Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
válasz
renziNNN #12980 üzenetére
5 Ghz-en is próbáltam, ott is ugyan ez a helyzet. Igaz a távolabbi tv-vel, de megnézem majd azzal is ami kb 2 méterre van a routertől.
És igen, sajnos 100-as lan csatlakozó van kb minden tv-ben, amit nem is nagyon értek.
Nem is tudtam, hogy esetleg tudna működni a tv-vel egy USB Ethernet adapter, de köszi ez jó ötlet.
USB 2.0 elméletben 480 Mbps sebességet is el tud érni, ez pedig több mint 4-szer annyi mint lan-on simán. -
renziNNN
tag
válasz
renziNNN #12852 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm szépen a sok ötletet, véleményt, végül úgy néz ki sikerült megoldást találni. Pár kattintásból összerakható plex szerver havi 15 euróért 4TB tárhely, 50Gbps-es feltöltési sebességgel 12TB forgalom limittel viszi szépen a 4k-s tartalmakat direct play-el hollandiából.Persze házilag is meg lehetne oldani, de ennyiért nekem megérős egyelőre.
-
Keksz
senior tag
válasz
Ha van 3-5-7 haver, akkor simán össze lehet dobni egy ilyet, pl. https://www.hetzner.com/sb -nél béreltek egy servert, pl. Németországban (utána vpn-en keresztül mehet "minden", vpn nélkül nagyon gyorsan jönnek majd a jogvédő társaságok ha 1x véletlenül is megjelenik az IP címe a gépnek letöltéseknél) és ha elfogy a hely, akkor storage boxot lehet hozzá kapcsolni.
A 4K-hoz elég sok mindennek passzolnia kell, kliens oldalon is.Hasonló servert lehet a https://www.scaleway.com/en/pricing/ nél is bérelni, itt figyelni kell hogy milyen konstrukció "éri meg" nektek.
OVH -nál is körül lehet nézni, de ott a serverek Franciaországban vannak, a sávszélesség nem biztos hogy mindig és minden irányba adott lesz.Servert pedig össze lehet rakni docker konténerekből, pl. scriptelve mint a Cloudbox (https://github.com/Cloudbox/Cloudbox).
Vagy van "kész" Plex server is, amit direktben is lehet bérelni.
https://bytesized-hosting.com/ -
Multibit
nagyúr
válasz
Ahogy előttem már írták a fórumtársak, zsebbenyúlós egy ilyen projekt. De miért is szükséges számodra hipernet és izomszerver? Ha van tisztességes lejátszód, mindez szükségtelen
Egyszer kell megvenni. Nem kell havonta vagyonokat fizetni feleslegesen. Önmagában a 4K nem igényel szerver erőművet. -
chris-v
senior tag
válasz
Van ilyen, server-hosting néven tudsz keresni.
Te viszed a szervert, lerakod és fizetsz. Nem olcsó játék, havi 25-27 ezer + áfa körül mozognak a helyek. Másik megoldás ha bérelsz, de ahogy nagyobb tárhelyet szeretnél úgy megy fel az ár is, és ugye 1TB hely kevés lesz, szóval megint csak a nem éri meg kategória.
Ami megoldás lehetne, ha van ismerős akinél digi net van lehetőleg már az újabb optikás (1000/300 Mbit/s). Veszel egy kisebb gépet, ami megfelel a plex alá és kifizeted neki az áramot havonta, meg mondjuk a net felét. -
Tarokk79
aktív tag
válasz
renziNNN #10646 üzenetére
Sziasztok,
Mkv fájlaim vannak 720*524-ben, de igazából ezek 1024*524-esek. A kép össze van nyomva, ha eredeti felbontásban nézem. Szerettem volna őket átméretezni, ezért a következő scriptet csináltam:
#!/bin/bash
find . -type f -name '*.mkv' -exec sh -c '
for file do
if [ $(ffprobe -v error -select_streams v:0 -show_entries stream=height -of csv=s=x:p=0 "$file") -eq 576 ]; then
mkvpropedit "$file" --edit track:v1 --set display-width=1024
echo "$file"
fi
done
' exec-sh {} +
A problémám, hogy az mkvpropedit megváltoztatja a display-width változót, de ezt az ffprop, plex, emby, jellyfin semelyik nem veszi észre. Mondjuk a számítógépen a VLC jól játsza le.
Van ötletetek, hogy mit kellene másképpen csinálnom?
Előre is kösz
-
petir
senior tag
válasz
renziNNN #9897 üzenetére
Amennyiben erre gondoltál...
"...Egyébként a transcodeolás általában azért lehet, mert nem megfelelő a kapcsolat sebessége..."
Ezt azért zárnám ki mert mint írtam telefonon és tableten is ment hibátlanul...Az LG vagyis a TV app háza táján van itt a baj...csak azt kéne tudni mi..
Mint írtam pl. két samsung tv-n nálam különböző a Plex.. nem lehet , hogy lehet frissebbet telepíteni az LG TV-re ? Ami mondjuk több beállítást kínál...
-
Biga123
addikt
válasz
renziNNN #9899 üzenetére
FHD tvn FHD tartalom felirattal nálam transcodeoltat.
Bármit állítok, sajnos a régebbi LG tévéknek a kliense, ilyen.
Ezért írtam ,hogy kliens függő.
És nem a nem a konténerre gondolok azt megoldja 1-2% ból, hanem a ráégetésre
De HW gyorsítással azzal is röhögve elbír, de ahoz ugye kell a pass. -
mgTerminator
veterán
válasz
renziNNN #9899 üzenetére
Igen a konténerre gondol, ugyanis ahhoz is kell kódolni és lehet hogy azt sem bírja. Nekem a gépem meghalt ha csak másik konténerbe kellett rakni, aztán mióta sikerült lifetime-ot venni azóta lazán viszi.
Annyira örülök a Lifetime licensznek hogy el sem tudom mondani
Jövőre pedig építeni akarok egy picike szervert, aztán az a cél hogy csak SSD legyen benne
-
lala666
őstag
válasz
renziNNN #8937 üzenetére
Szerintem jobb volt a régi kijelzések, ha átkapcsolok tévére majd vissza lejátszás közben újra kell indítani a lejátszást. Ezért nem használtam shielden. Most ezt is elrontották számomra. Lehet szebb, de nem annyira hasznos. Mindig full minőségben játszok le, mit változtatgassak rajta.
-
ACE-
addikt
válasz
renziNNN #8465 üzenetére
Ne a plex-el játszd le, hanem a TV saját lejátszójával DLNA-n keresztül. Nálam a Gemini Man 60fps 4K-s tömörítetlen AVC-vel simán megy így. Ja és LG tv-vel azt tapasztaltam, hogy néha Wifin, néha LAN-on is akad az adat, nem tudom miért, de Serviio-val pl. wifin szar volt, most a plex szerverrel viszont wifin is megy minden, ráadásul wifi 5G-s, ezért annak a sebessége 200Mbit körüli, a LAN-nak meg ugye csak 100, ezért a 80-90Mbit-es bitráták már problémát okoznak, bár nem túl sok ilyen van. Wifin viszont most az etalon Gemini Man, fullos 4k-s release-ben tökéletesen megy. máshogy viszont már az elején amikor megy el a vonat megakad. Persze direktben vinyóról is tökéletes.
-
mgTerminator
veterán
válasz
renziNNN #8526 üzenetére
Én nem vagyok 4K ellenes, de amikor megvettem a TV-t amit csak tudtam 4K-ban töltöttem és hát mit mondjak.... nem dobtam el tőle az agyam
Pedig én is észreveszem a különbséget. 49" Sony, kb 2-2.5 méterről nézve.
Néztem én is a HDR-t de én azt vettem észre mintha felemelné a fényt és fakóbbak lennének a színek
Egyébként enginev3.0 kolega javaslatára kezdtem el 720p-t tölteni, a 1080p-nek sokszor irreálisan magas a bitrátája és így jelentősen több helyet foglal.
-
enginev3.0
félisten
-
brembo
aktív tag
válasz
renziNNN #8315 üzenetére
Az MPC-HC az alábbi infókat írta ki:
Video: MPEG4 Video (H264) 720x404 25fps [V: h264 high L4.1, yuv420p, 720x404 [default]]
Audio: AAC 48000Hz stereo [A: Hungarian [hun] (aac lc, 48000 Hz, stereo) [default]]Video:General
Unique ID : 220140649107331553404779174743357114293 (0xA59D8BFBB127A3AC9FCB16077831C7B5)
Complete name : N:\Mese\Láng és a szuperverdák\1\Láng és a szuperverdák S01E01.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 4 / Version 2
File size : 216 MiB
Duration : 22 min 10 s
Overall bit rate : 1 361 kb/s
Encoded date : UTC 2017-01-16 23:59:22
Writing application : mkvmerge v9.7.1 ('Pandemonium') 64bit
Writing library : libebml v1.3.4 + libmatroska v1.4.5Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Bit rate : 1 200 kb/s
Width : 720 pixels
Height : 404 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.165
Stream size : 190 MiB (88%)
Writing library : x264 core 148 r2721
Encoding settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:1:1 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=8 / psy=1 / psy_rd=0.40:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=12 / lookahead_threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=1200 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=2000 / vbv_bufsize=24000 / nal_hrd=none / filler=0 / ip_ratio=1.40 / aq=3:0.60
Default : Yes
Forced : NoAudio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : A_AAC
Bit rate : 160 kb/s
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 kHz
Frame rate : 46.875 FPS (1024 spf)
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 9 ms
Stream size : 25.4 MiB (12%)
Language : Hungarian
Default : Yes
Forced : No
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Focal Chorus 726
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged