- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskea
őstag
válasz
Gadgetfan_ #77 üzenetére
Nem lehetett tudni pontosan mire gondolsz, mert annyira szürreális, a világtól elrugaszkodott téveszme, hogy LSD nélkül az én agyam nem képes befogadni.
De gondolhattál volna akár erre is, az sem lett volna távolabb a valóságtól.
A lényeg, hogy a valóságot páran legalább sejtik, hidd el nekik, nem dacból állítják azt ellenkezőjét annak, amit gondolsz, hanem mert úgy van.
-
BlackSoft
addikt
válasz
Gadgetfan_ #78 üzenetére
De én arról beszélek, hogy az Apple kínából legyártatja a terméket $50-ért (nem annyi, de az egyszerűség kedvéért most ennyi lesz). Aztán amit elvitet a gyárból USA-ba, drágább a szállítás költség, mint mondjuk MO-ra (lényeg, hogy közép-európa). Fizet VÁM-ot amikor beviszik. Na most végösszegben a leszállított termék EU, és USA között van $20 difi... Ez pedig szerintem nem indokolja azt, hogy EU-ba $1000 legyen a nettó ára, USA-ba meg $650, mikor előbbi esetben mindenképpen 2x-3x nagyobb ÁFA is menni fog rá, amit a végfelhasználónak kell majd kifizetnie.
Mi amit árut megveszünk (és nem mi gyártatjuk, tehát kisebb a haszon alapvetően), ugyan annyiért tesszük polcra romániában, szlovákiában, itthon, és mindenhol, nem EU-s országokban is. Pontosabban nettóban ugyan annyiért. Van ahol €2-val kevesebb lesz a hasznunk, ezt lehetne korrigálni, hogy ott €2-val magasabb a nettó ára, de nem tesszük. Az áfa meg az országnak megfelelően megy rá, az minket nem érdekel. De olyat nem csinálunk, hogy "köcsög csehek, nekik rászámolunk az itthoni nettóra +20ezret, mert miért ne?!", az Apple-nél meg úgy néz ki ez történik. Lehet, hogy nem ez történik, ugye nem látunk bele a cégük működésébe, de ez külsőleg így jön le mindenkinek, aki szintén nemzetközi forgalmazója sok-sok terméknek, és hasonló úton dolgozik, mint ők. Tehát én ezt tudom mondani. Ezt igazolni/cáfolni csak is az tudja, aki ott dolgozik az Apple-nél, és van erre rálátása, de az meg nyilván nem fogja, és nem is találunk ilyet. -
macskea
őstag
válasz
Gadgetfan_ #40 üzenetére
Ritka nagy butaságot írtál.
A cég ugyan amerikai, de nem fog minden készüléket elhajóztatni az Újvilágba, majd onnan továbbküldeni, de előtte gondosan ráragasztani a 600 dolláros címkét. Direkt szállítás van, azaz mindenhol, ahol hivatalosan van iPhone, közvetlenül a gyárból érkezik. Maximum valami központi regionális raktárat lát még út közben. Bizony.
(#49) sicli
Nem vita, de amikor az ember ekkora sületlenségetekt lát, mi több meg hangoztatja is valaki, nehéz mellette elmenni. Szakmai fórum, arra van, hogy tanuljon egy s mást az ember. Most épp "ezt lehet tanulni".
-
BlackSoft
addikt
válasz
Gadgetfan_ #51 üzenetére
Hát én meg tudom szerintem, amikor vámra járok és €300,000 értékű árut hozok el, ami €1,600,000 lesz a boltban
Nem, elmegyek külföldre, bemegyek egy üzletbe, és megmondom, kell X ezer pár cipő teljes áron... Mondom, 150ezerért tudnál venni valami szart, ha így lenne
És itt csak nyamvadt €300k-ról beszélünk, és 6-7ezer párról, amin keresünk +100%-ot, és veszik, mint az iPhone, csak hogy éljek a hasonlattal. -
BlackSoft
addikt
válasz
Gadgetfan_ #40 üzenetére
Ja, persze
Ha mi is így csinálnánk, akkor 150ezerért vennéd meg a cipőd a boltban
De nem, mert miután az Amerikai cég eladja nekünk (és nagyon fontos megjegyezni, hogy az Apple az itt is Apple. Ezt magyarázom... Te lennél olyan hülye, és eladnád magadnak a haszonnal együtt a terméket végfelhasználói áron, vagy mi?! mert most ezt mondtad), hozzánk onnan érkezik, ahonnan USA-ba is. És bizony a 80ezer forintos UGG cipő 15ezer forintért jön, nem pedig USA $350 nettó végfelhasználói ár + magyar vám + áfa + tököm + saját haszon
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Gadgetfan_ #40 üzenetére
Az USÁ-ba is szállítani kell amúgy... Szóval a szállítást leveheted az európai árból, mert nem sokkal lesz drágább, mint ha az Államokba történne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest