- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#82729984 #65 üzenetére
"Egészen addig amig nem a te kocsidat lopják el úgy hogy odasétál a tolvaj, megnyom egy gombot a laptopján és már viszi is a kocsit"
Ez volt az egyetlen értelmes sor, a többi megint álmodozás, arra hadd ne kelljen reagálni... És ebben is tévedsz, pont ezt csinálta. Kártyás Renault, amikor lezartam kiolvasta a kódot, csinált egy kártyát és lábon vitte el... egyéb kérdés?
Ha felebredtel nézz utána mi hitelessitheto mérőeszköz és miért. A GPS nem az, és ez nem jogi kerdeskor. Céges ejnye-bejnye szintre ok. Aminek büntetőjogi következménye van annak nem használható.
-
törölt tag
válasz
#82729984 #69 üzenetére
Elméletben megoldható a dolog, igen.
Abban tökéletesen igazad van, hogy ehhez nagy képzelőerő kell, és bevallom, régebben én is nagyon szerettem a sci-fi regényeket/filmeket, de már jó ideje inkább realista szemszögből nézem a dolgokat.
Hogy a fuvarozócégeknél arra a néhány darab autóra GPS-es nyomkövetés van beélesítve, ezt tudom én is. De azok egyrészt céges autók, a cég a saját autóit követi nyomon, másrészt pedig a forgalomban lévő többi autóhoz képest elenyésző számban vannak. Nem többmillió autót kell figyelni egyszerre, hanem csak pár darabot cégenként (már ahol van egyáltalán ilyen).
Sokkal "jobb" a helyzet abban az esetben, amit írtál, hogy minden autó saját magát "jelentené föl" (bár ennyiből akkor automatikusan korlátozhatná is a jármű sebességét), de ehhez meg pontosan tudni kéne azt, hogy vajon lakott területen belül haladunk-e vagy sem?
Sajnos a jelenlegi navigációk nem tudják. Nekem is +10%-ra van beállítva a sebességtúllépési figyelmeztetésem, és a lakott terület elhagyása után nagyon sokszor meg is kapom a figyelmeztetést, hogy túl gyorsan megyek, mert szerintük én még lakott területen belül vagyok, holott már "rég" elhagytam a táblát. Ez alapján simán begyűjtenék akár napi 50 büntetést is, vagy még többet. (Több gyártó több eszközét használtam már, az összes térképgyártó térképével, mindnél volt ilyen és más egyéb probléma is.)De ez csak egy probléma a sok közül, ami miatt csak elmélet fog maradni még jó ideig ez a dolog.
(Persze a fenti dolog kiküszöbölése érdekében tehetnének minden egyes lakott terület táblához egy-egy jeladót is, de hogy nem lesz semmiféle ilyen dolog megvalósítva itt Magyarországon, míg mi élünk, ebben egészen biztos vagyok.) -
törölt tag
válasz
#82729984 #53 üzenetére
Viszont nem csak az autópályára/fizetős útra felhajtó autókat kéne így figyelni, hanem minden egyes forgalomban lévő autót, és nem csak az elenyésző számú kamerás mérőhely által rögzített adatokat kéne figyelembe venni, hanem folyamatosan minden egyes autó GPS adatát másodpercenként figyelembe kéne venni (és rögzíteni), minden egyes megtett méterre vonatkozóan. Ez bődületes adatmennyiséget jelentene, szerintem erre jelenleg nincs kapacitás. Valós időben ez eleve fizikai képtelenség, és utólag sem fog ezzel egyetlen szerv sem foglalkozni, hacsak valami ok miatt (pl. baleset) nem fogják lekérni külön az adatokat.
Kb mintha azt mondanád, hogy automatikusan kiküldik a rendőrséget valakire valós időben, ha elhangzik egy bűncselekményre utaló mondat két fél telefonbeszélgetésében. Ilyen nincs. Hogy utólag kikérik a rögzített felvételeket 1-1 gyanúsított esetében, az igen, de hogy ok nélkül minden egyes ember minden egyes beszélgetését ellenőrizzék valós időben, avagy záros időn belül, ez fizikailag lehetetlen. Bizonyos megfigyelt személyek (erősen korlátozott darabszám) esetében megoldható, de az összes telefonáló ember/forgalomban lévő autó esetében egyszerre lehetetlenség.
Majd talán egyszer, a távoli jövőben... -
törölt tag
válasz
#82729984 #48 üzenetére
"A totális megfigyeléstől és adatgyüjtéstől félünk. "
"Az autókban akad még egy gomb, amivel elrejthetjük a kocsit más, hozzáféréssel egyébként rendelkező személyek elől. Ilyenkor nem lehet lekérdezni az alkalmazásban az autó helyzetét, a központ sem látja, csak akkor írja felül ezt a beállítást, ha segélyhívásról, vagy lopás miatti intézkedésről van szó."
"Dehogynem. És minél több ilyen rendszer lép életbe annál jobban, a rendszerek adatainak összekapcsolásával."
Mármint milyen rendszer? Pontosan.
"Törökországban a puccs után 32 ezer embert tartoztattak le"
El nem hittem volna ha nem mondod hogy ennyi ilyen opelt elpasszoltak már ott... Az azért nem semmi.
"Na azok se gondolták hogy egy facebook megosztás után börtönbe kerülnek. Vagy mert egyszer beszéltek valakivel telefonon ami akkor jelentéktelennek tünt de ennek nyoma maradt a török szolgáltató rendszerében és most ezért elővették őket."
Vagy igazából azt is leírhatod, hogy halvány gőzöd sincs hogy hogy és milyen kritériumok alapján találták őket, milyen módszerekkel. De ha van valami_hiteles_ forrásod hogy ezen emberek túlnyomó részét milyen módszerrel határolták be pls ne tartsd ám magadban, mert az szexy.
"Azt kellene felfogni, megérteni, hogy nagyon nagy ám a távolság a pszichológiai kezelésre szoruló paranoia és "nekem nincsen semmi titkolnivaló" rólam bárki bármit gyűjthet hurrá optimista megközelítés között."
Én meg azt mondom, hogy lopták el a kocsimat és volt balesetem is, mindkét esetben mocskosul jó lett volna ha van egy ilyen kütyü a kocsiban...
Értem én hogy mit akartok, csak az a baj, képtelenek vagytok konkrétumokat írni.
Még ha arról beszélgetnénk, hogy a telefonos appal lehet nyitni ezt a kocsit vagy a naviba bele lehet nyúlni ugyanúgy,és társai amik úgy egyébként a cikkben szerepelnek, akkor azt is tudnám mondani hogy okééé, az azért nekem se tetszik alapvetően.De felettébb viccesnek tartom, hogy egy ilyen biztonsági kockázatokat rejtő konstrukciót olvasva (azért lenne egy tippem hogy hányan olvasták el...) a legnagyobb bajotok hogy ha a gyártók összefűzik ezt egy globális adatbázissá és ezt a világ kormányaival mind és kérdés nélkül megosztják, akkor az aggályos.
-
törölt tag
válasz
#82729984 #40 üzenetére
"Ezzel szemben, amire ennél sokkal hatékonyabb az az átlagemberek ellen felhasználás."
Ez annyiszor jött elő, ahányszor nem sikerült senkinek megválaszolnia a kérdést: mégpedig hogyis?
És most ha lehet ne a képzeletetekben élő a kocsim az államnak és a rendőrségnek automatán jelenti ha fingtam, kielemzi, és ha bejelentett vegán vagyok, de a gázok húsfogyasztásra engednek következtetni, akkor asszonynak megy az sms. Az ilyen elképzelt, továbbgondolt, így is használhatnák bullshitet hagyjuk már, mert ha tényleg akarnak _rólad_ tudni bármit, merre jársz, mit csinálsz, mióta megoldható? Kit érdekel a kocsid hova küld bármit, a hatalom egy pöccintéssel hozza a cellaadatokat és tádám. Ott a Véda is, azok is mind figyelnek...Engem mondjuk nem, de téged tuti
Mert a kerékcserés példád nagyon szar volt, vagy nem voltál még a 4-es úton a lányoknál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Milyen TV-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- YouTube
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Diablo IV
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- MacBook Pro 14 M2 MAX 4(!)TB SSD 32GB RAM HUN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest