Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
Blizzardking #89 üzenetére
Vegyük a kedvencedet, az op5-öt. Nyers erőben valóban olcsóbban hozza mondjuk a note 8 szintjét, vagy az előző generációs iPhone szintjét (majdnem), de a felhasználói élmény nem csak ebből áll. Ne iPhone-hoz mérjük, ott a rendszerek közti különbség csak hitvitát szülne, de ott a Note 8, drágább, de cserébe nagyobb és szebb kijelzője van, nem fapados rendszer van rajta, out of the box sokkal jobb élményt nyújt. Jobb a kamerája, van hozzá értèkelhető füles, TELJES hazai support, stb, stb. Van, akinek ezek nem kellenek, vagy kimondottan hátrány (pl. a nem natur droid, de ez is hitvita lenne), meg megoldják rom cserével meg egyéb tákolással, de ezzel nem mindenki akar foglalkozni.
95: profinak nem profi, de átlag embernek bőven elég. Amúgy meg add össze, egy kamera, egy mp3 lejátszó, egy navigáció, egy alap okostelefon a jegyzetek, internet, kapcsolattartás és egyebek miatt (valami nem dzsunka kínai, abból is nagy kijelzős), egy psp. És ott az extra, hogy mindez egy készülékben...
-
joey04
titán
válasz
Dare2Live #80 üzenetére
Olvashatod, hogy az volt a bajom, hogy azon vannak kiadkadva, hogy úrieten 300k telefonért. Mert hogy ennyiből használt autót lehet venni, ilyen-olyan laptopot, gamer pc-t, fene tudja mit, ez meg "csak" egy telefon. Érhet valakinek sokkal többet ez a csak telefon. Aki meg 120k-ból él és elmegy 100 neki az életre, az valóban nem fog 300-350-ért telefont venni, de gamer pc-t sem. Ezt írtam, hogy aki hitelbe veri magát, az nem normális, de az másik kérdés. A mi indokolja, hogy kiadjanak rá többet, meg a miért mentek fel az árak 2 külön téma. Utóbbira gyorsan meg lehet találni a választ: ilyen áron is rekord eladásokat csinálnak. Ennyi. Az első kérdésre meg annyi, hogy szvsz azonnal sehol nem érdemes váltani, kb 2 évente van akkora fejlődés, hogy megérje váltani, 1-2 kivételtől eltekintve. Viszont pont a napokban írtam, hogy kipróbáltam egy tab s3-at, meg egy note8-at és még a szimpla hétköznapi feladatok elvégzésében (alkalmazások indítása, weboldal betöltése) is sokkal lomhább volt a snapdragon 820-as tablet...
-
joey04
titán
Egyébként hasonló indokokat egyszer már kifejtettem én is. miért gáz, hogy sokat költesz arra az eszközre, ami ébredés pillanatától lefekvésig veled van? nem kell kütyübuzinak lenni meg facebook függőnek, hogy ez az állítás megállja a helyét. reggel a legtöbb ember a telefonjára ébred, utazás közben azon futja át a híreket, hallgat zenét, én mondjuk podcastet is, arra futnak be az üzenetek, legyen viber fb, vagy sima sms, azon olvassa el az emaileket, én főzés vagy takarítás vagy edzés közben is azon hallgatok podcastet vagy nézek yt videót, bár azt inkább tableten. azon nézek utána egy receptnek, azon navigálom el magam a célhoz, azzal fényképezek, videózok, stb. este azon állítom be az ébresztőt másnapra,és pár üres percben hill climb racingben tolok pár futamot. Egy ilyen eszközre, ami mindig velem van, majdnem minden élethelyzetben van valamilyen szerepe, miért lenne sok 300k körüli összeget költeni? az bezzeg totál rendben, hogy monitor perifériák nélkül 250-300k egy értelmes gamer pc, az sokaknak van itt a fórumon, még sincs hüledezés, mert az egy rendes ár érte (sajnos). na de aki nem játszik, az minek vegyen annyiért? miért nem lehet elképzelni azt, hogy valaki hazamegy, akkor már tényleg alig vagy egyáltalán nem használja a PC-t, laptopot? Az még inkább mindent telefon fog elvégezni. szerintem egyáltalán nem sok ez az összeg egy olyan készülékért, ami minden percben veled van, még ha nem is használod egészséges esetben folyamatosan. az más kérdés, hogy aki emiatt adósságba veri magát, az egy idióta, de aki egy 1080 ti miatt kerül ilyen helyzetbe, az is az. Lényeg a lényeg: miért kell behatárolni azt, hogy mire mennyit egészséges költeni? 300k egy telefonra atyaisten jaj de sok, egy gamer pc-re meg nem. miért? ha egyszer előbbivel valaki sokkal boldogabb és sokkal hasznosabb neki? szerintem a fenti sem önigazolás miatt íródott, hanem mert tele lett a töke, hogy hú meg á ennyi egy telefonért. van aki órára költ milliókat, én egy fillért nem adnék ki (esetleg majd egy okosóra), más 300-ért vesz csak vga-t. eleve a kiindulási pont is hibás, mert nem egy telefonért adsz ki ennyi pénzt, csak félrevezető a neve. telefonálni szoktam rajta a legkevesebbet. az ilyen magas árak miatt én azért húzom a szám, mert évről évre emelkedik a csúcskategóriás telefonok ára, olyan trükkökkel, hogy a gyártók nem tesznek bele mindent az aktuális csúcsmodell későbbi folytatásába, csak a felét, azt eladják azonos áron ha megjelenik és csinálnak fölé egy prémium terméket, ahol meg elszáll az ár. de ez meg megint másik téma.
-
joey04
titán
válasz
#96302336 #26 üzenetére
az arra vonatkozik, hogy magyar az alapnyelv. Az internet lényege, hogy a világon bárhol jelenik meg egy információ, azt mindenki azonnal elérheti. döntő többségében saját nyelven jelenik meg mindenhol az infó, a világ többi részén azt szokták megosztani, kivéve a híroldalak, akik döntő többségben lefordítják a saját nyelvükre és úgy teszik közzé. minden újdonság topikjában legyen az mobil, vga, vagy processzor linkelnek és másolnak be angol, sőt néha német szöveget is, és nem szoktak ezen kiakadni, ha valaki esetleg nem érti, akkor jelzi, hogy nem beszéli az adott nyelvet és segítséget kér, de semmiképpen nem háborodik fel. békéről meg annyit, hogy téged is láttalak már olyan topikban kommentelni, ahol korábban volt angol nyelvű információ, ott mégsem emelted fel a hangod, csak most, hogy én tettem, ezt annak tudom be, hogy korábbi sony és apple topikokban nézeteltéréseink voltak, és azt vetíted ki ide, így viszont több mint visszataszító a végére biggyesztett béke...
29: a szabályzatban az van, hogy a fórum nyelve magyar, de nincs kikötve, hogy csak magyar szöveg jelenhet meg. nagy különbség.
-
joey04
titán
semmi gond egyedül a legalább lefordítanád a lényeget részen akadt meg a szemem. ez nem szeretetszolgálat. nem érted, akkor skippeled. én sem vagyok profi angolból, ezt még megértem, de ha egy bonyolultabb szöveg van, akkor vagy kiokoskodom az ismert rész alapján, hogy mi lehet a lényeg, vagy legvégső esetben valami fordítót használok. twitteren láttam a képet, onnan másoltam be, nem fogom bepötyögni, ha ott sem szöveg.
-
joey04
titán
válasz
SkyLine3000 #2 üzenetére
Igaz ez az iPhone kapcsán íródott, de kb teljesen igaz a Note 8-ra is, meg az elborult árakra:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest