Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• smkb

őstag

válasz fagy53 #96 üzenetére

Épphogy nem az órajeleket kell, hanem a 2 kártya alapórajelein nyújtott teljesítményük közti arányt, mivel a 2 kártya memóriasávszélessége különbözik a 4830 javára. Ha gpu órajel lenne a mérvadó csak azonos felépítés esetén, akkor a 4770-es kártya nem 8-9%-al lenne gyorsabb, hanem ugye természetesen 750/575 ami 30%. De gddr5 a 128 bit ide vagy oda a kártyák alapórajelein a memóriasávszélessége kisebb a 4770-nek a 4830-nál. Azaz, ha egyik és másik kártyán is 20%- al növelem a memória órajeleket, akkor is a 4770-esnek lesz kisebb a sávszélessége, ráadásul még nagyobb arányban mint eddig, mivel eleve kisebb a sávszéle. Azaz, azonos arányú memória túlhajtások esetén egyre nagyobb lesz a 4830 előnye sávszélességben a 4770-hez képest ahogy növeljük, és hiába magasabb a 4770 gpu órajel, mégjobban éhezni fog a 4770 a sávszélességre.

Egyszerűen, ha van valamid ami 1 és egy másikod ami sebessége 1.09 és az 1 ét összességében (gpu és memória is) 20%-al tudod növelni a másikét meg csak 10%-al, akkor az 1,2000 és 1,1909 eredményt adnak, gpu órajelek ide vagy oda. Ne a gpu órajelet nézzük már, hanem az egész kártya összteljesítményét. Akkor tudna profitálni az órajel többletéből a 4770 ha a memóriákat irdatlam módon meglehetne húzni a 4830 hoz képest.

A tuningpotenciál pedig azt jelenti, hogy alaphelyzetből mennyivel nagyobb teljesítményt tudsz kihozni ugyanazon termékből, nem pedig azt hogy melyik tud magasabb órajelen menni. Azaz a tuningpotenciál jelenleg a 4830-asban nagyobb.

• smkb

őstag

válasz fagy53 #93 üzenetére

Őőőőő ha egy 4830-at gpu szinten 575@720 (25%) és a memóriákat meg 900@1100 (22%)-en tolom ami mindkét részről 20% feletti tuning (hol kevés itt a sávszél ha kb ugyanannyival vannak arányaiban memóriák is huzva?), és természetesen teszteredményekben ez tükröződve is 20% körüli -feletti gyorsulást jelent, akkor mért is teljesítene jobban egy alapórajeleken 8-9% al gyorsabb 4770 ha összességében kb nála 10% a tuning sebességnvekedés?

• smkb

őstag

válasz lsc #89 üzenetére

Félreérted amit írtam. Az nem világos nekem, hogy miért erre ugrik a nép, mikor nem jár vele jobban, mint egy 4830-cal, ami meg lehet, hogy megszűnik (bár ha nem tudnak elég 40nm-es RV740-et gyártani és kielégíteni a vásárókat, akkor már ez sem annyira biztos hába a 4770 lenne az utód, ha nem készül elég), de most még nem szűnt meg azaz kapható és jelnelegi ár / teljesítmény arányban semmi nem szól a 4770 mellett a 4830-cal szemben. Sőt mivel 30-31 körül már 4850 -eseket is lehet kapni..... Tehát hajcihő van körülötte jelenleg, meg agyon hype-olás. Nem azért ugrik a nép a 4770- re, mert a 4830 megszűnik és nem lehet kapni. Ha így lenne, érthető lenne, de nem igy van.

• smkb

őstag

Én nem igazán értem a 4770 körüli hajcihőt. A 4830 olcsóbb, tuningpotenciálban több van benne (min. 20%-ot bármely gyártóé bírja, hűtött memóriásoké többet is), és a kb 10% húzást bíró 4770-et nem vagyok benne biztos, hogy nem veri a 20%-ban húzott 4830. 2D/idle-ben kevesebbet eszik a 4830 (azért a juzerek javarészt több időt töltenek eme üzemmódban), leveszi a ram órajaleket stb. Túl van kicsit hypeolva a 4770.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés