- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
ONEPLUS 5T ÖSSZEFOGLALÓ
OLVASD EL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
hát nem tudom, de ma nekem a hétvégén nekem is megfájdult a szemem a paneltől. Most volt időm többet nyomogatni, és estére bizony fájtak a szemeim. Nem tudom, hogy mi csinálja, előtte is amoled panellel szerelt telefonom volt. Tippre talán túl közelről nézem, a régi telefon megszokásai miatt
Személy szerint én minden telefonomat kis fényerőn használom, még a monitoraim többségét is. Azt vettem észre már jó régen, hogy a nagy fényerőtől mintha kiszáradna a szemem, illetve baromira elfáradna.
Még próbálom szokni a készüléket, valszeg kell is, de ha nagyon nem békül ki a szememmel akkor muszáj lesz váltanom. De mire.
-
R0GERIUS
tag
És tényleg nem látni dual SIM-es S8-at (G950FD) gyári garival Magyarországon, ami elég meglepő...
Az S7 edge esetén is úgy néz ki, hogy az 'FD' végű modell (G935FD) a dual SIM-es, viszont azt az S8-cal ellentétben (ami globál) csak az ázsiai és indiai piacra szánták. (Forrás: GSMArena)
Szóval úgy néz ki, hogy választhatsz a dual SIM és a gyári garancia között.Esetleg érdemes megnézned a HTC U11-et is, mert az 16:9-es 5.5" és nem AMOLED idei flagship, és hivatalosan is 180k környékén van (HTC oldaláról rendelve), illetve annak mindegy, hogy honnan van, amíg jó a régiókódja (aka EU-s), addig él a 2 év garancia.
Hátránya a jack hiánya (viszont adnak mellé fülest), illetve a kinézete és az üveg hátlap (vezetéknélküli töltés támogatása miatt) megosztó lehet (van akinek tetszik, van akinek nagyon nem). -
McLaca
őstag
Én meg pont a Samsungoknál figyeltem fel rá, ismerős házaspárnak az volt, mindkettőnek ugyanaz, és pont azt néztem, hogy ahogy gyorsan mozgatták a telefont, vagy előtte a kezüket, baromi látványosan darabos volt a mozgás, ami a vibrálásból adódott.
macii97: ebben lehet valami, elvégre itt nincs háttérvilágítás, magát a képpontot kell vezérelni és ha az pl. 5ms-os válaszidővel rendelkezik, akkor bizony 200Hz-nél többel hiába is hajtanák. Míg háttérvilágításos IPS-nél ez nem tényező, mert a fény önállóan vezérelhető. Viszont a fényerőszabályozásban LED-es berkekben mindenhol PWM van. Banális okból: ha csak simán a feszültséget csökkentenék, megváltozna a LED-ek fényének színe (sárgásodna). OLED-nél meg ezek szerint ugyanúgy problémás, csak más hibát okozna. Azaz együtt kell vele élni.
Jó lenne egyet kézbe venni és megtapasztalni, mennyire elviselhető ez a vibrálósdi, mert nagyon gondolkodom a vásárláson. A dilemma egyrészről ez a PWM dolog, a másik, hogy megvárjam-e a 6-ost.
Üdv!
-
Szerintem ha úgy érzed, hogy fáj tőle a szemed, küldd vissza. Nincs ezzel semmi gond, amikor rákérdez a support, írd le, hogy fáj a fejed meg a szemed. Az OP5-öt én pont emiatt küldtem vissza, és a valuta váltás miatt buktam rajta kemény1 ezer forintot. Sokkal inkább ez, mint árulgassam, postázgassam, stb. Az egész megvolt 4 munkanap alatt. A hátlapot - ha vettél hozzá kedvezményesen - nem veszik vissza, de eladod itt aprón külön, és kész, biztos lesz, aki megveszi (ha sandstone hátlapod van, például számomra is érdekes lehet).
Érdekes egyébként az emberi szem és az agy kapcsolata a külvilággal. Én bárki életére megesküszöm, hogy az OP5 fejjel lefelé beépített kijelzője egyszerűen szétb@szta a szemeimet (és egy idő után a fejemet is), más meg az egész Jelly-ügyet boszorkány üldözésnek kiáltotta ki, meg nem létező dolgon kattogásnak. Az OP5T kijelzőjével viszont semmi bajom, de ezek szerint mégsem tökéletes.
Az IPS monitort ne hasonlítsd az AMOLED telefonnal, mert nem ugyanaz a liga méretben sem. Én még megpróbálnám a betűméretet vagy a DPI-t növelni, a fényerőt pedig fixen használni.
-
macii97
senior tag
Nekem ez gyanús, hogy ez nem a pwm, hanem a képfrissítés a bal felső sarokból (60 hz). A pwm-nél (220-240 hz) az egész panel egyszerre "villog", nem csíkozódva.
Szerk: az IPS monitorok nagy része manapság PWM-mentes, így az nem játszik. De írtad, hogy a fénycsövekre is érzékeny vagy. Lehet, hogy csak "adottság", de lehet, hogy valami miatt meg van erőltetve a szemed.
-
macii97
senior tag
Az IPS valszeg PWM-mentes (bár nem biztos). De PWM és PWM között is lehet különbség, attól függ hány Hz-es.
Amoledből szerintem nincs is pwm nélküli, az s8 is ilyen... Kamerával nem biztos, hogy látni lehet igazán, maximum slow-mo felvétellel.Mondjuk az, hogy ennyire zavar, szerintem nem igazán jó. Szemüveged nincsen véletlenül (ha nincs, lehet, hogy kellene kifejezetten "monitoros"). Nem használod a telefont túl közel a szemedhez, stb?
Szerk: Galaxy tab s 10.5 szintén amoled slow-mo-ban tesztelve, látszik a pwm. -
ADAM1337
nagyúr
Meglestem itthon pár telefonnal ami javításra vár vagy javítottam:
Iphone 5s, utángyártott lcd-vel nem csinálta.
Samsung A5 ez ips-es kijelzővel(Gyárija amoled), olcsóbb után gyártottal se.
Meg egy redmi 4x is van itt az totál gyári azzal se jelentkezett hasonló se.
Plusz ugye az op3-mam, ott sincs az is ugye ugyanaz az amoled van benne.Én visszaküldeném.
-
doooo
veterán
Elsősorban influenza szezon van, és tipikus tünet a fejfájás, fényérzékenység... Másodsorban ha a telefon miatt is lenne, nem a technológia a ludas. Próbáld meg alacsony fényerőn nézni, vagy kapcsold be a kékfényszűrőt, ha van olyan lehetőség a beállításokban. A magas fényerő, meg a nagy kontraszt (értsd alatta pl. a fehér szöveg-fekete háttér szituációt, ami minden képernyőn zavaró, legyen TFT, IPS, vagy OLED) zavarhat egyeseket hosszútávon. De ha leveszed a fényerőt, az biztosan segít.
Szerk.: Ha meg túl sötét a képernyő, és szerinted azzal erőlteted a szemedet, akkor kapcsold ki az automata fényerőt. Bár alacsony fényerőn nem lenne logikus, ha megfájdulna mindened tőle... -
d900t
senior tag
Nem tudom, hogy mi közöm is van a mai oktatási rendszerhez, lévén éppen 20 éve kaptam meg az utolsó diplomámat.
A felfogóképességemmel semmi baj, ha pedig azzal vádolsz, hogy felületesem olvasok, akkor lécci legyél már olyan tündérbogyó, és még egyszer szép lassan, - ahogy csak egy anya beszél a hülye fiához - olvasd már át, hogy mit is írtam.
Ez itt nem a "OnePlus tulajok, sz.pjuk egymás f4szát" topik. Az nem vitastílus, hogy elzavarsz valakit a fórumról, akinek a véleménye nem egyezik a tieddel. Másrészről ehhez a fórumhoz lényegesen több kötődésem van, mint neked, igaz tán akkor írtam ide utoljára, amikor te még a csattogó lepkét tologattad az bölcsőde előkészítőben. Szóval, helyezd vissza magad nyugiba és érvelj, miért is kéne beleszerelmesednem ebbe a cuccba
-
d900t
senior tag
-
Mármint automatán mondod, nem?
Természetesen igazad van, csak a hasonlítás egyszerűen nem pontos, ha a teló máshová élesít. Irreleváns az olvasható rendszám, ha nem oda lőtt a másik gép.
Egyébként az általam most már gyomorrontásnyi látott tesztkép után úgy nézem ilyet is, olyat is tud az OP5T.
Tehát pontosan is képes rajzolni, meg Van Gogh stílusában is. Ez mindenképp szoftver gondra utal és nagyon várom, hogy javítsanak rajta. Sok vevőt nyernének vele. -
Nagyon függ az egész attól, hova teszi az automatika a fókuszt és Te ehhez képest mit nézel össze mivel. Így nem lehet kamerát hasonlítani igazából. Adott helyszínen, adott időpontban, megegyező témára (fókusz) és megegyező (manuális) beállításokkal lehet érdemben tesztelni valamit.
Egyébként (#297) Tesco Value képei elég jó alapot nyújtanak főleg, hogy milyen árkülönbségű eszközökről beszélünk. Bizonyára nem fog lecsengeni a dolog még egy darabig és magam részéről rettenetesen várom azt a decemberi szoftver ápdétet
Szívesen maradnék OP tulaj továbbra is -
ispi
tag
-
törölt tag
Mondjuk azért csak fura annál a tesztnél hogy pl.az iphone 8 egyik részeredménye sem volt 89 pont felett a végeredmény pedig 96 pont... Ez ilyen unortodox matematika hogy N darab 90-nél kisebb szám átlaga 96
-
-
MrSealRD
veterán
& (#96) Edge : Az én használati szokásaimba nagyon nem illeszkedik. Van akinek ez nem gond. Míg másnak előny, nálam ez kompromisszum. Sokszor használom fektetve / támasztva az asztalon a telefont anélkül, hogy felemelném. Ezt hátlapi szenzorral nem lehet megoldani... De aki nem így használja, annak ez nyilván nem is lesz probléma.
-
hmb
aktív tag
Hat, ekozott es az lg v30 kozott vacilaltam, arban az lg v30 meg olcsobb is lett volna ugyanazzal az elofizetessel. Vegul az op5t mellett dontottem mert az lg v30 botranyosan ronda szerintem a giccses uveghatlappal.rossz dontes volt, belterben macrokat fotoznek elsosorban de krikan aluli,igaz impresszionista festmenyeknek eladhato.....minden masban popec, az uzemido es a toltes gyorsasaga az amulatba ejto.jatszani nem jatszom, ipad mini 4 lte van mellette, azzal elegedett voltam ahogy halozatot talal, es megtartja, nos az o+ gyorsabb, stabilabb.nexus 7 utan ugy voltam nekem tobbet droidom nem lesz,szerencsere pozitiv csalodas a rendszer,reszemrol ios kuka.szoval fenykepezotbleszamitva ez egy nagyon jo kis telefon,igaza sajnalni fogom hogy ahogy leallnak az arusitasaval, masnap baszom be a mosogepbe,es ervenyesitem a ra kotott biztositast....
-
Fryskitt
addikt
Nem hasonlítom egyikhez sem, direkt. Nézd meg nagyban az autó kerekét, tiszta akvarell. Értem én, hogy ez nem rendes fényképező, na de ennél többet vártam. A nappaliak egész jók, bár azokon is vannak hibák, de azt el tudom engedni, beleférnek a telefonos kép paramétereibe. Ha a Nokia tudott csinálni egy PureView-t sok sok évvel ezelőtt, akkor ma miért nem megy? Azt várom mindig, de aztán csalódom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest