- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Egyszerű a kérdés: [link]
És ettől azért általában csak rövidebb lehet az idő. Nálam legalábbis. Megállással együtt is. (pl a navi bakijai miatt, na meg ha a család is ott van akkor jó eséllyel van váltó sofőr is.)
Arról nem is beszélve hogy mennyibe kerül egy Tesla. Én 2013-ban vettem autót 2 milláért. 5 milláért kapok 12.500 liter üzemanyagot (400ft liter árral számolva) amivel 6 literes fogyasztással letolok 208.000 km sok-sok év alatt. (ez lehetne lentebb is csak az én lábam nehezebb) Sehogy se jön ki nekem a matek hogy érné ez meg nekem. Kétkezi munkával nem lehet Teslát venni.
De ha nem Teslát nézzünk akkor meg még jobban előjön hogy a gyors töltés miatt a ft/km ugyanott lesz mint a belsőégésűnél. -
Somatom
veterán
Ettől nem kapott el a sárga irígység. Ahogy nézem, pályán 110 -es tempót mentél. Jól látom, hogy ebben a tempóban két óra, és 220Km alatt, 90% -ról, 20% -ra estél? Azok a percek mit takarnak? Csak a nettó töltésidőt, vagy azt is, amíg lemész a pályáról és ráfarolsz a töltőre, majd lecsatlakozol és újra a pályán nyomod utazó tempóban?
-
ezt írtad "Arra a piacra gyártanak, és rohadtul nem izgatja őket, hogy itthon a fapad verzió is minimum az 1 éves teljes fizetésedbe kerül."
Opelről volt szó ami alap hangon cirka 4-5 millió tehát ez az éves fizetés de ennyi sincs tehát itthon az átlag se kap ennyit a medián valahol 3-4 millió között lehet... de lényegében lényegtelen
-
Szóval szerinted itt 2 milliós fizetés indokolt havonta adózás után? Te sem a realitások talaján élsz
...De amúgy egy 5milliós autóhoz is nettó 400e-es fizetés kellene és 1 év alatt semmi rezsi meg megélhetés... 5 milliós autó mellé cirka 600-700-es fizetés kellene még normális esetben is és akkor nem számoltunk albérletet hanem feltételezzük, hogy van hol lakni.
Minden anyagban jobb egy allure felszereltség 11 millióért (e208), mint amit 16,5-ért a Tesla a M3-ba bele tudott rakni
bár a kínai összeszerelés minősége sokat javult az tény, de ettől még egy középkategória Peugeot is szebben kidolgozott belső térrel rendelkezik és nem jöttem luxus autókkal
... lehet ezen vitatkozni és úgysem fogjuk egymás meggyőzni (pedig amúgy az e208 anyaghasználata elmarad egy hasonló 308-as vagy 508-astól) - lehet szó a kormány kidolgozottságától, a kapcsolók króm megmunkálásai. És kézre állása tudom te 1 gombbal mindent is tudsz állítani
de nekem meg 4 gomb áll kézre a 4 funkcióhoz
persze ezen sincs sok értelme vitatkozni
mert ez is ízlések és pofonok.
Nekem 2 kábel van mindig a kocsiban 1 240-es töltő és egy Type2-es kábel. De vettünk még 3 fázisú töltőt is az is hordozható de az csak akkor van bent amikor kelll... sajnos az e208 csomagtartója kicsi elöl meg nincs pedig igazából egy kisebb tároló elférne 2 kábelnek ebben is az orrban.75 már elégséges a 45 azért sokkal kisebb és bár az esetek 90%-ban elég a 10%-ra kellene nekünk a 75-80 közötti nettó ... Illetve mivel itt külső nem annyira aerodinamikus mint a M3 így a fogyasztás sajnos nagyobb
... De 70-75 nettó akkuval ellenénk... De majd 4 év múlva veszünk egy Audi eTron Q4-et
dupla motorral és akkuval ha már tegnap mutatták be 21m körüli áron... akkor 4 év múlva 2 évesen keveset futott autóra beújítok 15 körül
.
Zoéban nem a lábtérrel van gondom, hanem mivel sík padlós az alja az akkuk miatt így a hátsó ülés magasabban van kicsit így én a 187 cmrem már a plafont elérem a fejemmel... Amúgy lábtér van benne... A kisebb e208-ban mivel van "lábgarázs" így lentebb van az ülés és bár térben kevesebb a hely a fejem jobban elfér... Ettől még nem ülnék az e208ban 1 órát hátulde mivel én vezetek nekem nem is kell
.
E208nál kíváncsi leszek majd az akkura, hogy hogy bírja mivel PSAnál még nem nagyon van tapasztalat.
Szervíz: e208-nál sajnos azért van szervíz költség (nem igazán neked hanem információként)
1. év vagy 12.500 Km után gépre dugják státuszt nézni (miért nincs OTA és távoli eléréspedig az app eléri elküldhetne minden adatot és be se kellene menni) (10-15e Ft)
dieselnél 1 év 15e km: 50-60e Ft
2. év vagy 25.000 Km fékolaj csere (50-60e ft) + státusz
dieselnél 2 év 30e km: 100e Ft
3. év vagy 37.500 KM státusz (10-15e Ft)
dieselnél 3 év 45e km: 70e Ft
4. év 50.0000 Km fékfolyadék és hűtőfolyadék csere (cirka 100e körül lehet)diesel árak a nálunk megtörtént szervíz díjak a diesel autónknál
-
Azért pár dologba - mint szintén e autós belekötnék
:
Arra a piacra gyártanak, és rohadtul nem izgatja őket, hogy itthon a fapad verzió is minimum az 1 éves teljes fizetésedbe kerül.
Azért egy 5 millió benzinesre sem igaz, hogy minimum 1 éves fizetésbe kerül ha az átlag hazai fizetéseket nézzük még átlag fizetéssel is 2-3 év között van és akkor a 11m (8,5-es) elektromos e208ról nem beszéltünk és a te 20-23m közötti Model 3 performanceodról sem
e208 esetén másoknál huddal simán benne van a képben a főbb információ nem kell a középső kijelzőt nézni. Kinek tetszik a középső nagy kijelző kinek nem. Nekem mondjuk nem mert én szeretem sofőrként "pilótaként" érezni magam az autóban
Belső anyaghasználatban és minőségben az e208 (11m árával) kenterbe veri a Teslat.
Fogyasztás nem szokott érdekelni elektromos autóban de ha igen simán kirakom a 3D-s parasztvakító kijelzőre nem hiszem, hogy ezen bármelyik klasszikus gyártó nagyon izzadna
Menü rendszere jó a a Teslanak de grafikája kb egy 5-6 évvel le van maradva a mai trendekkel (félreértés ne essék sok elektromos autó meg 10-15 évvel). PSA menüjében vannak elrejtett és elérhetetlen baromságok, de az android autó miatt nem sokat szoktam menüben mászkálni csak órát állítani és kerékcserénél nyomást inicializálni
. amúgy megy gyorsgombokkal elvagyok.
Az első csomagtérnek az a lényege, hogy oda rakd a kábeleket... ezt az egyet nagyon irigylem a M3-ból longrangeből meg az akkut
ugye a milyen csak 45 nettó akkus 60-70 közötti akkuval főautónak is jó lenne a kis e208-as.
Takarítás minden autóban ennyi ami új és vigyáznak rá.Majd ha a gyerekek megnőnek és hátul kell ülniük szidni fognak a nyakukba lévő lábakkal
- ezért jó a Tycan, eTron GT, PSA lábgarázsa
így hátul kényelmesebb ülni (bár e208 nem pálya mert kicsi hátu la hely de jobban beférni mint a Zoéba hátra pedig a Zoé nagyobb)
Mi költöttünk az e208ra pluszban 400e körül vettünk még 6 év garanciát így 8 év teljeskörű garancia van a kocsira
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Apple IPhone 14 Pro Max GOLD 128GB KÁRTYAFÜGGETLEN 86% AKKU
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest