- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lambach
tag
válasz
Touch-ko #123 üzenetére
De jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne, de sajnos nincs így.
Sokak üres batyuval indulnak neki az útnak, és csak a legelvetemültebbek, vagy a legtehetségesebbek tudnak onnan feljutni a csúcsra. Plusz vannak emberi tényezők is: család betegség gyerek stb, amikor munkát vállalsz.
A dolgok értékaránya van felborulva egy kicsit, az egyszerű melósoknak nincs semmi becsülete, pedig azt kellene piedesztálra emelni, aki a két kezével termel. Valahogy úgy ahogy régen hazudták az elvtársak, de most nem kamuból, hanem igazán.De ha neked lenne igazad, az egy csodás dolog lenne. Sajnos Magyarországon (és még sok helyen másutt is) kasztrendszer van, amiben bár van némi minimális mozgás, nagy kiugrások nem tapasztalhatók. Én ezt tapasztalom.
A másikhoz: bizonyos kereset felett sajnos már gyanús, hogy az illető nem szerezheti azt tisztességesen.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Csapoati #100 üzenetére
Te erre reagaltal:
`Azt zavar, hogy egyenesen BUN Mo-n iPhone-t vasarolni, mert akkor te ujgazdag, b.zi, birka, hulye, meg apuci adta a penzt, vagy bunozo vagy...`-Igy:
`Ilyet ebben a topikban most senki nem mondott (aki meg máshol igen, az hülye, vagy irigy), ez már üldözési mánia. `
Oke, csak az elso 30 HSZ-t olvastam el, ott is akadtam parra, igy felesleges lett volna tovabb kutatni:`Egy kollégám is jót röhögött a sok barmon. -11. komment`
`Nemsokára ismét jót nevethetünk néhány hasonlóan ostoba emberen mint amilyeneket ez a csodás videó tartalmaz ` -17. komment
`Én ma már láttam egy random csaj kezében egyet... Rosszul megy.` -28. komment
`Sok a hülye` -29. komment
`Aztán ráragadt az iPhone-ra ez a negatív jelző, hogy a "buzik, metroszexuálisok stb. telefonja".`
-Ez altalanositas, nem gondolod, hogy a melegek CSAK iPhone-t vesznek.. Hany eves vagy? Emlekszem altalanos iskolaba, akinek barna borkabatja volt, az leb.ziztak. Kb ugyanekkora baromsag amit irtal -
Touch-ko
őstag
válasz
Csapoati #120 üzenetére
`Nézzél már nekem olyan munkát itthon, ami annyit fizet, mint az angol átlag (havi 766 ezer ft NETTÓ).`
-Nem az angol atlagbert kellene figyelembe venni... Nem nekem kellene NEKED, vagy barki masnak munkat keresnem, nem az en feladatom.`Örülj neki inkább, hogy neked bagatell összeg kint az iPhone.`
-Anno az iPhone5-ot elso nap forintra atszamitva ~32K HUF-ert vettem (32GB)
-Iden az iPhone6-ot elso nap forintra atszamitva ~64K HUF-ert vettem (64GB)Szerintem ezeket az osszesegek siman lehetne bagatel osszegeknek venni, megha a magyar atlag fizeteseket vesszuk alapul.
`Nem vagy képes felfogni, hogy valaminek nem csak abszolút értéke létezik, hanem az adott ország fizetéseihez képesti értéke is. `
-Es itt jon amirol irtam fentebb, ami miatt nekem estetek. Az emlitett telefon mindenutt ugyanannyiba kerul nagyjabol. Mashol meg tudod venni, megint mashol 2-3 darabot tudnal venni a fizetesedbol, Mo-n pedig 2 havi fizetesedbol tudnad megvenni. Tehat ha az arak ugyanazok, viszont a berek alacsonyak, amit a link is igazol, akkor nekem van igazam, holott nem az iPHone a draga, hanem szarul keresnek az emberek.
Ha valakinek nem eleg a fizetese, akkor probal uj munkahelyet nezni, tehat egy keresni kell olyan munkat ami eleget fizet ahhoz, hogy meg tudjon az illeto elni belole.
Ha nem tetszik a munkam keresek olyat amivel elegedett leszek..Megismetlem: Ha hem fer bele egy iPhone, akkor olyan munkat kell keresni, ami normalisan fizet.
Emiatt nem vagyok Lazar Janos, se az a masik akarki, akit valamelyik idiota felhozott.
-
Hikvision
senior tag
válasz
Csapoati #120 üzenetére
Pedig van benne igazság amit ír. Jópofa lenne ha itthon mindent az átlag minimálbérhez igazítanának, azért mert a magyar annyiért is képes dolgozni 1 hónapot. Én itthon élek, saját vállalkozást indítottam a nulláról, és próbálok boldogulni, mert egyszerűen nem voltam hajlandó rabszolga lenni amikor, kitartó munkával, ésszel, és szerencsével jóval többre is vihetem akár ebben az országban is. Tehát nem az iPhone drága, hanem tényleg itt élünk ilyen szarul, de a szar és szar között is van különbség, ami csak rajtunk múlik. Vagy siránkozunk, hogy szar a fizetés vagy teszünk ellene, és próbálunk több pénzt összeszedni.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #119 üzenetére
Nézzél már nekem olyan munkát itthon, ami annyit fizet, mint az angol átlag (havi 766 ezer ft NETTÓ).
De nem is kell, inkább ne is foglalkozz a magyarországi dolgokkal, mert jól láthatóan fingod sincs róla. Örülj neki inkább, hogy neked bagatell összeg kint az iPhone. Hülyeséget meg fellengzős dumát pedig nem fogok elfogadni, csak mert azt mondtad. Nem vagy képes felfogni, hogy valaminek nem csak abszolút értéke létezik, hanem az adott ország fizetéseihez képesti értéke is. Kis segítség a dologhoz.
Ezt meg idézném az előbbi hosszászólásomból: A magyarországi fizetések alacsonyak és erről nem az Apple tehet, de ez a helyzet.
Részemről befejeztem, mert a "keress más munkát" c. mantrára többször nem vagyok kíváncsi. -
Touch-ko
őstag
válasz
Csapoati #115 üzenetére
Minden draga?
Nem lehet minden draga. Mindenhol ennyi. Tehat akkor mi a helyzet? Keves a fizetes..
Nincs ignorancia, egyszeruen, ha az iPhone mindenhol annyi a vilagon nagyjabol, akkor nem lehet, hogy a fizetes a sz.r? Ha a fizetes az alacsony, akkor kellene uj munkat nezni. ENNYI
Ti ignoraltok engem, mert allitottam valamit es ti nem akarjatok elfogadni..Nem fogok ezen vitatkozni itt senkivel. Akinek alacsony a fizetese nezzen mas munkat.
-
macskea
őstag
válasz
Gadgetfan_ #77 üzenetére
Nem lehetett tudni pontosan mire gondolsz, mert annyira szürreális, a világtól elrugaszkodott téveszme, hogy LSD nélkül az én agyam nem képes befogadni.
De gondolhattál volna akár erre is, az sem lett volna távolabb a valóságtól.
A lényeg, hogy a valóságot páran legalább sejtik, hidd el nekik, nem dacból állítják azt ellenkezőjét annak, amit gondolsz, hanem mert úgy van.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #110 üzenetére
Rendben.
Sajnos az ignoranciával nem tudok mit kezdeni. Nem mindenki húz(hat) el külföldre dolgozni sajnos. Még egyszer mondom, ITTHON drága az iPhone egy átlagembernek. Ha te is itt élnél, tudnád-látnád. Nem irigykedek, mert valószínűleg valamikor én is külföldön fogok dolgozni, de ezek tények. Még egy példa: tudom, hogy Németországban a BMW 320i nem számít drágának, viszont itthon 9 millió Ft igenis sok egy ilyen kategóriájú autóért. Nem tudom ennél jobban elmagyarázni - vagy meg akarod érteni, vagy szimplán figyelmen kívül hagyod a tényeket. A magyarországi fizetések alacsonyak és erről nem az Apple tehet, de ez a helyzet.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Csapoati #103 üzenetére
`egy 200-250 ezres telefon igenis baromi drága`
-Ha az iPhone lenne draga, akkor siman tudnal sokkal tobb dolgot venni a fizetesedbol, jobb helyen laknal, jobb kocsid lenne, stb.Ha az iPhone draga, akkor a tobbi dolog olcsobb lenne, ergo olcsobb lenne az elet.
Mivel az iPhone mindenhol nagyjabol hasonlo arban van, ezert nem nevezheto draganak. Ergo nem draga, hanem a fizetesed alacsony -
GeryFlash
veterán
,,Nem draga, mert tomegtermek. Nem mindenhol luxus eszkoz egy kib.szott telefon.. Aki annak hiszi annak normalis munka utan kellene neznie."
Szerintem meg te tennél nagy szívességet a fórumnak, ha ilyen vérlázító dolgokat nem irkálnál, ez egy szakmai fórum, az ilyen megjegyzések maradjanak meg a Berkinek az Édes életbe...
Az SL merci is tömegtermék, még is luxuscikk... -
Csapoati
nagyúr
500 meg a teszko gazdasagos (olcso kinaiak) es 1500 a Pick (a kozepkategorias droidok, WP-k, BB-k).
#105: Neked nem sok, de az atlagnak meg az. En sajnalnek ennyit kolteni egy kutyure (aminek a feature listajat egy 50-100 ezres telefon joreszt szinten tudja), mielott egy normalis kocsim, jobb lakasom, jobb butoraim lennenek, minden evben kulfoldon nyaralnek, stb. Aztan aki kutyubuzi, annal biztos mas a prioritasi lista.
Ja, felolem aztan barki megveheti, csak ne allitsuk azt, hogy ez egy normal arazasu telefon (nalunk). Ugyanez igaz a tobbi 200+ ezres telora is, meg mielott... -
Hikvision
senior tag
Az iphone annak drága aki nem tudja megvenni, és általában ők is fakadnak ki állandóan, h mekkora szar. Egy telefon nem lehet státusz szimbólum, maximum az általános iskolában. Aki nem tudja megvenni, az ne sírjon, h drága, hanem vegyen olyan telefont amit megengedhet magának.Ez olyan mintha bemennél a Wallis-ba és elkezdenéd a szarrágást, h mitől ilyen drágák itt az autók, és h mekkora pofátlanság ez mert úgyis csak túlárazott szarok, mikor a suzuki hollósnál ugyan ilyen 4kerekü autók vannak tized ennyiért. Azt vegye mindenki akinek pénze van rá, és ha nem jön össze neki akkor se ócsárolja, csak azért mert nem tudja megvenni. Nekem a telefon munkaeszköz, és egyáltalán nem sajnáltam rá 235-ezret, mert 1 év mulva 180ért el tudom adni amikor kijön a következő.
-
henrik1
tag
válasz
Csapoati #103 üzenetére
Luxuspárizsi?
Egyébként azt nem vitatom, h egy 230.000 forintos telefon drága, csak azt nem értem, h ez a téma miért jön elő évről évre (és az esetek döntő hányadában valamelyik iPhone hír alatt). Van aki abban reménykedik, h ettől, vagy csak úgy magától olcsóbb lesz? Ennyibe kerül és kész, van aki meg tudja/akarja venni, mások pedig nem. De komolyan, folyton ezen rugózni...
A párizsihoz még annyit, h a 10k-s a Vertu, a 3000 forintos a Note 4 és az iPhone 6.
-
Csapoati
nagyúr
Nem, mert azért egy autó az sehol a világon nem jön ki egy-két havi fizetésből. Nem tudom miért nehéz megérteni azt, hogy nálunk az alacsony fizetések miatt egy 200-250 ezres telefon igenis baromi drága (főleg, hogy 50-100 között már egészen jókat lehet kapni). A te hasonlatodból kiindulva akkor a 10 ezer Ft/kg-os párizsi sem drága, mert hát hány kilót lehet már venni egy havi bérből? Ja, csak normális párizsi már 2500-3000 Ft/kg-ért is kapható.
-
Csapoati
nagyúr
Ilyet ebben a topikban most senki nem mondott (aki meg máshol igen, az hülye, vagy irigy), ez már üldözési mánia.
Mondjuk hozzátenném, hogy tényleg van egy réteg - lásd az ominózus videót a két évvel ezelőtti sorbanállókról - akik kivagyiságból veszik, de természetesen ez a réteg ugyanúgy megvan a droidos csúcstelóknál is. Talán az a különbség, hogy ugye iPhone előbb volt, mint akármelyik Galaxy vagy One, és olyan telefont vett régebben szinte kivétel nélkül ez a réteg. Aztán ráragadt az iPhone-ra ez a negatív jelző, hogy a "buzik, metroszexuálisok stb. telefonja".
A hasonlat pedig sajnálom, hogy nem tetszett, mert megállja a helyét. A magyarországi fizetésekhez képest drága a telefon, látszik ebből is. Hiába számít óccónak akárhol máshol, itt nagyon nem az. A szolgáltatóknál sem, és az meg most lényegtelen, hogy ez kinek a sara, mert ha meg akarom venni, akkor egy elég súlyos összeget le kell perkálni érte így is úgy is. -
Touch-ko
őstag
válasz
GeryFlash #94 üzenetére
Te meg tudnad mutatni azt a mondatot, ahol azt irtam hogy:
`aki nem tudja megengedni magának az iPhonet az annyit is ér...`Ha esetleg ilyet nem irtam volna, akkor inkabb maradj csendbe, az ostobasagodra szerintem nem kivancsi senki. Latod, megint Apple hir es jottok, hogy draga, `sz.r`, stb..
Ha draga, nem kell megvenni, es ide kommentelni. Ennyi. Szerintem szivesseget tennel sok embernek, ha ide nem irkalnal olyanokat amik a valosagod nem fedik..
-
Touch-ko
őstag
`Angliában minek minősülne egy 3300 fontos telefon (az átlagkereset másfélszerese, mint nálunk az iPhone)?`
-Nemtudom.. Mivel az iPhone-rol beszeltunk, teljesen felesleges volna hasonlatokkal probalkozni.
Ha sarga lennek es csilingelnek en lennek a villamos... vagy a kinai srac a szomszedbolEsetleg Hepatitisem lenne
Azt zavar, hogy egyenesen BUN Mo-n iPhone-t vasarolni, mert akkor te ujgazdag, b.zi, birka, hulye, meg apuci adta a penzt, vagy bunozo vagy...
Gondolom a magyar iPhone tulajok 100%-a ebbe a kategoriaba esik, es a maradek 0% (azaz senki) nem dolgozhat meg valamiert kemenyen.. Nekem is volt otthon iPhone-om megsem tartozom a fentebbi kategoriak egyikebe sem..Aztan aki ugyanennyi penzt kiad valamelyik masik Androidos csucskeszulekert, az nem gond, o nem tartozik egyik fentebbi kategoriaban sem.. WTF?
-
Csapoati
nagyúr
Természetesen, nem is erről volt itt szó. Hanem arról, hogy bár külföldön ez egy teljesen normális árazású tömegcucc (az androidos csúcstelók is), nálunk sajnos mivel ugyanannyi az ár, mint külföldön - vagy még több az áfának hála - , luxuscikknek mondható, mert a havi nettó átlagfizetés kétszerese. De a szellemi foglalkozásúaké is nettó 203, ezer, abból is épp, hogy kijön a 16 gigás i6 majd.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Gadgetfan_ #78 üzenetére
De én arról beszélek, hogy az Apple kínából legyártatja a terméket $50-ért (nem annyi, de az egyszerűség kedvéért most ennyi lesz). Aztán amit elvitet a gyárból USA-ba, drágább a szállítás költség, mint mondjuk MO-ra (lényeg, hogy közép-európa). Fizet VÁM-ot amikor beviszik. Na most végösszegben a leszállított termék EU, és USA között van $20 difi... Ez pedig szerintem nem indokolja azt, hogy EU-ba $1000 legyen a nettó ára, USA-ba meg $650, mikor előbbi esetben mindenképpen 2x-3x nagyobb ÁFA is menni fog rá, amit a végfelhasználónak kell majd kifizetnie.
Mi amit árut megveszünk (és nem mi gyártatjuk, tehát kisebb a haszon alapvetően), ugyan annyiért tesszük polcra romániában, szlovákiában, itthon, és mindenhol, nem EU-s országokban is. Pontosabban nettóban ugyan annyiért. Van ahol €2-val kevesebb lesz a hasznunk, ezt lehetne korrigálni, hogy ott €2-val magasabb a nettó ára, de nem tesszük. Az áfa meg az országnak megfelelően megy rá, az minket nem érdekel. De olyat nem csinálunk, hogy "köcsög csehek, nekik rászámolunk az itthoni nettóra +20ezret, mert miért ne?!", az Apple-nél meg úgy néz ki ez történik. Lehet, hogy nem ez történik, ugye nem látunk bele a cégük működésébe, de ez külsőleg így jön le mindenkinek, aki szintén nemzetközi forgalmazója sok-sok terméknek, és hasonló úton dolgozik, mint ők. Tehát én ezt tudom mondani. Ezt igazolni/cáfolni csak is az tudja, aki ott dolgozik az Apple-nél, és van erre rálátása, de az meg nyilván nem fogja, és nem is találunk ilyet. -
henrik1
tag
sokan valamiért úgy írnak ezekről a készülékekről, mintha kötelező volna őket megvenni. igen drága, ahogyan a Lexus LS is drága, vagy egy vacsora a Costesben. akinek nem telik rá, vagy nincs rá igénye, az vehet Volskwagen Passat-ot, vagy ehet a Rosensteinben, és akkor is elégedett lehet az életével.
-
Csapoati
nagyúr
Az angol havi átlagkereset 2200 font (nem tudom, hogy nettó vagy bruttó), ami átszámítva ~850 ezer Ft. A magyarországi átlagkereset 154 ezer bruttó / 235 ezer bruttó. Esetleg akkor lehet számolni, hogy a 200-250 ezres iPhone hol minősül luxusnak és hol nem. Persze nyilván, aki okos és ügyes és szorgalmas (valamint jók az ismerősei, ez Mo-n kulcsfontosságú), az sokkal többet is kereshet az átlagnál, de nem véletlenül ennyi az.
Ja, az angol minimálbér is 427 ezer Ft. Az élet is drágább ott, de azért akkor is fél havi minimálbérből megvan az iPhone, míg nálunk a nettó havi átlagkereset nem elég hozzá (a minimálbér fele egyébként 50 ezer bruttó itt). Angliában minek minősülne egy 3300 fontos telefon (az átlagkereset másfélszerese, mint nálunk az iPhone)? -
Touch-ko
őstag
`Abban méred valakinek a munkáját, hogy meg tud-e venni egy alma terméket vagy nem...?`
-Dehogy merem abba, ezt mibol kalkulaltad ki? Ezt irtad ironkiusan:
`Jajj, ne már Te is tudod, hogy az iPhone nem luxus termék, ahogy a golf sem drága sport`
Erre valaszoltam:
` Pontosan... Nem draga, mert tomegtermek. Nem mindenhol luxus eszkoz, egy kib.szott telefon.. Aki annak hiszi annak normalis munka utan kellene neznie.`
-Ergo, akinek egy telefon luxus annak talan nem az arat kellene okolnia, hanem a fizeteset, hiszen mashol is ugyanolyan arban van kartyafuggetlenul..
Esetleg beszelj a fonokoddel..
Esetleg jo lenne, ha nem forgatnad ki a szavaimat, mert vannak akik mindent elhisznek itt..
-
helixP
nagyúr
válasz
Cilindrik #88 üzenetére
Bocs, nem az iPhone árán akadtam ki, hanem azon a kontextuson, amibe belehelyezte a kolléga a mondókáját.
Ugyanúgy kiakadtam volna, ha valaki az előbbi kijelentést Note4-ről mondja, és ugyanúgy kigúvad a szemem, amikor csúcsdroid van kiscsávó kezében.
NEM a platformmal van a bajom. -
helixP
nagyúr
Neharagudj, de ezt a személyeskedő, pökhendi, undorító stílust itt nem engedheted meg Magadnak! Azt állítod, hogy aki nem tud magának megengedi egy iPhone-t az keressen normális munkát? Abban méred valakinek a munkáját, hogy meg tud-e venni egy alma terméket vagy nem...?
Ezzel a kommenteddel egy marha nagy szegénységi bizonyítványt állítottál ki saját magadról, emelett mélységesen lenézel és semmibe veszel egy csomó embert, akinek nincs lehetősége más állást találni.
Eddig is meg volt a véleményem a hozzászólásaidról, de most végképp leírtad Magad. És ez már rég nem az OS-ek közötti vitáról szól.Azt meg pontosan tudom, hogy más országokban nem státuszszimbólum és előfizetéssel olcsó az iPhone, de azt Te is látod, hogy 2 és 300 közötti árakon adták-vették a fórumtársak is. Ez pedig épp a magyar átlagkereset kétszerese.
-
henrik1
tag
a legolcsóbb kb 230 lesz (+- tízezer). ugyanúgy, mint tavaly, mint tavalyelőtt és azelőtt. szerintem lapozhatnánk már.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
BlackSoft #52 üzenetére
Amiről te beszélsz, az legfeljebb a szolgáltatókkal kötött üzleteknél működik, ott az Apple mérlegeli, mennyiért adja mondjuk a magyar telekomnak az iPhone darabját, annak függvényében, mennyit tud értékesíteni, ezek egyéni szerződések gondolom... nem tudom, nem látok bele. A független telefonoknál az Apple határozza meg a netto árat, és osztja szét a készletet a hivatalos forgalmozoknál és Apple store-ban, gondolom fix hasznot ajánlva per darab. Nincs egy iPhone lerakat vagy nagykereskedés, ahova bemegy az árubeszerző es nekiáll alkudni, hogy "x darabot elviszek ennyiért"...
-
sicli
tag
Emberek, meg vagytok őrülve! Tényleg fontos ez az ÁFA és USA vagy Kína kérdés?
Nem az igazságot keresitek, hanem a saját igazságotokat, ami egyébként semmit sem fog az Apple-nél befolyásolni, itt sem fog semmit érni, csak hülyézitek egymást a semmiért. Gratulálok!
-
Cilindrik
aktív tag
"Aki annak hiszi annak normalis munka utan kellene neznie."
Na ez igy kicsit erős itt Magyarhonban.Nem luxustermék, hanem egy drága termék a hazai átlag fizetéshez/életszínvonalhoz képest. Ezzel az erővel az összes felső sőt felső-középkategóriás mobil luxustermék, de valahogy mindig csak a szifont titulálják annak.
Pl egy épített medanszé vagy dszakudzi, na az luxustermék, vagy egy 20 millás bömbi.
-
Touch-ko
őstag
`az i6-nál meg zsebben úgy maradt. azért a kettő között van némi difi`
-Igen, 9 darab keszulek. Hogyan lehetseges, hogy tobb mint 2 millio darabbol 9 hajlott meg, a masik millionyi nem. Vajon nem lehetseges, hogy nem rendeltetes szeruen lettek hasznalva? Kornyezetemben megfordul nehany i6 Plus, de egyik sem volt meghajolva. -
Cilindrik
aktív tag
Hihetetlen hogy mindig csak ennél a nyamvadt telefonnál merül fel az ár kérdés, holott a többi nagy név sem sokkal olcsóbb (M8, S5, Note4). Aki 200 körül szán egy telefonra annak kb tök mindegy hogy most 190 vagy 220, nem fog ÁFÁ-t meg többi sz*ságot számolgatni. Valaki magyarázza már el és lehetőleg ne egy hater, köszi.
Ez kb olyan mint a meghajlásos sztori: szifonnál főbenjáró bűn volt, note-nál csak legyintettek.
Ja nem vagyok apple fanatikus épp most szemezek egy szép Nokiával.
Na dobhatjátok az atombombát. -
Djuree
félisten
na akkor itthon is lehet majd hajlítgatni.
ezek után kiváncsi vagyok vesz e vki, vagy megvárja a 6s-t... -
Zolik
senior tag
válasz
#48525824 #57 üzenetére
Nyilván nem érdekük, hogy kiderüljön. De a legtöbb nagy gyártónak régiónként van elosztó központi raktára.
Ha hiszitek ha nem pl a grundfos szivattyú gyár (ami van szfehérvár mellett) nem adhat el közvetlen a saját kereskedőinek hanem kiviszik előbb dániába és onnan szállítják ki az adott országba.
Tudom, hogy nem hülye az apple, de kizárt hogy a gyárból egyből küldik jancsika megrendelt példányát a t-hez közvetlen -
Zolik
senior tag
válasz
dreamdancer #47 üzenetére
A posta se háztól-házig viszi a leveleket ha városon belül adják fel mert úgy olcsóbb. Valahol csak kell lenniük egy elosztó raktárnak ahonnan szórják a cuccokat. Lehet hogy kínába van, ezt nem tudom.
3. csak blacksoftnak reagáltam a zuslágos baromságára.
-
macskea
őstag
válasz
Gadgetfan_ #40 üzenetére
Ritka nagy butaságot írtál.
A cég ugyan amerikai, de nem fog minden készüléket elhajóztatni az Újvilágba, majd onnan továbbküldeni, de előtte gondosan ráragasztani a 600 dolláros címkét. Direkt szállítás van, azaz mindenhol, ahol hivatalosan van iPhone, közvetlenül a gyárból érkezik. Maximum valami központi regionális raktárat lát még út közben. Bizony.
(#49) sicli
Nem vita, de amikor az ember ekkora sületlenségetekt lát, mi több meg hangoztatja is valaki, nehéz mellette elmenni. Szakmai fórum, arra van, hogy tanuljon egy s mást az ember. Most épp "ezt lehet tanulni".
-
BlackSoft
addikt
válasz
Gadgetfan_ #51 üzenetére
Hát én meg tudom szerintem, amikor vámra járok és €300,000 értékű árut hozok el, ami €1,600,000 lesz a boltban
Nem, elmegyek külföldre, bemegyek egy üzletbe, és megmondom, kell X ezer pár cipő teljes áron... Mondom, 150ezerért tudnál venni valami szart, ha így lenne
És itt csak nyamvadt €300k-ról beszélünk, és 6-7ezer párról, amin keresünk +100%-ot, és veszik, mint az iPhone, csak hogy éljek a hasonlattal. -
sicli
tag
Ez most komoly? Fontos, hogy ilyen vagy olyan ÁFA? Ilyenen lehet vitázni?
Más! Az i5s még a kényelmes méret, nem hiszem, hogy kifutó lesz!
-
GeryFlash
veterán
válasz
dreamdancer #47 üzenetére
-
dreamdancer
őstag
1. Vám szempontjából nincs olyan, hogy "kínában gyártott usa termék". Ha Kínából érkezik, akkor kínainak számít, ugyanúgy, mintha webshopból rendelnél.
2. Te komolyan azt hiszed, az apple mindent átküld egyetlen központi raktáron, just for fun? nyilván azért lettek ilyen nagyok, mert síkhülyék. (Nem, nem azok, kínából a regionális központokba megy az áru, hozzánk pl. a cseheken át jön.)
3. Hogy annak a közgépes hülyeségnek meg mi köze az Apple-höz... ja, az apple nyilván nem fizeti ki az alvállalkozóit, és gondolom, a kutakat is megmérgezik, gratula.
-
henrik1
tag
válasz
bollokcs80 #23 üzenetére
sztem 740.000 körül indul majd az ára és hónapról hónapra drágább lesz.
-
Zolik
senior tag
válasz
BlackSoft #39 üzenetére
Mivel usa termék így az usa-s vám szabályok vonatkoznak rá. Az hogy hol gyártatják le az más kérdés. De csak a magyarok kedvéért nem fogják kínából ide hozni. Szépen megutaztatják a központi elszotó raktárba ahogy azt kell.
Ja és ez úgy megy mint a közgép-nél 30millárd a cégnek 10 a pártnak, 10ért meg alvállalkozókkal megcsináltatják, akiket nem fizetnek ki
10 meg marad a zsebbe.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Gadgetfan_ #40 üzenetére
Ja, persze
Ha mi is így csinálnánk, akkor 150ezerért vennéd meg a cipőd a boltban
De nem, mert miután az Amerikai cég eladja nekünk (és nagyon fontos megjegyezni, hogy az Apple az itt is Apple. Ezt magyarázom... Te lennél olyan hülye, és eladnád magadnak a haszonnal együtt a terméket végfelhasználói áron, vagy mi?! mert most ezt mondtad), hozzánk onnan érkezik, ahonnan USA-ba is. És bizony a 80ezer forintos UGG cipő 15ezer forintért jön, nem pedig USA $350 nettó végfelhasználói ár + magyar vám + áfa + tököm + saját haszon
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #40 üzenetére
Az USÁ-ba is szállítani kell amúgy... Szóval a szállítást leveheted az európai árból, mert nem sokkal lesz drágább, mint ha az Államokba történne.
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
BlackSoft #36 üzenetére
Azért ezt a sületlenséget ne nagyon hangoztasd máshol!
Az Apple amerikai cég, és ők forgalmazzák a telefont világszerte, és nem a Kínaiak, tehát az alap minden esetben az USA netto ár, minden más költség erre rakódik rá mindenhol. Nálunk ez speciel a szállítás, az EU vám, az $/€/HUF árfolyam különbség és a hazai ÁFA és egyébb adók. Ezen kívül még ott vannak a szolgáltatói árak, amik egyedi megállapodások alapján alakulhat egyes mobilszolgáltatóknál.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Cathfaern #37 üzenetére
"De..."
Nem
Mi a tökömért venné meg az Apple a saját termékét USA nettó áron $650-ért, amikor megveszi gyárból $150-ért?!
Tehát keletről jön a cucc. Olcsóbb, mintha USA-ba menne. De ha akkor is nettó $650-nel számolnak MO-n, sehogy nem jön ki az itteni áfával 190-nél többre az ára
Ebből adódóan -> honnan a retkes zacskómból jön az a plusz 100-200 ezer forint egy terméknél?
Ez már-már úgy hangzik, mint egy Zuschlag gazdaság
Nekem 200, neked 200, és 200-ért felbérlünk valakit
-
zozzzzzzzzzz
tag
Ez normális?
http://ablogshop.hu/termekek/MOB-iPhone-6/ -
Cathfaern
nagyúr
válasz
BlackSoft #36 üzenetére
"USA árra kell rászámolni ezeket? Nem."
De, mert USA-ban nettó árakat írnak, mint az ÁFA kulcs államonként eltérő. Szóval ami árakat látsz $-ban kiírva, az mind nettó ár, nem bruttó. Plusz ugye ha nagykernél dolgozol, akkor azt is tudod, hogy a beszerzési árat erősen befolyásolja, hogy 1000 darabot rendelsz az adott termékből, vagy 100.000 darabot. Szóval nem olyan egyszerű az, mint ahogy feltünteted... -
BlackSoft
addikt
Tudom, de direkt csak ~50k-t tettem a beszerzési árra(NY-i APR végfelhasználói ár XD), hogy jelezzem, "szopjon lovat" a sok 300k-s eladó
Amúgy megy mindig ez az áfa/adó/anyámkínja, hogy ezért drága nálunk... PLZ! USA árra kell rászámolni ezeket? Nem. USA-ba honnan jön? Keletről... Akkor hozzánk is onnan kell jöjjön, nem az áfás, adós USA árra teszi rá még a magyar szart is meg vámot is az APR, hanem a kici kínaira
És MO-ra a konténer szállítási költség kb 50-60% az USA-i árhoz képest (nagykernél dolgozom, így tudom mi fán terem e téren), tehát ha magyar adókkal számolunk, akkor spórolunk annyit az egészen,hogy itt is lehetne 150ezer forint egy retkes ájfón, és ugyan annyi lenne rajta a haszon, mint USA-ban. Tehát szimplán arról van szó, hogy viccből itt 4x-es áron akarják adni a termékeket
-
Cyberpunk
félisten
válasz
-Mosquito- #34 üzenetére
Mert csak a fiatal lehet hülye igaz?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
-Mosquito- #32 üzenetére
Ez azért erős szerintem, az ember jobban szereti a gyerekét, mint egy idétlen kütyűt!
-
Zolik
senior tag
válasz
BlackSoft #29 üzenetére
simán el tudtad volna passzolni 250k-ért is...elég olcsón adtad akkor.
nálunk a városba az i6pluszra 280-300 k között vettek fel előrenedelést a top gsm boltok és egy hét alatt több mint 300an le is perkálták a lóvét..
de sírnak, hogy drága a benzin meg a vízdíj...sajnos a fostos artisjus féle adó, a vám meg az áfa béfa, haszon stb simán rádob még egy laza 60%-ot a beszerzési árra, ha nem többet.
a baj hogy az i5s se lesz olcsóbb ettől.amúgy meg a vodafos is szép kerek 192ezer ft-os áron nyomja a redes csomagja mellé... (2 évig havi) 8k ft a telefon törleszétese... szóval no coment! [link]
na közbe kikerült a t-hez a hírdetés : [link]
-
Matada2.3
veterán
Én ma már láttam egy random csaj kezében egyet... Rosszul megy.
-
CoDWaW07
őstag
Cyberpunk:Hát igen, bár az is benne lehet hogy az ember sokszor kb. szóhoz sem tud jutni és azt se tudja hogy mit mondjon ha hirtelen az arcába nyomnak egy kamerát " és most beszélj nekünk..." szöveggel, vagy pedig előre megkérték hogy ilyeneket mondjanak
Vagy legrosszabb esetben tényleg így gondolkodnak, de sajnos ilyen mindenhol van, csak ugye sokan az ilyenek miatt minősítik és ítélik el kb az összes ugyanolyan terméket használót akik más célból használják.
Csapoati:Hát igen, én úgy tudom hogy főleg oroszok és viszik is ki Oroszországba. Valahol pont olvastam pár napja, hogy pár éve még úgy ment, hogy a sorban állás kikapcsolódás is volt egyben (persze akkor nem 1 héttel előtte kezdtek sorbanállni) és kellemes közösség alakult ki tapasztalt felhasználókból akik jól elbeszélgették az időt, most viszont a jelentős részük vagy hirdető, vagy orosz megbízott bérember aki viszi ki egy gazdag orosznak jó drágán, stb
Thaaleum: Az a baj, hogy lassan az afrikai sivatagban hamarabb jelenik meg, és persze olcsóbban mint itthon
Bár nem is csodálom, volt is egy grafikon ami szerint világszinten is szinte a legdrágább nálunk az iPhone. -
Thaaleum
aktív tag
"24-én már Csehország, Grönland, Málta, Lengyelország, Dél-Afrika felhasználói is kezükbe foghatják az újdonságokat..."
..."Október 31-től ugyanis Magyarország, Albánia, Bosznia-Hercegovina, stb..."Azért az vicces, hogy Grönland fontosabb piac almáéknak, mint Magyarország.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
bollokcs80 #23 üzenetére
Melyik modell? i6+ 64 GB vagy a sima i6 128 GB-os modellnél biztosan olyasmi ár lesz.
Szvsz simán annyiba fog kerülni, mint a többi megjelenésekor.
-
bollokcs80
Korrektor
Azért az szomorú, hogy inkább a balkáni körbe kerülünk mint az európaiba... :S
Az ár szerintem simán 300k körül lesz.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
tomboy0013 #17 üzenetére
Nos ilyenek voltak, vannak, és lesznek is. Ilyen az emberiség.
Sokan vicces dolgokkal képesek megindokolni azt, hogy miért csinálják.
Na de a többség megveszi szépen csendben.
-
hemaka
nagyúr
A kedves szolgáltatóknál gondolom 150k leperkálása után elhozhatod 2éves 10-15k-s előfizuval.
Én legalábbis erre tippelek.
-
Anfänger
őstag
válasz
tomboy0013 #17 üzenetére
Hi! Jaja,meg a hajlítgatós tesztek is jönnek újra.
-
CoDWaW07
őstag
-
jacis
nagyúr
Árakra én is kiváncsi leszek majd.
-
-
BlackSoft
addikt
Aki nagyon akart már vett. 210k elfogadható érte, annyi már 1 hete.
Árakra én is nagyon kíváncsi leszek, nagyot fogok röhögni, ha APR-ben nem is lesz kapható, hanem T-Fos-nál havi 400ezerért, és hasonlók
-
Csapoati
nagyúr
-
Freiherr
őstag
'Tájföld'
Én kérek elnézést. -
Csapoati
nagyúr
Na, megvan már az első sorbanálló vajon?
-
Árakra azért kíváncsi leszek és az előrendelésekre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest