- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
lala666 #18068 üzenetére
Nem szeretnék mélyen belefolyni az eszmecserébe, de nem véletlenül váltottam kábelre. Nem gagyi felszerelést használok, hanem egy összetett UniFi rendszert 19U-s rackben, kamerákkal, NAS-sal, U6+ és U6-Pro AP-vel (korábban 2 db nanoHD), valamint egy komoly szünetmentes táppal. Az okoseszközök, a tablet és a mobiltelefon működik wifin, minden más vezetékes kapcsolatot használ.
Természetesen a vezeték nélküli megoldások nem ördögtől valók, nagyon hasznosak tudnak lenni, és én is nagy előszeretettel használtam őket filmek tévére történő eljuttatására.
Azonban a 4K-s, UHD-s és Dolby Vision tartalmak megjelenésével már tapasztaltam, hogy ha az AP túlterhelt volt a sok csatlakoztatott eszköz miatt, akkor a lejátszás során gyakran megszakadt a stream (nemcsak Plexen, hanem Jellyfinen és egy dedikált hardveres lejátszón keresztül is).
Próbálkoztam azzal, hogy dedikált 5GHz-es SSID-t biztosítottam a tévék számára, de mivel ugyanaz a hardver szolgálta ki az összes eszközt, ez nem hozott jelentős javulást. Külön hálózati eszközök beszerzésére nem volt lehetőségem, ezért más megoldást kellett keresnem.
Végül egy egyszerű adapter mellett döntöttem, és azóta stabil, akadásmentes lejátszást tapasztalok, még nagyméretű, részletgazdag Dolby Vision filmek esetén is, USB 2.0-n keresztül is.Úgy gondolom, ha valakinek megfelelően működik a vezeték nélküli rendszere, az nagyszerű, hiszen jól konfigurált és elegendő kapacitással rendelkezik. Az én hálózatom szintén jól beállított, de a sok IoT eszköz miatt túlterhelt, ezért választottam ezt az egyszerű és költséghatékony megoldást, amit nem bántam meg.
Persze ez csak az én véleményem, és tiszteletben tartva mások álláspontját, csak amolyan infóként írtam le, és nem követendő példa. Biztosan, ha teljesen profi lennék, akkor be tudnám állítani a wifit úgy, hogy ne legyen probléma, de lusta vagyok, és ezt az utat választottam.
-
stickermajom
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged