- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
ONEPLUS 5T ÖSSZEFOGLALÓ
OLVASD EL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheZukker
tag
Először is: DxOMark.
Másodszor: hogy tud valaki úgy nem trollkodni, hogy a teszt alapján (!) ítéli meg a telefont?
Harmadszor: szeretném látni, hogy ha a Samsung vagy az alma csúcstelefonját homokozóba, majd a vízzel teli vödörbe rakják, az hogy bírja. Dupla ennyi pénzért.
Nyilván jó lenne a jobb kamera, meg a nagyobb akksi, meg a por/víz állóság, csak akkor nem ennyibe kerülne. Tessék már a pénzéért kezelni a telefonokat. Úgy meg nem alkotni semmiről véleményt, amit tesztben olvasunk.
Szerintem.
-
makopeter
tag
válasz
Alchemist #196 üzenetére
[link] tessék. Attól hogy nincs ip67, még nem jelenti hogy mindentől félteni kéne. Nyilván a Oneplus óvatos, egy samu féle note bakit nem biztos hogy túlélne ha valami bibi van az ip67-el. Nekem speciel nincs igényem ip67re, átlagos felhasználást már mindengyik bírja, dobálni, úszni nem fogok vele, plusz nem rakom kulcscsomóval a zsebbe.
-
hmb
aktív tag
válasz
sszemtelen #184 üzenetére
nem reklam fotok, mielott postazzuk az ekszert, elkuldjuk a kepet rola megfelelo-e a vevonek,eleg maceras japanbol, canadabol new zelandbol,visszakuldeni, javitani megint postazni.namost ezek pecsetgyuruk a kert egyedi cimerekkel, eleg kicsi, es kurvara mindegy lenne a szinhelyesseg, dinamika, zaj, a vonalelesseg lenne lenyeg,pont az nincs.muszaly postazas elott latniuk a vevopknek mert sok az idiota, sokszor nincs fel mm nagy egy arc peldaul de reklamal hogy nem olyan a haj,mint amit szeretne....
-
hmb
aktív tag
válasz
BeastMode #181 üzenetére
nem tudtam, amiket ol;vastam teszteket az elodrol ott mindehol dicsertek a kamerajat,iphont,samsungot nem akartam,az lg v3o volt amin gondolkodtam, arban is ugyannyi lett volna de az nekem vallalhatatlaul ronda.van meg egy hetem eldonteni hogy visszakuldom, vagy remenykedek, hatha a szoftverjavitas megfelelo lesz. ha nem akkor geci leszek.van rajta biztositas aztan ugrik a mosogepbe vagy ellopjak...remelem nem kerul ra sor, kameran kivul ez egy jo cucc.a pixel cameraszoftverevel biztosan franko lenne
-
ribizly
veterán
Szép készülék. Jó, hogy váltott body-t O+, de én egy darabig nem cserélnek sehova a O+3-ról.
-
Alchemist
addikt
Nem bírja a gyűrődést... kis aksi, víz és porállóság alma, gondolom a leejtést se igazán bírja, ráadásul nem is bővíthető... vitrinben talán jól mutat, de intenzív használatra eléggé felejtős cucc.
-
Thorus
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy ezt 18:9 képarányt a programok hogyan kezelik? Gondolok itt játékokra, videózás meg hasonlókra.
-
jUUh
addikt
Nagyon jó telefon. Még jó, hogy nem vettem pár hónapja 5-t...
-
joey04
titán
válasz
tomboy0013 #6 üzenetére
az ilyenek miatt olcsóbb, mint a nagyok.
-
Kornel
veterán
válasz
sszemtelen #186 üzenetére
Nem tükörreflexes gépre gondoltam.
-
Kornel
veterán
válasz
sszemtelen #184 üzenetére
Azért nehogy már egy Note 8-al készült kép ne feleljen meg bárhová
-
bajaki
őstag
Rendel valaki esetleg a napokban telefont Kecskemét vagy Kiskőrös környékéről? Beszállnék egy Karbon Bumper tokkal a rendelésbe, mert önmagában kicsit sokallom a szállítási költséget.
-
Kövi
csendes tag
Nekem 3T-m van, előtte volt Samsung (3 féle, premium is), Nokia, LG, és mindegyik csalódás volt. A 3T hozta amit egy telefontól elvárnék. Az 5T tetszik, biztos kafa, csak mivel van a 3T nem akarok venni. Majd lehet 6T-t.
Mindenesetre, ez is jó vételnek látszik és kifejezetten tetszik.
-
Gergosz2
veterán
remelem javitanak a szoftveren,ennel azert sokkal tobbet kene tudnia ennek a hardvernek.
Nem vagyok nagy fotó szakértő, de ezt több helyen is olvastam. A Hardware ott van, most a oneplus szoftveresein van a sor, hogy alkossanak. Személy szerint azt sem bánnám, ha Oreova- együtt jöne a kamera update, legalább több idejük lenne rajta dolgozni.
-
hmb
aktív tag
válasz
#16820480 #158 üzenetére
Nekem kizarolag macrofotozasra kene belterben,kizarolag basszott kicsi vesett ekszereket.Vonalelesseg mint olyan nem letezik.sokszor kene,sok kepet kene kuldeni a megrendeloknek,szoval a fenykepezo geppel megcsinalom feltoltom nem megoldas,tul sok idot elvesz.lehet hogy szabadban normal fotokra jo, szerintem is boven megfelel.de amire nekem kene ott egy nexus 5x koroket ver ra.remelem javitanak a szoftveren,ennel azert sokkal tobbet kene tudnia ennek a hardvernek.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
ADAM1337 #120 üzenetére
Íme, a logót én dobtam rá a mögötte látható, netről halászott háttérre.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
beyruth82 #163 üzenetére
Szeirntem nagyon jó a kamerája, az Iphone vonalnál jobb de annál szinte minden jobb ,a vakteszteken mindig leszereplnek az Iphonok. A forma funckiopnális, legalább a teljes képernyő használható.
Tetszik hogy a kijelző nincs lekerekítve, az is hogy az ujjlenyomatolvasót és arcfelismerőt is egyszerre lehet használni. Hiába akarják bemagyarázni, pl. zsebből kivéve a telefont, a hátsó ujjlenyomatolvasó sokkal gyorsabb, mert kivétel közben már feloldod a telefont. A face id erős fénnyel szemben bizonytalankodik, ekkor is jól jön ha hátsó ujjlenyomatolvasó. Talán a face id arcfelsimerés és hátsó ujjlenyomatolvvasó kombó lehet a jövő.Tetszik hogy nincsenek sarkak a telefonon, le van teljesen karekítve jobb a fogása így, még ha formailag nem annyira szép, férfias ez, a 835-ös procihoz bőven elég a 3300-as aksi.
Nagyon tetszik, esetleg egy szép sötétkék szín jól jönne belőle.
-
Kornel
veterán
válasz
beyruth82 #163 üzenetére
Szerinted mi a kategóriája?
Mert nem a Note 8 / Mate 10 / V30.
Ennek a kategóriája a budget flagship-ek, Mi6, Nubia z17(S), Mi Mix 2, stb.
Azokat magasan veri, kivéve a Mi6-ot kamerában.Kicsi akksi?
Snapdragon 835 ekkora akksival tud 8 óra SOT-ot asszony Mi6-ában.
Nem Kirin ez, hogy 4000 mAh-s akksi kelljen neki. -
Gergosz2
veterán
válasz
beyruth82 #163 üzenetére
Milyen kategóriáról is beszélünk?
(#161) ollie
Ebben igazad van. De ez is elég emberfüggő, mert pl. én samsungos appok közül csak a SPlannert használtam, semmi mást. De ez csak én vagyok, teljesen meg tudom érteni azt is aki egy adott brand mellett marad, mert csak ott érhető el az adott app.
-
Gyenge, kategóriájától elmaradó kamera és kis aksi.Maximum a tetszett plecsni járna neki szerintem.
-
macii97
senior tag
Azért fapadosnak nem nevezném. Stock droid, de kibővítve olyan dolgokkal, amik valóban kényelmesek, és praktikussá teszik a használatot. Mentes minden sallangtól, ezáltal eszeveszett gyors, és átlátható. De ha használtad, te is érezhetted ugyanezt. Szerintem az egyik nagy előnye a telefonnak az Oxygen OS.
-
-
janes1976
őstag
Nagyon gondolkodom rajta. Pirosban durván jól néz ki
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #125 üzenetére
Mondjuk ezt nem értem az embereknél, hogy nekiállnak pixelkukkolni egy fotót. Még rendes fényképezőnél sincs igazán sok értelme a gyakorlatban, telefonnál meg abszolút semmi. 10+ megapixeles felbontásban fotóz, milyen képernyő van a lakásban, amire ezt ki tudod tenni natív felbontásban?
Itt egy szerintem elég jó videó, érdemes az egészet megnézni, de amúgy olyan 4:45 körül van a lényeg, amire utalni akartam. -
Csigger
őstag
Sziasztok Oneplusosok!
Nekem ezelőtt volt egy 1,5 éves Galaxy S7em, amint mint tudjuk egy tavalyi flagship telefon, én azt több mint 2 évre tervezvtem megtartani főleg a kamerája miatt. Bár a Samsung már egész stock androidos élményt nyújtott, de azért még mindig megvoltak a hiányok, ennek ellenére szerettem azt a készüléket, de aztán előjöttek a szokásos Samsung hülyeségek, idén már kb leszarták a frissítéseket, júliusban akksit is kellett benne cseréltetnem mert kicsivel több mint 1 év után drasztikusan csökkent az akksi ideje, volt hogy normál használat mellett 2-3x kellett töltenem egy nap, aztán jött egy augusztusi frissítés és megint elcsesztek vmit, a friss akksimat elkezdte nyírni a software. Itt lett elég belőle, és akkor elgondolkodtam a váltáson, jobb akksi időt stock Androidot néhány plusz okossággal és legalább olyan kamerát szerettem volna, VISZONT értelmes áron. S8 tetszett, de mégegyszer nem akartam belmenni egy esetleg hasonló “élménybe”, mint amilyet az S7 az utóbbi időben adott. A Huawei új Mate 10ese tök jó, de vhogy nem fogott meg, a Pixel nagyon jó telefon, de veszett drága lett az is, az LG V30at itthon sajnos nem lehet kapni, volt egy rövid ideig anno G4em, összessségében az LG is jó, de nincs meg benne vhogy az a plusz dolog amit keresek.
Aztan jött a nagy dilemma a Oneplus 5n anno elgondolkodtam de aztán dobtam, es most úgy tűnik érdemes volt egy kicsit várni a OP5Tre!Kis fejvakargatás után végre meggyőztek a tesztek. Az előlap burtális, a Samsung féle OLED ma bárkit lever a piacon, tűéles a kép, vékonyságra tök jó, a design tökéletesen eltalált, pont ott van az ujjlenyomatolvasó ahol természetesen ráteszed az ujjad, a hangerő gombokról is ugyanez elmondható, az alert slider állati király feature, a Faceunlock együtt a fingerprinttel veszett gyors, az akksi idő és a Dashcharge vmi burtális, az egész rendszer pörög, jól testreszabható és akkor jön a kamera ami számomra nagy kérdőjel volt. Én egyelőre meg vagyok vele elégedve, szerintem ha alulról is de hozza az S7 szintet, és bízom benne hogy a köv update javít majd egy kicsit rajta. Szóval gigyelembe véve az árat nálam a Különösen ajánlott plecsnit kapná.
-
törölt tag
Mondjuk azért csak fura annál a tesztnél hogy pl.az iphone 8 egyik részeredménye sem volt 89 pont felett a végeredmény pedig 96 pont... Ez ilyen unortodox matematika hogy N darab 90-nél kisebb szám átlaga 96
-
batai15
félisten
Nem rossz de ennyi pénzért már nekem szempont az is hidd egy sok oldalú ui legyen alatta sok hasznos dologgal mint például amik a miuiban vagy grace uxban vannak így főleg hogy nem sokkal drágább az s8 azt venném meg.
-
Sanyi.mTs
addikt
2 év garancia az akkura is vonatkozik?
-
Nem lett rossz, az elődje is príma, nekem a kamerával sem volt gond.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
RetepNyaraB #125 üzenetére
Melyik részével nem értesz egyet?
-
-
TheZukker
tag
Én is kiadás napján rendeltem (21. Szerda) nem express szállítással itt volt péntekre (24). Piros pont.
Oxygen OS nálam már bevált (O+Xről váltok), most is imádom, bár neheztelem, hogy a navis gombok kusztomizációjából (szépen magyarul
) kimaradt a kamera megnyitása, illetve az előzőleg megnyitott alkalmazásra való visszaugrás. Valamint az ambient display sem a régi már, majd megszokom. Amúgy (picit halványabb) piros pont.
Gyorsaság fantasztikus (nekem is csinálja a fészbuk néha a drámát, de az ugye az app hibája inkább, ahogy a kolléga is említette). Piros ez is.
Üzemidő teljesen jó, töltés meg kretén sebességekben van, teljesen át kell állítanom magam. A már fent említett színű pötty.
Kamera: sajnos átlagos, sokszor mosott, nekem viszont így is előrelépés, de megvárom azt a decemberi fixet. Nincs még pont.
Az árról meg azt hiszem nem kell beszélni.
Ennyiért egy nagyon jó telefon.
Szerk: mettől meddig (százalékban) kéne tölteni, hogy ne gyilkoljam meg az akksit?
-
válasz
tomboy0013 #136 üzenetére
Ez konkrétan köröket ver a pár éve megjelent nexus 5-ömre fotós minőségben. És az is egy bitang jó telefon volt már.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Menthirist #130 üzenetére
"Én még a hátsómat vertem a falhoz, amikor 640x480-as képet tudott rögzíteni a telefonom, abból is csak pár darabot."
Jó hát volt idő mikor a polifonikus csengőhangnak is örültünk. Attól még nem kell egy szintén megragadni.
-
doooo
veterán
válasz
A második kép tényleg szar, az meg megint más, hogy ki mit fogad el megfelelőnek. Mivel 2017-et írunk (annak is a legvégét), ez már nem felel meg a mobilos fényképezés csúcsának. Lényegtelen most az ára, vagy, hogy 15 éve minek örültünk volna. Nincs ezen mit vitatkozni, csak el kell fogadni. Neked tetszik? Oké. De ettől még marad a tény, hogy nem a legjobb.
-
-
Kornel
veterán
Egyébként egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy a raw-ban lőtt képek egész jók lettek.
Ezt kéne megugorniuk a fejlesztőknek. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Én a cif korszakra is emlékszem meg a nokia-s 120*160-as fotókra.
Amúgy a második kép elég maszatos lett, ott bemozdult a cucc. -
Kornel
veterán
válasz
Teljesen jó képek.
A másodiknál egyértelműen látszik a 2000+ ISO érték, ekkor kellene az OIS.Nem fikázom, a redmi note 3 pro-m egy kaputelefon Ehhez képest
Meg amíg is úton van ez (lassan).
-
Még mindig ez a "nem csinál dslr minőségű képet" téma. Boo-hoo hogy csak ilyen meg ilyen szar képet képes készíteni, ami messze van egy Hasselblad szintjétől.
Nem mintha az emberek 95%-ának ne lenne bőven megfelelő minőség egy rohadt mobiltelefontól
Én még a hátsómat vertem a falhoz, amikor 640x480-as képet tudott rögzíteni a telefonom, abból is csak pár darabot.
-
Kornel
veterán
válasz
RetepNyaraB #123 üzenetére
Én megrendeltem.
Nekem ezek a képek bőven megfelelnek.Az emberek többsége automatán használja, és ha lejjebb vesszük az ISO-t OIS nélkül, akkor elmosódott lesz a kép, ha meg rövid a zárido, akkor sötét.
-
gekkoXT
senior tag
A fotók minősége baromi jó és végre úgy tűnik valamit másként csináltak a tesztelők, mint a legtöbb tesztben, mert reális és objektív módon megítélhető fotók születtek.
A raw fotók baromi jól mutatják, hogy mit tud a kamera, és legfőképp mit csinál a szoftveres feldolgozás a telefonon.
Itt utalnék vissza az LG V30 vag yúgy általában bármelyik LG betegségére, a kontraszttal "körberajzolt" élekre. Az valami elképesztő vacak eredményt produkál mindig és ebből látszik, hogy ott a kamera algoritmusok készítőinél van valami agybaj.Itt ez nincs és sokkal élvezhetőbb és profibb a képek összhatása! Fotósoknak is közelebb áll ez majd a szívéhez, mert dslr szerű a raw alapállapot által nyújtott kép.
-
Kornel
veterán
Igazából az OIS hiányzik belőle, ezért nem is lesz sose az igazi flagship-ek szintjén a kamerája.
Van egy jó összehasonlító videó a pixel 2-vel, most nézem a TV-n.
Ahol a pixel 400-as ISO-t használ, ott a oneplus 4000-et...
Kompenzálni kell az OIS hiányát.
Innentől kezdve halott ügy.
Állvánnyal jó lehet -
Winner_hun
félisten
3.oldal:
A főoldaltól balra például elérhető a Shelf, vagy is a polc -> vagyis
-
ADAM1337
nagyúr
ezt a háttérképet nem találom sehol, valaki akinek már van op5t-je feltöltené valahova.
Köszönöm. -
MrSealRD
veterán
& (#96) Edge : Az én használati szokásaimba nagyon nem illeszkedik. Van akinek ez nem gond. Míg másnak előny, nálam ez kompromisszum. Sokszor használom fektetve / támasztva az asztalon a telefont anélkül, hogy felemelném. Ezt hátlapi szenzorral nem lehet megoldani... De aki nem így használja, annak ez nyilván nem is lesz probléma.
-
Nekem a Nexus 5-ömben a mikrofon 2-3 hete halt meg, így pont kapóra jött a megjelenés. Sok utánaolvasás után a megrendelhetőség napján, 1 perccel az indulás után meg is rendeltem a 8/128-as variánst. Pénteken délben meg is érkezett. Gyakorlatilag mindenben teljesen elégedett vagyok vele, egykezes használathoz nekem egy kicsit kényelmetlenül nagy, de majd megszokom a váltott egy-kétkezes használatot (vagy nézek valami szoftvert majd, ami segít az egykezességben). A kamera nekem sosem volt egy döntő tényező, a Nexus is már megjelenéskor le volt maradva képminőségben az akkori éllovasoktól, de ez mindenképp fejlődés hozzá képest, és amikor csináltam összehasonlító képeket a szintén mindig nálam lévő i6S-sel szemben, általában nem volt különösebb keseregni való, csak a színhőmérsékletben volt a legtöbbször különbség (a 6S-hez képest ez sokkal sárgább képet adott, de jobban megnézve valójában az 5T-é volt a valóságosabb, mert saját szemmel is sárgásnak láttam a dolgokat, csak ezt a 6S kompenzálta). Az állandó S8-al való összehasonlítást azért nem értem, mert oké hogy most karácsonyi akciókban külföldről be lehetett húzni közel azonos áron a két telefont, de valójában nagyon nem egy árban van a kettő. Idehaza S8-at hivatalos két év garival pedig jó 50-60 ezerrel drágábban lehet venni hivatalos forrásból (64 gigás 5T már kapható volt 155-től, míg ugyanekkora S8-at jellemzően 220-230 körül láttam amúgy. Amazonon is jópár száz euróval több volt az S8 a mostani akció előttig). Szóval nem ugyanaz az kategória amúgy.
Említve lett a hívás felvétele, számtalanszor tettem le a bejövő hívásokat az első napokban
A Dash charge-ot viszont baromi gyorsan meg lehet szokni, és nálam volt hogy simán 30%-on állt két napnyi használat után is. Azért nem hagyom lemerülni ennyire, 40-50% körül már rá szoktam tölteni, de ez konkrétan csak percek kérdése.
Szóval én nagyon elégedett vagyok a telefonnal, remélem hasonlóan sokáig társam lesz, mint a több mint 3 évig szolgáló első generációs Nexus 5-öm volt
-
Gergosz2
veterán
Már pár nappal a cikk megjelenése előtt megrendeltem és olvasva a sorokat azt kell mondjam abszolút nem bántam meg, még úgy sem, hogy nincs a kezemben a telefon még.
Igen, a kamera nem a legjobb ez az egyik amit bevállal az ember a 500€-os árcédulával a pöpec hardware mellett. De így sem kell temetni, mert nagyon sok embernek, amibe én is beletartozom, nem preferencia a fényképezés. Ha sikerül még javítani a kamera minőségén akkor az még több embernél a vásárlás felé billenti a mérleg nyelvét, a tulajoknak pedig elégedettséget okoz. Lehet hasonlítani S8-hoz, Mate 10-hez meg többi hasonló telefonhoz és persze mindig lehet találni pár dolgot amiben ez vagy éppen az jobb. De egy valamiben tuti ez a telefon lesz a befutó az pedig az ár. Mondhat bárki bármit, manapság még mindig ez az egyik legnagyobb korlát a vásárlók többségének.
Összességében teljesen jogosnak tartom az ajánlott plecsnit.
UI: Már igazán ideérhetne az enyém is!
-
hmb
aktív tag
Teljesen mindegy, teljeskoru biztositas lopas, rablas, elhagyas, mosogep, vagy mosogatogep....szerintem max.akkor nem fizetik ki,ha videora veszem hogy szoget verek vele a falba.eleve azert kotottem biztositast ra, mert ismerem magam, a 2 ev elofizetes vegere egeszen biztosan elhagyom, osszetorom.ez nalam teljesen termeszetes ugymenet,itt maximum kicsit elobb tortenik meg
-
Milyen jó, hogy amíg csak Kínából rendelhető, Mo-on nem forgalmazott telefonról van szó, addig csak “Tetszett” plecsnit kaphat, azzal az ígérettel, ha majd kapható lesz itthon is, akkor majd jobbat kap. Persze kívéve, ha a 1+-ról van szó, mert az rögvest ajánlott, bár az is EU expressel jön Kínából.
Kicsit sem vagyunk részrehajlóak bizonyos márkákkal....
Új hozzászólás Aktív témák
ma Betört a kávamentes trendek közé a OnePlus, és hatalmas kijelzőt, szuper teljesítményt, okosított Androidot, illetve remek arcalapú azonosítást ígér, változatlan áron.
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest