- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lambach
tag
válasz
Touch-ko #123 üzenetére
De jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lenne, de sajnos nincs így.
Sokak üres batyuval indulnak neki az útnak, és csak a legelvetemültebbek, vagy a legtehetségesebbek tudnak onnan feljutni a csúcsra. Plusz vannak emberi tényezők is: család betegség gyerek stb, amikor munkát vállalsz.
A dolgok értékaránya van felborulva egy kicsit, az egyszerű melósoknak nincs semmi becsülete, pedig azt kellene piedesztálra emelni, aki a két kezével termel. Valahogy úgy ahogy régen hazudták az elvtársak, de most nem kamuból, hanem igazán.De ha neked lenne igazad, az egy csodás dolog lenne. Sajnos Magyarországon (és még sok helyen másutt is) kasztrendszer van, amiben bár van némi minimális mozgás, nagy kiugrások nem tapasztalhatók. Én ezt tapasztalom.
A másikhoz: bizonyos kereset felett sajnos már gyanús, hogy az illető nem szerezheti azt tisztességesen.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #119 üzenetére
Nézzél már nekem olyan munkát itthon, ami annyit fizet, mint az angol átlag (havi 766 ezer ft NETTÓ).
De nem is kell, inkább ne is foglalkozz a magyarországi dolgokkal, mert jól láthatóan fingod sincs róla. Örülj neki inkább, hogy neked bagatell összeg kint az iPhone. Hülyeséget meg fellengzős dumát pedig nem fogok elfogadni, csak mert azt mondtad. Nem vagy képes felfogni, hogy valaminek nem csak abszolút értéke létezik, hanem az adott ország fizetéseihez képesti értéke is. Kis segítség a dologhoz.
Ezt meg idézném az előbbi hosszászólásomból: A magyarországi fizetések alacsonyak és erről nem az Apple tehet, de ez a helyzet.
Részemről befejeztem, mert a "keress más munkát" c. mantrára többször nem vagyok kíváncsi. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Touch-ko #110 üzenetére
Rendben.
Sajnos az ignoranciával nem tudok mit kezdeni. Nem mindenki húz(hat) el külföldre dolgozni sajnos. Még egyszer mondom, ITTHON drága az iPhone egy átlagembernek. Ha te is itt élnél, tudnád-látnád. Nem irigykedek, mert valószínűleg valamikor én is külföldön fogok dolgozni, de ezek tények. Még egy példa: tudom, hogy Németországban a BMW 320i nem számít drágának, viszont itthon 9 millió Ft igenis sok egy ilyen kategóriájú autóért. Nem tudom ennél jobban elmagyarázni - vagy meg akarod érteni, vagy szimplán figyelmen kívül hagyod a tényeket. A magyarországi fizetések alacsonyak és erről nem az Apple tehet, de ez a helyzet.
-
GeryFlash
veterán
,,Nem draga, mert tomegtermek. Nem mindenhol luxus eszkoz egy kib.szott telefon.. Aki annak hiszi annak normalis munka utan kellene neznie."
Szerintem meg te tennél nagy szívességet a fórumnak, ha ilyen vérlázító dolgokat nem irkálnál, ez egy szakmai fórum, az ilyen megjegyzések maradjanak meg a Berkinek az Édes életbe...
Az SL merci is tömegtermék, még is luxuscikk... -
Csapoati
nagyúr
Ilyet ebben a topikban most senki nem mondott (aki meg máshol igen, az hülye, vagy irigy), ez már üldözési mánia.
Mondjuk hozzátenném, hogy tényleg van egy réteg - lásd az ominózus videót a két évvel ezelőtti sorbanállókról - akik kivagyiságból veszik, de természetesen ez a réteg ugyanúgy megvan a droidos csúcstelóknál is. Talán az a különbség, hogy ugye iPhone előbb volt, mint akármelyik Galaxy vagy One, és olyan telefont vett régebben szinte kivétel nélkül ez a réteg. Aztán ráragadt az iPhone-ra ez a negatív jelző, hogy a "buzik, metroszexuálisok stb. telefonja".
A hasonlat pedig sajnálom, hogy nem tetszett, mert megállja a helyét. A magyarországi fizetésekhez képest drága a telefon, látszik ebből is. Hiába számít óccónak akárhol máshol, itt nagyon nem az. A szolgáltatóknál sem, és az meg most lényegtelen, hogy ez kinek a sara, mert ha meg akarom venni, akkor egy elég súlyos összeget le kell perkálni érte így is úgy is. -
Csapoati
nagyúr
Az angol havi átlagkereset 2200 font (nem tudom, hogy nettó vagy bruttó), ami átszámítva ~850 ezer Ft. A magyarországi átlagkereset 154 ezer bruttó / 235 ezer bruttó. Esetleg akkor lehet számolni, hogy a 200-250 ezres iPhone hol minősül luxusnak és hol nem. Persze nyilván, aki okos és ügyes és szorgalmas (valamint jók az ismerősei, ez Mo-n kulcsfontosságú), az sokkal többet is kereshet az átlagnál, de nem véletlenül ennyi az.
Ja, az angol minimálbér is 427 ezer Ft. Az élet is drágább ott, de azért akkor is fél havi minimálbérből megvan az iPhone, míg nálunk a nettó havi átlagkereset nem elég hozzá (a minimálbér fele egyébként 50 ezer bruttó itt). Angliában minek minősülne egy 3300 fontos telefon (az átlagkereset másfélszerese, mint nálunk az iPhone)? -
helixP
nagyúr
Neharagudj, de ezt a személyeskedő, pökhendi, undorító stílust itt nem engedheted meg Magadnak! Azt állítod, hogy aki nem tud magának megengedi egy iPhone-t az keressen normális munkát? Abban méred valakinek a munkáját, hogy meg tud-e venni egy alma terméket vagy nem...?
Ezzel a kommenteddel egy marha nagy szegénységi bizonyítványt állítottál ki saját magadról, emelett mélységesen lenézel és semmibe veszel egy csomó embert, akinek nincs lehetősége más állást találni.
Eddig is meg volt a véleményem a hozzászólásaidról, de most végképp leírtad Magad. És ez már rég nem az OS-ek közötti vitáról szól.Azt meg pontosan tudom, hogy más országokban nem státuszszimbólum és előfizetéssel olcsó az iPhone, de azt Te is látod, hogy 2 és 300 közötti árakon adták-vették a fórumtársak is. Ez pedig épp a magyar átlagkereset kétszerese.
-
Cilindrik
aktív tag
"Aki annak hiszi annak normalis munka utan kellene neznie."
Na ez igy kicsit erős itt Magyarhonban.Nem luxustermék, hanem egy drága termék a hazai átlag fizetéshez/életszínvonalhoz képest. Ezzel az erővel az összes felső sőt felső-középkategóriás mobil luxustermék, de valahogy mindig csak a szifont titulálják annak.
Pl egy épített medanszé vagy dszakudzi, na az luxustermék, vagy egy 20 millás bömbi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Linux kezdőknek
- World of Tanks - MMO
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest