- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
válasz
kelzsoca #230 üzenetére
"Erre majd jön a válasz, hogy itt most átlagfelhasználókról van szó
"
Felőlem mosolyoghatsz, de ha jól emlékszem, ezzel kezdtem, ó, nagy jövendőmondó.
fless: Így már oké, tehát a vérprofiknak, kiknek minden MHz fontos, azoknak biztosan hangsúlyos a különbség.
Még egy kérdés: MOst azt mondtad, hogy az i5 kevesebbet fogyaszt, ez igaz? A táblázatban a Core2-nek volt a legkisebb TDP feltüntetve. Nekem passzív géphez kellene.
-
VIC20
őstag
Más kérdés: ha igazán alacsony fogyasztású processzort keres az ember (pl. passzív hűtőhöz), akkor még mindig nincs alternatívája a Core2-nek? (Az Atomot hanyagoljuk.)
-
VIC20
őstag
Igen, volt az, hogy halott, meg a végén:
"A Core 2 Duo felett eljárt az idő, az i5-650 összességében 22%-kal gyorsabb, mint az E8600, ezért utóbbit nem ajánljuk senkinek."
Na, most szó szerint nyilván nem szerepel benne az "elavult" szó, de mi mást jelenthetne az a mondat?
Amit még nem értek:
"...az emberek többsége az alacsonyabb órajelű és jóval olcsóbb Core 2-eseket veszi meg, amivel nincs is semmi baj, amíg nem komolyabb munkára használjuk a gépet."Én még emlékszem azokra a cikkekre, amikor megjelent a Core2, aztán meg (azon belül) a Wolfdale: annak idején mindenki el volt ragadtatva tőlük, komoly tesztek készültek, "komoly munkákról". Tehát ha akkor jó (nagyon jó) volt komoly munkára, akkor ma miért nem az? Ez most tényleg kérdés és nem szúrkapiszka. Mi változott? (HD tartalmak megjelenése?)
-
VIC20
őstag
válasz
kelzsoca #209 üzenetére
Bocs, lehet, hogy félreérthető voltam: nem állítottam olyat, hogy hülyeség lenne benne, csak azt, hogy ellentmondás, "félreérthetőség".
"A tesztben láthatod hogyan szerepelt az általad is használt processzor, általában az utolsó helyet bérelte ki magának."
Igen, és ez rendben is volna, hiszen természetes a fejlődés. Csak egy dolog nem igazán jött le nekem: az, hogy ez a (pl.) 20-25%-os hátrány most nagyon súlyos, vagy igazából nem számít annyira, mert a gyakorlatban nem mutatkozik meg annyira (pl. játékoknál).
Tényleg lehet, hogy én vagyok nehéz felfogású, de ezt az elavultsági dolgot továbbra sem veszi be a fejem: szerintem akkor elavult valami, ha már nem vagy csak nagy hátrányokkal lehet használni egy adott célra. Lehet, úgy tűnik, hogy ez csak játék a szavakkal, de szerintem inkább az a játék, ha egyszer azt mondom, hogy elvult, aztán meg azt, hogy még két évig is megállja a helyét.
-
VIC20
őstag
válasz
drherbyke #205 üzenetére
Kicsit el vagyok bizonytalanodva, most a cikk olvasása után.
Egyrészt nem értem, hogy került ide ez a a 750-es, ami 48.000,-Ft, vagyis 20%-kal drágább, mint a címben írt árcsoport. (Az hogy majd megy lejjebb az ára, az nem indok, akkor már idejöhetnének az i7-esek is: egyszer azoknak is lemegy.)
De mindegy, nézzük inkább a fontosabb kérdést, ebben kérnék szépen felhomályosítást a hozzáértőktől.
Eddig mindenütt azt olvastam, hogy a programok többsége még a két magot sem használja ki, ami meg mégis, azok meg általában professzionális alkalmazások. Lemaradtam valamiről, és ez változott volna?
A cikk sok helyen ellentmondásos, mert több helyen elavult technológiának bélyegzi a Core2-t, de másutt meg leszögezi, hogy "még két év múlva is megállja majd a helyét". (Akkor meg hogy lehet elavult már most?)
Nekem 8500-asom van, és még csak meg se húzom, mert semmi nem lassú vele, és - amatőrként - van egy olyan érzésem, hogy ha többet használnék profi programokat, akkor sem lenne elviselhetetlenül lassú.
Szóval most mi is a helyzet valójában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Padavan firmware
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Home server / házi szerver építése
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- További aktív témák...
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest