Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• haris

őstag

válasz nuke7 #387 üzenetére

"szerintem nem csak azok használnak linuxot ( vagy használhatnak ) akiknek kevés pénzük van"

Én sem erre gondoltam. Én azért váltottam linuxra, mert vettem egy netbookot 3éve, ezzel gyakorlatilag leálltam a nagygépről, a játékok sem vonzanak már. Viszont az xp idegesítően lassú volt a régi netbookomon, pedig eredeti elöre telepített volt, viszont azon a win7 meg sem moccanna.
    Majd megvettem az e125-öst op-rendszer nélkül. A tört windows nem vonz, mert nem bízom a törések makulátlanságában. Kipróbáltam rajta 30 napig a win7-et is, viszont az ingyen ubuntu tudja azt, amire én ezt a gépet használom:
    internet beleértve a youtube is, film nézés, webrádió hallgatás, táblázatkezelés, e-mail, és szerencsére a cégem készletkezelő-számlázó programja fut wine alatt.
    Én sem azért használom mert nem telik windowsra, hanem mert ha van más működő alternatíva, akkor nem adom ki rá azt a 26-30 ezret.
    Amikor a Lenovo-t vettem, nézegettem a sony netbookját is ugyanezzel a belsővel, de a win7 miatt 25ezerrel volt drágább, viszont annyiért lehetett kapni OEM wint is, és akkor már inkább én telepítettem volna és nem kell féltenem a backup partíciót sem.

Egy bajom van a linux-al. A PH!TV nem tudom nézni, nem működik a silverlight plugin. De túlélem.

Új hozzászólás Aktív témák