- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #119 üzenetére
Nézzél már nekem olyan munkát itthon, ami annyit fizet, mint az angol átlag (havi 766 ezer ft NETTÓ).
De nem is kell, inkább ne is foglalkozz a magyarországi dolgokkal, mert jól láthatóan fingod sincs róla. Örülj neki inkább, hogy neked bagatell összeg kint az iPhone. Hülyeséget meg fellengzős dumát pedig nem fogok elfogadni, csak mert azt mondtad. Nem vagy képes felfogni, hogy valaminek nem csak abszolút értéke létezik, hanem az adott ország fizetéseihez képesti értéke is. Kis segítség a dologhoz.
Ezt meg idézném az előbbi hosszászólásomból: A magyarországi fizetések alacsonyak és erről nem az Apple tehet, de ez a helyzet.
Részemről befejeztem, mert a "keress más munkát" c. mantrára többször nem vagyok kíváncsi. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #110 üzenetére
Rendben.
Sajnos az ignoranciával nem tudok mit kezdeni. Nem mindenki húz(hat) el külföldre dolgozni sajnos. Még egyszer mondom, ITTHON drága az iPhone egy átlagembernek. Ha te is itt élnél, tudnád-látnád. Nem irigykedek, mert valószínűleg valamikor én is külföldön fogok dolgozni, de ezek tények. Még egy példa: tudom, hogy Németországban a BMW 320i nem számít drágának, viszont itthon 9 millió Ft igenis sok egy ilyen kategóriájú autóért. Nem tudom ennél jobban elmagyarázni - vagy meg akarod érteni, vagy szimplán figyelmen kívül hagyod a tényeket. A magyarországi fizetések alacsonyak és erről nem az Apple tehet, de ez a helyzet.
-
Csapoati
nagyúr
500 meg a teszko gazdasagos (olcso kinaiak) es 1500 a Pick (a kozepkategorias droidok, WP-k, BB-k).
#105: Neked nem sok, de az atlagnak meg az. En sajnalnek ennyit kolteni egy kutyure (aminek a feature listajat egy 50-100 ezres telefon joreszt szinten tudja), mielott egy normalis kocsim, jobb lakasom, jobb butoraim lennenek, minden evben kulfoldon nyaralnek, stb. Aztan aki kutyubuzi, annal biztos mas a prioritasi lista.
Ja, felolem aztan barki megveheti, csak ne allitsuk azt, hogy ez egy normal arazasu telefon (nalunk). Ugyanez igaz a tobbi 200+ ezres telora is, meg mielott... -
Csapoati
nagyúr
Nem, mert azért egy autó az sehol a világon nem jön ki egy-két havi fizetésből. Nem tudom miért nehéz megérteni azt, hogy nálunk az alacsony fizetések miatt egy 200-250 ezres telefon igenis baromi drága (főleg, hogy 50-100 között már egészen jókat lehet kapni). A te hasonlatodból kiindulva akkor a 10 ezer Ft/kg-os párizsi sem drága, mert hát hány kilót lehet már venni egy havi bérből? Ja, csak normális párizsi már 2500-3000 Ft/kg-ért is kapható.
-
Csapoati
nagyúr
Ilyet ebben a topikban most senki nem mondott (aki meg máshol igen, az hülye, vagy irigy), ez már üldözési mánia.
Mondjuk hozzátenném, hogy tényleg van egy réteg - lásd az ominózus videót a két évvel ezelőtti sorbanállókról - akik kivagyiságból veszik, de természetesen ez a réteg ugyanúgy megvan a droidos csúcstelóknál is. Talán az a különbség, hogy ugye iPhone előbb volt, mint akármelyik Galaxy vagy One, és olyan telefont vett régebben szinte kivétel nélkül ez a réteg. Aztán ráragadt az iPhone-ra ez a negatív jelző, hogy a "buzik, metroszexuálisok stb. telefonja".
A hasonlat pedig sajnálom, hogy nem tetszett, mert megállja a helyét. A magyarországi fizetésekhez képest drága a telefon, látszik ebből is. Hiába számít óccónak akárhol máshol, itt nagyon nem az. A szolgáltatóknál sem, és az meg most lényegtelen, hogy ez kinek a sara, mert ha meg akarom venni, akkor egy elég súlyos összeget le kell perkálni érte így is úgy is. -
Csapoati
nagyúr
Természetesen, nem is erről volt itt szó. Hanem arról, hogy bár külföldön ez egy teljesen normális árazású tömegcucc (az androidos csúcstelók is), nálunk sajnos mivel ugyanannyi az ár, mint külföldön - vagy még több az áfának hála - , luxuscikknek mondható, mert a havi nettó átlagfizetés kétszerese. De a szellemi foglalkozásúaké is nettó 203, ezer, abból is épp, hogy kijön a 16 gigás i6 majd.
-
Csapoati
nagyúr
Az angol havi átlagkereset 2200 font (nem tudom, hogy nettó vagy bruttó), ami átszámítva ~850 ezer Ft. A magyarországi átlagkereset 154 ezer bruttó / 235 ezer bruttó. Esetleg akkor lehet számolni, hogy a 200-250 ezres iPhone hol minősül luxusnak és hol nem. Persze nyilván, aki okos és ügyes és szorgalmas (valamint jók az ismerősei, ez Mo-n kulcsfontosságú), az sokkal többet is kereshet az átlagnál, de nem véletlenül ennyi az.
Ja, az angol minimálbér is 427 ezer Ft. Az élet is drágább ott, de azért akkor is fél havi minimálbérből megvan az iPhone, míg nálunk a nettó havi átlagkereset nem elég hozzá (a minimálbér fele egyébként 50 ezer bruttó itt). Angliában minek minősülne egy 3300 fontos telefon (az átlagkereset másfélszerese, mint nálunk az iPhone)? -
Csapoati
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #40 üzenetére
Az USÁ-ba is szállítani kell amúgy... Szóval a szállítást leveheted az európai árból, mert nem sokkal lesz drágább, mint ha az Államokba történne.
-
Csapoati
nagyúr
-
Csapoati
nagyúr
Na, megvan már az első sorbanálló vajon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest