- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
jippa
aktív tag
Szia!
Én már elnyűttem vagy 6-8 SLI bridget, és azt kell, hogy mondjam, hogy ritka kitartó cucc. 300 C fokig a hőlégfúvót észre sem veszi. 350 fok körül lehet lenyúzni róla a csatit, de a szalagkábel még akkor is sértetlen marad. Én azzal egyet tudok érteni, hogy fénysebességgel közlekedő jelnél a hosszúságnak nincs jelentősége, ellenben sok olyan jellemzője lehet még a kábelnek, ami miatt szab.tam 15 centis riserei sorra megadták magukat, nekem viszont dupla olyan hosszúságban is megy a dolog. Hogy mást nem mondjak, az én risereim gyártója kategórikusan kizárta, hogy 1 feetnél hosszabb risert készítsen. Pedig próbáltam. Azt mondták, hogy 1 feet felett már semmi sem biztos.
Aminek biztosan jelentősége van, az az árnyékolás. Maguk a SLI bridge-k is úgy vannak kialakítva, hogy a gép belseje felé néző oldaluk egyetlen nagy fémfólia, ami rá van kötve a 3, 7, 11, 16, 20, 24-es lábakra. Korábban izriot figyelmeztetett, hogy ezek (a jeltest és az árnyékolás) eltérő potenciálon lehetnek, de nem. Össze van kötve minden mindennel. Nagyítóval néztem át a széttrancsírozott kábeleket, és ez a helyzet. Nincs hová külön lekötni a földet és az árnyékot a kártyákon.
A fő probléma az, hogy a SLI kábelben futó jelek karakterisztikája nVidia confidential know-how lehet. Nem nagyon találok hozzá semmit a neten, a nVidia meg valsz nem fogja kiadni. Őket is megkérdeztem egyébként, de nem nagyon rohannak válaszolni. Abban reménykedem, hogy ha brutál jó minőségű ethernet kábelből forrasztok egy overkill SLI bridge -t, azzal nem lehet hibázni. Ez van most folyamatban, gyűjtöm hozzá az erőt.
Annyi árulkodó infóm van még, hogy a héten valamelyik este megtaláltam a SLI csatlakozót az egyik gyártó katalógusában, aki PCIe connectornak nevezi. Remélem, hiszem, hogy PCIe típusú jelek futnak a bridge-ben.
Üdv:
jippa
-
szab.tam
nagyúr
nem erről van csak szó.
a lapokban(?) van egy meghatározott time delay out.
egyszerűbben:
adat el van küldve. megérkezik. jön egy válasz, hogy megérkezett. ha ez a válasz "túl későn." jön, (esetleg a távolság miatt), az adatcsomag újból elküldésre kerül. és innentől kezdve lőttek az egésznek.
teccikérteni?
és ez laponként, chipset-enként változó.
meg még rengeteg változó. közben ugyanaz a többi hardver.
és ezek után a júzer nem tudja, sokszor tévesen következtet a hibára...***
a lényeg:
itt az elveket el lehet dobni. jó messzire...
mind a hosszabbításoknál, mind a passzív hűtés konfigurációknál. ki kell próbálni, és vagy működik, vagy nem. rengeteg kudarcos próbálkozás lehetősége, és semmire sincs garancia.
én ezért is csodálom ezt a gépet, mert ez előzetes tesztek nélkül készült el, és mégis majdnem tökéletesen működik. -
szab.tam
nagyúr
nem tudom. lehet.
(a lopakodót is ugye bemérte egy magyar paili szerbiában egy hergya radarral, és lekapták, mint egy kivilágított lepkét. ez azóta is igen cinkes az amcsi army imidzsnek. csodálkozom is, hogy nem lett belőle south park rész, ahol eric carmen radart kezel, és kyle a pilóta...)
-
szab.tam
nagyúr
sli és riser kábeleknél nüansznyi dolgokon múlik.
én több 15-ös riser-t próbáltam már. hosszabbítani is próbálták már nekem. egy sem sikerült még. nagyon kényes tech. jobb, ha árnyékolva van. az ellenállások, time out delay-ek, stb-k patikamérlegen táncoló összesége a jó működés.
előre tervezhetetlenek.
még 1x: az egy külön csoda, hogy ilyen hosszabbított távolságokon egyáltalán már így működik.
(igaz, nagyon komoly ára is volt, ami nem véletlen.)sőt:
ha egy működő riser-es összeállítást átteszünk egy másik alaplapba, lehet, hogy meg sem nyikkan. volt rá példa. nagyon nehéz műfaj. nem úgy van, hogy fogunk egy halom vezetéket, és forrasztgatunk gazdagon...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Farmerama.hu (online birtokfejlesztés) OFF topic
- Napelem
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest