- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is lassan egy éve használok Oclean One-t használok és nagyon meg vagyok vele elégedve. Alig kell tölteni és csak használod azt sza. A fejek kicsit drágák hozzá olyan 8 dollár a gyári (2db) de kitart simán negyed évet. Csak ajánlani tudom nagyon jó márka.
A kijelzős cucc szerintem is fa**ság. A One kb 60-70 dollár szokott lenni akár eu raktárból is.
-
Ha 1000ft/db és 3 havonta cseréled akkor abból hogyan lesz 12ezer
Amúgy ki lehet sétálni a sárkánycenterbe és ott megkapod az oralb fejeket 750-800/db áron 8-as pakkban. Kb 3x vettem ott, csak sokszor nincs kedvem kimászni mordorba.clon: edigin kívül is léteznek boltok ahol kapható
-
clon
senior tag
Pl. Sopron nem kis város és nincsen edigi így nem károsult csak az általad említett tételt akciós 3790Ft mellé jönne még 690Ft átvételipont/házhoz szállítási díj így 4480Ft lenne egy edigi üzlet nélküli városi lakosnak. Tehát beállítani valamit mindenkinek egyformán elérhetőnek az nem fedi a valóságot (a kínait nem én írtam pont azért amit írtál, mert ott nem olyanok a szabályozások mint pl. EU-ban vagy hazánkban).
Ezek az akciós dolgok csak és kizárólag helyi átvétel vagy vásárlás esetén érik meg.
-
-
Nekem másfél éve Oclean One van. Első hónapban nagyon meglepődtem azon, ahogy eltüntette az összes fogkövet. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen tiszta lehet a fog.
-
DeFranco
nagyúr
...és már el is jutottunk az edigikárosultak kérdéséhez.
mindegy, akkor háromezer a fej és mindenki vegyen kínai sörtét mer' a kínai nem hazudik a felhasznált anyagokról, a hátterük patinás, és a hazai (uniós) szabványoknak való megfelelés vizsgált és biztosított. meg amúgy a nyál nem oldószer és a műanyagot lágyító anyagok 99%-a nem súlyosan rákkeltő.
mindent értek.
-
-
tibcsi0407
félisten
Nekem One van, asszonynak SE. Imádjuk!
-
clon
senior tag
Jó neked, hogy mindig akkor fogy el mikor akció van (nagyobb raktárkészletet nem éri meg felhalmozni mert álltó helyében romlik így maga a kedvezmény fog emiatt elveszni). Mellékesen ugyan bemehetsz az üzletbe csak és meg/átveheted csak pl. az edigi sokszor jelzi van de nincsen mert kicsi a készlet (ha viszont kiszállíttatod akkor máris bukta a kedvezménynek). Az edigi esetén az üzletben nincsenek készletek (tudom mert közölték rendeljek meg több féle tokot és ha nem tetszik akkor nekik lesz "készletük" nekem meg nem jár semmiféle retorzióval).
Pont a DM fej volt ami szorult mind a 3db ami a csomagban volt és gyorsan kopott maga a mechanika így nem volt ideje megkopni a sörtének mert úgy kalimpált a kopás miatt a fej, hogy nem volt használható. -
forgonati
őstag
Okos fogkefe, Jesszus hagyjuk már. Mindennek van határa. Ez minek, komolyan? Moss fogat napi 2x, akinek van lehetősége 3x és megtettél amit tudtál hogy rendben legyenek. Applikációval marháskodni, baszki... Okos budipapír mikor lesz? Pfff
-
DeFranco
nagyúr
gugli 2. találat, igaz ez 950 de kis kereséssel vagy akciózással lehet ez még olcsóbb is.
ha valaki nagyon drágállja ezt, lehet venni dm-es saját márkás fejet, fogorvosom szerint az is jó, annyival hamarabb kopik amennyivel olcsóbb.
mi visszatértünk a sima oral-b-hez, ki lehet fogni jó akciókat.
-
clon
senior tag
Igen. Van a kefe rész elején egy 1-1,5mm ami elveszíti a "színezését" kifehéredik HA a gyártó által előírt kopást eléri a cseréhez.
Az Oral-B mindegyike ugyanazt a fejet használja, de ezek csak nagytételben lehetnek 850Ft/db de ehhez kell egy többtagú család, mert a 20db-os 1-2 embernek nem éri meg mert álltó helyében elöregedik a környezeti hatások (meleg-hideg-fény stb.) miatt. Az "utángyártott" fejek pedig egy oroszrulett, mert én próbáltam de volt ami alapból szorult így nem volt jó a mozgása és nem tisztított rendesen DE gyorsabban koptak mechanikailag mint a kefe sörtéje így ár-érték arányban + használati komfortban nem voltak megérősek.
-
Vettem Xiaomit hülye fejemmel, mert gondoltam milyen jó lesz, most meg gatyám rámegy a pótfejekre. Appot ember 1x megnézi, aztán sosem használja.
-
clon
senior tag
Igen, de ma már sokan 2 percre nem tudnak megválni a telefontaperolástól így a fogmosási analfabétizmus a legkisebb probléma (tök jó 3D nyomtatott protkók vannak amit elég csak betenni a pohárba és rádobni egy pezsitabit).
Mivel a telefont az utcán is nyomkodják, hamarabb lépnek le a járdáról pirosban vagy tilosba így nem az egészséges fog lesz a problémájuk. -
clon
senior tag
Ez így nem teljesen igaz, mert az Oral-B alsó és közép áraiban a kefe mechanizmusa ugyanaz körforgásos és sebességben is azonos, csak a felső kategória esetén van eltérés mert az "már" 3D így körbe és előre-hátra is mozog de a sebességek ott már magasabbak de felső kategórián belül nincsen vagy nagyon kicsi az eltérés. A "ficsörök" az elem helyett akku, kijelző a töltésidőre, 2 perces automatikus kikapcsolás, stb. Gyakorlatilag az Oral-B elemes és akkus kivitele csak házban különbözik az alsótól-középkategóriáig.
Viszont a gyerek Oral-B és az alsó és középkategóriás felnőtt ugyanaz csak tokozásban különbözik.Amúgy a fogorvosok (akiknek nincsen részesedésük a termékekben) sem találnak jelentős különbséget magában az elektromos fogkefékben csak a fejeben és a kialakításukban ami egyénfüggő. A szónikusnak nem elég a normál 2 perc de ezt mindig jelezni is szokták.
Az Oral-B alsó-közép árkategória jobb mint egy sima fogkefe így a "nem nagyon szabad megvenni a belépő szintű modelleket" biz' a nem fedi a valóságot.
-
Oclean One SE-t használok bő másfél hete. Nem nagyon vagyok a hatásától elájulva, pedig egy 6000 forintos alap Oral-B volt előtte. Nem tudom, lehet bennem van a hiba, de a körkefés modellel nekem egyszerűbbnek, mégis hatásosabbnak tűnik a tisztítás, mint a szónikus ágyúval. Egyébként rettentően minőségi darab, teljesen más világ, mint az alap Oral-B, de cseszhetem, ha nem érzem jónak. A lehető leggyengébb fokozaton használom, lehet, hogy ez a baj?
-
-
DeFranco
nagyúr
hát, vizuális típus vagyok, nekem már az is határeset volt, hogy végig kellett olvasni ahogy Bog a fogmosási tapasztalatairól mesél
amúgy komolyra fordítva a szót, én akkor vennék ilyen fogkefét, ha kompatibilis lenne a nevesebb gyártók fejeivel (pl. philips, oral-b). megoszlanak erről a vélemények, nem is akarok erről vitát indítani de én ilyen dzsunka sörtét nem szeretnék használni, bár a szerkezet tetszik. nem tudom ezt miért nem lépik meg, léteznek "kompatibilis" fogkefék alternatív gyártótól is (pl. a lidis fogkefére rakható oral-b fej) szerintem lenne rá kereslet.
-
-
atike
nagyúr
válasz
Freddycom #19 üzenetére
...és tényleg....
"A fogkefe számos egyéb tulajdonsággal büszkélkedhet. A Bluetooth 4.2-nek köszönhetően távirányítható okostelefon alkalmazással. Ellátták vízhatlan hangszóróval, így a készülék figyelmeztet, amikor eljött az ideje az irányváltásnak, vagy amikor meg kell szakítani a fogmosást. Az Oclean One egy kifinomult, tetszetős, utazó tokkal rendelkezik, amely megvédi a szennyeződéstől, és a portól, ha üzleti vagy szabadidős utazásra vinnénk."
Távirányítható fogkefe hangszóróval.... Aztajó....
Szerk:
még ezt írják róla:
"Egy másik érdekesség Oclean One-tól, a percenkénti 42 000 fordulat. Ennek köszönhetően rendkívül kényelmes és alapos tisztítást ígér. Nem árt tudni, hogy egy manuális fogkefével nagyjából 200 fordulatra vagyunk képesek."
Hogy mi van? Másodpercenként 700? Nem lesz sok az egy kicsit...?
-
DeFranco
nagyúr
engem csak az érdekel, hogy a tesztpéldányt vissza kellett-e adni a teszt után a forgalmazónak
-
vidotom
kezdő
@Bog:
Tudom, hogy szőrszálhasogatásnak tűnik. De a villamosságtan órákon már általános iskola 6. óráján is odafigyeltem, ezért csak kikívánkozik, hogy a töltés során semmilyen elektronok nem szaladgálnak a készülékbe. Nagy bajban lennénk, ha így lenne.
Az akkumulátor kémiai formában tárolja az energiát. Tehát töltés közben elektromos áram hatására az elektromosság által egy kémiai reakció zajlik le. Merítéskor ugyanaz a reakció történik fordítva, és eközben a vegyület egyik oldaláról a másikra átvándorolnak az elektronok. De ez egy zárt rendszer, egyetlen elektron sem megy ki vagy jön be a készülékbe.Tudom, így sokkal kevésbé szemléletes, mint a konnektorból a készülékbe rohangáló elektronok képzavara. De hát indukciós töltésnél ennek a mondatnak amúgy sincs semmi értelme. Peace.
-
Bwin87
tag
Komolyan fogkefe teszt a "mobil"arénán? Ennyire nincsen tesztelni való telefon?
-
Z_A_P
addikt
Plusz időről-időre kell hozzá venni fejet is pár száz forintért
HOL?
Azonnal veszek 10-et. Persze gyarit, nem utangyartott ki tudja milyen vackokat!Tessek, rozsaszin(!)-ben a legolcsobb, elozo modellhez:
[link] -
válasz
#76500480 #10 üzenetére
"hogy 300Ft-os fogkefe ugyanazt nyújtja, mint az 1500Ft-os" na persze
Elektromos fogkefék esetén is igen nagy különbségek vannak, oralb esetén nem nagyon szabad megvenni a belépő szintű modelleket. A triumph 5000-est 5 év után cseréltük le újabbra, de igazából még mindig működik.
-
törölt tag
Orvosok mondják, hogy 300Ft-os fogkefe ugyanazt nyújtja, mint az 1500Ft-os,hagyományos fogkefe...szájápolást. Elektromosfogkefénél ugyanez a helyzet. Maradék pénzt inkább egy fogzuhanyra kell költeni na meg a Colgate fogkrém helyett egy jobbat használni.+szájvíz, fogmosás technika, éves vizit.
-
tothl
addikt
A Philips is ezt a szónikus vonalat tolja. Típushiba, hogy a rezgő fej egy idő után kilazul.
-
-
Cs1csó
titán
Kapásból 2 okot sejtek a háttérben:
1. mivel ez kínai tehát olcsóbb nem egy híres márka mint az Oral-B
2. ez nem klasszikus elektromos fogkefe mint a fejmozgatós hanem szónikus és gondolom ennek a gyártása olcsóbb.Akkor valami jó erős FÉRFI hang mondjuk Bluetooth kapcsolaton tolná ki a hifire!
-
jUUh
addikt
Összességében az jött le, hogy vegyem meg a 11 ezres készüléket.
Ami viszont meglepett,hogy a pótfejek pár száz forintokért beszerezhetőek? Oral-B elektromos fogkefém volt, de abbahagytam a használatát, mert egyrészt meguntam, másrészt kicsit sokallottam a 2500-3500Ft/3db fej árat.
-
atike
nagyúr
Fogkefe, ami kijelzi az időt is...
De komolyan.... H*lyék ezek a kínaiak. Hangszórót mikor fognak beletenni...?
-
tothmaxy182
őstag
Én kb egy éve használok szónikus fogkefét. A legolcsóbb kínaiak közül választottam (SEAGO SG - 507), és azóta is tökéletesen teszi a dolgát. Szerintem ez a kijelzős, app-os bohóckodás teljesen felesleges. Az első két alkalommal még lehet, hogy izgalmas, aztán úgysem használja az ember soha többet sem az app-ot, sem a kijelzőt, csak egyszerűen megmossa a fogát vele és kész.
-
Cs1csó
titán
Kovács Béjla kisnyugdíjas:
"Milyóta a telefonos appot használom tisztábbak a fogalyim!"
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi új generációs fogkeféje papíron jobb, mint a korábbi modell, de a gyakorlatban ez nem annyira egyértelmű. Az viszont biztos, hogy hatékony.
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest