- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
Azt is érdemes megjegyezni, hogy nyugaton sokkal kedvezőbb csomagban el lehet hozni egy csúcskategorias telefont. Nekem pl. havi 39 euró az s8 plusz, 0 euró kezdővel. Ebben van havi 100 perc, és korlátlan 4g mobilnet. 2 éves hűséggel. Szóval le is mondtam a vezetékes netet (havi 26 euró volt a legkisebb csomag.) Ha azt nézzük, hogy ezért az összegért 3 órát kell dolgoznom, akkor nekem megérte. Ugyanennél a szolgáltatónál most a note is kb 50 euró havi szinten, ebben a csomagban. És később olcsóbb is lesz. Ha valaki utána számol, szerintem megéri ez az összeg, hogy nem egy alsó, középkategóriás, lassú szutyokkal kell szenvedni. Van normális aksi, fényképező, GPS, böngésző a zsebemben, ott amikor szükségem van rá. Én csak azt nem értem, hogy Magyarországon miért olyan magas a havidíj?
-
aujjobba
addikt
Igazad van, bár az kicsit árnyalja a képet, hogy a lakástulajdon jóval olcsóbb arrafelé.
Borsodban 3 millió körül már kapsz házat bazinagy kerttel, szabolcsi városban talán 2 éve 4 milláért adtak el ismerősök házat szintén nagy kerttel.
Az új autó témát sose értettem, 16 éves Toyotám van amit normálisan karbantartok, semmi problémám vele.Nade visszatérve az eredeti témához: igen, 130ezres nettóhoz viszonyítva a 3-400ezres mobiltelefon luxuskiadás.
-
batai15
félisten
válasz
aujjobba #137 üzenetére
Ha Szabolcsi vagy tudnod kellene.. Itt 130 a nettó . 10 emberből 7 ennyit keres.
Ahoz amit te felvázolsz még ha hitel is van ezekben kellene 400 körül hogy új autó + telefon lehessen család melett úgy hogy tud legalább 100at lerakni az ember mert az már valamire elég ha kiadás kell. -
.Szaki.
addikt
válasz
aujjobba #135 üzenetére
Hát annak aki a 20ezreset kihasználja, biztosan, én nem használnám ki, de én pl amikor vettem az 5S-t, pont egy olyan csomaggal, amit gyönyörűen kihasználok, az akkori kártyafüggetlen értékének a feléért hoztam ki a szolgáltatótól, ha pedig hozzáadom a két éven át tartó plusz költséget, amit a telefonvásárlásért felszámolnak, még akkor is beljebb voltam vele 20.000 Forinttal. A szolgáltatók pedig most nagyon nyaliznak az ügyfelek megtartásáért, így már én is a franc tudja mennyi kedvezményt kaptam az utóbbi két évben, szóval bőven benne van az, hogy jó ajánlatot kapj. Nem mondom, hogy ez minden esetben így van, nagyon sokszor ráfizetéses lehet egy szolgáltatói csomag egy kártyafüggetlennel szemben, de be tud jönni időnként.
-
aujjobba
addikt
A nagyon jó szolgáltatói csomag alatt azt érted, amikor havi 20ezret + párezer Ft készülékhavidíjat fizetsz, aminek egyébként a töredékét sem használnád el?
Mert az én szememben ez is egyfajta hitel.Nyilván nincs ezzel mindenki így, de én pl. az internet korában a 4000 Ft-os előfizetésemben lévő 100 percet se tudom lebeszélni, csak a több mobilnet miatt tartom a csomagot.
-
.Szaki.
addikt
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Mondjuk a telefonokat azért a többség vagy nagyon jó szolgáltatói csomagban hozza el, vagy pedig céges, az új autók döntő többsége pedig szintén olyan, amit a cégek adnak a náluk dolgozónak. Ezek általában Passatok, Superb-k, Mondeok, vagy pedig alsó közepes kocsik. (Focus, Golf, i30, Astra) Látni is a rendszám keretekből, hogy flottalízinges a többség, amivel szerintem egyébként semmi gond nincsen, sőt. A lakás viszont szerintem az egyedüli olyan dolog, amit nem szégyen hitelre venni.
-
aujjobba
addikt
De miből gondolod, hogy ÁLTALÁNOS?
Ha egy külföldi sétál kicsit Budapesten a belvárosban, pontosan azt fogja látni, hogy itt ÁLTALÁNOS mindenkinél a csúcsteló meg a fiatal verdák az úton.Havi 2x220 nettóból (átlag családra gondolok) se tudsz spórolás/hitel nélkül megvenni egy 2-300ezres telót.
-
batai15
félisten
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Valszeg úgy hogy máshol erősen meg kell húzni nadrágot ..
Vagy pedig tényleg van love bőven.
Lesarkitva amíg külföldön ÁLTALÁNOS hogy az ember meg engedhet magának egy ilyet és például minden sarkon új autó áll na ezt nálunk legalább 5-8al kell osztani hogy meg kapja az ember a reális dolgokat . Amig az lesz az átlag hogy bruttó 200 ezert fog kb keresni az ember addig ilyenről szó se lehet. Majd nettó 220at fog keresni a legtöbb ember akkor már lehet ilyenről beszélni. -
Ijk
nagyúr
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Már én is elgondolkoztam hogy futja sokaknak a nettó 180-as átlagból ennyi mindenre.
Aztán valójában valószínűleg feltűnőbb az új, drága kocsi de nincs belőle azért olyan sok.
Telefont hitelre, előfizetésre meg szinte bárki meg tud venni, más kérdés hogy utána sokminden másra nem futja ami kellene valóban.
Lakásoknál meg az a tapasztalatom hogy még mindig a 20-30 évvel ezelőtt épült ingatlanokból él a többség, amit eladnak, megtoldanak egy hitellel és lesz belőle egy új 30 millás lyuk. -
Tikakukac
titán
válasz
aujjobba #128 üzenetére
Én sokszor úgy érzem, hogy megy a nyavajgás megszokásból, de közben meg van itt pénz nem is kevés.
Hitel van meg körbetartozás és nulla megtakarítás. Én is rengeteg embernek látom a kezében a király telót meg a zsír verdát, más kérdés, hogy otthon konkrétan összedűl a ház és a gyereknek alig jut kaja. Ezt elég jó infókból tudom, volt már olyan lakás ahol muterék úgy emeltek ki gyereket, hogy az új Passat állt bent és mindenkinek S7-ese volt. Csak ugye mire lefogyott a hitel, alig maradt valami.
A lakásokat pedig nem a magyar veszi vagy ha veszi, akkor Lölő szinten álló pasasok.
-
aujjobba
addikt
Ok, elfogadom.
Egyébként nem gondolom, hogy Magyarországon drágák lennének a dolgok.
Rengeteg ember kezében látok aktuális csúcstelefont nap mint nap, sok 10 év alatti autó szaladgál az utakon, és a 40-50 milliós újépítésű lakásokat/házakat is elkapkodják már akkor amikor még csak tervrajzon léteznek.
Én sokszor úgy érzem, hogy megy a nyavajgás megszokásból, de közben meg van itt pénz nem is kevés.És akkor most kérem a megkövezést.
-
atike
nagyúr
válasz
aujjobba #126 üzenetére
Mert nem lehet venni az adott ország statisztikáit alapul? Lehetne bontani, hogy mennyibe kerül egy informatikusnak itt és ott, de akkor már országon belüli területi elszórtságot is alapul lehetne venni - azt meg már tényleg minek... De "csak" egy központi adattal számolva (az adott országban lévő átlagkereset) és azt rávetíteni az adott országban érvényes telefon árára- ha el tudod fogadni ha nem - elég sok mindenre rá lehet világítani. Csak ennyit próbáltam mondani.
-
aujjobba
addikt
Magában a "mennyit kell dolgozni" nem tartalmazza a megélhetési költségeket.
Érted, ha az órabérem 2000 Ft akkor egy iPhone X-ért 190 órát kell dolgoznom.
Ennek a számításnak semmilyen hozzáadott értéke nincs.
Merthogy ezt csak úgy érhetem el, ha közben semmilyen kiadásom nincs. -
oszi666
őstag
válasz
NecroRabbit #28 üzenetére
Legyszives legkozelebb a galaxy note-ot galaxis jegyzetfuzetkent ird be. Ez egy magyar forum.
Eszem megall. -
moleculez
veterán
-
aujjobba
addikt
Hagyjuk már ezt a hol mennyit keresnek számolgatást.
Például az Emirátusokban piszok olcsóak a műszaki cikkek, gondolom nem is ~200k HUF körül keresnek az emberek, de azt mondjuk biztosan tudom kollégától, hogy egy családi méretű bérlakás ~1M HUF havonta.
Egy eszpresszó meg 700 HUF.
Arról nem is beszélve, hogy az iskola meg az egészségügy fizetős, ami egyébként az USA-ban is az.(az összegek alatt nyilván a nekik megfelelő AED összeget kell érteni)
-
-
vottokar
senior tag
Nem kell ehhez az ország keleti felébe menni. Kétkezi melóst a Dunántúlon sem fizetnek meg rendesen. (Bár közvetlenül a határ mellett, meg nagyvárosokban lehet hogy jobban.) A hirdetési újságok tele vannak álláshirdetésekkel, de az akár bruttó 875Ft-os órabér folyamatos meg két három szakosnak beígért melókért kapható bruttó 160K nem épp szívmelengető.
Amúgy örülnék, ha megengedhetnék magamnak egy Note8-at mert tetszik. De sajna nem.. -
Azért megy a magyarázkodás, meg az önigazolás, mert az emberek kilencven százalékának (legalább) jobb helyre kellene tennie azt a szabad szemmel is jól látható pénzkupacot, amit ezért a telefonért kérnek. Magyarán nem másnak, hanem magának indokolja meg igazából a vételt, maximum azért mondja el ugyanezt az ismerősöknek is, mert egy részük pontosan átlát a szitán, és tudja, hogy a főhős maximum egy nyomógombos Nokiát engedhetne meg magának a józan tények alapján. Ettől eltekintve igazad van. Aki megkeresi a pénzt, az dönt a sorsáról is, hogy jól vagy rosszul, az már más kérdés.
Hogy a telefonhoz is szóljak: egyrészről örülök, hogy fejlődik a világ, és van egy csúcs androidos gyártó, aki nem szégyell valódi újdonságot az asztalra pakolni, még akkor sem, ha ehhez vérlázítóan brutális árcédula társul. Látható, hogy a konkurencia vagy tököl, és ugyanazt adja el évekig, ha teheti, vagy egyszerűen vesz egy Qi töltést, kihirdeti megváltásnak, majd eladja hatszoros áron. Ehhez képes egy Note8 legalább papíron képes igazolni, hogy mi a meggyes mákos tüllös túrós lóf@szért kerül egy használt kisautó árába.
Ha úgy nézem, ez is haladás, de csatlakozom azokhoz, akik szerint ez bizony túlárazott cucc, és egy telefonért egyszerűen nem szabadna ennyit adnia senkinek sem.
-
válasz
Blizzardking #89 üzenetére
"...hogy más gyártó ugyanezen funkciókat harmad áron kínálja, igaz, a magas ló nem jár hozzá..."
Remélem ezt komolyan mondod,mert viccnek dúrva lenne.
-
Elementh
aktív tag
Nem kell cifrázni: akinek ez kell, megveszi..
-
Ijk
nagyúr
Érdekes ez az önigazolás gyártás és magyarázkodás miért ér vagy nem ér meg annyit egy telefon. Bemész, megveszed, és senkinek nem tartozol elszámolással (max feleség
) hogy mire költöd a pénzed. Mindent meg lehet magyarázni, kedvencem a "nem költöm cigire..." Én sem költök és még az emberek többsége sem.
Úgylátszik sok emberben van valamiféle társadalom, környezet által keltett folyamatos szorongás amit valami magyarázattal, lehetőleg minél ésszerűbbel fel kell oldani. Paradox hogy ugyanez a társadalom próbál folyamatosan a fogyasztásra, vásárlásra ingerelni. -
somogyib
őstag
válasz
Tikakukac #109 üzenetére
Hidd el, lehet egy telefonnal olyan "jó" képet lőni, mint egy kompakttal.
A 100 kattintás/perces usereknek teljesen mindegy, hogy mi van a kezében, egy 1,5 millás Nikonnal is ugyanolyan szar képet lőnek, mint egy telóval (tudom miről beszélek, én is ilyen "fényképész" vagyok
)
-
Tikakukac
titán
Erről beszélek
Attól, mert valaki megír egy ilyen szépséget, még totálisan lehet alkalmatlan a többieknek. Láttam szakdogát telefonon gépelni. Innentől tényleg bármi lehet profeszionális
Fénygép meg 3-4 éve velem van. Muszáj, mert 4 telefon óta azt hallgatom, hogy áh, kompaktokat agyonver egy telefon optikája simán. Aztán rohadjon meg, csak nem tudnak körömpiszok szenzorból meg lencsékből kiverni colosokat. Micsoda meglepetés. Fizika, üdv a köreinkben -
CB
senior tag
válasz
Ez nagyon gusztustalan volt részedről.
-
atike
nagyúr
Telefon ára órára vagy akárhogy lebontva....?
Érdekes gondolatmenet. Ruhát is így veszel...? Vagy autót? Nem tudom mi értelme van tartós (esetleg "tartós") fogyasztási cikk árát lebontani. Millió egy dolgot ide lehetne kavarni akkor - átlagfizetést, "normákat" azt amit. Egy éve a 250 000 Ft-os ár sok volt a csúcstelóért. Most 200. Jövőre 350. Nem gyengén durvul.
-
Tikakukac
titán
Nem kell tőle kiakadni
Majd amikor ott tartunk, ami papíron és bemutatókon megy, hogy szépen flottul ezekből a tepsikből valóban olyan dolog lesz, ami kivált egy közepes kompaktot, közép notit és nem utolsó sorban lesz hozzá szolgáltatás is, nem csak duma, na akkor nem lesz kiakadás. Megnyugvás lesz, nekem meg 5 eszköz helyett egy. Addig meg sajnos ez van
-
törölt tag
Láttam van rá LineageOS.
Van valakinek már tapasztalata vele? -
nonsen5e
veterán
Ennyi mindent kapsz, és csak napi $1-be kerül. Megéri? Igen? Meddig mehetünk el ezzel?
Napi $2-ért már nem érné meg? Napi $3-at pedig már egyenesen sajnálnál érte?
Mert így nézve már $3000-ért is el lehetne adni a telefont és "olcsónak" számítana. Azt is feltehetjük, hogy te nem 2 évente cseréled, hanem 3, akkor újabb szorzót tehetnénk a telefon árára.Vagy bontsunk kisebb mértékegységekre. A napi $1 az 4.1penny óránként. Ugye milyen olcsó? Semmit nem kapsz manapság ilyen kevés pénzért. Bőven megéri 1 óráért a 4.1 penny egy ilyen telefonnal. Igazából még 20 pennyért sem kapsz semmi mást óránként (~60Forint), akkor meg már lehetne akár ~$5000 is a telefon, órákra lebontva meg még mindig nagyon olcsó lenne.
-
icemad
nagyúr
válasz
Ugyanezen funkciókat harmad áron? Mutass már egy harmad annyiba kerülő telefont s pen funkcionalitással.
-
joey04
titán
válasz
Vegyük a kedvencedet, az op5-öt. Nyers erőben valóban olcsóbban hozza mondjuk a note 8 szintjét, vagy az előző generációs iPhone szintjét (majdnem), de a felhasználói élmény nem csak ebből áll. Ne iPhone-hoz mérjük, ott a rendszerek közti különbség csak hitvitát szülne, de ott a Note 8, drágább, de cserébe nagyobb és szebb kijelzője van, nem fapados rendszer van rajta, out of the box sokkal jobb élményt nyújt. Jobb a kamerája, van hozzá értèkelhető füles, TELJES hazai support, stb, stb. Van, akinek ezek nem kellenek, vagy kimondottan hátrány (pl. a nem natur droid, de ez is hitvita lenne), meg megoldják rom cserével meg egyéb tákolással, de ezzel nem mindenki akar foglalkozni.
95: profinak nem profi, de átlag embernek bőven elég. Amúgy meg add össze, egy kamera, egy mp3 lejátszó, egy navigáció, egy alap okostelefon a jegyzetek, internet, kapcsolattartás és egyebek miatt (valami nem dzsunka kínai, abból is nagy kijelzős), egy psp. És ott az extra, hogy mindez egy készülékben...
-
Amúgy komolyan van olyan, aki a "you also get a professional photo and video camera" c. frázisokkal hitetgeti magát, mikor leteszi a voksát a legújabb iPhone vagy Samsung mellett?
Ezzel igazolják magukat, hogy ej, jó dolog volt 300k-ért telót venni, hiszen mennyivel olcsóbban kapnak egy Hasselblad-ot is? (Meg hasonló logika alapján all-in-1 Bang & Olufsen-t, Garmin-t, Kindle-t stb.-t)
Mondjuk pár hete olvastam, hogy valaki szerint az LG G4 már annak idején is "profi kamerákat vert bucira", szóval némi homályt érzek a "professzionális" fogalmával kapcsolatban azoknál, akik ilyenekkel győzködik magukat és/vagy másokat...
-
no more
veterán
Pocketnow Note 8 bemutató!
-
Tikakukac
titán
Az hát, professzionális
Ez azon magasságon, aki szakdogát ír telefonon tökéletes megáll. Ha ilyen szinten van az írónak a professzionális, tegye, csak a baromságot ne eregesse ki a levegőbe, mert terjed. Efölött minél többet akar az ember annál többet szív majd. Klasszikusan az az írás, amivel megeteti magát a jónép, utána meg jön vergődni, hogy hát de a 2in1 vacakja lassú, kevés a tárhely, nem rakható bele semmi, fáj a keze a hulladék billzettől és társaik. Csak, hogy szakmán belüli problémát mondjak az all-rounder témakörben. Remek dolog az okostelefon, mindenre jó, de igazándiból semmire. És ehhez képest úgy elszálltak az árak, hogy lassan tényleg nekem ciki.
-
Blizzardking
őstag
Ez a hozzászólás arról szól, hogy a szerző először magas lóról felállít egy axiómát, hogy ha csóringer vagy, akkor neked minden drága, utána pedig rácsodálkozik, hogy egy mai okostelefonnal mennyi mindent lehet csinálni. Még professzionális videokamera és fényképezőgép is van benne!
Aztán matematikai úton levezeti hogy teljesen megéri egy életciklus alatt elqrni rá ennyi felesleges lóvét, és teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy más gyártó ugyanezen funkciókat harmad áron kínálja, igaz, a magas ló nem jár hozzá.Tehát az én képletem:
normális funkcionális telefon + magas ló = prémium telefonAki tud magas ló nélkül élni annak siker, aki nem az vagy nagyon jól kell keressen, vagy rohanhat a cofidishez miközben bögrében fürdik,vagy kb egy prémium telefon áráért elmehet pszichológushoz.
A magas lovat adják el ennyiért, a többi mellékes.
-
-
joey04
titán
válasz
Dare2Live #80 üzenetére
Olvashatod, hogy az volt a bajom, hogy azon vannak kiadkadva, hogy úrieten 300k telefonért. Mert hogy ennyiből használt autót lehet venni, ilyen-olyan laptopot, gamer pc-t, fene tudja mit, ez meg "csak" egy telefon. Érhet valakinek sokkal többet ez a csak telefon. Aki meg 120k-ból él és elmegy 100 neki az életre, az valóban nem fog 300-350-ért telefont venni, de gamer pc-t sem. Ezt írtam, hogy aki hitelbe veri magát, az nem normális, de az másik kérdés. A mi indokolja, hogy kiadjanak rá többet, meg a miért mentek fel az árak 2 külön téma. Utóbbira gyorsan meg lehet találni a választ: ilyen áron is rekord eladásokat csinálnak. Ennyi. Az első kérdésre meg annyi, hogy szvsz azonnal sehol nem érdemes váltani, kb 2 évente van akkora fejlődés, hogy megérje váltani, 1-2 kivételtől eltekintve. Viszont pont a napokban írtam, hogy kipróbáltam egy tab s3-at, meg egy note8-at és még a szimpla hétköznapi feladatok elvégzésében (alkalmazások indítása, weboldal betöltése) is sokkal lomhább volt a snapdragon 820-as tablet...
-
janeszgol
félisten
Én az autókkal vagyok így. Az utcán lévők kb 90%-ért egy forintot nem adnék. mind ugyan olyan könnyen gyűrődő vacak. Hogy védene meg egy balesetben? Oldalba h*gg**zom és behorpad.
Egy gémer noti ér minimum 400 ezret? Nem! Feléből össze lehet tenni egy asztalit. Sosem értettem, miért jók ezek a gamer notebookok.
Egy mobil ér 300-350 ezret? Szerintem igen, bár most én sem fizetném meg. De érhet.Látod, tök szubjektív, kinek mi mennyit ér.
-
Dare2Live
félisten
Pár hszel lejebb uebben a szubjektív témában fejtegeted, hogy mért nem sok érte 300K...
És persze aki 120Kt keres és ebből 100K elmegy az életre annak eszeveszett sok, aki meg 6000$+t annak zsebpénz.De hamár énis leírom kis szubjektívemet: Amikor, hogy gyárót ne váltsunk hivatalos 2+év garival van kb 150Kért S7, 160Kért S7 Edge nehéz indokolni a dupla árazást. (Note 7 nincs azért nem az a plda.)
Mi indokolja azt, hogy ennyire elmentek az árak? Mi indokolja azt, hogy ennyit kiadjak rá? Gyorsabb? Én nem veszem észre. Jobb kamera? Hát nem. Kijelző? Nem hinném. Itt a vége. Ha esetleg tönkremenne az S7em vennék S8at? Észrevenném, hogy jobb? Nem.
Ettől még aki nem tud 130-150Kt másra költeni hát hajrá. De jobb neki ettől nem lesz.
-
zseko
veterán
Azért az irományomtól függetlenül én is azon az állásponton vagyok, hogy 300+ pénz egy telefonért viszont már nem éri meg
Nem reális, csak ezt szeretnék elhitetni velünk a gyártók. Én is vacilláltam, hogy a telefon árából nem-e inkább a gépet újítsam meg, azt nagyobb haszonnak érzem. De kellett egy telefon, és hosszútávra egy jó telefon. Viszont ezt az emelkedő ártendenciát nézve, ha ez így folytatódik, akkor a következő telefonom már lehet hogy nem a Samsung legújabb csúcs(nak kikiáltott) telefonja lesz, mert annyit már biztos hogy nem fogok kiadni érte. Mesterségesen generált árfelhajtásnak tartom az egészet.
-
joey04
titán
Egyébként hasonló indokokat egyszer már kifejtettem én is. miért gáz, hogy sokat költesz arra az eszközre, ami ébredés pillanatától lefekvésig veled van? nem kell kütyübuzinak lenni meg facebook függőnek, hogy ez az állítás megállja a helyét. reggel a legtöbb ember a telefonjára ébred, utazás közben azon futja át a híreket, hallgat zenét, én mondjuk podcastet is, arra futnak be az üzenetek, legyen viber fb, vagy sima sms, azon olvassa el az emaileket, én főzés vagy takarítás vagy edzés közben is azon hallgatok podcastet vagy nézek yt videót, bár azt inkább tableten. azon nézek utána egy receptnek, azon navigálom el magam a célhoz, azzal fényképezek, videózok, stb. este azon állítom be az ébresztőt másnapra,és pár üres percben hill climb racingben tolok pár futamot. Egy ilyen eszközre, ami mindig velem van, majdnem minden élethelyzetben van valamilyen szerepe, miért lenne sok 300k körüli összeget költeni? az bezzeg totál rendben, hogy monitor perifériák nélkül 250-300k egy értelmes gamer pc, az sokaknak van itt a fórumon, még sincs hüledezés, mert az egy rendes ár érte (sajnos). na de aki nem játszik, az minek vegyen annyiért? miért nem lehet elképzelni azt, hogy valaki hazamegy, akkor már tényleg alig vagy egyáltalán nem használja a PC-t, laptopot? Az még inkább mindent telefon fog elvégezni. szerintem egyáltalán nem sok ez az összeg egy olyan készülékért, ami minden percben veled van, még ha nem is használod egészséges esetben folyamatosan. az más kérdés, hogy aki emiatt adósságba veri magát, az egy idióta, de aki egy 1080 ti miatt kerül ilyen helyzetbe, az is az. Lényeg a lényeg: miért kell behatárolni azt, hogy mire mennyit egészséges költeni? 300k egy telefonra atyaisten jaj de sok, egy gamer pc-re meg nem. miért? ha egyszer előbbivel valaki sokkal boldogabb és sokkal hasznosabb neki? szerintem a fenti sem önigazolás miatt íródott, hanem mert tele lett a töke, hogy hú meg á ennyi egy telefonért. van aki órára költ milliókat, én egy fillért nem adnék ki (esetleg majd egy okosóra), más 300-ért vesz csak vga-t. eleve a kiindulási pont is hibás, mert nem egy telefonért adsz ki ennyi pénzt, csak félrevezető a neve. telefonálni szoktam rajta a legkevesebbet. az ilyen magas árak miatt én azért húzom a szám, mert évről évre emelkedik a csúcskategóriás telefonok ára, olyan trükkökkel, hogy a gyártók nem tesznek bele mindent az aktuális csúcsmodell későbbi folytatásába, csak a felét, azt eladják azonos áron ha megjelenik és csinálnak fölé egy prémium terméket, ahol meg elszáll az ár. de ez meg megint másik téma.
-
zseko
veterán
válasz
margithid #58 üzenetére
Így van, ez csak itthonról ilyen szép álomkép. És nyelvtudás nélkül nem is reális. Én pár hónapot voltam angliában, lehet találni egész jó állást nyelvtudás nélkül is ugyan, de nem életszerű és nem egyszerű. Első körben kereset 820 font, szállás (nem lakás, szimpla szoba) 550, de mivel ketten voltunk, ezért feleződött.
Viszont a kereset/árak arányra jellemző, hogy kint a 'minimálbér / S8+ ár' aránya 1100 / 779 font. Itthon ugyanezek 85e / 300e... -
zseko
veterán
Ez lényegében nem más, mint valaki önigazolási kényszere arról, hogy miért vette meg ennyiért
Bár nem szeretek ennyit angolul olvasni, mert még mindig nem tudok nagyon, és csupán a kolléga kifakadása vett rá, hogy mégis elolvassam, azért relatíve nagyjából megértettem miről szól. Egy fordítóba másolható szövegnek azért én is jobban örültem volna
Részben persze igaza van egyébként. Ilyet én is mondtam már másnak, mikor azt mondta, hogy hülye vagyok, hogy mennyit adtam az S8+-ért.
De.
Az S4-em 3 és fél évig volt meg mire beleuntam, és lett olyan amire cserélni akartam, nincs kizárva ez az időtartam az S8-nál sem, így számoljunk azzal, hogy ez idő alatt havi 5e-et félreteszek a következő mobilra. Az a 42 hónap alatt 210e. Sok ember havi 15-20 ezreket is elkölt dohányra és/vagy piára, az nem drága? -
maczera
aktív tag
válasz
tomboy0013 #69 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy vannak költségei a terjesztésnek és a szervizháttér fenntartásának is, de azért az Apple-t nem kell félteni az éhenhalástól!
-
Pjotr
senior tag
válasz
Inkvizitor1 #35 üzenetére
Ki milyen árréssel dolgozik itthon. Szerintetek miből van Jaguar meg BMW i3 H.A-nak? Mondjuk én nem sajnálom tőle, ha van olyan, aki megveszi ezeket ennyiért.
-
maczera
aktív tag
Végül is be lehet magyarázni, hogy a tehén felgyorsul...
Mindenesetre az Apple árazási gyakorlata az, hogy 3x annyiért adja a telefont, mint amennyibe az előállítása kerül. Akinek ez kell, ám vegye, nem irigylem tőle. Én azonban nem szeretnék 1000 dolláros telefonnal szaladgálni az utcán. Ennek a töredékéért is vertek már agyon embert Magyarországon! A leejtés veszélyéről nem is szólva...
-
prolad
addikt
Megnyomkodtam mosz mediában, meggyőző,jobb a formája,mint az s8 plusnak,kicsit kevésbé tűnik hosszúkásnak. Full feketében elfogadnám.
-
Ijk
nagyúr
válasz
margithid #61 üzenetére
Itthon már 80-100-ert kapsz albit, az olcsóbb valóban. Ja nem, az ugyanúgy az itthoni atlagkereset fele, marad zsebben 100k ugyanazokra a dolgokra, ugyanazon az áron amire kint van 300-400k-d.
Amikor emlegetik az albarlet, ingatlan árakat akkor nem a külföldi árakhoz kell viszonyítani, hanem az adott ország atlagkeresetehez. -
margithid
veterán
Bár az lenne a legnagyobb baj, hogy azért "rínak" az emberek, hogy nem olcsó a csúcskategóriás telefon.
Rámegy az áfa, a pofátlan haszonkulcs meg minden sz@r és ennyi, ez van.
De mégegyszer mondom ne ebből induljunk ki, hogy ott 6szor annyi az átlagkereset.
Ottkint ha nem is 6szor, de sokszorosa az albérlet ár, saját lakás meg sokaknak álom. Na meg van ott az ingatlanadó, az se kevés. Egészségbiztosítás se olyan mint nálunk.
Ruha, műszaki cikkek olcsók, ez tény és való, de az élet nem ebből áll.
Ja és ezeket az átlagkereseteket azért kiváncsi lennék milyen módszertan alapján számítják..
Van egy érzésem ugyanolyan a "szórzója" a leggazdagabbnak is meg a legszegényebbnek is.
Amivel ugye az a baj, hogy nem valós képet kapsz. Elvégre én is odaállhatok a brunei szultán és Bill Gates közé és akkor a hármunk vagyona sok milliárd $, kár, hogy ha nem közösbe nézzük, akkor én már nem állok ilyen jól
Na de ez már más tészta, ez van, csúcskategóriás telefonok ott a legolcsóbbak ahol sokat adnak el belölük. -
Ijk
nagyúr
Ez mind szép és jó csak ugye ahol ezt írták az atlagkereset hatszorosa az itthoninak. Magyarul ugyan annak a munkának 1/6-odat kell elvegezned egy note 8-ert. Ráadásul még alapból és vagy 20-30%-kal olcsóbb ugyan az a csucstelefon. Itthon sem rína annyi ember ha megallna a Note 8 60k-ban, és 40-ert már csucstelefonokat vehetne.
És nem kell azzal jönni hogy akkor nem nekünk való ez a kategória. Ugyan azt a munkát végzed, ugyan azt a piacot éled, ugyan azt a marketinget kapod nap mint nap. -
margithid
veterán
Azért kint se keresnek 5-8k $-t hidd el, illetve nem mindegy, hogy hol élsz. Californiában és New yorkban lehet, de ott amúgy minden drága is, lakás, kaja.
1200-1300$ a minimálbér, de sok illegális bevándorló ennyit se keres feketén, és van belőlük bőven.
Az USA nem csak Cali, NY meg floridai partmenti részből áll.
Ja és ismerős se vesz iphonet, kint él, lakás floridában és kanadában, de az iphonera azt mondja, hogy drága...Attól, hogy valaki jól keres még odafigyel az ár/érték arányra. -
Zolik
senior tag
az elborult telefon árakkal nem az a baj hogy magasak pl 1000$
Hanem az hogy míg mi itthon még egy igen csak jó beosztásban sem kerüsünk 1000$-t havonta addig usa-ban 5-8.000$ között keresnek, úgy hogy ott még a készülék is olcsóbb!!!
Kicsit számolgattam és ha arányait nézzük az itteni 120-130ezres átlag fizuhoz képest akkor ott min. 2500$-ba kellene kerülnie egy telónak. Így már mindjárt más, ugye?
Ja és persze ne felejtsük el hogy a kinti szolgáltatóknál korlátlan csomagban havi 40-50$-t vagy még annyiért se vágják kozzád 0 kezdővel. Itt meg?? Na ez a nagy különbség -
Eugene Roe
őstag
válasz
tomboy0013 #10 üzenetére
Hiába marketingelnék, nem tudna 3*850 ezret felvenni a piac. 850/3 pedig már kevésbé grandiózus, bár nyilván nem szar.
-
janeszgol
félisten
válasz
Mert kínából az 1000 dollár az 1000 dollár, míg USA-ból az 1000 dollár az 1000 euró. (Figyelem, nem napi áron számolják!)
-
margithid
veterán
Tegnap kint volt egyik t-mobile üzletben, mellette volt az S8+.
Sok különbséget nem vettem észre a kettő között, akinek nem fontos a toll annak ezek is tökéletesek szerintem, főleg, hogy egyre jobb árban van az S8+.
Egyébként gyönyörű mindegyik készülék, a Samsung ezt nagyon eltalálta most.
Nekem a sima S8 is elég lenne, ha nagyobb aksival és stock androiddal rendelkezne -
atike
nagyúr
Ezen én is meglepődtem.... Mármint, hogy nincs helye az angolnak...
Miért ne lenne? El kell fogadni, hogy az információ nagy része (szakmaira gondolva) igenis angolul van, És legtöbben - ha más nem érintőlegesen akár - a szakma közelében vagyunk...
Ergo elég sok helyen találkozunk angollal. Sőt. Nem kellene azon meglepődni / fennakadni, ha itt is bele-beleszaladunk. Sokan például a híreknél megjelenő eredeti (angol) nyelvű forráscikkeket is át szoktuk bújni...
-
-Skylake-
addikt
Eleg para egy IT lapon olyat olvasni, hogy itt semmi keresnivaloja az angolnak. A szamitastechnika nyelve mindig is az angol volt es az is marad. Azt se ertettem soha, mikor valaki magyarul hasznal egy Windowst, vagy Photoshopot, ilyesmit. Nem kell a magyar forditasokkal szenvedni, meg kell tanulni angolul hasznalni hogy utana a vilag barmely pontjan el tudd vegezni a munkat a szoftverben. Ha en lennek az Adobe pl, ugy eljek nem is irnam meg a szoftvereket csak es kizarolag angolul (es nagyon nagyon esetleg mandarinul), ezzel a komplett vilag le van fedve.
Sot tovabb megyek. Nem is ertem hogy akinak van akkora erdeklodese a technologia irant, hogy egy prohardvert olvas es regisztral is, hogy utana szakmai forumba irjon, az hogy nem talalkozott meg annyit az angollal, hogy ezt a szoveget megertse. Valahogy szamomra ez paradoxon, nem is kicsi.
-
törölt tag
Nekem sincs meg. Képeken, videókon nagyon bejött a Note 7 és most a 8 is, de élőben talán a szögletes forma miatt nálam mégsem működöt igazán egyik sem. Fura, hogy amúgy szoktak tetszeni a szögletes formák.
Ugyanakkor nagyon tetszik a Note 8 tudása, nagy és magas kijelzője, a toll, így ha a forma miatt nem is, a műszaki tartalom miatt lehet, elgondolkodom rajta karácsony környékén.
-
petesejt
aktív tag
Még egy dolgot észrevettem: a Note 7-nek matt fekete volt a kerete. Tény, hogy furcsán rángatózni kezd a szám széle a csillogó dolgok láttán. A matt szerintem sokkal elegánsabb. Talán ezért...?
-
petesejt
aktív tag
Hát igen, bár a szépség mindenkinek mást jelent. Most vagy ki volt már éhezve a fél világ egy Note-ra, vagy sokaknak jobban tetszik a 8-as, mint a 7-es. Én aki soha nem rajongtam a kerekítésekért, most azt mondom, az S8+ szebb. Sőt, még az S8 is. Valahogy a Note 7 telitalálat volt. Bár, nem tudom, hogy a túlzott szögletesség-e a baj. A Sony-k épp jól néznek ki szögletesen.
Az előlapi ujjlenyomat olvasó valóban praktikus, de ahogy most megtapogattam, én simán elérem a hátlapit is. Tehát nem is ez a bökkenő.
Még mindig megfejtésre vár a talány.
-
Ádám16
addikt
Ugyanebben a cipőben járok. Ha az FE kapható lenne itt is, és még ha azonos áruk is lenne, akkor is valószínűleg azt választanám.
De mindegy is, rengeteg embernek bejön ez az irány, és végülis megérdemli most a Samsung a sikert, úgyhogy nézek más készülék után.
Az új tulajok pedig használájk egészséggel a telefont, kíváncsi vagyok, kinek mennyire fog bejönni a kütyü. -
petesejt
aktív tag
Na szóval hogy értelmes hozzászólásom is legyen, most csak bennem van a hiba, hogy nekem ez a telefon nagyon nem tetszik? Olyan szörnyűségesen semmilyen lett. Most Note 4-em van, amikor megjelent a Note 7, majdnem beneveztem rá, annyira tetszett, ezt meg akárhogy nézegetem képeken, videókon, sőt, ma még meg is tapogattam, és mégse.
Egyszerűen nincs must-have érzés. Miért?
-
kiezTe90
senior tag
válasz
Igen ez jogos kérdés.
Amúgy megint volt alkalmam megnyomkodni a Note 8-at, ez az elnyújtott kijelző még mindig szokatlan. De amúgy tetszett, csak Nekem azért nem kellene, mert sok funkcióját ki se használnám. -
blagolf
senior tag
válasz
A kínában gyártott dolgokra biztos több a vám itt magyarországon mint a koreaiakra.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Mi vagyunk a legfejlettebb ország a világon.
-
Inkvizitor1
tag
A Note8 is 1.000 dollár meg az iPhone X is, mégis a Note8 ára 335.000 forint az iPhone X meg 380.000. Most akkor ez hogy van?
-
joey04
titán
válasz
#96302336 #26 üzenetére
az arra vonatkozik, hogy magyar az alapnyelv. Az internet lényege, hogy a világon bárhol jelenik meg egy információ, azt mindenki azonnal elérheti. döntő többségében saját nyelven jelenik meg mindenhol az infó, a világ többi részén azt szokták megosztani, kivéve a híroldalak, akik döntő többségben lefordítják a saját nyelvükre és úgy teszik közzé. minden újdonság topikjában legyen az mobil, vga, vagy processzor linkelnek és másolnak be angol, sőt néha német szöveget is, és nem szoktak ezen kiakadni, ha valaki esetleg nem érti, akkor jelzi, hogy nem beszéli az adott nyelvet és segítséget kér, de semmiképpen nem háborodik fel. békéről meg annyit, hogy téged is láttalak már olyan topikban kommentelni, ahol korábban volt angol nyelvű információ, ott mégsem emelted fel a hangod, csak most, hogy én tettem, ezt annak tudom be, hogy korábbi sony és apple topikokban nézeteltéréseink voltak, és azt vetíted ki ide, így viszont több mint visszataszító a végére biggyesztett béke...
29: a szabályzatban az van, hogy a fórum nyelve magyar, de nincs kikötve, hogy csak magyar szöveg jelenhet meg. nagy különbség.
-
Wesder
titán
válasz
Magyaroknak lesz Samsung Galaxis Jegyzet 8 kiadàs betyàrbajszos indító logóval
-
dlaj
őstag
válasz
A fórum szabályzatára hivatkoztam, ami te nem olvastál el, viszont elfogadtad, amikor ide regisztráltál.
Viszont én ezért, veled ellentétben nem feltételezem rólad, hogy analfabéta vagy.
Ez egy kis különbség. -
NecroRabbit
csendes tag
aki 2017ben ennyire sem beszél angolul, hogy a viharba tudna bármilyen 2017es
tendenciát megérteni hisz a globalizációt még nem érte utol
Hogyan kerülhet egy telefon ennyibe? Igen: rossz a kérdés,
hosszú évek óta.. -
joey04
titán
semmi gond egyedül a legalább lefordítanád a lényeget részen akadt meg a szemem. ez nem szeretetszolgálat. nem érted, akkor skippeled. én sem vagyok profi angolból, ezt még megértem, de ha egy bonyolultabb szöveg van, akkor vagy kiokoskodom az ismert rész alapján, hogy mi lehet a lényeg, vagy legvégső esetben valami fordítót használok. twitteren láttam a képet, onnan másoltam be, nem fogom bepötyögni, ha ott sem szöveg.
-
dlaj
őstag
Köszönöm minden hozzászólónak a fordítást!
Bocs joey, ha egy kicsit kötözködősre sikerült volna.
A Note8 egyébként pazar. Ha javul a kamera, egy karácsonyi Telenor akcióban én is beszerzek egyet! -
tomboy0013
veterán
válasz
slimshady #18 üzenetére
Mert egyre erősebb a marketing is amivel igényt generálnak rá. Az olyan dolgok hogy ma már kb bárki ki viheti részletre is csak rádob a dologra. Szóval nem meglepő az eredmény miszerint megveszik marha drágán is ezeket az eszközöket. Ezt egy gazdasági válságig gond nélkül lehet folytatni (ami kb 7-8 év), szóval lesznek itt fél millás telóárak és még magasabbak is addig
-
SkyLine3000
addikt
Persze, ha nincs az embernek pénze, még egy kg jobb fajta kenyér is drága...
De ez hülyeség. Én is szűken, de talán megengedhetnék magamnak egy ilyet, de elvi okokból nem adnék ki semmilyen telefonért ennyit. Még 100at sem. Egyszerűen fölösleges pénzkidobásnak tartom. A nyamvadt G3-am mindent tud, amit tudnia kell, még többet is. És vadi újként került függetlenül 65be. Nekem tökéletes. Egyáltalán nem vágyom semmilyen másik telóra. Nekem ez már az a határ, amitől többet nem adok egy telefonért. És nem azért, mert nem futná rá... -
slimshady
senior tag
válasz
SkyLine3000 #2 üzenetére
És mégis viszik őket az emberek, évről évre nagyobb tételben.
-
S e t h
nagyúr
Nem volt kint a piacon.
Hogy ne üres kézzel jöjjek haza vettem krumplit. -
Mr President
senior tag
Nem egy nehéz szöveg, szerintem egy alap angol tudással meglehet érteni a lényegét. Szerintem a kolléga, ahogy én is nem gondolta, hogy le kellene fordítani ezt a szöveget. Ma már egy IT fórum topicjában sok ember rendelkezik egy ilyen szöveg lényegének a megértéséhez szükséges angol nyelvtudással.
De jogos is amit mondtál mert aki nem tud angolul annak nem mond semmit ez a szöveg. -
dlaj
őstag
Legalább lefordítanád a lényeget. A fórum nyelve magyar. Ezzel az infóval rohanjak el egy tolmácshoz, vagy konvertáljam a képet, és a Google fordítóval okoskodjam ki a lényeget?
Itt semmi helye az angol szövegnek. Esetleg hivatkozás képpen. Így a hsz-ed annyit ér mint az enyém. Legtöbben le....... -
tomboy0013
veterán
Felkötheti a többi gyártó a gatyeszt. 850 ezres előrendelés már azt mutatja mikor a kitűnő marketing mellé egy jó eszköz is párosul. A többi androidos gyártó mindkét dologban el van jelenleg maradva a Samsung-tól.
-
joey04
titán
válasz
SkyLine3000 #2 üzenetére
Igaz ez az iPhone kapcsán íródott, de kb teljesen igaz a Note 8-ra is, meg az elborult árakra:
-
Sebhelyes
senior tag
A magyarított szoftverben Béla lesz az asszisztens Bixby helyett.
-
BeastMode
őstag
Most jöttem ki a T-ből a csomaggal😎
-
Soleco
tag
válasz
SkyLine3000 #2 üzenetére
Samsung galaxy s8+ csak 190.000 forint, várni kell még pár hónapot, s ennek is 200.000 alá fog esni az ára.
-
SkyLine3000
addikt
Egyre elborultabb telefon árak vannak...
-
vottokar
senior tag
Már át is vettem egy példányát. (De nem magamnak, hanem a kollégámnak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- MIUI / HyperOS topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztalos klub
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest