4830-ra.
Túl sok hűhó semmiért jut eszembe a 4770 kapcsán.
Az üzletpolitika határozza meg azt is, hogy mikor lesz nagyobb volumenben elérhető.
Már legyártottak jó pár raklapni procit (gpu-t), csak várják, hogy elfogyjon a régi termékvonal. -
rocket
nagyúr
AMD dontott igy a partnereik keresere.
RV740 jol szerepel a TSMC-nel, nincs gond a kihozatallal, az a baj, hogy tul olcso, es tul jol fogynak (fura ilyet leirni, hogy mar az is gond ha valami tul jol fogy), mikozben emiatt a meg raktaron levo HD4830/HD4850 kartyak forgalma nagyon visszaesett.
Lesznek persze azert kaphato HD4770 kartyak, de kis mennyisegben szallitjak majd, aminek mar magatol arnovelo hatasa lesz, igy erosodni fog a HD4830/HD4850 kartyak forgalma.Ez a tortenet megint az AMD managment hibairol tanuskodik, nincsenek a helyzet magaslatan.
#98: Az OC es az 1GB-os kartyakkal az NV valaszat varjak, nem veletlen van porazon az RV740
-
madgie
titán
Amúgy nagyon "okosan" csinálja az ATI: viszik az emberkék a 4770-et, mint a cukrot, mert tényleg jók a teszteken. De a Full HD felbontáshoz azért már sovány lesz az újabb játékokon, a monitoroknál meg egyre inkább ez a felbontás lesz a "szabvány". Tehát majd kiadják az egy gigás 4770-et is, amikor kicsit visszahúzódik a mostani hype, és akkor meg majd az kell mindenkinek, mert igazából eredetileg is az lett volna jó, de nem lehetett még kapni
Én most megmondom, hogy nem cserélem le a 3850-et egy 512MB-os bármilyen kártyára, mert nem sok értelme van, a jövőt tekintve.
-
fagy53
nagyúr
A sávszél a 4770-nél kisebb, még mem tuning esetén is..
Ne a százalékokat nézd, hanem az órajeleket. A 720-on futó 4830-as hidd el hogy lassabb lesz mint a 850-en lihegő 4770, hiába a százalékosan nagyobb tuning! Vedd észre, hogy 800 fölé kellene vinni a 4830-at, hogy utolérd a 850-es 4770-et, ez pedig csak vmoddal lehetséges a 4830-nál. A két GPU-ban minden lényeges eleme azonos, ezért az órajel az egyetlen komoly meghatározó a teljesítményben, kis hátrány a 4770-nek a sávszél.
Magyarán a nagyobb órajelű győz, ezért a két átlagos tuningpotenciálú kártya közül mindig a 4770-lesz a gyorsabb. Nekem is 4830-am van, le kell nyelned neked is ezt a békát. -
smkb
őstag
Őőőőő ha egy 4830-at gpu szinten 575@720 (25%) és a memóriákat meg 900@1100 (22%)-en tolom ami mindkét részről 20% feletti tuning (hol kevés itt a sávszél ha kb ugyanannyival vannak arányaiban memóriák is huzva?), és természetesen teszteredményekben ez tükröződve is 20% körüli -feletti gyorsulást jelent, akkor mért is teljesítene jobban egy alapórajeleken 8-9% al gyorsabb 4770 ha összességében kb nála 10% a tuning sebességnvekedés?
-
fagy53
nagyúr
Na ezt a tuningdolgot átgondolhatod mégegyszer!
A tuningpotenciálja azért több mert eleve alulórajelezett az RV770L, átlagos tuning 575@720, a 4770 eddig ismert átlagos tuningpotenciálja 750@850. A kártya teljesítményét ebben az esetben az órajel fogja meghatározni, meg az elérhető sávszél.
Átlagosan húzott kártyák esetében ez 15% a 4770 javára, de gyakorlatban a kisebb sávszél miatt a 10% különbség a reális. Abban biztos lehetsz, hogy a 4770 gyorsabb lesz, csak az a kérdés, hogy ez a kb 10% mennyit számít, mert ezen kívűl egyelőre már csak hátrányai vannak a 4830-hoz képest.
A fogyasztási adatok mint olvasom túllihegettek egy kicsit, idle 4-5W a különbség, a 4830 a jobb, load 6-8W és a 4770 a jobb. A fenti tuningértékeknél a load fogyasztás még nagyobb különbséget jelent. Átlagos géphasználat esetén azonban a sok idle idő miatt a 4830 tűnik szerintem is nyerőnek. -
smkb
őstag
Félreérted amit írtam. Az nem világos nekem, hogy miért erre ugrik a nép, mikor nem jár vele jobban, mint egy 4830-cal, ami meg lehet, hogy megszűnik (bár ha nem tudnak elég 40nm-es RV740-et gyártani és kielégíteni a vásárókat, akkor már ez sem annyira biztos hába a 4770 lenne az utód, ha nem készül elég), de most még nem szűnt meg azaz kapható és jelnelegi ár / teljesítmény arányban semmi nem szól a 4770 mellett a 4830-cal szemben. Sőt mivel 30-31 körül már 4850 -eseket is lehet kapni..... Tehát hajcihő van körülötte jelenleg, meg agyon hype-olás. Nem azért ugrik a nép a 4770- re, mert a 4830 megszűnik és nem lehet kapni. Ha így lenne, érthető lenne, de nem igy van.
-
smkb
őstag
Én nem igazán értem a 4770 körüli hajcihőt. A 4830 olcsóbb, tuningpotenciálban több van benne (min. 20%-ot bármely gyártóé bírja, hűtött memóriásoké többet is), és a kb 10% húzást bíró 4770-et nem vagyok benne biztos, hogy nem veri a 20%-ban húzott 4830. 2D/idle-ben kevesebbet eszik a 4830 (azért a juzerek javarészt több időt töltenek eme üzemmódban), leveszi a ram órajaleket stb. Túl van kicsit hypeolva a 4770.
-
Integra
titán
válasz
igazság szerint csak a csíkszélességből kéne faragniuk, és simán intelnél vannak.
-
madgie
titán
válasz
A két Phenom II X3 procijuk nagyon-nagyon jól fogy ám...
-
WonderCSabo
félisten
Jól nyomja az Ati. Bárcsak a processzorüzletágnak is ilyen jól menne.
-
válasz
antikomcsi #46 üzenetére
Hát én nem építenék CF-et 512MB-s kártyákból, nincs értelme. Ugyanis amire már 2db 4830 erejére van szükség, ott már nem lesz elég az 512MB vga memória.
-
LackoMester
addikt
hmmm...az év végén jön az igazi tüzijáték,az RV870 és a GT300 között..csak annyit mondanék nem kell leirni az nVidia-t,nagyon komoly GPU-n dolgoznak a srácok...és ha az infok igazak elöbb jelenik meg GT300(3változat várható G300,GT300,G300GL)-as valamikor nov.-decemner környékén és késöbb az ATI megoldása...nos valamelyikre biztos beruházok...
-
deicide
veterán
Úgy tűnik, túl jó lett a 4770, pl a gigabyte most szólt, hogy ne várjunk mostanság 4770-re, mert visszahivták őket, hogy a beragadt 4830-4850 készletektől meg tudjanak szabadulni...nem tudom, hogy a többi gyártó is igy tesz-e, ha igen, akkor talán kiegyensúlyozódik a helyzet és feljebb megy a 4770, akkor meg már inkább viszik majd a 4830-4850eket...
-
DraXoN
addikt
Ez így eléggé hihetetlen, hisz a 4830-nak 256bites a memória vezérlője, és a 4770 azért kapott GDDR5-öt, hogy elég legyen neki a 128bites vezérlő, ezáltal olcsóbb legyen a nyák...
Miért térnének vissza 256bites vezérlőre, ráadásul egy kisebb számozású kártyán, és adnának még pluszban mellé GDDR5-öt? Szerintem ha lesz is akkor inkább 4670-es chip lesz rajta (már ha támogatja a GDDR5-öt).. De esélyesebb szerintem, hogy lesz majd egy 4750-es GDDR3-mal és talán egy 4730 vagy a 4670-ben is lévő központi egységgel GDDR5-el, vagy marad a 4770-en is lévő központi egység DDR2-vel szerelve...
Én így tippelném vagy tartanám legalábbis logikusnak...
-
Champipi
aktív tag
Nem kell berosálni!
4830 olcsóbb nála, és alig lassabb, a 4850 pedig alig drágább nála, de gyorsabb. Szóval olyan szűk területre van beszorítva a 4770, hogy olyan durva nagyot nem tud durrantani!
-
Móci
addikt
Volt már ilyen, de meg lehet érteni, baromi jó kis kártya lett a 4770.
Azért az nvidia chip mérete sem semmi, kíváncsi leszek, abból mi sül ki. -
törölt tag
Én is egyre inkább úgy vagyok vele, hogy a 4770 helyett megveszem a sokkal alacsonyabb idle fogyasztású 4830-at, annyit úgysem játszom hogy a load fogyasztása miatt összességében többet fogyasszon a gépem egy 4830-al, valamint az én gépemhez bőségesen elég a 4830 teljesítménye is, és akkor még a tuningról szó sem esett... Max 24-ért újonnan is utánamb@sszák, csak valami értelmes hűtő is kéne rá.
-
Integra
titán
jó hír ez, előbb-utóbb jóárasítva lesz a 4890
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
-
DarkByte
addikt
Nagyon jó kis kártya, nem bántam meg hogy megvettem.
Mondjuk ha most nem ez a hír jött volna le sem ismertem volna el hogy drága valamire adtam a pénzem (éljen a magyaros csőlátás
)
-
szki
őstag
válasz
antikomcsi #46 üzenetére
Ez a HD4830 23k-ért tényleg jó vétel!
-
tzsolesz
nagyúr
4850-et, meg 30-at?
Nem-e? Kérdezd meg a PCX-et mennyit adtak el potom pénzért a két kariból az elmúlt 2 hétben. Folyamatosan szűkül a kínálat mindkét kariból. 29K-ós 4850, meg 22K-ós (mondom 22K-ós) 4830-ból.
És kérdezd meg mennyi 4770-et adtak el. Ugye nem sokat, mert alig volt belőle. ha volt is, aznap elvitték. Volt olyan nap, hogy kitették reggel 8 óra után a Sapphire 4770-et, 11 óra után meg levették. 1 napig nem volt, aztán megint kirakták délután 2-kor, és este nézem, már megint nincs kint.
Na ez most vagy azért van, mert keveset rendeltek egyszerre, vagy 4-5 óránként elvittek egy raklappal. -
Ronin-
senior tag
na és akkor ezek után még mindig nemtom,hogy 4850 toxic -ot éri e meg jobban, vagy 4770-et
de asszem 4850-lesz.. ez a 4770 még túl új.. kevés mér róla a tapasztalat
-
törölt tag
Radeon HD 4770: viszik, mint a cukrot
A végén úgy elterjed, hogy még a cukros bácsik is HD 4770-re váltanak.
-
válasz
antikomcsi #46 üzenetére
basszsus tényleg
-
N-vidi-A
őstag
Hát na, nekik bejött az élet...
Nemhogy a 4830, meg 9800gt, de még a 4850-et sem lehet eladni... -
Csiborbogár
őstag
Brávóóó
Ezt már annak idején a 8800GT-vel is átéltük.
Marketing szempontból mindenképpen fontos volt előbb elrajtoltatni a kártyát, minthogy tömegével tudják adni a partnereknek.
Az AMD továbbra is előrébb jár a nm-ek, és ebből adódóan a gazdaságosság tekintetében is. Valszeg ezzel befellegzett a 4830/50 további előállításának is. Már felesleges. -
fagy53
nagyúr
válasz
antikomcsi #46 üzenetére
Egyetértek, bár ez nem lesz sokáig így és ezért rohantam én is, no nem a 4770-ért, hanem a 4830-ért a boltba.
Ráadásul a 4670 is fenyegetve érezheti magát a GDDR3-as változattól. Az nV ezen a gamersáv alján elhelyezkedő kártyáktól szintén nincs biztonságban, elsősorban az ár miatt.
-
tzsolesz
nagyúr
Viszik, mint a cukrot.
Ennyi a lényeg.
Mondjuk az 1Gb-os 9500GT-vel nem veheti fel a versenyt.
-
^Clown
addikt
Ezaz, de aztán nehogy pofátlanul árat emeljenek
-
antikomcsi
veterán
Rendben van, hogy jó kártya a közép mezőny aljára, meg újabb, mint a többi, de szerintem pont a 4770 tette legjobb vétellé a 4830-at.
Néztem a héten, egy szerintem mindenki álltal ismert webshopot, és a 4770 végig 28-30K-volt, mindenféle márkából, vagy éppen nem is volt. A 4830 pedig 23K és pár forint. Szerintem ez ebben formában jobb vételnek számít. Aki most rögvest szeretne egy jó kis CF-et annak nincs más dolga, mint beruházni 2db. 4830-ra. Per pillanat jobb ár/értéket képvisel.
Holnap mi lesz nem tudom, de ma 23K egy 4830-ért igazi besztbály.
-
-XadAnuX+
őstag
Szerintem borítékolható volt a siker..
Nagyon jó beárazták, teljesítménye sem utolsó. -
gamerkiller
senior tag
Vinném én is! És viszem is nemsokára!
Grat Ati!
-
zed1983
őstag
Ez nem meglepő...alsó-közép kategóriában a legjobb...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dare2Live #36 üzenetére
Hát kérdéses. A module 2-ben már a 32 nm-es fejlesztés megy, illetve a chipseteket gyártják ... a module 1 pedig a jelenlegi AMD procikhoz van. A TSMC vélhetőleg meg tudja oldani a 40nm-es RV870 gyártását, szerintem kellően redundáns lesz az is, az AMD most nem kapkod. A jövőt meg látni fogjuk, nyilván van olyan opció, hogy a GlobalFoundries gyártja majd a termékeket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Joachim21 #39 üzenetére
Az Intel gyárai jelenleg nem képesek arra amire most a TSMC. Gyakorlatilag tömegesen van igény az RV740-re. Emellett a TSMC-nek baromi jó kihozatali arány kell egy gyártástechnológiához, mert itt 300-400 mm^2-es chipeket kell legyártani. Ezért tartják a TSMC-t a top gyártónak. Nyilván ez a 40 nm döcögősen indul, de szerintem vannak olyan profik, hogy megoldják. Illetve meg kell oldani, mert elvesztik a partnereiket.
-
bartucc
addikt
Hát nem tudom, de én egy 4830-al is megelégednék, vagy akkor egy 4850, mert nagyon egy árban vannak, bár kinek mi tetszik
-
sz0k3e_
aktív tag
én csak találgatok, de az eddigi tapasztalataim:
- nyákos nem hiszem hogy van, külön lábakat ennek nem hiszem hogy kivezetnek, ha meg igen, akkor már rég lennének a hardcore moddereknek útmutatók, hogy melyik forrasztási pontot melyikkel kell összekötni
- bios is csak régen volt, akkor nagy kultusznak örvendett a rivatuner, bios égetés nélkül ki lehetett próbálni az egyes letiltott részegységeket, hogy rendesen működnek-e, aztán ha ment, akkor jöhetett a bios égetés
- nV-nél a 7900GS-nél tanultam meg, hogy hiába van ott a letiltott rész, hiába engedélyezem rivatunerrel/másik biossal, akármivel, az bizony nem fog menni. később jött az info, hogy lézerrel elvagdossák, nehogy ingyen gyorsabb kártyákhoz juss (persze néhány gyártó ettől függetlenül teljes értékű chipet rakott a kártyákra, és csak biosból tiltotta, de ez nagyon ritka)szal összegezve sztem mind2 gyártó 99% hogy lézerrel vagdos a chipen belül
-
HERR Z
veterán
amíg ebből is lehet kaszáni:
-minek rá drágább hűtés
-még túl sok 4850 van
-gddr3 alig olcsóbb--->mégkevesebb profit----->még túl sok 4670 vanettől függetlenül jah, rv770-et kb ki lehet vezetni, oc ebből 4850 helyére pont jó, gddr3-mas meg 4670 helyett(rv730 meg bizonyít noti fronton), 4870 helyett meg elég a 4890, annak az oc-ja meg megy a csúcsra
-
hahakocka
őstag
Mit gondoltok eme általam összerakott gépről? Jó lenne így vagy más márkák, esetleg hűtők kellenének? Házból jó a Spire Maverickes vagy inkább egy olcsó Asusos 2 ventivel, vagy egy cooler master elites ház?
Proci: AMD Phenom X4 9850 2.5ghz
Alaplap: Gigabyte MA770-UD3
Proci hütő: Cooler Master HyperTX 2
Memória: 2*2 GB Transcend vagy Geil KIT-ben
Videókártya: Gigabyte HD 4850 512 ramos, Zalman hütővel adják. (ki ismeri ezt a karit bírja a hűtő vagy túl kicsi?)
Táp: Chieftecből vagy 400Wattos vagy 450-es nem tudom elég ide egy 400as is vajon?
Winchester: Western Digital SATA2, 7200RPM 320 GBos 16mb caches. (Samsungot sokan kritizálták hogy elég gyorsan beadja a derekát- most még 1 160as Maxtorom van)
DVD-író: LG vagy Nec vagy Pioneer író 560...ért Melyiket érdemesebb?Cakkum pack házzal és egyebekkel 148e ft körül van, de 2-3 évig megint ki akarom hogy bírja legalább.
Szerintetek jó az ár/telj. értéke?
Köszönöm a tanácsokat, a segítséget.ui.: Sajna Phenom X4 2 még alig van MO-n és elég drága is nem úgy mint külföldön ahol kb 40-45 ezerért dobálják a 2.8-ast 3ghz-est.
-
anulu
félisten
várható volt. mid-low szegmensben visz mindent ez a kártya
-
Én csináltam róla logouton tesztet
nagyon szépen skálázódott a dolog, nézd csak meg:
Ati kártyák magukba és crossfire-be
akkor haver 4870esét toltam az én 4850-em mellé -
Az ok, hogy amerikában 100 dollár, na de itthon lassan 35 ezret kóstál, ha innen is feljebbb emelik, már lassan 4870 árba kerül át, és átesnek a ló túloldalára, hogy pont az ár miatt nem veszi senki ......
Keldor papa: egymással versenyeznek
-
keIdor
titán
Annó a 8800GT-nél is ez volt. Túl gyors, túl olcsón, és nem várták meg, míg elfogy a raktárakban rekedt G80. Saját magukkal basznak ki, ha túl korán kezdenek el kihozni valamit, mindig csak rohannak, minden hónapban kell ezeknek valami újat kiadni, pedig így csak magukkal csesznek ki... szerintem a TSMC is örült volna még 1-2 hónapnak. Vásárlók szemszögéből ez persze jó, de az AMD, nVidia-t néha komolyan nem értem, minek mindig rohanni?
-
Gyuri27
félisten
Mikor jönnek már az egyedi modelek? Más hűtés, oc órajelek és a szegényeknek a gddr3-s változat.
-
Egzee
őstag
mostanra már biztos rendesen összeszedte magát az AMD. azért is örültem a nagy sikerüknek, mert ha van pénz akkor van miből jó procikat csinálni! jó döntés volt, hogy megvették az ati-t mert több lábon könnyebb meglenni!
-
kelzsoca
félisten
4770-et a népnek
-
Jó, hogy szóba került.
Mindig is érdekelt, hogy hogy műxik egy akármilyen csipnél a részegységek letiltása.
Ezt mind BIOS-ból csinálják, vagy van valami csip-ben lévő utólag égethető rész is? Netán a NYÁK oldja meg a problémát jumpereléshez hasonló módon? Bár, utóbbit kizárnám, hiszen olyan megoldásnak kell lennie, ami példányonként változtatható, hiszen a gyártásnál nem lehet tudni, hogy a két egyforma részegységből melyik lesz jó.Szóval, lécci egészítsd ki szellemi háztartásomat ezen infóval is! Kössz!
-
szuper-t
őstag
khmm he?
apróra gyúr az ati
ajajj én is gondolkozom már egy 4770 en :S -
jagada
addikt
2 hete nem tudok venni Miskolcon, nem lehet kapni seholse
-
opera11
tag
A cf dolog, hogyis van? 4850 mellé lehet tenni 4870-t, meg 4890-t, de 4770-et nem?
És a leendő 4770 utódokkal mi a pálya? Mert az már eléggé más sorozat...
-
-
gfefe
őstag
Kicsit azért tulzásnak látom, hogy nem veszik a 4850 es karikat
Én pont ilyet vettem mert az is olcsó lett és abban is van tuning...
Nagyobb felbontásokban meg szerintem még mindíg jobb a 4850 mint a 4770 es kari.
Bár ez egyéni vélemény... nekem az biztos, hogy 4850 cf lesz végül... pláne ha így esnek az árak... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyelőre sajna tök mindegy, ha a TSMC nem kapja össze magát, akkor szar lesz a helyzet. Az RV740-nek csak azért jó a kihozatala, mert a memvezérlőknél az L2 cache fele a le van tiltva, és a SIMD tömbök plusz két szuperskalár shader procit tartalékolnak. Ez már az a szintű redundancia ami baromi sok és még csak egy 137 mm²-es chipről beszélünk. Ha a TSMC nem oldja meg a problémákat, akkor egyszerűen nem fognak tudni gyártani 250-300 mm²-esnél nagyobb chipet.
-
WilliamGhost
tag
Nagyon szimpi ez a kártya... gondolkozom rajta. nagyon.
-
én is vinném, ha volna miből
de ott rohadjak meg, azért is lesz egy ilyenem szeptemberig -
atti_2010
nagyúr
Nvidia 450mm², AMD 200mm², ez igen bukta szagú az Nvidiának, rengeteg lesz a selejt és drágán fogják adni, a fogyasztásról nem is beszelve.
-
m1sk4r
aktív tag
"AMD RV870 és az NVIDIA GT300 is terítékre kerül"
"előbbi mérete 200, az utóbbié pedig 450 mm² lesz"Ez a nem mindegy! Hogy lesz a GT300 ekkora?
-
Vistaboy
veterán
Gratulálok, AMD-ATI!
Szerintem is jobbak most az ő VGA-ik, akármelyik kategóriát is nézzük.
Én is egy HD 4890-et fogok az új gépembe hozatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Haditechnika, harcászat
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest