- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
moleculez
veterán
-
Tikakukac
titán
Erről beszélek
Attól, mert valaki megír egy ilyen szépséget, még totálisan lehet alkalmatlan a többieknek. Láttam szakdogát telefonon gépelni. Innentől tényleg bármi lehet profeszionális
Fénygép meg 3-4 éve velem van. Muszáj, mert 4 telefon óta azt hallgatom, hogy áh, kompaktokat agyonver egy telefon optikája simán. Aztán rohadjon meg, csak nem tudnak körömpiszok szenzorból meg lencsékből kiverni colosokat. Micsoda meglepetés. Fizika, üdv a köreinkben -
Tikakukac
titán
Nem kell tőle kiakadni
Majd amikor ott tartunk, ami papíron és bemutatókon megy, hogy szépen flottul ezekből a tepsikből valóban olyan dolog lesz, ami kivált egy közepes kompaktot, közép notit és nem utolsó sorban lesz hozzá szolgáltatás is, nem csak duma, na akkor nem lesz kiakadás. Megnyugvás lesz, nekem meg 5 eszköz helyett egy. Addig meg sajnos ez van
-
nonsen5e
veterán
Ennyi mindent kapsz, és csak napi $1-be kerül. Megéri? Igen? Meddig mehetünk el ezzel?
Napi $2-ért már nem érné meg? Napi $3-at pedig már egyenesen sajnálnál érte?
Mert így nézve már $3000-ért is el lehetne adni a telefont és "olcsónak" számítana. Azt is feltehetjük, hogy te nem 2 évente cseréled, hanem 3, akkor újabb szorzót tehetnénk a telefon árára.Vagy bontsunk kisebb mértékegységekre. A napi $1 az 4.1penny óránként. Ugye milyen olcsó? Semmit nem kapsz manapság ilyen kevés pénzért. Bőven megéri 1 óráért a 4.1 penny egy ilyen telefonnal. Igazából még 20 pennyért sem kapsz semmi mást óránként (~60Forint), akkor meg már lehetne akár ~$5000 is a telefon, órákra lebontva meg még mindig nagyon olcsó lenne.
-
Amúgy komolyan van olyan, aki a "you also get a professional photo and video camera" c. frázisokkal hitetgeti magát, mikor leteszi a voksát a legújabb iPhone vagy Samsung mellett?
Ezzel igazolják magukat, hogy ej, jó dolog volt 300k-ért telót venni, hiszen mennyivel olcsóbban kapnak egy Hasselblad-ot is? (Meg hasonló logika alapján all-in-1 Bang & Olufsen-t, Garmin-t, Kindle-t stb.-t)
Mondjuk pár hete olvastam, hogy valaki szerint az LG G4 már annak idején is "profi kamerákat vert bucira", szóval némi homályt érzek a "professzionális" fogalmával kapcsolatban azoknál, akik ilyenekkel győzködik magukat és/vagy másokat...
-
Tikakukac
titán
Az hát, professzionális
Ez azon magasságon, aki szakdogát ír telefonon tökéletes megáll. Ha ilyen szinten van az írónak a professzionális, tegye, csak a baromságot ne eregesse ki a levegőbe, mert terjed. Efölött minél többet akar az ember annál többet szív majd. Klasszikusan az az írás, amivel megeteti magát a jónép, utána meg jön vergődni, hogy hát de a 2in1 vacakja lassú, kevés a tárhely, nem rakható bele semmi, fáj a keze a hulladék billzettől és társaik. Csak, hogy szakmán belüli problémát mondjak az all-rounder témakörben. Remek dolog az okostelefon, mindenre jó, de igazándiból semmire. És ehhez képest úgy elszálltak az árak, hogy lassan tényleg nekem ciki.
-
Dare2Live
félisten
Pár hszel lejebb uebben a szubjektív témában fejtegeted, hogy mért nem sok érte 300K...
És persze aki 120Kt keres és ebből 100K elmegy az életre annak eszeveszett sok, aki meg 6000$+t annak zsebpénz.De hamár énis leírom kis szubjektívemet: Amikor, hogy gyárót ne váltsunk hivatalos 2+év garival van kb 150Kért S7, 160Kért S7 Edge nehéz indokolni a dupla árazást. (Note 7 nincs azért nem az a plda.)
Mi indokolja azt, hogy ennyire elmentek az árak? Mi indokolja azt, hogy ennyit kiadjak rá? Gyorsabb? Én nem veszem észre. Jobb kamera? Hát nem. Kijelző? Nem hinném. Itt a vége. Ha esetleg tönkremenne az S7em vennék S8at? Észrevenném, hogy jobb? Nem.
Ettől még aki nem tud 130-150Kt másra költeni hát hajrá. De jobb neki ettől nem lesz.
-
zseko
veterán
Azért az irományomtól függetlenül én is azon az állásponton vagyok, hogy 300+ pénz egy telefonért viszont már nem éri meg
Nem reális, csak ezt szeretnék elhitetni velünk a gyártók. Én is vacilláltam, hogy a telefon árából nem-e inkább a gépet újítsam meg, azt nagyobb haszonnak érzem. De kellett egy telefon, és hosszútávra egy jó telefon. Viszont ezt az emelkedő ártendenciát nézve, ha ez így folytatódik, akkor a következő telefonom már lehet hogy nem a Samsung legújabb csúcs(nak kikiáltott) telefonja lesz, mert annyit már biztos hogy nem fogok kiadni érte. Mesterségesen generált árfelhajtásnak tartom az egészet.
-
zseko
veterán
Ez lényegében nem más, mint valaki önigazolási kényszere arról, hogy miért vette meg ennyiért
Bár nem szeretek ennyit angolul olvasni, mert még mindig nem tudok nagyon, és csupán a kolléga kifakadása vett rá, hogy mégis elolvassam, azért relatíve nagyjából megértettem miről szól. Egy fordítóba másolható szövegnek azért én is jobban örültem volna
Részben persze igaza van egyébként. Ilyet én is mondtam már másnak, mikor azt mondta, hogy hülye vagyok, hogy mennyit adtam az S8+-ért.
De.
Az S4-em 3 és fél évig volt meg mire beleuntam, és lett olyan amire cserélni akartam, nincs kizárva ez az időtartam az S8-nál sem, így számoljunk azzal, hogy ez idő alatt havi 5e-et félreteszek a következő mobilra. Az a 42 hónap alatt 210e. Sok ember havi 15-20 ezreket is elkölt dohányra és/vagy piára, az nem drága? -
maczera
aktív tag
Végül is be lehet magyarázni, hogy a tehén felgyorsul...
Mindenesetre az Apple árazási gyakorlata az, hogy 3x annyiért adja a telefont, mint amennyibe az előállítása kerül. Akinek ez kell, ám vegye, nem irigylem tőle. Én azonban nem szeretnék 1000 dolláros telefonnal szaladgálni az utcán. Ennek a töredékéért is vertek már agyon embert Magyarországon! A leejtés veszélyéről nem is szólva...
-
Ijk
nagyúr
Ez mind szép és jó csak ugye ahol ezt írták az atlagkereset hatszorosa az itthoninak. Magyarul ugyan annak a munkának 1/6-odat kell elvegezned egy note 8-ert. Ráadásul még alapból és vagy 20-30%-kal olcsóbb ugyan az a csucstelefon. Itthon sem rína annyi ember ha megallna a Note 8 60k-ban, és 40-ert már csucstelefonokat vehetne.
És nem kell azzal jönni hogy akkor nem nekünk való ez a kategória. Ugyan azt a munkát végzed, ugyan azt a piacot éled, ugyan azt a marketinget kapod nap mint nap. -
SkyLine3000
addikt
Persze, ha nincs az embernek pénze, még egy kg jobb fajta kenyér is drága...
De ez hülyeség. Én is szűken, de talán megengedhetnék magamnak egy ilyet, de elvi okokból nem adnék ki semmilyen telefonért ennyit. Még 100at sem. Egyszerűen fölösleges pénzkidobásnak tartom. A nyamvadt G3-am mindent tud, amit tudnia kell, még többet is. És vadi újként került függetlenül 65be. Nekem tökéletes. Egyáltalán nem vágyom semmilyen másik telóra. Nekem ez már az a határ, amitől többet nem adok egy telefonért. És nem azért, mert nem futná rá... -
dlaj
őstag
Legalább lefordítanád a lényeget. A fórum nyelve magyar. Ezzel az infóval rohanjak el egy tolmácshoz, vagy konvertáljam a képet, és a Google fordítóval okoskodjam ki a lényeget?
Itt semmi helye az angol szövegnek. Esetleg hivatkozás képpen. Így a hsz-ed annyit ér mint az enyém. Legtöbben le.......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Bittorrent topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Elektromos cigaretta 🔞
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest