Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
-
torma1981
veterán
válasz
Seangaijin
üzenetére
Elég szűk az a réteg aki teloval kamerázik pl koncerten. Ezek nem arra készülnek. Még a fotózást megértem de azt sem telefonnal szokták készíteni. Arra van a fényképezőgép.
-
emzoli
csendes tag
Csatlakozom a bedöglött mikrofonosok egyre népesebb táborába.
Én kb 2-3 hete vettem észre, amikor a Shazam nem akart működni.. és azóta sem hajlandó.
A hétvégén videóztam (térhangzás is be volt kapcsolva), még jó volt minden. Ma akartam FB Messengerben hangüzenetet küldeni, de nem sikerült.
Telefonálásnál oké, viszont kihangosítva tök süket a vonal. Most teszteltem videózás közben és a 4 mikrofon közül csak a hátsó-alsó működik.
Rendkívül bosszantó ez a dolog.
-
Gery15
addikt
Ti milyen hirdetés eltávolító appot használtok?
-
heroldbalu
tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
A 929-re nem is gondoltam, bár nem tudom annál is előfordulnak-e ezek a hibák.
De számomra a lényegen nem változat akkor is hamarmunkának tűnik Nekem, ami jól néz ki... -
Integrale
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Akkor azt dobták sietve a piacra.

-
ZavaBalazs
őstag
válasz
heroldbalu
üzenetére
"Amikor piacra dobták hamar kellett egy ütős telefont piacra dobni, és hát hamar munka ritkán jó."
ezzel csak az nem stimmel, hogy a 930 előtt kb fél évvel már kijött az icon, ami ugyanez a telefon.
15792: jó, de akkor ha azt sietve dobták ki, akkor a 930 esetében lett volna majd fél évük, sőt, elég jó feedbackjük is, javítani a hibákat.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
heroldbalu
üzenetére
Utolsó bekezdésben leírtak WP bugok. 820-on is jelen volt már.
-
heroldbalu
tag
Csak, hogy bővítsem a hibás készülékek táborát
.
Nekem nem olyan rég jött vissza a szervizből, mikrofon, kamera, giroszkóp hibával.
1. kihangosítás, shazam nem működött, néha videó hang sem volt. Elvileg forrasztották, de ki tudja....
2. az érzékelőn volt 2 folt ami eléggé zavaró is volt. Cserélték az érzékelőt.
3. nem fordult megfelelően, volt olyan hogy 40s is eltelt míg érzékelte a fordulást.
ez volt a második szerviz (1. kijelző zöld paca).
Maga a készülék tetszik, de így 1 év távlatában ki kell jelenteni, hogy az összeszerelés minősége hagy némi kívánnivalót maga után. Amikor piacra dobták hamar kellett egy ütős telefont piacra dobni, és hát hamar munka ritkán jó. Eddig még nem volt ilyen telefonom amit ennyiszer kellett volna szervizeltetni. A vásárlást nem bántam meg, de azért csalódtam a minőséget illetően.Szerviz óta viszont előjött egy másik probléma, zenét nem játszott le hibakódot is írt, elment a rezgés is és a lezáró hang is, több fórumon is olvastam már, tehát nem egyedi eset :/, de egy újraindítás megoldotta, reményeim szerint ébresztőnél nem fog előfordulni.
-
Zoli133
addikt
Amúgy itt tudtommal többeket érint a telefon csere illetve annak garanciája ezt kaptam az MS-től a kérdésre:
"A készülék garanciájára vonatkozólag tájékoztatom, hogy amennyiben az eredeti telefon vásárlásától számított 1 éven belül történik a csere, akkor a vevőt az eredeti készülék vásárlási dátumától számított 2 év gyártói garancia illeti meg a továbbra is.
Amennyiben az eladás utáni második évben történik a csere, akkor a cserétől számított 1 év jótállás illeti meg a vásárlót."
-
Zoli133
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Cserélek olyannal akinél a normál hívás jó.

megspórolok 1,5 hét szervizt. -
-
Gery15
addikt
Mai nappal csatlakoztam közétek egy fekete L930 személyében.

-
jeni
félisten
-
Burt1793
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Hahaha

Reméljük nem találják meg többen a topikot, mert lassan a topiklátogatók 90%-ánál hibás a mikrofon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zoli133
addikt
Yeah, a 1,5 hónapos 930-am mikrofonja nem működik, csak kihangosítva hallanak. Gratulálok a gyártónak innen is.
-
brumi15
csendes tag
válasz
Forrest Gump
üzenetére
Kihangosítás gondolom én akkor lenne jó ha el lehetne fordítani de sajnos nem lehet. De ebből látszik is hogy olyan mintha nem kapcsolná a szoftver a mikrofont mikor kéne csak elforgatás során. Most majd teljesen gyári szoftverrel akarok próbálkozni amire még az adatokat sem állítom vissza és nem frissítek egy alkalmazást sem, hogy hátha valami alkalmazás rontja el..
-
brumi15
csendes tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Nem működik ettől még kihangosítva. Csak én erre lettem figyelmes a tesztelésem során. NEM tud megmozdulni a mikrofon attól hogy elfekteted mivel fel van ragasztva fixen a műanyagra ami meg le van csavarozva, én megnéztem teszteltem teljesen fixen tökéletesen csatlakozik nekem a mikrofon! Ja és az előbb írtam hogy fekve elindítod a felvételt és utána már akárhogy forgathatod a felvétel közben mert akkor is jó a hang! Nem állítom hogy mindenkinél ez a hiba, de az én esetben ez van és ez bizony inkább szoftveres mintha valami bekavart volna a rendszernél... le is videózom ha kell.
-
brumi15
csendes tag
Emberek!! Olyan dolgot fedeztem fel hogy az valami hihetetlen!! Szórakozok a mikrofonnal... akinek rossz a mikrofonja tegyen már egy próbát hogy ez másnál is mutatkozik e. bementem a lumia camera alkalmazásba beállítod hogy fekvőbe legyen és mikor a videókamera felvevő gomb is elfekszik akkor beszélj bele a mikrofonba amelyik rossz. Nem tudom miféle csoda folytán de ha fekvőbe indítom el a videót akkor jó a mikrofon... utána már mindegy hogy hogy forgatom felvétel közben akkor is müködik... de ha állóba indítok felvételt akkor végig süket. Ez roppant érdekes mert akkor ez az én esetemben marhára nem hardver hanem szoftver hiba!
-
Nergalos
aktív tag
válasz
Seangaijin
üzenetére
+1
már-már unalmas lesz a téma és úgysem jövünk rá semmire
sztem mindenki vigye szervízbe akinek rossz és ott megjavítják biztosan. -
Nergalos
aktív tag
válasz
PixelRambo
üzenetére
Hi, én tmobilban vettem és nekem sincs kitöltve a garijegyem de ezt így elfogadják. Mondjuk nekem van mellé egy számlám is de azt nem szokták kérni.
Mindenképpen vidd el! -
brumi15
csendes tag
Nekem is rossz a hátsó mikrofon ami a micro usb alatt van. Megnéztem belül és nincs egy forrasztás sem elengedve, az alaplapi csatlakozó tökéletesen csatlakozik a mikrofon érintkezőhöz. Nekem viszont csinál olyat hébe hóba hogy készítek egy 5.1 hangzású videót belebeszélek az állítólagos rossz mikrofonba és visszajátszásnál tökéletesen működik, de amint készítek egy újabb videót vagy felhívok valakit és kihangosítom egyből rossz... 8.1 volt rajta, azután feltettem a wp 10 előzetest és után egy videó erejéig megint megjavult aztán megint rossz... Elég érdekes tényleg hogy sok embernek most ment tönkre a közelmúltban. Egyébként tényleg elgondoltató az is hogy mivel ott van a proci nagyon közel hozzá nem e lehet hogy a melegedés által adja meg magát a mikrofon.
-
Burt1793
veterán
Melyik a negyedik mikrofon? Van egy a hátlapon a kamera mellett, még egy a hátlapon az usb mellett és egy az előlapon a windows gomb alatt.
Kurta nagy rejtély, hogy videózás alatt mégis tökéletes a hang, de a voice recorder nem veaz fel semmit.
-
Seangaijin
senior tag
válasz
PixelRambo
üzenetére
Vigyed.
-
PixelRambo
csendes tag
Sziasztok, nekem is eláll a kijelzö, és féloldalas a hang... Komáromi készülékem van kitöltetlen garijeggyel, imei alapján élö garanciával. Vihetem így nokia carebe szerintetek?
-
-
Forrest Gump
tag
Na beszállok ismét én is.

Párszor én is írtam, hogy kihangosítás nem jó, shazam illetve videóhang jó.
Jelentem, pár napja a shazam se észlel semmit.:S
Hó végén vagyok szabin, megy szervízbe. -
Williams
aktív tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szia!
Ezzel nem vesztesz semmit, nekem sem akarták megcsinálni először (bár az enyémen nem volt sérülés). Írd le nekik a sérülést is, és fényképezd is le az elálló kijelzőt. Hivatkozhatsz rá, hogy a net tele van elálló kijelző problémával, tehát nem egyedi eset!
üdv.
-
Clemi
veterán
válasz
Burt1793
üzenetére
Nekem mikor előjött a mikrofon gond kihangosításnál rögtön a Shazam-al kezdtem és működött mint a villám. Utána próbáltam a videót és ott lett egyértelmű a mikrofon hiba. Ebből gondolom, hogy szerintem a shazam azt a mikrofont használja ami elől van, vagyis amit nem kihangosítva használ a rendszer.
-
confuser
senior tag
Valahogy találjuk már ki, hogy melyik mikrofont mi használja, mert én már teljesen elvesztettem a fonalat. Addig megvan, hogy 4 mikrofon van, a hívás közben használt (nyilván előlap alján található mikrofon) kb soha senkinek nem ment még tönkre, de a másik 3 tök vegyes élettartammal bír - valószínűsíthetően a melegedéstől. Valamelyik a kihangosításhoz, valamelyik a shazamhoz, meg még ki tudja mi és hogy használja őket. Meg még 1-2 embert várok, hogy visszaérjenek infokkal a szervízből, és akkor mehet kiemeltbe a téma.
-
Clemi
veterán
válasz
technoboy19
üzenetére
Szerviz! A közelség érzékelőd nem szórakozik. Messenger üzenetnél egyébként sose volt fényjelzés, de a WP-s telefonokon semmilyen fényjelzés nincs.
-
technoboy19
tag
Sziasztok!
Kb. 2 hónapos Lumia 930-asom van és felfedeztem rajta, hogy bejövő Messenger üzenetnél nincs fényjelzés, ami eddig volt, illetve nem tudok hívást megszakítani, mert nem jön vissza a fény, ha eltávolítom az arcomtól a készüléket. Csak akkor látom a lehetőségeket, ha az oldalsó lezáró gombot megnyomom.
Be lehet ezt állítani valahol, vagy vihetem szervizbe?
Köszönöm! -
Clemi
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Vegyél fel videót és fülhallgatóval hallgasd vissza, hogy mindkét sáv szól-e, Ha csak a jobb oldali, akkor nálad is alaplap gond van. A Viber és a Shazam nem biztos, hogy ugyanazt a mikrofont használja mint a kihangosítás, sőt nagyon valószínű. A Shazam nekem is 2mp alatt felismerte a zenét, igaz Vibert meg nem használtam még.
-
Seangaijin
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Miskolc. Ám ott mondta a srác, h nem árt írni a Microsoftnak előtte vagy mikor már beküldted, hogy mi van a telefonoddal pontosan stb. Sok esetben a Microsoft szólt oda a Jabilnak, h csinálják meg a készüléket mert a Jabil baszott rá.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Seangaijin
üzenetére
Hol adtad le?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Burt1793
üzenetére
úgy néz ki modiradír áldozata lett. nem tudom, vissza szabad-é linkelnem, mindenesetre a legutóbbi állás 6-3 a rossz javára, ha hozzávesszük correctmant akkor 6-4.

viszont azóta futtattam kis rövid tesztet, és meglepődtem: gsm hívás kihangosítva, kb semmit sem hallott belőlem anyám, csak azt, hogy valaki beszél, de hogy mit... viber hívás kihangosítva normális kihangosítós, kicsit távolról jövős hang, gsm hívás fülhöz emelve tökéletes. cortana és a shazam is felismerte a lejátszott zenét, DE a kihangosítás továbbra is szar.
lehet mégis szoftveres a dolog? -
Seangaijin
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Enyémnek 2 sarka is le volt ütve, mégis cserélték.
-
enginev3.0
félisten
Nem csinaltak meg a kijelző elallast mert hogy fizikai sérülés van rajta (egyik sarkán van egy kis ütődés...), semmi koze a ragasztohoz de legyen mire fogni
-
Burt1793
veterán
Hová tűnt a szavazás?
-
Gabesz77
senior tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Remélem minél hamarabb lesz. Szombaton volt egy hete, hogy leadtam a Váci úton, nekem is 6-8 munkanapot mondtak a javításra. Ha megkapom, írok ide.
Hasonlóan a fórumtárshoz, ott a helyszínen megpróbálták javítani, 3 órát lófráltunk a nejemmel a nagy semmiért mert nem sikerült a dolog, így ment a központi szervizbe. -
Clemi
veterán
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Bp, Váci út 30 Nokia Care
-
Clemi
veterán
válasz
tomboy0013
üzenetére
Nekem folyamatban van, Pénteken adtam le és 6-8 munkanap (szerencsémre az aznapi szállítmánnyal elment a központi szervizbe) és ha megjön megírom mi a tapasztalat. Ami tuti, hogy nálam a helyben javítás nem jött be (állítólag tesztelték javítás után, de én kétlem) mert semmit nem változott a hiba, de másnap elárulta a srác, hogy 50% az esély, hogy bejön. Így ha valakinek ott helyben megoldják pár óra alatt, javasolt a helyben próba, hogy ne kelljen 2x utazni. Igaz HR utáni állapotban adják vissza, vagyis a nyelv beállítással kezdi a teló.
-
Nergalos
aktív tag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Hát látod olyan nincs. Illetve asszem clemi járt rosszul a szervizesekkel.. nemrég írta, keresd meg ha gondolod.
-
tomboy0013
veterán
Van-e itt olyan aki már lenyomta a szervízes mizériát a mikrofonos hibával kapcsolatban? Jó lenne ilyenekről is olvasni nem csak a gyerekes vitatkozásokról...
-
lbence
aktív tag
válasz
Nergalos
üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Munkához használok szövegszerkesztő programokat, adobe readert, naptár a google fiókommal szinkronban.
Szórakozás: böngésző, youtube, whatsapp, facebook, messenger, instagram, illetve naptáram össze van húzva a facebookal az események miatt. Zenét a Spotifyról szoktam hallgatni.
Sport: Endomondo, Strava. (Előbbi a lényegesebb).Kiegészítők terén nem tudom, hogy milyen a választék de egy masszív tok nagyon fontos nekem, mert sokat futok, montizok.
Illetve ami még fontos, hogy az értesítéseket hogy kezeli a 8.1?
Androidon a záróképernyőn be lehetett olvasni az üzenetekbe, emailekbe. -
-
lbence
aktív tag
Sziasztok!
Telefonvásárlás előtt állok, jelenleg egy Sony Xperia Z-m van, de előtte Nokiáim voltak.
Akik androidról váltottak őket kérdezném, hogy érdemes? Nincsen nagy hiányosságai a rendszernek az androidhoz képest?
Illetve még annyi, hogy ugyanúgy meg fogja kapni ez a készülök a legújabb WP verziót?A Microsoft h-h nem hozta ki még ennek a készüléknek a vetélytársát, vagy csak én néztem el valamit?
Köszi,
Bence -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Seangaijin
üzenetére
egy hétre kölcsönbe érdekelne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a topic látogatói vehetnének közösen valami midrange lumiát, hogy legyen egy közös póttelefon szerviz esetére. hetente továbbálló vándortrófea lehetne.

-
Seangaijin
senior tag
Most hoztam el egy Vodás fekete 640-et. Ha valakit érdekel, PM-ben jelezzen

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de rég hallottam ezt a szót! A keta ugyan ez. Az megvan?

lehet mégis szoftveres a dolog?