- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
djbahool #20442 üzenetére
Sports-trackert elsősorban.
Nekem nem jellemző hogy kihozna 100as max speedet; sőt. Egész pontos, még sokszor a garminnál is pontosabb, mivel álló helyzetben picit mászkál a garmin, ezt meg 2km/h alatt pause-ztatom. [link]
Hétvégén volt egy kivételesen nagyobb eltérés, mert nem látott (egyik sem) holdat.Szűrés kellene, de nem látok ilyet, csak a megjelenített adatra van, a logoltra nincs.
Viszont endomondo kihagyott darabokat, főleg amiatt nem használom.
-
gyurmau
tag
válasz
djbahool #19424 üzenetére
Nekem a CommingNext nem
indulttöltött Bellén, amíg rá nem tapicskoltam. De mára összefosta magát a progi, és mivel sok mást sem tudtam telepíteni (a Store-ból sem), hard majd soft reset újra install. Semmi visszaállítás után ugyanúgy nem települ egy csomó minden,és ha a bizCal widgetjére nyomok, az opciókból a Naptár helyett a beállítások / kapcsolatok / wlan nyitja meg
-
stewe780
őstag
válasz
Nálam a ComingNext minden teló restart után azt írja, hogy "loading..." és mindaddig így marad amíg nem megyek el a főképernyőről a menübe, vagy mondjuk a másik főképernyőre, majd vissza. Akkor is jó, ha az automatikus billzárat ráteszi, majd feloldom. Mindenesetre addig nem sikerül neki normálisan betölteni, amíg egy plussz frissítési igényt nem kap a telefontól.
gyurmau: persze, minden megoldható, akkor is tudtam, hogy merre menjek, amikor GPS-t még nem is láttam soha... csak ha már van, akkor ne várakoztasson sokat. Régebben, mikor még az adatforgalom is megjelent a részletes naplóban, látszott, hogy menet közben is 10-20 percenként lehúzta ezt a 10k forgalmat. Ez főleg a Budapesten a belvárosban volt jellemző, ahol szűk utcák és magas házak között előfordult a jelvesztés. Ha az első pozíció után lekapcsolom az adatforgalmat, akkor félek, hogy elég látványosan nem talál majd magára. Majd egyszer, ha épp nem sietek (ez az ami soha nem szokott eljönni
) kipróbálom.
-
donceleger8
őstag
válasz
Ilyen problémával nem találkoztam.
Viszont olyannal ma szembesültem, hogy galériában a megosztásra kattyintok akkor a funkció nem támogatott üzenet jelenik meg a bal felső sarokban! Azelőtt Annán ez működött. Mondjuk fMobi-ról lehet feltölteni, de azért a galériás megoldás mégis csak kényelmesebb volt, mert többet ki lehetett jelölni egyszerre!
Esetleg van megoldás erre? Lehet csak az én figyelmemet kerülte el valami? -
-
gyurmau
tag
válasz
djbahool #19224 üzenetére
Nálam is automatikusan fellép az ismert hálózatokra, ezt engedélyezni kell az értesítési panelen, ahol igazság szerint nem a wifit kapcsolod be, hanem csak engedélyezed, hogy az ismert wlan-ra ugorjon, amikor szüksége van rá. Tehát nem szükséges kikapcsolni (kiv. Energia tak.).
#19205 re
A többi gondodra meg lesznek/vannak beszerezhető alkalmazások. Véleményem szerint ez az irányvonal az, ami a WM vs WP7 tanulságából vezettek le, vagyis egyszerűsíteni és gyorsítani mindent, ami persze egy vérbeli sym felhasználó igényeivel nehezen egyeztethető. De már nem mi vagyunk többségben. Én is majdnem elsírtam (vagy elröhögtem (már nem emlékszem)) magam az 1-2 widget / startlap spb-szerű megoldáson, de az eladások azt mutatják, hogy a nagy látványos widgetek és csempék jobban eladhatók, mint a funkcionális felület, ráadásul a sebesség velem is kezdi elfeledtetni a kezdeti idegenkedést.
Szerintem teszteld még egy kicsit, mielőtt downgradelnél. -
donceleger8
őstag
válasz
djbahool #19221 üzenetére
Sajnos más ötletem nincs!
Gondolom a panelen folyamatosan be van kapcsolva a wifi, mert annak bekapcsolva kell lennie, csak akkor tud automatikusan csatlakozni a wifire.
Bár ezt biztosan megcsináltad már!
Igazából ha a priorítás megvan, panelen bekapcsolva van, netes alkalmazások nincsenek, akkor működnie kell!
Ha nem, akkor nincs több ötletem. -
donceleger8
őstag
válasz
djbahool #19216 üzenetére
Nálam márpedig működik! Mondjuk elsőre nálam is állandóan működött, ugye fent láttam kis wifi jelet. A képernyőkről eltávolítottam az internetet igénylő programokat, csak az email-t hagytam meg, de azt beállítottam óránkénti keresésre. Így már eltűnt a wifi jel és a kapcsolatkezelőben sem jelent meg aktív kapcsolat, pedig az értesítési panelen be van kapcsolva. Csak akkor jött elő a wifi, amikor szükség volt rá.
Lehet van valamelyik képernyődön olyan alkalmazás, amelyik folyamatosan csatlakozik a netre. Nézd meg és töröld a képernyőről!
Amúgy meg az előttem szólóhoz hasonlóan tudod a priorítást beállítani. -
-
donceleger8
őstag
válasz
djbahool #19212 üzenetére
Semmi extrát nem csináltam vele.
Telepítés után rákerestem a wifi hálózatokra, rákapcsolódtam az enyémre és innentől kezdve ismert hálózat lett. A beállításokban a priorításnál a wifi az elsődleges a 3G a másodlagos.
Főképernyőn ott az értesítési panel, azt lehúztam és bekapcsoltam a wifit. Ennyi.
Innentől kezdve automatikusan csatlakozik, ha szükség van a netre.
Nálam még az adatkapcsolat is be van kapcsolva, hogyha nincs wifi a közelemben, akkor is kapcsolódjon a netre. -
compa
csendes tag
válasz
djbahool #19205 üzenetére
Az én Bellémen az RDS megy de elég hosszú idő telik el mire kiírja az adatokat.
A WIFI-hez kapcsolódnak a programok automatikusan ha a "főkapcsoló" be van nyomva, ha nincs benyomva nem megy, mint a droidoknál ugyanúgy kb. A wifi manuális IPv4-6, dns, proxy a spec. beállításokban van. -
donceleger8
őstag
válasz
Én tegnap varázsoltam Bellét a T-s telefonomra.
Szerintem jó a Belle, érezhetően gyorsabb, a többi csak megszokás kérdése, de szerintem nem lesz vele probléma.
Viszont nálam csatlakozik automatikusan az ismert wifihez. Be van kapcsolva a 3G is és a wifi is, de amikor otthon rámegyek valami netes alkalmazásra, a wifire kapcsolódik.
Szűrni valóban nem lehet, bár ez nekem nem is fontos.
A többit még nem próbáltam, majd ma munka után. -
Tekmen
aktív tag
válasz
#19204 Gabócza: Igen, tudom, hogy nem ebből kéne kiindulni, de nem csak Ace volt a kezemben, hanem SII is nap mint nap a kezembe akad, és én kérek elnézést, de számomra igen átláthatatlan a droid. A menü még oké lenne, de a beállításokban egy Symbian felhasználó elsőre eltéved, másodjára még kell az útmutató, és harmadjára már csak-csak eltalál a megfelelő opcióhoz. Nekem nem jött be.
Nem be se lép a Videókba... Ez nem állapot...
-
gretzky77
veterán
válasz
djbahool #19114 üzenetére
Hogy érted hogy nem megy nekem fent van a garmin és jelenleg annyi gondom van vele hogy ha keresni akarok akkor sajnos nem adja fel a billentyüzetet de amúgy a progi megy bàr nekem Taylor féle belle van fent,ezért szerintem megoldható a garmin bellére csak még nem foglalkoztam vele! Ha valaki tud infot ezügyben az ne tartsa magàban mert én is szeretem a garmint!
zoolee ha garminnal kapcsolatos akkor engem is érdekelne,köszi
-
MC Pite
veterán
válasz
djbahool #10842 üzenetére
Sajnos nagyon fapados a lejátszó (tesztelő urak szerint hibátlan
), TTPodot ajánlom inkább.
Annás videó: Érdekes, nekem nem ilyen lassú ált az N8. Pl az óra tökön is szúrnám magam ha ilyen lassan jönne be... Bár böngészőnél nekem is ennyi idő alatt tölt be az oldal. Gondolom az N8 már be is volt lakva... mindegy, pár helyen azért még úgy tűnik csak sikerült csiszolni a sebességen.
-
gyurmau
tag
válasz
djbahool #10135 üzenetére
JOGOS,
a 3,5 jacknek 4 utasnak kell lennie (nem három, ahogy írtam) és a 3x RCA-nak pedig VLR kiosztásúnak, és akkor jön az elnevezés,amiből sajnos nem derül ki a bekötés.Fényképezőgépekhez, videokamerákhoz meg régi médiás cuccokhoz vannak két és három utas jackek, megszólalásig olyanok, mint ami jó, és mégsem azok. Persze, mivel a 4 utas jackben a TV-Out csak három utat használ, ezért el tudom képzelni, hogy van olyan 3,5 mm 4 utas Jack – 3xRCA VLR, ami nem úgy van bekötve, mint ahogy az N igényli. Ezen túl érdemes több TV-n is kipróbálni, találkoztam olyannal, amelyik tojt a jelre, míg másik vígan fogadta azt.
A VLR kiosztású RCA pedig sárga, piros, fehér, de el tudom képzelni, hogy a fehér lehet fekete, pedig annak csak sima audio kábelnek kellene lennie. De ha zöld meg kék is van benne, akkor az inkább YUV kábel, amit jack párosítással még nem láttam.
A 300 Ft-os kábel, bár nem gyári ár, nagyon jó vétel volt.
Ha a kábel ilyesmi, szerintem akkor már megér egy próbát.
-
tibike8
őstag
válasz
djbahool #10038 üzenetére
A setupnál levő 3. ikonra én sem jöttem rá. A számos ikon meg lényegében nem sok mindenre jó. A fejlesztők benne hagyták érdekességnek, de a userek szempontjából haszontalan. Szerencsére az új verzióban ki is lehet iktatni a kijelzőről, mint bármelyik másik buborékot.
-
-
slimshady
senior tag
válasz
djbahool #8935 üzenetére
Oké, de nem volt tiszta, hogy melyik tömörítési mód csinál kisebb képméretet. Szóval az érdekelt, hogy melyik részeit rakjam fel a modnak, hogy ugyan ne kelljen már kipróbálgatnom mindet, ha valaki már vágja milyen beállításokkal célszerű használni.
MC Pite: CameraPro nem igazán bejövős...
-
slimshady
senior tag
válasz
djbahool #8829 üzenetére
Tudnál egy szerinted megfelelőt linkelni nekem, ha máshogy nem akkor pm-ben?
MC Pite: a helyzet az, hogy azt hiszem mindegyiket feltettem és nem tudom milyen sorrendben. A telepített appoknál meg ugye nem jelenik meg, vagy legalábbis nem tudom melyik az. Mi módon tudnám ezt a problémát orvosolni? (Természetesen a gyári beállításokat nem szeretném visszaállítani, ha egy mód van rá.) Elég zavaró ez a hatalmas fileméret / kép (még ha lenne értelme más lenne a helyzet). Lőttem pár képet és el akartam küldeni mail-ben mikor nézem, hogy hubammeg.
Szóval mi lenne az a megoldás, hogy egyrészt ezt a camera mod-ot/pro-t eltávolítsam a telefonomról (hackel-és és resetelés nélkül!) vagy felülírjam egy másikkal. A 2-3 megás képméret még oké lenne, illetve videónál is maradhatna a 30 fps.
-
slimshady
senior tag
-
slimshady
senior tag
válasz
djbahool #8754 üzenetére
No akkor asszem ki is próbálom.
Katsu: De ez eddig nem így volt sztem, mert nekem minden be volt pipálva a "Bluetooth GPS"-en kívül. N86 csak 1x megpróbálta lerántani a műholdadatokat és kész, vagy legalábbi nem dobált fel pop-up-ot.
Amúgy most meg azt játsza a térkép, hogy kifagy. Kijelző elfehéredik és olyan mintha a teló restartolna egyet. Nem túl mókás.
-
vamosip
tag
válasz
djbahool #8730 üzenetére
Exchange-nél kikapcsolod az emailek szinkronizálását:
Beállítások/Exchange levelező/Szinkron tételek/E-mailek szinkronizál -> nem
Így csak a névjegyzék + naptár marad, a szinkronizálási időközt állítsd át ritkábbra, ha nem kell. Nálam 1 óra, csúcson kívül 4.
Utána készíts egy új fiókot, ott felajánlja a gmailt - név+jelszó és kész is. Ez azért jó, mert lehet normálisan válaszolni, nem rontja el az ékezeteket a tárgyban. Bele lehet nézni a gmail mappáiba(címkék). Hátránya, hogy a gépen törölt e-mailek nem törlődnek automatikusan a telóról, csak ha csinálsz egy szinkronizálást, mikor megnyitod a levelezőt. + ha beállítod, hogy 8-18-ig nézze a leveleket, csúcson kívül nem ellenőrzi.
-
vamosip
tag
válasz
djbahool #8728 üzenetére
Na, de mit javítanak az exchange-ben én arra lennék kiváncsi?
Mert nekem gmail-el működik, de pl. válasznál a subjectben az ékezetek helyén kérdőjelek lesznek, sokszor üresen visszamegy a feladónak a beidézett levél... így inkább kikapcsoltam, használom imap-en. Csak úgy meg frissíteni kell néha, mert nem törli ki a gépen már eltávolított leveleket.
-
CS_D
senior tag
válasz
djbahool #8672 üzenetére
A szenzor maximális felbontása 4000*3000 pixel. Ez a teljes képméret.
Na már most, ha Te kisebb felbontáson akarsz fotózni, akkor is ugyanazt a látószöget fogod be, de nem használod ki a teljes érzékenységet.
Az, hogy meddig ér a smart zoom, az egy kis matek alapán fog kiderülni. Pl. 1280*720-ban videózom, akkor 2szeres zoom: 2560*1440, ez még smart, 3szoros: 3840*2160, még mindig smart, a 4-szeres viszont már 5120*2880, már képromlást eredményez.
Szóval érted, ha túllősz a 4k*3k felbontáson, akkor mész át tényleges digitális zoomba, ami képzajt generál.
De ha nem szeretnél matekozni, ellenben jó a szemed, akkor észre fogod venni a képzajt.
-
CS_D
senior tag
válasz
djbahool #8670 üzenetére
Bármikor, amikor nem teljes felbontásban dolgozol (értelemszerűen, amikor nem 9 vagy 12 Mpixel), akkor a zoomolásnál a smart zoom elv fog működni.
A mértéke pedig attól függ, hogy mennyire vagy a teljes felbontástól.
Szóval, ha 3 Mpixelben fotózol, akkor addig tudsz "plusz zaj" nélkül zoomolni, amíg csak addig zoomolsz, mintha a 12 Mpixeles képből crop-oltál volna ki 3 Mpixelnyit.
-
rocks
aktív tag
válasz
djbahool #8608 üzenetére
van, olyat vettem a Budaörsi Auchan üzletsorán.
Övre csippenthetö+ bizti patent. A szilikonnal is belefér gyömöszölés mentesen.Más:
A PR 1.1 óta instabilabbá vált a telefonom, vajon miért?
(esetenként akadozik, nem görget olyan gyorsan, és merül az akksija 24 h alatt kevés használattal 40% stb.) -
deka10
senior tag
válasz
djbahool #8474 üzenetére
A mobile egy teljes értékű webböngésző, a mini viszont egy az opera által működtetett szerveren keresztül tömöríti a megjelenített oldalt. A felhasználásban mindkettőt használom most már, a minit mobilnetezésre mert nem eszik sokat, a mobilt meg mert nagyon jó lett de azt inkább wifi-n ha nem számít az adatforgalom akkor én a mobilt ajánlom.
-
slimshady
senior tag
válasz
djbahool #8433 üzenetére
Egyébként a Phoenix-es flash-elés nem jár garivesztéssel vagy ilyesmi? Van még majdnem 2 év gari az N8-amra, szóval nem szívesen játszanék veszélyes dolgokkal. Illetve nem szeretem szétgányolni se a telefont. A szignózást is inkább megoldom gépen nem tart semeddig meg nem telepítek egy nap 100 alkalmazást, vagy csak 1x mikor megveszem a telefont.
Asszem 1x hackeltem még az N78-am talán, de azt is mindig megcsinálni mikor időnként kell a Symbiannak hard reset... hát utána nem eröltettem. Elég a telefonom személyre szabni utána.
Ennek meg nincs már kedvem utánaolvasni, hogy hogy is lehetne megoldani. Nem szeretek angolul olvasni, de tegnap már rávettem magam és annyi külföldi fórumot olvastam de megoldást nem találtam a problémára.
A QT keretprogi felrakása sem oldotta meg a problémát. Pedig hard reseteltem még1x és a szűz telóra tettem fel. Több energiát ebbe nem akarok fektetni annál, hogy beviszem szervízbe ma hazafele. De csak akkor csináltatom velük ha mág ma kész is lesz, nem akarom 1 hétre elküldeni a telefont mikor most vettem 1 hete, akkor már inkább túrom a fórumokat. Meg úgyis rakatok rá fóliát. Tegnap nem akarták már megcsinálni otthagyni meg nem akartam hátha sikerül megoldanom magam. Eddig nekem nem sikerült sose fóliát feltenni a telefonjaimra szépen, tegnap meg megkérdeztem a szervizpontban és van náluk 990, lehet persze olcsóbban is venni, de ők ott rá is teszik és nem úgy lesz ráhányva.
deka10: az az igazság, hogy ez egy nagy fault a Nokiától. Nem is értem ilyen hogy lehet vagy miért nem írták re a telefon dobozára, hogy: "DO NOT HARD RESET!".
-
slimshady
senior tag
válasz
djbahool #8413 üzenetére
Ebben az esetben akkor csak a Nokia Szervize jöhet számításba? Nem hiszem el, hogy ezt a webeszközt nem tudják beletenni egy frissítésbe, vagy közzétenni neten, hogy ha vki hard resetel, akkot utána csak leszedjen egy telepítőt és feltegye, ha már nem tudták beletenni a szoftverfrissítésbe, hogy ne kelljen a szervizbe rohangálni. Ez szerintem nekik is érdekük lenne.
tibike8: Te hogy oldottad meg? Ezek szerint nálad ment a szoftverfrissítés után? (Nálam pont azután gányolódott el vmi. Én ilyet még nem láttam pedig használok Symbiant egy ideje.)
-
-
MC Pite
veterán
válasz
djbahool #8385 üzenetére
Engem nem, nekem elég a hang, skypeon, meg keresek vmi javast hogy az elm-el is tudjak csacsogni.
Viszont érdekelne
-online homescreen frissítési gyakoriság állítása
-megregulázni a kapcsolat kezelést X6 szintûre -100%ban akkor ment mobilnetre és wifire amikor akartam, nem kellett kamu wap profil wifinként, és listából nem csak 3gs kapcsolatok közül választhattam
-v5ös betûtípust hol keressek -
primera1
aktív tag
-
tibike8
őstag
válasz
djbahool #8146 üzenetére
Az elsőre: Nekem megy a LMI a gyári böngészővel, de nem erre találták ki.
A másodikra: én a WMP-ban húzom bele a képeket az albumokba és megjelenik a telón. Az N82-őn is jó volt így meg a SE walkman telókkal is. 6 éve így csinálom kb.
A többiből még a hívásrögzítőhöz annyit, hogy tudtommal nincs még pittyegés nélkül rögzítő.Közben látom, hogy más is írt...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest