Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
Gadgetfan_ #78 üzenetére
De én arról beszélek, hogy az Apple kínából legyártatja a terméket $50-ért (nem annyi, de az egyszerűség kedvéért most ennyi lesz). Aztán amit elvitet a gyárból USA-ba, drágább a szállítás költség, mint mondjuk MO-ra (lényeg, hogy közép-európa). Fizet VÁM-ot amikor beviszik. Na most végösszegben a leszállított termék EU, és USA között van $20 difi... Ez pedig szerintem nem indokolja azt, hogy EU-ba $1000 legyen a nettó ára, USA-ba meg $650, mikor előbbi esetben mindenképpen 2x-3x nagyobb ÁFA is menni fog rá, amit a végfelhasználónak kell majd kifizetnie.
Mi amit árut megveszünk (és nem mi gyártatjuk, tehát kisebb a haszon alapvetően), ugyan annyiért tesszük polcra romániában, szlovákiában, itthon, és mindenhol, nem EU-s országokban is. Pontosabban nettóban ugyan annyiért. Van ahol €2-val kevesebb lesz a hasznunk, ezt lehetne korrigálni, hogy ott €2-val magasabb a nettó ára, de nem tesszük. Az áfa meg az országnak megfelelően megy rá, az minket nem érdekel. De olyat nem csinálunk, hogy "köcsög csehek, nekik rászámolunk az itthoni nettóra +20ezret, mert miért ne?!", az Apple-nél meg úgy néz ki ez történik. Lehet, hogy nem ez történik, ugye nem látunk bele a cégük működésébe, de ez külsőleg így jön le mindenkinek, aki szintén nemzetközi forgalmazója sok-sok terméknek, és hasonló úton dolgozik, mint ők. Tehát én ezt tudom mondani. Ezt igazolni/cáfolni csak is az tudja, aki ott dolgozik az Apple-nél, és van erre rálátása, de az meg nyilván nem fogja, és nem is találunk ilyet. -
BlackSoft
addikt
válasz
Gadgetfan_ #51 üzenetére
Hát én meg tudom szerintem, amikor vámra járok és €300,000 értékű árut hozok el, ami €1,600,000 lesz a boltban
Nem, elmegyek külföldre, bemegyek egy üzletbe, és megmondom, kell X ezer pár cipő teljes áron... Mondom, 150ezerért tudnál venni valami szart, ha így lenne
És itt csak nyamvadt €300k-ról beszélünk, és 6-7ezer párról, amin keresünk +100%-ot, és veszik, mint az iPhone, csak hogy éljek a hasonlattal. -
BlackSoft
addikt
válasz
Gadgetfan_ #40 üzenetére
Ja, persze
Ha mi is így csinálnánk, akkor 150ezerért vennéd meg a cipőd a boltban
De nem, mert miután az Amerikai cég eladja nekünk (és nagyon fontos megjegyezni, hogy az Apple az itt is Apple. Ezt magyarázom... Te lennél olyan hülye, és eladnád magadnak a haszonnal együtt a terméket végfelhasználói áron, vagy mi?! mert most ezt mondtad), hozzánk onnan érkezik, ahonnan USA-ba is. És bizony a 80ezer forintos UGG cipő 15ezer forintért jön, nem pedig USA $350 nettó végfelhasználói ár + magyar vám + áfa + tököm + saját haszon
-
BlackSoft
addikt
válasz
Cathfaern #37 üzenetére
"De..."
Nem
Mi a tökömért venné meg az Apple a saját termékét USA nettó áron $650-ért, amikor megveszi gyárból $150-ért?!
Tehát keletről jön a cucc. Olcsóbb, mintha USA-ba menne. De ha akkor is nettó $650-nel számolnak MO-n, sehogy nem jön ki az itteni áfával 190-nél többre az ára
Ebből adódóan -> honnan a retkes zacskómból jön az a plusz 100-200 ezer forint egy terméknél?
Ez már-már úgy hangzik, mint egy Zuschlag gazdaság
Nekem 200, neked 200, és 200-ért felbérlünk valakit
-
BlackSoft
addikt
Tudom, de direkt csak ~50k-t tettem a beszerzési árra(NY-i APR végfelhasználói ár XD), hogy jelezzem, "szopjon lovat" a sok 300k-s eladó
Amúgy megy mindig ez az áfa/adó/anyámkínja, hogy ezért drága nálunk... PLZ! USA árra kell rászámolni ezeket? Nem. USA-ba honnan jön? Keletről... Akkor hozzánk is onnan kell jöjjön, nem az áfás, adós USA árra teszi rá még a magyar szart is meg vámot is az APR, hanem a kici kínaira
És MO-ra a konténer szállítási költség kb 50-60% az USA-i árhoz képest (nagykernél dolgozom, így tudom mi fán terem e téren), tehát ha magyar adókkal számolunk, akkor spórolunk annyit az egészen,hogy itt is lehetne 150ezer forint egy retkes ájfón, és ugyan annyi lenne rajta a haszon, mint USA-ban. Tehát szimplán arról van szó, hogy viccből itt 4x-es áron akarják adni a termékeket
-
BlackSoft
addikt
Aki nagyon akart már vett. 210k elfogadható érte, annyi már 1 hete.
Árakra én is nagyon kíváncsi leszek, nagyot fogok röhögni, ha APR-ben nem is lesz kapható, hanem T-Fos-nál havi 400ezerért, és hasonlók
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest