- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jippa
aktív tag
válasz
szab.tam #210 üzenetére
Szevasz szab.tam!
Igen, végre rászántam magam, hogy rengeteg kockázatot felvállalva kiműtsem a két kártyát a gépből. Addig gyilkoltam a risereket, amíg egy 9 centis gyári híddal végül össze tudtam kötni őket. És megy minden, teljesen hibátlanul. 100%-osan ki tudom jelenteni, hogy egyedül a bridge a hibás. Ezen meg folyamatosan dolgozok, meg fogom találni a megoldást.
jippa
-
priti
addikt
válasz
szab.tam #204 üzenetére
Csak szivatlak. Egyébként ha nem olvastad volna a wikin:
"Az elektronok egyirányú mozgásának átlagsebessége csak kb. 0,1mm/s, viszont az áramlás a fém egész hosszában szinte egyidejűleg indul meg, ezért a villamos áram terjedési sebessége a fémben a fény sebességét közelíti. (A jelenséget úgy képzelhetjük el, mint ha egy cső teljes hosszában golyók sorakoznának. Ha a cső egyik végén egy golyót benyomunk, a golyók egymást egy-egy hellyel arrébb nyomják, ezért szinte ugyanabban a pillanatban kigördül a cső távoli végén egy golyó, noha egy-egy golyó a csőben csak alig mozdult el.) "
Egy picit szkeptikus vagyok az "időben elkésett válasz" történetedet illetően arra levezetve, hogy pár centivel odébb van a cucc. Van akár ezüstös forraszanyag is és jó anyagminőségű vezeték. A híd egészére értett jó konduktanciára törekednék első körben és ha tényleg nem megy utána kezdenék csak szívni olyan dolgokkal, amikkel tényleg nehéz dolgozni. Az ilyen készre gyártott széles sok eres fóliakábelek fele gyárilag hibás és szemmel kiszúrhatatlan. Szerintem hiába beszélsz rá 100 embert, nem fogod tudni letesztelni a szalagkábelt hogy tényleg igazán jó e a csatinál az összes kontakt és még csak az sincs, hogy rámelegítesz, mert ez a szar fólia nem nagyon szereti ha bénázol. Marha nehéz vele dolgozni, se tartása se semmi. Még a profik se csípik olyan nagyon.
A történet másik fele szerintem a zaj lesz és csak legutoljára jöhet szóba a fizikai távolság, de a tévedés jogát fenntartom. Manapság már a fény is elég lassú, összekaphatná magát
-
jippa
aktív tag
válasz
szab.tam #197 üzenetére
Próbálkozik az ember.
2 hete hétvégén Cat.7-es AWG23-as 900Mhz-es SFTP hálókábelből próbáltam megforrasztani a SLI bridge-t. A vastag réz erek kitörték a SLI csatlakozóból a vékony tüskéket. 8 óra forrasztás veszett kárba.
Már jön a spécibb, vékonyabb (AWG27) réz erekből felépíttet Cat.7-es kábel.
Üdv:
jippa
-
priti
addikt
válasz
szab.tam #189 üzenetére
Van árnyékolt sima szalag. Olyannal próbáltatok már SLI-t?
Egyébként inkább az átmeneti ellenállásokkal van itt a gond a csatinál nem? Ha adsz egy rossz alaplapot kikapom belőle neked a PCI-E slotot infrával, azt húzd rá a kártyára és annak a lábaira kábelezz ki. Vagy ezt már próbáltátok? Sokszor az orosz módszer a végén a nyerő és nem a patika forrasztás hajszálnyi erekkel szarozás. Tudod arra gondolok, mint amikor az USA milliókat ölt egy súlytalanságban használható nyomtató fejlesztésébe, az oroszok meg felvittek egy grafitceruzátElsőre nem árt trollként nekifutni néha
-
jippa
aktív tag
válasz
szab.tam #172 üzenetére
Szia szab.tam!
Én vagyok hálás nektek.
izriot például fentebb tanácsod adott nekem, hogyan lehet megpróbálni SLI bridge-et csinálni CAT6 UTP kábelből. Ez a nem semmi. Ezer köszönettel tartozom neki, ha jó lesz a kábelem, ha nem.
A fenti GPU-Z ablakok készítésének körülményeiről (azóta még mást is próbáltam):
- Ment a SLI a forceware szerint, mikor a képek készültek.
- A GPU-Z induláskor Intel openCl bug-ot ír
- Egy kártyával elindul a GPU-Z rendere kis ablakban, és nem kapcsol vissza a kártya PCI 1.1-re, marad 2.0, amíg megy a render. A másikat (slave) is 2.0-ban mutatja egy másik nyitott GPU-Z ablak, de utána az visszalép 1.1-be.
- Két kártyával a render csak full screenbe indul el, figyelmeztet egy ablak, hogy az összes GPU csak akkor lép magasabb "PCI-Express state"-be, ha engedem a teljes képernyő render-t. Engedem, erre elindul mindkét kártya PCI-Express 2.0-ba, de a másik 10 másodperc után így is visszalép 1.1-be futó render alatt.
- Ha nem megy a render, mindkettő visszalép 10 sec után 1.1-be. A GPU-Z ablakokhoz fűzött megjegyzésem úgy, azzal a kiegészítéssel igaz, hogy visszalép 1.1-be mindkét kártya 10 másodperc után, de nem lépnek vissza 2.0-ba addig, amíg nincs terhelés (render) rajtuk.Az a gyanúm, hogy ilyen a SLI normális viselkedése, ezek a kábelek jók szerintem.
De lehet, hogy valaki kiszúr valami problémát.
creation: értem már, örülök, ha tudtam segíteni. Nem lehet, hogy sima ribbonban annyira roncsolódik a jel a sok zavar miatt, hogy azért vesz vissza?
Üdv:
jippa
-
Dagidög
senior tag
válasz
szab.tam #145 üzenetére
Van benne valami, én magamból indultam ki. Érdekesnek találom azt is, hogy a beleölt munka, illetve idő mellett mennyi pénzbe telt megcsinálni az adott dolgot. Szigorúan a projekt anyagi értéke érdekel ilyenkor, nem az alkotó pénzének mennyisége, csak persze nemigen lehet ezt ennek megfelelő formában megkérdezni.
(#147) .mf: Igazad van, de ez százalékos értékben adott fogyasztáshoz mérten elenyésző. Úgy emlékszem, hogy egy GTX 480 esetében 40-100C között a legnagyobb eltérés valahol 20W körül mozgott, miközben a kártya TDP-je 250W. Sajnos most nem találom a cikket. Persze azért nálam jól alul van feszelve minden.
-
.mf
veterán
válasz
szab.tam #141 üzenetére
"egy passzív hűtésű bordával eláátott cucc ugyanannyi hőt termel, minha venti van rajta.
nyáron és télen is."Evvel vitába szállnék.
HA a passzív hűtés ugyanaddig hűtené le az adott alkatrészeket, mint az aktív, akkor igaz.
Viszont: ez általában nem így szokott lenni, passzívan jóval tovább szoktak melegedni. Sok alkatrész hatékonysága, s evvel fogyasztása is jelentősen nő, ha nincs annyira hűtve, pl. FETek tipikusan ilyenek (feszütségszabályzó áramkörökben több van a lapon); de a hőmérséklettel a procik szivárgási árama is nő, ha jól tudom (ezért lehet jobb hűtéssel magasabb órajelen is stabilabb, még feszemelés nélkül is), így azokon is nagyobb az energia-veszteség, azaz nagyobb a termelt hő. -
Dagidög
senior tag
válasz
szab.tam #141 üzenetére
Pedig szerintem ez is érdekes lehet egy adott projektben, főleg ha esetlegesen alacsonyabb számok jönnek ki, mint amire számít az ember (itt valószínűleg nincs ilyesmiről szó). Ha az alkotómesternek meg nincs ínyére, hogy megosszon ilyen információt, akkor nem teszi meg. Természetesen fontosabb, hogy mennyi munka van benne.
A másik kérdező valószínűleg csak helytelenül tette fel a kérdést, gondolom a hőfokokra volt kíváncsi (ami persze szerepel a cikkben
).
-
Tidus
addikt
válasz
szab.tam #141 üzenetére
Igen az ilyen jellegű otthon készített(barkácsolt) dolgoknál mindig elő jönnek az anyagiak.
Nekem is van egy otthon barkácsolt dologról szóló Logout-om, a második ember aki hozzászólt, megkérdezte mennyibe került.
Teljesen mindegy hogy ki mennyit fordít a hobbijára, és mennyi kerete van rá.
Ami nekem nem sok, az másnál szörnyülködést válthat ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest