Új hozzászólás Aktív témák
-
PLuhiX
csendes tag
nem semmi
-
Steve1207
veterán
Eddig ezt hogy nem vettem észre?! A VGA hűtés, meg az egész kivitelezés és összeállítás, le a kalappal!
-
izriot
tag
Szia!
Ezt megláttam és egyből rád gondoltam:
http://www.samtec.com/documents/webfiles/pdf/pciec.pdf
http://www.samtec.com/documents/webfiles/cpdf/PCIEC-XXX-XXXX-XX-XX-X-XX-MKT.pdf
http://www.samtec.com/technical-specifications/default.aspx?SeriesMaster=PCIECIgaz, ez PCIe riser, de úgy gondolom, hogy biztosan elvállalnak SLI csatlakozóval való gyártást is, ennyire már csak elég felkészültek, igen vérprofi gyártónak tűnik. Twinax (páros mikro-koaxiális) kábeleket alkalmaznak az összeköttetésre (mint régen a SCSI kábeleknél), ennél jobb EMI/RFI védelmet el sem tudok képzelni. Még a katakterisztikus impedancia is megválaszható (bár hogy melyik lehet jobb SLI-hez passz).
Ha nem haladsz a kábel készítéssel én ajánlanám, hogy küldj egy inquiry-t nekik.
-
szab.tam
nagyúr
Olivier barátunk a te gépedet is átvette a FanlessTech-en.
(csak hát ő nem a ph-s, logoutos cikkedet tett meg forrásul, hanem a bit-tech-et...
-
-
szab.tam
nagyúr
nekem van egy gyári 11 centisem. amikor lecsaptam rá, azt hittem, hogy ez nagyon hosszú.
most látom, hogy nem...az enyémen a 11 centi a csatlakozók közepeinek távolsága.
de a 2-t a képernyő előtt összahasonlítva, a hosszú kicsit rövidebbnek tűnik, mint 20 centi.
a csatlakozót és a kábel szélességet alapul véve próbáltam ugyanolyanra nagyítani a képet.
a perspektíva is béna, így a kép nem adja át rendesen, de valahol inkább max. 18 körüli lehet. -
jippa
aktív tag
Képtelenség megtalálni a neten, hogy pontosan milyen hosszú. Fujitsu Celsius V830 kétprocis szerverekbe való.
Keresem a módját, hogyan tudnék szerezni egyet. Ránézésre talán elég lehet. Ha 20cm van, az már éppen elég.
Az eladó sajnos csak Németországba szállít. Ha valaki tud ebben segíteni, írjon egy PÜ-t. Nem lennék hálátlan.
köszi
jippa
-
priti
addikt
Itt kérdezted? Írhatsz angolul is. Ezek láttak már kábelt.
Azt olvastam, hogy tevékenységi körük speckó kábelek készítése is, szóval simán lehet hogy küldenek valamit aminek a végére csak rá kell pöttyöznöd a csatlakozót és szvsz, ahol fűrészelnek ott hullik a forgács aztán lehet olyan cuccból van nekik egy 30cm-es darab hogy besírsz. Egy mélt megér, hátha.
-
jippa
aktív tag
válasz
szab.tam #210 üzenetére
Szevasz szab.tam!
Igen, végre rászántam magam, hogy rengeteg kockázatot felvállalva kiműtsem a két kártyát a gépből. Addig gyilkoltam a risereket, amíg egy 9 centis gyári híddal végül össze tudtam kötni őket. És megy minden, teljesen hibátlanul. 100%-osan ki tudom jelenteni, hogy egyedül a bridge a hibás. Ezen meg folyamatosan dolgozok, meg fogom találni a megoldást.
jippa
-
szab.tam
nagyúr
-
DRichard
csendes tag
Először is gratulálok, igazán remek munka, nem semmi a kitartásod!
A riser-sli-bridge témához annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem tudom, milyen konfigurációkban próbáltad a kártyákat tesztelni, de azt megpróbáltad már, hogy két risert cserélted ki, és a jelenlegi slave kártya riserét használtad a master kártyán? Sztem elképzelhető, hogy a két riser között van annyi nüansznyi különbség, hogy a második kártyáé nem tökéletes, és ez produkálja a hibát, és volt annyi szerencséd (vagy peched), hogy pont a master kártyánál használtad a jót... Persze ha próbáltad már, az ötletem tárgytalan -
priti
addikt
"350 fok körül lehet lenyúzni róla a csatit"
Nagyon közel hül akkor ott a munkadarab, így csak a hővezető képességét teszteled ami igen jó. Kéne valmi ami emeli a környezeti hőmérsékletet.
"350 fok körül lehet lenyúzni róla a csatit, de a szalagkábel még akkor is sértetlen marad"
Ebben szerintem olyan nagyon biztos azért ne legyél. A felhasznált anyagok ismerete nélkül a vezetőréteg és a fólia nem együtt hőtágul az fix és a vezetőréteg nem tart egyedül sokáig ha leválik a fóliáról az is fix meg szerintem így meg is égeted, de még ha teljesen okés is mindennek utána, összeforrasztáskor valszeg nem elég forró a vezető az ideális kötéshez, mert elvezeti a hőt ugyanúgy, mint kiforrasztáskor, viszont a forrasz meg 190 fok körül már megfolyik, aztán kinézhet az úgy is, hogy oké, közben meg mégsem teljesen az, szóval kéne oda fűtés. Kérdés mit szól hozzá a fólia ha tényleg meleg és nem csak fújkálva van. Szerintem nem örül, mert valszeg nem összeforgó hengerek között lesz melege stabilan, hanem össze vissza mindenfelé megfeszülve.
Egyébként valszeg az a fő gond, hogy zajos lehet a végeredmény, de a 350 fokos levegővel amúgy tuti adsz gazdagon annak ami közel van. Pöppet nem üzemi hőfok.
"Azt mondták, hogy 1 feet felett már semmi sem biztos."
Ez vagy igaz a zaj miatt, vagy éppen az nem lóg ki az erre faragott szerszámgépükből aztán részükről annyi. Ahogy olvasom elszánt vagy és kideríted.
-
jippa
aktív tag
Szia!
Én már elnyűttem vagy 6-8 SLI bridget, és azt kell, hogy mondjam, hogy ritka kitartó cucc. 300 C fokig a hőlégfúvót észre sem veszi. 350 fok körül lehet lenyúzni róla a csatit, de a szalagkábel még akkor is sértetlen marad. Én azzal egyet tudok érteni, hogy fénysebességgel közlekedő jelnél a hosszúságnak nincs jelentősége, ellenben sok olyan jellemzője lehet még a kábelnek, ami miatt szab.tam 15 centis riserei sorra megadták magukat, nekem viszont dupla olyan hosszúságban is megy a dolog. Hogy mást nem mondjak, az én risereim gyártója kategórikusan kizárta, hogy 1 feetnél hosszabb risert készítsen. Pedig próbáltam. Azt mondták, hogy 1 feet felett már semmi sem biztos.
Aminek biztosan jelentősége van, az az árnyékolás. Maguk a SLI bridge-k is úgy vannak kialakítva, hogy a gép belseje felé néző oldaluk egyetlen nagy fémfólia, ami rá van kötve a 3, 7, 11, 16, 20, 24-es lábakra. Korábban izriot figyelmeztetett, hogy ezek (a jeltest és az árnyékolás) eltérő potenciálon lehetnek, de nem. Össze van kötve minden mindennel. Nagyítóval néztem át a széttrancsírozott kábeleket, és ez a helyzet. Nincs hová külön lekötni a földet és az árnyékot a kártyákon.
A fő probléma az, hogy a SLI kábelben futó jelek karakterisztikája nVidia confidential know-how lehet. Nem nagyon találok hozzá semmit a neten, a nVidia meg valsz nem fogja kiadni. Őket is megkérdeztem egyébként, de nem nagyon rohannak válaszolni. Abban reménykedem, hogy ha brutál jó minőségű ethernet kábelből forrasztok egy overkill SLI bridge -t, azzal nem lehet hibázni. Ez van most folyamatban, gyűjtöm hozzá az erőt.
Annyi árulkodó infóm van még, hogy a héten valamelyik este megtaláltam a SLI csatlakozót az egyik gyártó katalógusában, aki PCIe connectornak nevezi. Remélem, hiszem, hogy PCIe típusú jelek futnak a bridge-ben.
Üdv:
jippa
-
priti
addikt
válasz
szab.tam #204 üzenetére
Csak szivatlak. Egyébként ha nem olvastad volna a wikin:
"Az elektronok egyirányú mozgásának átlagsebessége csak kb. 0,1mm/s, viszont az áramlás a fém egész hosszában szinte egyidejűleg indul meg, ezért a villamos áram terjedési sebessége a fémben a fény sebességét közelíti. (A jelenséget úgy képzelhetjük el, mint ha egy cső teljes hosszában golyók sorakoznának. Ha a cső egyik végén egy golyót benyomunk, a golyók egymást egy-egy hellyel arrébb nyomják, ezért szinte ugyanabban a pillanatban kigördül a cső távoli végén egy golyó, noha egy-egy golyó a csőben csak alig mozdult el.) "
Egy picit szkeptikus vagyok az "időben elkésett válasz" történetedet illetően arra levezetve, hogy pár centivel odébb van a cucc. Van akár ezüstös forraszanyag is és jó anyagminőségű vezeték. A híd egészére értett jó konduktanciára törekednék első körben és ha tényleg nem megy utána kezdenék csak szívni olyan dolgokkal, amikkel tényleg nehéz dolgozni. Az ilyen készre gyártott széles sok eres fóliakábelek fele gyárilag hibás és szemmel kiszúrhatatlan. Szerintem hiába beszélsz rá 100 embert, nem fogod tudni letesztelni a szalagkábelt hogy tényleg igazán jó e a csatinál az összes kontakt és még csak az sincs, hogy rámelegítesz, mert ez a szar fólia nem nagyon szereti ha bénázol. Marha nehéz vele dolgozni, se tartása se semmi. Még a profik se csípik olyan nagyon.
A történet másik fele szerintem a zaj lesz és csak legutoljára jöhet szóba a fizikai távolság, de a tévedés jogát fenntartom. Manapság már a fény is elég lassú, összekaphatná magát
-
jippa
aktív tag
válasz
szab.tam #197 üzenetére
Próbálkozik az ember.
2 hete hétvégén Cat.7-es AWG23-as 900Mhz-es SFTP hálókábelből próbáltam megforrasztani a SLI bridge-t. A vastag réz erek kitörték a SLI csatlakozóból a vékony tüskéket. 8 óra forrasztás veszett kárba.
Már jön a spécibb, vékonyabb (AWG27) réz erekből felépíttet Cat.7-es kábel.
Üdv:
jippa
-
szab.tam
nagyúr
nekem nagyon sok tanulsággal bírsz.
amikor még az eszement hosszúságú riser-(ek)ről beszéltünk, én könnyű helyzetben voltam.
(magyarul: más f*-val vertem a galagonyát.)
rég óta nézegettem azt a riser-t, az árát, kontaktot sem ismertem, csak a kiinduló oldalt.
azért is próbáltam tanácsolni, mert én nem mertem volna ilyen hosszúságúba belevágni, de így "próbanyúlként" kitapostad az utat.ez elég pofátlanul hangzik, de nagyon hálás vagyok érte.
mostanában nem tervezek magamnak ilyen konfigot építeni, de a jövőbeni (üzleti alapú?) elképzeléseimhez kikerülhetetlen lesz.
ezért végtlenül drukkolok minden sikerednek.
-
jippa
aktív tag
Van egy cég, aki egy kisebb vagyonért legyártaná nekem a SLI bridget a kellő hosszúságban és EMI shielded verzióban. Éppen adatokat gyűjtök hozzá itt.
-
szab.tam
nagyúr
nem erről van csak szó.
a lapokban(?) van egy meghatározott time delay out.
egyszerűbben:
adat el van küldve. megérkezik. jön egy válasz, hogy megérkezett. ha ez a válasz "túl későn." jön, (esetleg a távolság miatt), az adatcsomag újból elküldésre kerül. és innentől kezdve lőttek az egésznek.
teccikérteni?
és ez laponként, chipset-enként változó.
meg még rengeteg változó. közben ugyanaz a többi hardver.
és ezek után a júzer nem tudja, sokszor tévesen következtet a hibára...***
a lényeg:
itt az elveket el lehet dobni. jó messzire...
mind a hosszabbításoknál, mind a passzív hűtés konfigurációknál. ki kell próbálni, és vagy működik, vagy nem. rengeteg kudarcos próbálkozás lehetősége, és semmire sincs garancia.
én ezért is csodálom ezt a gépet, mert ez előzetes tesztek nélkül készült el, és mégis majdnem tökéletesen működik. -
szab.tam
nagyúr
nem tudom. lehet.
(a lopakodót is ugye bemérte egy magyar paili szerbiában egy hergya radarral, és lekapták, mint egy kivilágított lepkét. ez azóta is igen cinkes az amcsi army imidzsnek. csodálkozom is, hogy nem lett belőle south park rész, ahol eric carmen radart kezel, és kyle a pilóta...)
-
priti
addikt
válasz
szab.tam #189 üzenetére
Van árnyékolt sima szalag. Olyannal próbáltatok már SLI-t?
Egyébként inkább az átmeneti ellenállásokkal van itt a gond a csatinál nem? Ha adsz egy rossz alaplapot kikapom belőle neked a PCI-E slotot infrával, azt húzd rá a kártyára és annak a lábaira kábelezz ki. Vagy ezt már próbáltátok? Sokszor az orosz módszer a végén a nyerő és nem a patika forrasztás hajszálnyi erekkel szarozás. Tudod arra gondolok, mint amikor az USA milliókat ölt egy súlytalanságban használható nyomtató fejlesztésébe, az oroszok meg felvittek egy grafitceruzátElsőre nem árt trollként nekifutni néha
-
szab.tam
nagyúr
sli és riser kábeleknél nüansznyi dolgokon múlik.
én több 15-ös riser-t próbáltam már. hosszabbítani is próbálták már nekem. egy sem sikerült még. nagyon kényes tech. jobb, ha árnyékolva van. az ellenállások, time out delay-ek, stb-k patikamérlegen táncoló összesége a jó működés.
előre tervezhetetlenek.
még 1x: az egy külön csoda, hogy ilyen hosszabbított távolságokon egyáltalán már így működik.
(igaz, nagyon komoly ára is volt, ami nem véletlen.)sőt:
ha egy működő riser-es összeállítást átteszünk egy másik alaplapba, lehet, hogy meg sem nyikkan. volt rá példa. nagyon nehéz műfaj. nem úgy van, hogy fogunk egy halom vezetéket, és forrasztgatunk gazdagon... -
GâLî
tag
Szép lett, grat!
Én fekvőbe szeretnék valami hasonlót
-
priti
addikt
Miért ragaszkodsz a fólia szalagkábelhez? SLI hídból van gyári nyákos verzió is. Nem kapartam le róla a lakkot, hogy milyen széles vezetősáv van maratva, de felmerül bennem a gondolat hogy nem lenne egyszerűbb sima szalagkábellel operálni csak a két végén csatizva? Nem hiszem, hogy ellenállás miatt nyomják fóliára, inkább csak az van a gyárban kéznél, meg ocó...
Persze lehet hogy tévedek, de azon kívül, hogy nehéz vele kézzel dolgozni nem nagyon jut eszembe a vonatkozó felhasználásban mérhető előnye. Egy mobiltelefonban, ahol minden mm hely számít értem, hogy fólia, de itt mé'nem mindegy? -
jippa
aktív tag
-
Szipoly
tag
Üdv.!
Gratulálok a mod-hoz, minden elismerésem, szép kivitelezés
-
LocalNerd
tag
Gratulálok, aprólékos gonddal kivitelezett, jól megtervezett darab, bátor vállalkozás! Remélem, lesz időd majd részletesebb tesztelésre is
Szerintem feltétlenül tedd fel külföldi modding oldalakra!
-
Pipó
őstag
Kísérletezgethetnél drájverben is. Energia gazdálkodási mód: maximális teljesítmény előnyben részesítése.
Sli reprodukciós mód: váltogasd, hátha valamelyiken jó. -
csak egy ötlet, mielőtt nekiállsz újabb SLI-kábelt barkácsolni: nem tudod átmenetileg (extrém véglet: kézben fogva) úgy pozicionálni a két kártyát, hogy egy gyári híddal össze lehessen kötni őket? akkor le tudod tesztelni, hogy ott van-e a gond.
a cikk (és a hűtés) egyébként nagyon jó, mindig élmény ilyeneket olvasni
-
jippa
aktív tag
válasz
szab.tam #172 üzenetére
Szia szab.tam!
Én vagyok hálás nektek.
izriot például fentebb tanácsod adott nekem, hogyan lehet megpróbálni SLI bridge-et csinálni CAT6 UTP kábelből. Ez a nem semmi. Ezer köszönettel tartozom neki, ha jó lesz a kábelem, ha nem.
A fenti GPU-Z ablakok készítésének körülményeiről (azóta még mást is próbáltam):
- Ment a SLI a forceware szerint, mikor a képek készültek.
- A GPU-Z induláskor Intel openCl bug-ot ír
- Egy kártyával elindul a GPU-Z rendere kis ablakban, és nem kapcsol vissza a kártya PCI 1.1-re, marad 2.0, amíg megy a render. A másikat (slave) is 2.0-ban mutatja egy másik nyitott GPU-Z ablak, de utána az visszalép 1.1-be.
- Két kártyával a render csak full screenbe indul el, figyelmeztet egy ablak, hogy az összes GPU csak akkor lép magasabb "PCI-Express state"-be, ha engedem a teljes képernyő render-t. Engedem, erre elindul mindkét kártya PCI-Express 2.0-ba, de a másik 10 másodperc után így is visszalép 1.1-be futó render alatt.
- Ha nem megy a render, mindkettő visszalép 10 sec után 1.1-be. A GPU-Z ablakokhoz fűzött megjegyzésem úgy, azzal a kiegészítéssel igaz, hogy visszalép 1.1-be mindkét kártya 10 másodperc után, de nem lépnek vissza 2.0-ba addig, amíg nincs terhelés (render) rajtuk.Az a gyanúm, hogy ilyen a SLI normális viselkedése, ezek a kábelek jók szerintem.
De lehet, hogy valaki kiszúr valami problémát.
creation: értem már, örülök, ha tudtam segíteni. Nem lehet, hogy sima ribbonban annyira roncsolódik a jel a sok zavar miatt, hogy azért vesz vissza?
Üdv:
jippa
-
creation
senior tag
Hello,
Köszönöm a screeneket...
Az ok, a képek kéréséhez egyszerű. Foglalkozok magam is Riser és Ribbon eszközökkel.
A Riser kivitelnél eddig nem volt problémám, de a ribbonokkal szenvedek, ugyanis akár milyet rendeltem be eddig mindegyiknél valami oknál fogva a sávszél max X1 1.1-ig megy el. Most ott tartok, hogy egy kábelt már tökre újraforrasztottam vastagabb kábelekkel, de így is csak X4-ig jutottam.Kicsit tanácstalan vagyok.
Hiszen a ribbon és a riser is csak pin to pin összekötést csinál... akkor viszont miért ez a sebességcsökkenés?
-
szab.tam
nagyúr
köszönjük.
kicsit ezt majd tanulmányozni kell.
több kérdés van:
mikor aktív a sli? aktív-e egyáltalán?
sávszél: itt a 16x 2.0 és 8x 1.1 között van minden. a 2 között pontosan 2x2, azaz 4x sebességkülönbség van...
hogy itt most az alaplap veszi vissza, vagy mi van, majd át kell gondolnunk.a riser-ek akkor akadnak ki, és produkálnak, (produkálhatnak) hibát, ha full sávszélen vannak terhelve.
tehát 2x16x 2.0 + dx11.(a jelen alkalmazások (játékok) számára, fullhd-ig, elvileg a pcie16x sínek sávszélessége 2.0 8x, vagy 1.0 16x, patikamérlegen, de pont elég sli, cf-ben is.
most le van terhelve az agyam ezek átgondolásához, de a kérdést feltevő kollégának biztos jó kiinduló alap lesz.
de még 1x köszönjük a screen-eket!
(mint írtam már, komoly tanulságokkal bíró próbanyúl vagy, hálásak vagyunk!- én legalább is igen....)
-
jippa
aktív tag
-
creation
senior tag
Hello... Először is, gratulálok, "great job"
Egy kérdéssel élnék... Ha van időd kérlek tekints rá nekem egy GPU-Z képre és nézd meg kérlek, hogy a ribbonok (amit te risernek hívsz), milyen sávszélességgel üzemeltetik a kártyáidat.
Ugyanis van egy félelmem, de ne legyen igazam... viszont ha nem lesz igazam akkor meg nem értem, a problémámat
Köszönöm
-
izriot
tag
Szia,
Ööö, ja. Szerintem jó a gondolatmenet, de ha mégsem, akkor kijavít majd egy mikroelektronikában jártasabb fórumtag.
Elég egy jelföld, amit aztán szétosztasz mindkét oldalon mind a hat-hat csatlakozóra. Egyedül arra kell vigyázni, hogy a jelföldet nehogy összekösd az árnyékolással, mert így zavart viszel be a rendszerbe, meg a kettő nem biztos hogy ugyanazon a potenciálon van . Van olyan jelföld, ami lebegő, nem biztos, hogy közvetlen le van földelve PE-re, sőt, kapcsolóüzemű tápok után sztem csak ilyenek vannak. A páronkénti árnyékolásokat, meg a köteg külső árnyékolását (ha van) ki kell vezetni és a PE-re kell kötni mindkét oldalról.Ez a kábel, amit linkeltél jó lehet, csak arra vigyázz nehogy megsértsd a szigetelést a kábel mentén és ne bontsd ki a szigetelésből a 3 köteget, mert ilyen nagyfrekis jeleknél a szigetelés is fontos szerepet játszhat a zavarelnyomásban, úgy van kialakítva a dielektrikum. Persze a 3 köteget összeharisnyázhatod meg a 2 végére rakhatsz ferrit gyűrűt is.
Az ilyen előreszerelt IT kábelekről nem sokat tudok, én mindig a SCHRACK katalógusból meg a KERPEN kínálatából írtam ki, meg specifikáltam, igaz, ezek irányítástechnikai meg műszerkábelek, de igazából ugyanaz, csak nincs RJ45 a végükön és ezeknek a cégeknek nagyon jól dokumentált adatlapjuk van, ahol az összes műszaki paraméternek utána tudsz nézni, és vannak rendes képek a felépítésről is.
(L:http://)[schrack kábelek](/L)
Itt pl erről a kábelről van szó: RS-2YCY ...PiMF[kerpen kábel]
Mérkernél meg itt a kerpen, amit specifikálni szoktam, nem csak belföldön neves gyártó: RE-2Y(St)Yv-fl PiMF
A Mérker katalógusa szar, ők a magyar disztribútor, a Kerpen hivatalos oldalán erről a kábelről többet is megtudhatsz.Egyébként nem kell nagy dobra verni, meg sokat filózni rajta, simán jó lesz szerintem az a kábel is, amit kinéztél, itt csak azt akartam megmutatni milyen a felépítse és hogy mire számíthatsz.
Az árnyékolásokat szívás lesz kivezetni, meg majd sokat kell blankolni, meg toldozni-oldozni, de egy ilyen kábellel nem nagyon lehet mellélőni. -
jippa
aktív tag
Szia!
Köszönöm a hozzászólásod, marhaság amit írtam, nem is úgy értettem. Ez itt nem a "baumaxos vezetékből forrasszad mert akkor tuti jó lesz" kategória. A ribbon economy megoldás, ehhez kétség sem férhet.
Már kerestem PiMF madzagot, amit írtál a 142-ben. Jól gondolom-e vajon, hogy a CAT-6 UTP kábelek , esetleg csak a konkrét linkelt példány már ilyen megoldással készült, és 8 ért összefogva adják a PiMF vezeték konstrukciót?
Miközben nyáron információk után kutattam, eljutottam a Wieson Corporation weboldalára. Minden eddig általam látott SLI bridge-et ők gyártottak, ott van a márkajelzésük minden hídon. A honlapjukon találtam egy sematikus ábrát a SLI Bridge-ről: Link
Eszerint 26 érintkező van a SLI csatlakozón, amiből 6-on test van. Emlékszem, hogy amikor forrasztottam, végignéztem a multiméterrel, hogy mindegyik testeljen mindegyikhez. Ezek a test vezetékek szépen elosztva a többi ér között végig vannak futtatva a szalagkábelen. Valsz azért, hogy így is szigeteljék egymástól a két oldalukon futó szálakat. Ha viszont rendes vezetékből forrasztom a bridge-t, a 6ból 5 ért el is fogok tudni hagyni, mert minden ér külön szigetelést kap. Úgy számolom, hogy 21 érre van szükségem, azt 8 eres CAT-6 PiMF UTP kábelből 3 egyenlő hosszúságú darabból ki lehet hozni. Természetesen a két végén egy kiválasztott test érintkező megkapja az összes testet a vezetékekből.
Rosszul gondolkodok?
Segíts kérlek, ha tudsz!
Köszi!
Üdv:
jippa
-
SidCorky
őstag
válasz
Dark Archon #165 üzenetére
Értem, köszi
A neten talált képekből valami hasonlóra gondoltam én is, de azért van a fórum, hogy kérdezzünk
-
válasz
SidCorky #164 üzenetére
Tulképp egy csatlakozó, ami megemeli a kártyát (rise - innen a neve), a PCIE csatlakozóra ül rá és összeköti a VGA-val. Vagyis a VGA és az alaplapi csatlakozó közé ékelődő adapter. Eredetileg arra jó, hogy low-profile kártyát is be lehessen rakni "rendes" házba. Itt ebben az esetben ez egy kábel, ami összeköti az alaplapi PCIE csatlakozót a VGA-val.
-
SidCorky
őstag
Mi az a riser
-
jippa
aktív tag
válasz
Dark Archon #162 üzenetére
Érintkezik. Nem most mértem ki, hanem még összerakáskor.
-
Tényleg, igazad van. Bár tudtommal a sajtolás érintésvédelmileg nem megfelelő, tehát hegesztik a csapot, de ez most mindegy. Az már ki is ment a fejemből, hogy itt kívül van a táp. Ha nem érintkezik a védőföld a házzal, akkor viszont még életveszélyes is, szóval marha gyorsan ellenőrizni kéne.
A csavarok - ha csak nem alumíniumból vannak, amit kétlek - nem lehetnek eloxáltak.
-
.mf
veterán
Azért elenyészőnek nem mondanám, az általad említett példa is 20/250 = 8%; amit Proci985 mért, ott pedig ha a középértékeket vesszük, 8°C emelkedésre 22.5W-tal emelkedett csak a proci fogyasztása, ami az alacsonyabb hőmérséklet melletti fogyasztás 15.25%-a.
Másrészt, ez is többlethő, amit ki kell juttatni a házból. -
izriot
tag
"A kétoldali árnyékolás nagyfrekin"
*Az árnyékolás kétoldali leföldelése nagyfrekin...Amúgy szerintem tuti kapni belföldön is flexibilis szellőző csövet, legalábbis dolgoztam néhány projecten gépészekkel és ők sem külföldről rendelték ezeket, no meg az itthoni mobil klímámhoz is pont ilyen csövet adtak gyárilag.
-
izriot
tag
"Egyáltalán nem áll tőlem távol, hogy forrasszak egy rendes (nem szalag) kábelt, ha valaki megmondja, hogy úgy már tuti lesz."
Hát, ezt valószínűleg nem fogja neked megmondani senki, lévén csak feltételezni lehet, hogy egyáltalán ez a bűnös-e vagy sem. Ha ez is a probléma forrása, még úgy sem tudja senki megmondani, hogy az új kábel segíthet-e vagy sem, hacsak ki nem méred oszcilloszkóppal az SLI csatornán futó jeleket vagy meg nem szerzed a protokoll fizikai rétegének a leírását, amiből látni milyen jelszinten és jelalakkal zajlik a kommunikáció.
Nyilván a most beszerelt flexible flat plastic ribbon a lehető legtrógerebb megoldás és bármi más megváltás lehet, de hogy a hibát teljesen megszünteti-e azt csak úgy tudod kideríteni, hogy kipróbálod.
A flexibilis műanyag szalagkábel nem arra lett kitalálva, hogy kis feszültségszinten jeleket juttasson el nagy távokon, hanem arra, hogy a térbeli szerelhetőséget megoldja és szűk helyekre lehessen elvezetni, ezen az átlagosan néhány centis távon tökéletesen ellátja a feladatot (a maga költséghatékony módján), de ahogy fentebb valaki jól megfogalmazta, nagy távon csak arra jó, hogy antennaként viselkedjen.
Nagy távon számolni kell a keresztmetszet miatti jeltorzulással, skin-hatás, reflexió, meg mindenféle nagyfrekvenciás áramköri nyavalyák és baromságok beleszólnak a jelátvitelbe, amire látatlanba is amolyan "best guess" vagy "best practice" jelleggel azt lehet javasolni, hogy rendes, nagy keresztmetszetű (háth öhm... viszonylag... mi az elektronikában a nagy? mondjuk 1mm2) réz kábellel és árnyékolással ezek a hatások, ha nem is teljesen leküzdhetők, de nagy valószínűséggel nagy jósággal elnyomhatóak.
A kétoldali árnyékolás nagyfrekin azért jó, mert az árnyékoláson földhurok jön létre és a rajta folyó áram mindig ellentétes a jelvezetéken folyó árammal, így elvileg jó zavarelnyomást biztosít, mivel ellentétes elektromágneses teret gerjeszt.
A csavart érpár akkor jön a képbe, ha common-mode jelről van szó, erre itt van egy jó leírás:
The idea behind this is that the balanced transmitter, as the name implies, will generate two equal but opposite signals that are sent down the two wires in a twisted pair. Because the wires are virtually on top of each other, they will tend to radiate the exact opposite signal that the other wire is transmitting. This has the effect of canceling each other out, and ideally results in no net radiated emissions. This tends to work fairly well, but, like everything in engineering, it isn't perfect. Inevitably, some radiated emissions will leak out. As a general rule, the higher the frequency components in the signal and the longer the cable, the worse the situation becomes.
[maxim rs485]
Vagyis, ha nem tudjuk milyen jel megy az SLI-n és pláne azt hogy melyik pin-en, akkor lehet semmit nem ér, de ártani tuti nem ártasz vele semmit.
Szummázva: próbálkozz, kitartás! Ez már olyan elektronikai mély víz, ahol biztosat senki nem fog tudni mondani neked. Ha magad akarsz továbbkutakodni tudom ajánlani az [EMC for Systems and Installations] c. könyvet.
Az a csóka írta, aki részben az EMC direktívákért felelős, úgyhogy itt relevánsabb infókhoz juthatsz, mint pölö új-zélandi fórumokon. -
szab.tam
nagyúr
de tényleg hálás vagyok, mert a jövő terveimben a 30 centis riser-eknek lehet szerepük. és most már tudom, hogy 3d, (játék) alkalmazásokban is működik, működhet.
hiába horror árú a kábel, de ez ad, adhat némi tervezési szabadságot.***
ezt az usa oldalt nekem is úgy linkelték anno, mint általános riser leírást. én észre sem vettem, hogy onnan egyáltalán rendelni is lehet. csak nyáladztam rá.....
de te rutinossabb voltál..... -
jippa
aktív tag
Hello!
Látom, kezdenek "szakmázni" a tisztelt fórumozók, örülök neki, hadd tanuljak belőle. izriot 142-esén, a jel sajátosságaira vonatkozó részen meg a megfelelő kábelre vonatkozó javaslaton még hosszasan fogok gondolkodni. Egyáltalán nem áll tőlem távol, hogy forrasszak egy rendes (nem szalag) kábelt, ha valaki megmondja, hogy úgy már tuti lesz.
Azt is meg kell mondanom, hogy tavaly decemberben - ha a fene fenét eszik sem találom ma már a linket - egy Új-zélandi fórumon találtam egy bejegyzést, ahol ugyanezt írták a riserben futó jelre, hogy nagyfrekvenciás, ezért az EMI shield-re és a vezeték minőségére érzékeny. Ennek tudatában kerestem a shielded risereket.
Feltétlenül válaszolni szeretnék még a "kéményeket" ért kritikákra:
Egyfelől, a megjelenés, a "design" ott volt az első 3 legfontosabb szempont között az építés során, ezt kár is lenne tagadni. Másfelől, bármennyire látványos megoldás is született, kényszermegoldásról van szó, nem ez volt az eredeti koncepció.
Megmutatom, hogy mi lett volna az eredeti megoldás, ha nem merülnek fel bennem aggályok a saját épelméjűségemet illetően.
Paintben készült, de a lényegnek látszania kell belőle (remélem):
Mint egy pók a falon, úgy nézett volna ki a gép. Felrögzítettem volna a gépet a falra, lefelé és felfelé pedig kürtők (fan duct-ok) indultak volna el a lakás belmagasságának megfelelő hosszúságban, hogy a padlószinten és a plafon magasságában becsatlakozzanak 3-3, az Ytongba fúrt 120-as lyukba, amelyek a szabadba nyílnak. Így a padlószintről szívná és a plafon magasságban nyomná ki a meleget a kéményhatás. Akit érdekel, több heti netes keresés után a megfelelő fan ductokat is megtaláltam már a dologhoz: Link
Itt van a levél az email fiókomban, amiben leadtam a rendelést, de sajnos az üzletvezető visszaírt, hogy nem szállítja le Európába a pakkot (pedig vagy 200USD-t otthagytam volna nála). Ekkor sajnos az USA-beli ismerős segítségét a San Ace-ek miatt már igénybe vettem, nem akartam még egyszer a baromságaimmal terhelni. Már agyaltam azon a "tömszelencén", ami lent finoman szűrte volna a bejutó levegőt és kizárta volna a pókokat meg hangyákat a csövekből.
Üdv:
jippa
-
Dagidög
senior tag
válasz
szab.tam #145 üzenetére
Van benne valami, én magamból indultam ki. Érdekesnek találom azt is, hogy a beleölt munka, illetve idő mellett mennyi pénzbe telt megcsinálni az adott dolgot. Szigorúan a projekt anyagi értéke érdekel ilyenkor, nem az alkotó pénzének mennyisége, csak persze nemigen lehet ezt ennek megfelelő formában megkérdezni.
(#147) .mf: Igazad van, de ez százalékos értékben adott fogyasztáshoz mérten elenyésző. Úgy emlékszem, hogy egy GTX 480 esetében 40-100C között a legnagyobb eltérés valahol 20W körül mozgott, miközben a kártya TDP-je 250W. Sajnos most nem találom a cikket. Persze azért nálam jól alul van feszelve minden.
-
proci985
MODERÁTOR
gyakorlatban procival csináltam ilyen jellegű teszteket, extrém körülmények között:
62-63fok 145-150W
66-67fok 155-160W
70-71fok 165-175W jött ki, de itt az alaplapi áram átfolyásmérőből jött az info, a teljes rendszer fogyasztására nagyon nem tudtam támaszkodni (táp görbéje pl bezavarhat). viszont, az infok egy nagyon szivárgó Q66al vannak, 9x400@1.48as fesszel (gyári 9x266, VID 1.285, GO stepping, gyári órajelen 1.01Vn volt stabil), ami Q66nál kb a légen elérhető csúcs környékén volt. tehát a kb 40 és 50es deltaT között volt kimutatható különbség, de kevésbé csúcsrajáratott alkatrészeknél ez kisebb lehet.(bővebb info: polírozott proci, polírozott hűtő, open bench asztalon, Thermalright IFX14 4 darab 8milis csővel, MX2/MX4, ventikre 2xTY140 / UK2000 / Papst 4412F/GL volt hőfokok szerint sorban).
arról nem is beszélve, hogy egy jól összerakott passzív hűtés lehet hidegebb, mint egy aktív megoldás. a 3870esem HR03GT konkrétan passzívan verte a kétslotos refhűtést hőfokokban is (zajban meg főleg).
szab.tamnak igaza van, felfűtésben számottevő különbség nem lesz, tuning szempontjából is inkább amiatt lényeges, hogy hol áll be egyensúlyi helyzetbe -hol nem melegedik már tovább- a rendszer.
gyakorlatban viszont szobahő között lazán lehetnek 15fokos ingások ha nincs légkondi, open benches teszteknél pedig az volt a tapasztalatom, hogy olyan 5 fok eltérés már a deltaTken is meglátszik. egy nyitott szobaajtó(!) meg főleg.
-
szab.tam
nagyúr
teljesen igazad van.
ez az alaptétel, hogy rosszabb hűtésnél magasabb a hőfok, akkor a fogyasztók többet fogyasztanak, kvázi még több hőt is termelnek...
ez fogyasztásméréssel valóban kimutatható, de a gyakorlatban, a környezet felfűtésében nem lesz számottevő hatással.és gyanítom, hogy a kérdés feltevője sem ebből a tételből indult ki...
ennek a jelenségnek inkább a feszemelős tuning stabilitásnál van jelentősége. ezért is hatékonyak a víz, és az extrém hűtések....
-
.mf
veterán
válasz
szab.tam #141 üzenetére
"egy passzív hűtésű bordával eláátott cucc ugyanannyi hőt termel, minha venti van rajta.
nyáron és télen is."Evvel vitába szállnék.
HA a passzív hűtés ugyanaddig hűtené le az adott alkatrészeket, mint az aktív, akkor igaz.
Viszont: ez általában nem így szokott lenni, passzívan jóval tovább szoktak melegedni. Sok alkatrész hatékonysága, s evvel fogyasztása is jelentősen nő, ha nincs annyira hűtve, pl. FETek tipikusan ilyenek (feszütségszabályzó áramkörökben több van a lapon); de a hőmérséklettel a procik szivárgási árama is nő, ha jól tudom (ezért lehet jobb hűtéssel magasabb órajelen is stabilabb, még feszemelés nélkül is), így azokon is nagyobb az energia-veszteség, azaz nagyobb a termelt hő. -
szab.tam
nagyúr
ár:
ez a zsigergből kíváncsikodás. a számomra irritáló verzió.
ha valaki szeretne készíteni egy ilyet, és ezért tudakozódik, mire számíthat költségként, az teljesen másképp kérdez... (arra én is szoktam válaszolni.)ez a fajta kérdés feltevés több okból születhet: át nem gondolás, szörnyülködési vágy, irígység recska a 4 fal között. vagy már várja a számot, hogy reagálhasson az előkészített mondattal: "szép-szép, de ő ennyit biztos nem kötene rá".
amikor volt a gépemről az interjú, volt aki szinte fel volt háborodba, miért nem írom le, menyit költöttem rá.
én ott utáltam meg ngyon ezt a zsemben turkálást. nem kéne, de azóta bárkinek szól, személyesn érint.egy másik topicban valaki egy ilyen kérésre leírta, 1.3 mft. ne tudd meg, 1-2 irígy recskavári miket szólt utána.
iazából ezt a kérdésfajtát figyelmen kívül kell hagyni. de semmi képpen sem konkrét számmal válaszolni.... -
Dagidög
senior tag
válasz
szab.tam #141 üzenetére
Pedig szerintem ez is érdekes lehet egy adott projektben, főleg ha esetlegesen alacsonyabb számok jönnek ki, mint amire számít az ember (itt valószínűleg nincs ilyesmiről szó). Ha az alkotómesternek meg nincs ínyére, hogy megosszon ilyen információt, akkor nem teszi meg. Természetesen fontosabb, hogy mennyi munka van benne.
A másik kérdező valószínűleg csak helytelenül tette fel a kérdést, gondolom a hőfokokra volt kíváncsi (ami persze szerepel a cikkben
).
-
Tidus
addikt
válasz
szab.tam #141 üzenetére
Igen az ilyen jellegű otthon készített(barkácsolt) dolgoknál mindig elő jönnek az anyagiak.
Nekem is van egy otthon barkácsolt dologról szóló Logout-om, a második ember aki hozzászólt, megkérdezte mennyibe került.
Teljesen mindegy hogy ki mennyit fordít a hobbijára, és mennyi kerete van rá.
Ami nekem nem sok, az másnál szörnyülködést válthat ki. -
izriot
tag
válasz
Dark Archon #136 üzenetére
Ha minden igaz, akkor a tápokban a PE a fémházba sajtolt metrikus anyacsavaron keresztül csatlakozik szemes saruval a házhoz (testhez), az pedig a PC házzal oly módon van vezető kapcsolatban, hogy abba helyezed bele és ha passzentos, akkor létrejön a fémes kontaktus.
Na most, ebben az esetben a tuning házból a táp ki lett véve és egy tartókonzolon kapott helyet, ami le van festve, illetve még ki is van párnázva zajcsillapíás okán. Ha a csavar furatok is ki lettek festve belülről, akkor nem sok esély van a fémes kapcsolatra, illetve ha jól emlékszem, eloxált csavarokkal van felfogatva, ami szintén nem lehet valami jó vezető.
De valaki javítson ki, ha tévedek, régen szedtem szét már tápot.Ha a megoldás valóban az SLI kábel minőségében keresendő, akkor a legegyszerűbb egy egyedit legyártani. Elektro boltban (pl Mikronika, Lomex, Elektrokontha) kell kérni 2 olyan csatlakozót, amire szükség van, lehetőleg szerelhetőt, de ha csak nyákba ültethető van az se baj, csak macerásabb megforrasztani. Aztán a kettőt csavart érpárú kábelkorbáccsal össze kell kötni. Ez egyszerűen kivitelezhető, ha szétbontasz pár méter UTP kábelt. Ennél már csak az volna jobb megoldás ha PiMF kábelt tudnál beszerezni, ez nem más mint Pairs in Metal Foil, vagyis páronként kasírozott alufóliával árnyékolt, majd a köteg szövött galvanizált részfonattal is árnyékolt. Fontos, hogy az összes árnyékolás mindkét oldalon le legyen kötve a PE-re, mert nagyfrekvenciás jelről van szó (IEC 61000-5-4-2 ja jól tévedek).
Mondjuk ugyanez megoldható házibarkácsban UTP-vel és alufóliával. -
szab.tam
nagyúr
(#119) skilled88
megint egy zsebben turkáló.
most már megkérdezek egy illetékest: mitől lesz jobb, ha leírva láttok egy számot? jobban lehet konkrét alapkon szörnyülködni rajta, mint feltételezett számokból kiindulva?
nem mindegy, hgoy 400 vagy 750k?
1xrűen ezt nem értem...
sokkal érdekfeszítőbb lenne az, hogy hány 100 munkaóra lehet a tervezésben, kivitelezésben...(#125) madmaxxx
egy passzív hűtésű bordával eláátott cucc ugyanannyi hőt termel, minha venti van rajta.
nyáron és télen is.
és így pl. télen ugyanannyira lehet vele fűteni a szobát, minha venti lenne a bordákon...****
csak mert ez a 2 hsz. típus mindig megjeneik az ilyen híreknél, cikkeknél, és nem igazán értema megszületésük mikéntjét. tényleg nem....
-
parkasz
senior tag
Na, nekem eddig ez az egyik legjobban bejövő modding, ahol nem a külsőn, hanem a belsőn van a hangsúly!
Grat hozzá! -
-
chey
csendes tag
Gratulálok, rengeteg munkát fektettél bele, és az eredmény lélegzetelállító lett
-
robicheck
csendes tag
Minden elismerésem! Remek munka, kiváló kivitelezés! Nekem még a kémény is tetszik a tetején.
Olvastam itt a korábbi javaslatokat, miszerint külföldi oldalakon is be kéne mutatni ezt a szörnyeteget. Ezzel 100%.ban egyetértek. Így én is csak javasolni tudom ezt. -
LiPi006
tag
Az szép!!!
Elismerésem minden téren!!tervezés kivitelezés nagyszerűen néz ki!
-
Morpheus
tag
nem szoktam dícsérni átalakításokat de erre azt kell, h mondjam:
AZANNYA
gratula, nagyon zsír lettChieftec dragon, nekem is ilyen van, bár nem ennyire átalakítva, csak matt feketére lefújva
-
madmaxxx
senior tag
Valóban elég egyedi passzív hűtéses rendszer. De így mennyi hőt termelnek az alkatrészek ( főként a vga-k)?
-
jippa
aktív tag
válasz
Sennalacy #123 üzenetére
Hello!
Ez egy fifikás kérdés. Meg lett nézve ez is.
Ebben az esetben a 14cm-es bridge és a riserek egyszerre okoztak problémát.
Úgy érti meg az ember a legjobban, ha elkészíti a két kartonpapír kártyamásolatot és összeköti őket a 14cm-es SLI-cérnával (valójában virágkötöző szalaggal, hogy lássuk a csavarodást, itt ennek is jelentősége lesz). A 14cm-es bridge csavart S alakban jut el az egyik kártya SLI csatlakozójától a másikig, ha egymásnak háttal fordítjuk a VGA-kat. Ez a csavar felvesz jónéhány centit. Emiatt a két kártya nem tudja fedni egymást, el kell csúsztatni őket egymás mellett kb 2 centivel. Ez ugyan nem tesz jót a szimmetriának, de ezzel még együtt lehetne élni. A nagyobb problémát a riserek jelentik: 2 centivel elcsúsztattuk a kártyákat, és ehhez még jön mindkét irányban a riserek csatlakozójának a szélessége. Most nem vagyok a gép mellett, de kb. 3cm-re a kártya élétől tudod legkorábban visszafordítani a kártya síkjából a kábelt az alaplap felé, ha nem akarod eltörni a csatlakozót és/vagy elszakítani a kábelt. A riserek majdnem érintik a ház front lemezét így is, pedig egyfelé néznek a PCIe csatlakozók. Tehát a ház mélységében (205mm) ezt nem lehetett megoldani. Ha egyébként mélyebb lenne a ház, akkor már csak azt a problémát kellene kezelni, hogy - ahogy fentebb írtam - a ház belső oldaláról nem érne el a riser az alaplapba.
Ez van.
Üdv:
jippa
-
Sennalacy
aktív tag
Ha egymásnak háttal fordítanád a két kártyát, akkor nem lehetne rövidebb SLI híddal megúszni?
-
Grim.Reaper
tag
válasz
Grim.Reaper #121 üzenetére
jo lenne ilyen rendszert látni boltban.. csakhát a HW-gyártás is biznisz/marketing! ismerős a tervezett tönkremenés?
a másik hsz-em off-topik, de még 1x hálás leszel érte:
azok az ismétlődő ábrák a falon, az az elme lépfenéje! sokkal nyugodtabb környezet lesz, ha lekapartatod, és kifestteted homogénre, pl fehérre
a diszperzit szar műanyag, jobb a hagyományos mészfesték..és igen, a többezer éves szőnyegfonók tudták ezt.. ez volt a bosszújuk a maharadzsán és családján, akiknek ilyen környezetben kellett az okos, de szegény szőnyegfonók miatt élnie; 0, vagy egyáltalán, negatív agytevékenység közepette
és aki ilyen környezetben él, sosem tud megnyugodni, sosem lesz neki "elég" mindig az új kell, és mindig futni fog, rohanni, előre, a semmibe... pl a maharadzsa sem volt sose elégedett azzal, amije volt..... de ezen téma kapcsán pl: az ilyen környezet elősegíti, hogy sose legyél megelégedve pl a gépeddel! mindig az új kell.. böngészed a netet
persze, lehet, neked megy.. de majd kérdezd a gyereked
melyik szobában szeret lenni? a csiricsáré kifestettben, vagy a homogénben... ? -
Grim.Reaper
tag
nagyon faja, a kérdésem csak annyi, hogy miért kellett kanyarcsöveket tenni a tetejére, és mért nem lehetett egyeneset tenni, a kéménynek?
-
gordonfreemN
addikt
"...már azt sem értettem, hogy tuning tervek nélkül miért szántam egy olyan rendszerre az időmet, ami csepeghet, zizeghet, és jó eséllyel ott lesz majd a végén a ventilátor, ami a hőcserélőn tolja át a hűtőlevegőt, és közben zajt csinál."
Hu, de lesznek meg itt erre megjegyzesek...
A cikk nagyon tetszett, nagyon jo az elgondolas, hasonlo velemenyen vagyunk a hutessekkel kapcsolatban.
-
skilled88
tag
és ez mennyibe fájt ??
-
Brutális,ezzel már lehet fekvenyomni is
-
skyboi
tag
Csodálatos lehetett megvalósulni látnod ennyi munkád, munkátok eredményét. Sok örömet hozzá a jövőben is! Gratulálok!
-
spuros
őstag
Nem rossz..
-
csokoládé13
tag
Egészen elképesztő! Gratulálok a munkádhoz!
-
Teng
aktív tag
Nagyon Jó cikk Gratula a munkádhoz.
Esetleg ha a két kari függőlegesen 180fokot el lenne forgatva, vagy csak a bal oldali 90fokot talán spórolhatnál pár cm-et az sli kábelen meg a kari jobban látszódna és az riserek meg kevésbé
-
ESP
őstag
Ez ám a munka. Minden elismerésem
-
jippa
aktív tag
Kedves Fórumozók!
Újfent szeretném megköszönni a sok gratulációt (mindenkiét, egyesével) és hasonlóképpen köszönöm az érkezett negatív kritikákat is. Meg kell vallanom, büszkeséggel tölt el, hogy akiket én esténként read-only üzemmódban olvasok, azok idejönnek, és veszik a fáradtságot, hogy biccentsenek egyet a gép láttán.
Röviden próbálok válaszolni az első néhány észrevételre:
Hunter2: Thermalright Macho bordák vannak a GPU-kon, ahogy azt később imibogyo is jelezte (fel is soroltam a cikkben egyébként a VGA-hoz köthető elemek között, a zárójelben)
.mf: Pirosra fújtuk a budicső könyököket
A Chieftec ház pedig a csakazértis kategóriába tartozik. Volt időszak ez elején, amikor le akartam cserélni, de aztán - hogy úgy mondjam - visszataláltam hozzá. Végül már direkt ebből akartam megcsinálni, és elégedett vagyok vele, hogy így döntöttem.TaaT, sephi: Nem akartam a vízhűtés szerelmeseit megbántani. Én fejben többször kifúrtam a kétarasznyi Ytong téglát, hogy kitegyem a vízhűtést az eresz alá. Még egy fontos dolog: hetek óta nem kapcsoltam be a San Ace-eket.
mepet: Én - sajnos - távolról sem vagyok gépész, bár gépész családból származom.
Jim Tonic: A riserek 9cm szélesek, hiába 30cm hosszúak, a fordulókörük olyan, mint egy kamionnak, egy 90 fokos törés felveszi a fele hosszát a kábelnek. Ráadásul erősen még meg sem meri törni őket az ember. Vastag kartonból kivágtuk a kártyák lenyomatát, összekötöttük őket a SLI hidat helyettesítő cérnával, és így, együtt forgattuk a csomagot a házban, hogy hová tegyük a kártyákat, ahová a riserek is elérnek. Ezt azért mondom, mert ha megforgatom a kártyát 180 fokkal (riserrel befelé), akkor onnan nem bírtam volna bekötni őket az alaplapba. Amit lehetett, elkövettük ebben az ügyben, másképp nem megy. A marógép nem került elő a projekt során, csak a lombfűrész.
hcl: Én is a digitális jellel győzködtem magam, de mégis dereng, Az alufólia le van testelve.
Üdv:
jippa
-
Auratech
őstag
Bizony-bizony. Ez nem átlag gány. Címlapra vele és rendes interjút. Ne szerénykeggyéé!
Az, hogy ilyen mélységben belenyúlsz a hardver elrendezésbe, nemzetközi fórumok szintjén is exkluzív! -
Tidus
addikt
Nagyon komoly, esetleg terv rajzokat nem készítettél, közzé tehetnél néhányat. -
ADAM1337
nagyúr
Nagyon komoly projekt lett, gratulálok a kivitelezésért.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #101 üzenetére
szolgálati közlemény:
érdemes lenne konzultálnod jones965-szal és rajta keresztül rudival, mert talán ez is megérne egy ph-s interjút a sorozatba illeszkedve, mert annyira érdekfeszítő, különleges, és talán sokak számára tanulságos téma...
(meg hát elfogultan, de nekem ez többszörösen kedves téma.)***
(#104) Dominó85
ott van. igaz, nem ph-s, "csak" logoutos... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #101 üzenetére
megint rios dupla...
-
Dominó85
addikt
Ebben kegyetlen sok munka van. Címoldalra vele.
-
Elenor88
csendes tag
Minden elismerésem...jól megtervezett munka...és sok türelem....
-
waverider
senior tag
-
Engineer086
Modder
Fogadd őszinte gratulációmat!
Sok érdekes megoldást láthatunk a gépedben, le a kalappal! Maga a végeredmény elég funkcionalista lett, nem egy dizájntermék, de mint ahogy írtad, gépész beállítottság miatt nem ez lebegett a szemed előtt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Magisk
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged