- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Nergalos #20472 üzenetére
Nem akarom itt ennek az iphonenak tolni a szekerét. Mindenki azt használ majd a Lumia 930 helyett a jövőben, amit szeretne. Nem azért választottam ezt a telefont, mert többet tud, hanem azért, amiért anno a Lumia 930-t is vettem, hogy amit tud, azt stabilan és megbízhatóan tudja. Én sem másfél évre terveztem 160ezerért a Nokiával, és bosszant is a dolog, hogy ennyi kehe van ennek a telefonnak. Nyomógombos telefonok korában egy húszezer forintos Ericssonnal 4 évet lehúztam hibamentesen. Bár tudom, ezek az idők elmúltak, de legalább 2 évet illett volna teljesítenie a 930-nak komolyabb letérdelés nélkül, szerintem.
Visszatérve az iphonera, hogy kinek mi a szép meg az elég jó, az szubjektív. A Here WeGo nekem működik hanggal. Ami szerintem nagy előnye, hogy a drive-maps-transit itt egy appban van benne. 4 col nekem elég. Tetszik, hogy 1 kézzel átérem az egész telefont. Office Lenst használom sokat, az nagyjából azt tudja itt is mint a Lumián. Word/Excel egy évben egyszer van elindítva nálam. A Onedrivenak működik minden funkciója iOS-en, beleértve a megosztást is, ami nekem a Lumián nem működött soha. Illetve van friss Waze is.
Továbbá ami tetszik, hogy Apple termékekhez van minden, jópénzért. Lumiához egy tok vagy kijelző fólia is körülményes. Lehet ez is elromlik majd, vagy nem bír ki két évet sem,ezt most nem tudom megmondani. Nekem személy szerint logikus és megfontolt lépés volt ez a váltás. Lehetett volna Galaxy S7 edge is, ami szintén nagyon tetszik, de volt több androidos telefonom, és mindegyik egy bug halom volt. Nagyjából ennyi. Mindenkinek további jó Lumiázást!
-
Sabre
őstag
válasz
Nergalos #20439 üzenetére
Gyári samsung tablet töltőfej amivel töltöttem, 2A képes kábel volt beledugva és wp10 alatt, mikor kint 30 fok felett volt, jellemző volt hogy idő után már merült a töltőn...aztán töltőről lekap, waze off, picit hűt a légbefújókon aztán újra...többek között ezért is került vissza a 8.1 nálam...
-
-
tjokai
senior tag
válasz
Nergalos #20129 üzenetére
Nem az internetre gondoltam hanem egyéb másra. Például a facebook fényévekkel lassabb windows alatt mint android esetében. És kb minden másban is. Ennek ellenére még mindig nagyon szerethető a 930as, csak picit érződik már rajta a kor. Árkategóriájában még mindig az egyik legjobb választásnak tartom...
-
Lasliegrand
tag
válasz
Nergalos #19720 üzenetére
Engedélyeztem az értesítési beállításoknál, ha erre gondolsz. Btw próbáltam szabad vagy elfoglalt megjelenítésű értesítéseket is, de ugyan az az eredmény. A naptárban látom, mi mikor van, rendesen el vannak mentve, de nem jelez.
Közben viszont rájöttem, hogy cserébe több ébresztést be tudok állítani egyszerre és nevet is adhatok nekik. Nagyjából ezzel ki vagyok békülve egyenlőre... -
Johnny70
tag
válasz
Nergalos #19528 üzenetére
Igen, PC-s program. A neve Lumia Phone Test Application. Hogy pontosan honnan van már nem vagyok benne biztos, talán itt kaptam a linket. A teszt szerint tökéletes a szenzor.
Viszont érdekes, hogy amikor megvettem a telefont és rátettem ,akkor azt írta ki, hogy garanciális, most meg azt, hogy ebben az országban nem (Angliából vettem zsír újan.) -
Atek000
csendes tag
válasz
Nergalos #18592 üzenetére
Szia. Szerintem nyugodtan rakd fel. Nálam gond nélkül működik a Nokia Lumia 925-ön. Az akkumulátor is relative jól teljesít, de az a régi 8.1-vel sem volt acélos, annál nekem jobb.a lényeg, hogy a frissítés után kell csinálni egy hard resetet és újra belakni, utánna már nem lesz gond a windows 10-es biztonsági mentéssel, csak 8-ast nem szereti.
-
Janó1999
tag
válasz
Nergalos #18465 üzenetére
Köszönöm!
Elvileg ma 10-12 között átveszem.
A tulaj még nem bontotta ki, de nem emlékszik pontosan, hogy mikor kapta.
Remélem nem 14-es, mert akkor nem veszem meg.Azt esetleg tudja valaki, hogy ha garanciában kell cserélni az üveget (az elállás miatt) akkor fekete helyett kérhetek alu színüt?
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
Nergalos #17762 üzenetére
Akkor Én meg a harmadik.Itt a mobilarénás kamerateszt.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Nergalos #17750 üzenetére
A kamera alkalmazás által készített képek minősége miatt sírnak sokan a régebbi készülékek esetén, a 950-ek kamerája igencsak jó és ezt minden nevesebb tesztben ki is emelik. Összehasonlításokon is látni mennyivel jobb mint mondjuk a 930 vagy 1520-é és a konkurenciát is sok szempontból alázzák. Tehát akamera az igencsak jó a 950-eken.
A dizájn szerintem nagyon jó főleg egy mozo hátlappal és nekem a képernyőgombok is jobban tetszenek mert el lehet tüntetni mikor nincs rá szükség. Nem nyomom meg véletlenül meg este nem világít az arcomba. 930-on sokszor zavar. Egyébként az N9 dizájnt vihették volna tovább nekem az tetszett igazán a Lumia vonalon is ugye a 800/900/920 triónál, a többi nem nagy szám, a 950-ek külsejével számomra végre valami mutatósat tettek le az asztalra. Egy telefon sincs a piacon ami jelenleg jobban tetszene mint mondjuk egy fehér 950XL vagy fehér 950 (a feketék annyira nem jönnek be), talán még a tavalyi Nexus 6 tetszik, de az meg az android miatt kiesik. -
Melack
veterán
válasz
Nergalos #17752 üzenetére
Microsoft, csak hogy legyünk pontosak. Az autógyártó konzorcium vette meg a rendszert. A Microsoft a térképfájlokat továbbra is használja, ugyanazzal működik a Drive+ mint a Térképek. Szolgáltatásokban is ugyanazt nyújthatja majd - egyelőre a Térképek nem tud útvonalat tervezni tömegközlekedéssel Pesten belül, legalábbis nekem az nem ment. De ugyanúgy navigál meg minden.
Frissítések eddig is jöttek rá, ha jól emlékszem, 3 is volt. 1 elrontotta W10M-en, a másik kettő megjavította -
törölt tag
válasz
Nergalos #17614 üzenetére
kevesebb a szolgáltatói sallang és rendszerint a gyári független rendszer valamivel stabilabb mint azok amikbe a szolgáltató belenyúlt...de ez megszűnik majd a windows 10 mobile-lal...a rendszerfrissítés közvetlenül a gyártó fogja küldeni, nem kell várni a szolgáltatói jóváhagyásra, a szolgáltatók kaptak egy külön szekciót a rendszerben, azt frissítgethetik
-
Integrale
veterán
válasz
Nergalos #16962 üzenetére
Ugy emlekszem, hogy nem megoldhato. Ezert irtam, hogy erdemesebb hosszabb cikkek, tesztek stb olvasasahoz hasznalni.
PH lapcsalad es a TC tesztjeit altalaban igy olvastam, egy egy cikk akar 10-15 perc is lehet, OLED-nel nem mindegy, hogy ez alatt mi a jellemzobb hatter. -
jeni
félisten
válasz
Nergalos #16379 üzenetére
Értelek.
Csak nem betört kijelzővel,nem hibás kijelző működéssel mentek javíttatni a készüléket,hanem mikrofonnal hibával.Próbáld magad a helyükbe képzelni! Te sem örülnél neki. Itt nem az van,hogy ami elromolhat az elromlik hanem nem is lenne szabad normál használat alatt meghibásodnia!
Ezért gondolom,hogy gari nélkül igazolt papírok nélkül NEM SZABAD venni Nokia 930-t. Sajnos az a 2év lassan vége felé jár és nagyon sok készülékek lesznek amire nem is lesz garancia sehogy sem. Kérdés,hogy utána milyen költségek lesznek majd rajta meghibásodás esetén? Elég belegondolni,hogy a kijelzőt házzal együtt csere jelenleg 70000 Ft körül van. Kérdés,hogy ez majd leesik 1 év múlva 30000Ft-ra? Ebből kifolyólag nagyon sok 930-t alkatrészként fogják eladni a prohardveren.Pedig ez a teló a tudását tekintve sokall többet érdemelne,ebben a telóban még mindig lenne 2-3 év sokoldalú célra való használat! Hardveresen nem egy elavult cucc,van benne potenciál! Mégis ott az a gondolat ,hogy meg lehet bízni benne vagy sem a %-s nagyobb mértékű meghibásodását illetően?
-
lbence
aktív tag
válasz
Nergalos #15710 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Munkához használok szövegszerkesztő programokat, adobe readert, naptár a google fiókommal szinkronban.
Szórakozás: böngésző, youtube, whatsapp, facebook, messenger, instagram, illetve naptáram össze van húzva a facebookal az események miatt. Zenét a Spotifyról szoktam hallgatni.
Sport: Endomondo, Strava. (Előbbi a lényegesebb).Kiegészítők terén nem tudom, hogy milyen a választék de egy masszív tok nagyon fontos nekem, mert sokat futok, montizok.
Illetve ami még fontos, hogy az értesítéseket hogy kezeli a 8.1?
Androidon a záróképernyőn be lehetett olvasni az üzenetekbe, emailekbe. -
hallador
addikt
válasz
Nergalos #15681 üzenetére
Igazad van szerintem. Amúgy melyik része is volt hülyeség? Mert azt nem írtad le erős meggyőződéssel sem....
Más tapasztalatod lehet, meg más véleményed is, az egy dolog. De csak úgy szerinted hülyeségezni minimum blődség.Mekkora hülyeség, hogy a 930-al bajok vannak? .... És évek óta ez az egyik "legjobb" minőségű Nokia...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Nergalos #15555 üzenetére
szerintem is nagyon filléres a 950 design, főleg ez a káyhaezüst a fényképező körül. az xl tetszik (a fényképezőgombon kívüli többi gombját leszámítva), a dudor még kifejezetten jól is áll neki, szépen néz ki, de az 5.7" meg böhöm nagy.
nem baj, én amúgy sem terveztem még egy darabig váltani 930-ról, attól még ez egy kihagyott ziccernek tűnik egyelőre.
állítólag tavasszal jön egy surface phone, intel atom procival, meg brutál kezdőárral. project juggernaut alpha néven keresgélj ha érdekel.
-
hallador
addikt
válasz
Nergalos #15470 üzenetére
File explorer-t találtam, azt hiszem a Aerize Explorer megfelel majd. Mondjuk az is fircsa, hogy alaphelyzetben ez sem látja a mappákat, csak akkor ha hozzáadom, nem tud tallózni, csak hozzáadni a +-al, akkor látja.
Igazából nekem azt hiszem nem nagyon kellenek extra appok, csak, az az alap, ami tudja ami nekem kell.
-
Burt1793
veterán
válasz
Nergalos #15281 üzenetére
Próbáld a kephost.com-ot, telefonról is megy, kijelölöd a képet, majd rányomsz a feltöltésre, utána kiválasztod, hogy direkt linket kérsz a képekről.
Amúgy nekem is van pár olyan, ami teljesen vállalhatatlan, olyan, mintha az ősi N70-nel lett volna lőve, egy-kettő meg igazán jó (hozzám és) a telefonhoz képest. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy jó időben, azonos fényerősségű részeket fotózva jóval könnyebb jó képeket csinálni.(#15282) CsonkaImo: Igen, közeli képeket minden telefon szeret csinálni, ha visszakeresel a fotós topikban megtalálod a papírpénz fotózós akciót (az aztán igazán közeli).
Amikor új volt a teló el akartam kezdeni fotózgatni vele, de a kezdeti sikertelenségek kicsit visszahúztak, de igyekszem...
-
Downsampling
senior tag
válasz
Nergalos #15138 üzenetére
Olvasd már el az első hsz-em, s aztán nézd meg, hogy ki miatt alakult így ez az egész. Annyira bírom a PH-t, hogy tök mindegy, mit kérdezel, mindig lesz néhány okostojás, akinek valami egészen másba bele kell kötnie... Olvasd végig, hogy a "magyarozást" ki kezdte.. aztán lehet beszólni...
-
mtm800
senior tag
válasz
Nergalos #14259 üzenetére
Az már a múlt...de az jogosan elvárható lenne , hogy izgulás nélkül bírjon másfél napot ki.Na és a minimum a glance lenne, az nagyon ütős dolog sztem. Ha így marad nálam kilőve ez a típus.... sokkal inkább hajazok egy l840-re majd ha nem kell a fém keret miatti túlárazást megfizetni. Sajna most is az van , ha totál nyugodt akarok lenni , mindenképpen a 640 -et viszem magammal, a 930 meg a táskában csücsül.
-
mtm800
senior tag
válasz
Nergalos #14257 üzenetére
Én inkább sokallok egyes dolgokat
..totál feleslegesnek tartom a kijelző felbontást, persze nem én vagyok a cég marketingese
ez is igaz.Amennyiben így marad tuti , hogy nem lehet nagymérvű akksi idő növekedésre számítani,ami a mostani telónak is elég sarkalatos pontja.Micro sd meg alap kellene hogy legyen akármennyire is hangoztatják a felhő alapú szlogent.
-
tfery
tag
válasz
Nergalos #14135 üzenetére
A munkaidő beállítására nincs lehetőség. A Symbianon sok olyan okos lehetőség volt ami az új rendszerekben hiányzik. Például a kontaktok csoportosítása, beállítható profilok, csoportok kapcsolása a profilokhoz, stb. Nevetséges, hogy a WP-n például max 25 névjegyet lehet egy csoporthoz hozzá adni, De hát ez van, csak reménykedem, hogy egyszer ez is változik.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Nergalos #14124 üzenetére
Megjönnek az email-ek de mappákba bekell lépni, és van hogy utólag jön meg, és amivel foglalkozom ott fontos a gyors információ és reagálás, mert nem mindig tartózkodok az irodában.
És 1-1 telefonbeszélgetés után mindig frissítgetem az email-t, mert nem push hanem 15p a legkisebb egység. -
jeni
félisten
válasz
Nergalos #14029 üzenetére
Mai napon 17 után a Nokia Care üzent,hogy készen van a telóm.
Gyakorlatilag ahogy leadtam ugyanúgy kaptam vissza.
Ami utána volt/van az kész rémálom.Sajnos igazam lett,a Telenor szolgáltató képes rá és megtette azt ami szerintem etikátlan volt! Ráadásként amit ott mondtak,állítottak azon nagyon elcsodálkoztam! -
Unlimited
aktív tag
válasz
Nergalos #14027 üzenetére
Írhatsz oda is.Aztán vagy foglalkoznak az ügyeddel,vagy nem.Írtam már nekik emailt,ahogy Te nem válaszoltál,úgy ők sem.Sokkal gyorsabb,lényegre törőbb,ha közvetlen velűk beszélsz.De mindenki belátása szerint tesz.Én csak egy javaslatot tettem.Mindenki saját ügyét úgy intézi,ahogy szerinze jobb.Részemről az ügy lezárva.Jó éjt mindenkinek!
-
-
Gymnova81
tag
válasz
Nergalos #13773 üzenetére
Bakker..... Már majdnem megdicsértelek volna, hogy tudsz te is normálisan válaszolni, de a végére egy szerkesztés gombbal csak oda kellett szúrnod azt az utolsó mondatot. Nem bírtad már ki......
De tudod mit? Legyen neked igazad.... Ámen.
Vagy ha még vágysz egy kis szájkaratéra, akkor azt tedd meg PÜ.-ben ha kérhetlek, ne raboljuk a felesleges semmivel a többiek idejét.
Amúgy láttam a többiek képeit, és van ami nagyon tetszik, és van ami kevésbé. De összességében jók a többiek által linkelt képek. Nem tudom nálam mi lehet a gond. Mondom a 820-al nagyon jól elvoltam, és tette a dolgát ahogy kell. Csináltam azzal is rossz képeket, de csak néha. Általában jók lettek a vele készített képek. Tehát nem gondolom hogy én lennék a béna, valami a telóval van, de nem tudom mi lehet a gond, mert ha belegondolunk akkor arra jutunk, hogy ha a kamerával mint hw-el lenne a gond akkor egyáltalán nem tudnék képeket készíteni, vagy olyan képek születnének ami nézhetetlen. A fenti képek automata üzemmódban készültek egyébként, tehát az sem lehet hogy én állítottam volna nagyon félre valamit.Ezt most mindenkitől kérdezem: Akinek Denim update 2 van most fent a telefonon, annak van érezhető különbség a Denim update 1-el és Denim update 2-vel készített képek között?
-
Gymnova81
tag
válasz
Nergalos #13770 üzenetére
Látom csak nem férsz a bőrödbe. Nem gondolom, hogy a képeket ezért tettem volna fel, mert annyira jók lennének. Pont ellenkezőleg. Mutass már pár jobb képeket légyszíves.
Szerinted a "nem túl hihető" mit jelent? Ha te nem hiszel el valamit akkor félig elhiszed félig nem? Vagy nálad ez hogy működik? Ha én azt mondom valamire, hogy nem túl hihető, akkor azt gondolom hogy a másik nem mond igazat, ergo hazudik.
"Vagy nem tudni magyar rendesen?" Bagoly mondja -> "user error"
És ha kérhetlek fejezzük már be ezt a gyerekes vitát, mert már unom, ahogy gondolom a többiek is.
Neked is ajánlom a [13745] számú hsz-om utolsó előtti mondatát. Én már megtettem az első lépést.... -
Burt1793
veterán
válasz
Nergalos #13723 üzenetére
Szerintem meg a tied a "dedós" felfogás ezzel kapcsolatban. Uhh, rosszul emlékeztem, ezek görög istenek voltak eredetileg, de én a római nevüket is ismerem, szóval végül biztos átvették őket. Miért kéne mindegyiket nagybetűvel kezdeni? No, mindegy, én inkább úgy mondanám, hogy, ha nagybetűvel írja az Isten káromlás (Isten nevét hiába ne vedd...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OpenMediaVault
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- Suzuki topik
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Béta iOS-t használók topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest