- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
haris
őstag
Amit csinálsz, az nem flame, hanem off topik (szervesen nem a témához illő hozzászólás).
A flame angol szó jelentése láng. Akkor flame-elnél, ha azzal jönnél percenként, hogy:
"minek kínlódsz linux-szal, amikor az sz@r, használj inkább bármi mást, meg különben is"Amit most csináltam, az is off topik, meg is nyomtam a kis gombot a hozzászólás elküldése előtt, ettől lesz ilyen szép szürke, hogy akit csak a témához illő hozzászólás érdekel, az enyémet átugorhassa.
Sok sikert a Fedorához
-
haris
őstag
válasz
DeFranco #462 üzenetére
"akkor az érintettek ne kérjék már számon, hogy miért nem 2012 a linux éve már megint"
Szerintem erről szó sincs. Senki nem kériszámon. Kezdetekről arról van szó, hogy mindenki döntse el, megéri-e neki megvenni (vagy ellopni) azt a bizonyos oprendszert, illetve office csomagot, vagy helyette használ egy legális, sőt ingyenes, alapfeladatokat tökéletes ellátó oprendszert. Lehet, vannak helyzetek, amikor a különbözö linux variánsok nem működnek, vagy csak hegesztgetés után, de itt most az volt a kérdés, hogy a többség miért kockáztat mindenféle loaderekkel működőképessé tett windows-zal. Ráadásul a linux kipróbálható telepítés előtt, így már akkor kiderül, hogy kompatibilis-e a hardverekkel, amikor még men gyalulod le a működő rendszered, legyen az win, vagy lin.
Most hallom ezt a chakra linuxot. Gondoltam kipróbálom ezt is mert hátha jobb mint az ubuntum, vagy a kubuntu, amire épp tervezem váltani. Itt ez a win 8. Kipróbálnám azt is, de akkor le kellene gyalulnom a már belakott rendszerem, vagy venni egy szűz hdd-t. (notebookról beszélünk, nem asztali gépről)
Egyébként nem lehetséges, hogy Microsoft is azért viszonylag elnéző a szotverkalózokkal szemben, mert inkább használják az emberek a programját törtként, mintsem a linux tábort népesítsék?
Mindenkinek szíve joga eldönteni mit használ, és azt hogyan.
Mi nem megtéríteni akarjuk az elveszett bárányokat, de igenis van élet a windows nélkül.
Köszönöm a figyelmet -
haris
őstag
"szerintem nem csak azok használnak linuxot ( vagy használhatnak ) akiknek kevés pénzük van"
Én sem erre gondoltam. Én azért váltottam linuxra, mert vettem egy netbookot 3éve, ezzel gyakorlatilag leálltam a nagygépről, a játékok sem vonzanak már. Viszont az xp idegesítően lassú volt a régi netbookomon, pedig eredeti elöre telepített volt, viszont azon a win7 meg sem moccanna.
Majd megvettem az e125-öst op-rendszer nélkül. A tört windows nem vonz, mert nem bízom a törések makulátlanságában. Kipróbáltam rajta 30 napig a win7-et is, viszont az ingyen ubuntu tudja azt, amire én ezt a gépet használom:
internet beleértve a youtube is, film nézés, webrádió hallgatás, táblázatkezelés, e-mail, és szerencsére a cégem készletkezelő-számlázó programja fut wine alatt.
Én sem azért használom mert nem telik windowsra, hanem mert ha van más működő alternatíva, akkor nem adom ki rá azt a 26-30 ezret.
Amikor a Lenovo-t vettem, nézegettem a sony netbookját is ugyanezzel a belsővel, de a win7 miatt 25ezerrel volt drágább, viszont annyiért lehetett kapni OEM wint is, és akkor már inkább én telepítettem volna és nem kell féltenem a backup partíciót sem.Egy bajom van a linux-al. A PH!TV nem tudom nézni, nem működik a silverlight plugin. De túlélem.
-
haris
őstag
válasz
psylocke #375 üzenetére
"Rakj be egy sp3-as lemezt, nyomd meg az installt, és használd."
Az asztalodról linkelnél egy képet? Gondolom 640X480 (vagy 800x600 már nem emlékszem) -ban maradt, hiszen telepítés után nem telepíti a VGA-d meghajtóját. Youtube-ra véletlen sem mész, mivel nem játszik flash-t az iExplorer. Filmeket sem nézel, mivel a se divx-t se xvid-et nem ismeri, és hang nem lesz. Képek szerkesztéséhez Paintet használsz, és sem excel-t, sem egyebet nem használsz, vagy arra is megveszed az MS office-t?
De köszönjük a hozzászólásod, példaértékű
VIZion: ahogy óhajtod...
-
haris
őstag
B@sszus, kész vagyok tőletek!
A cikk szerzője így fejezte be az írást:
"...csak no flame, ha kérhetem)."És azóta mást sem olvasok, csak flame, flame...
Sületlenségek, több évvel ezelőtti negatív tapasztalatok stb.A gépem: lenovo e125 (e350 brazos) Ubuntu 11.04
Mivel a win7 30 napig kipróbálható, ezért miután megvettem a gépet szeptemberben, felkerült a win7, azzal használtam, amíg el nem kezdett rinyálni, hogy "Letelt az idő, fizess komám. " Ekkor feltettem az Ubi11.04-et. így volt összehasonlítási alapom. A tapipad, ami win7 alatt idegesítően pontatlan volt, és beállíthatatlan, most szinte tökéletes. Egyedül a pöcökegérhez kellett feltennem meghajtót, de azt egy 10 perces googlizás után csomagkezelőbe beírva a nevét (PointingDevices), 1 kattintással felraktam, azóta is megy.
üzemidőben nem érzek különbséget, talán azért, mert 6,5 vagy 7,5 óra nekem már mindegy. Amiért én Ubit kezdtem használni, az pont az, hogy leginkább eltér az általam megszokott win asztaltól. Azt akartam, hogy ne zavarjon az eddigi beidegződés, ha már új rendszer. Amúgy szerintem a Unity kezdőknek ideális, logikus, könnyen kezelhető.
ebből következik:
#37 mdrako: Ubuntu-t tudom ajánlani nekem bevált.vagy:
#65 EyEsOnU: Nekem nem szaggat a youtube, és gondolom még sokunknak sem. Nálad más lesz a gond.na még egy utolsót:
#104 asound: szintén vodafonos modemet használok feltöltös nettel, és bár felismerte csatlakoztatás után, mégis kézzel kellett létrehozzak neki egy kapcsolatot, és törölni amit saját maga hozott létre, de ez sem tartott tovább 1 percnél.Ati, akarom mondani Amd kártyát rögtön felismerte, és felajánlotta a"zárt meghajtó" telepítését, hardveres gyorsítás működik. Csak azért mert valaki említette hogy gond van ezekkel a kártyákkal.
És még valami, kb 10 éve windowson nevelkedem, Linuxot csak 1/2 éve használok. Naná, hogy win alatt viszonylag jól elboldogulok, de a Linux sem ördöngősség... szerintem logikusan felépített rendszer, bármelyik ablakkezelőt próbáltam.
Az sem egy utolsó szempont, hogy Linuxot telepítés nélkül ki tudod próbálni pendrive-ról (mint az a cikkből ki is derül) viszont ha vettél egy windowst, minimum egy telepítés mire rájöhetsz, hogy "hoppá, én nem ez akarom." de akkor az már ki van fizetve.
Mielőtt Ubuntunál maradtam, én ezeket próbáltam:
- Puppy Linux.
- openSUSE
- kubuntu 11.04
- lubuntu 11.04
- easy peasy 1.6Azóta kipróbáltam:
- linux mint 11
- kubuntu 12.04 beta. Jeleneg ez a kedvencem. Már a live verzió magától felismerte a vodás modemet és működött is, ugyanígy a pöcökegér is. Most gondolkodom, hogy ha kijön a végleges verzió, akkor lecserélem az ubuntumat rá.
De még tesztelgetem mielőtt döntök.Szóval ha valaki idegenkedik a Linuxoktól, akkor nem kell beírogatni a fórumra marhaságokat, és nem kell elvenni a kedvét
hamis(legalábbis nem pontos) infokkal annak, aki kipróbálná.
A cikk címe amúgy is igy szól:
Próbáld ki a Linuxot... nem pedig: Használj Linuxot Windows helyett.Köszönöm a figyelmet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged