- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
válasz viewdetails #1099 üzenetére
Igen, van lépésszámláló. Nekem semmi problémám nincs a töltési időkkel, teljesen vállalható. Az alap dolgok (levelezés, naptár, címjegyzék, IE stb) annyi idő alatt elindul, amíg lemegy az animáció. Skype, Facebook, Viber első indításkor 1-2 másodperc, ha már be volt töltve, akkor kb 1. A Nexus 7-em sokkal durvább megakdásokat tud produkálni.
Laci
-
viewdetails
addikt
Sziasztok, két gyors kérdés: lépésmérő része a 830-on is a SensorCore-nak? Illetve a 400-as chipset a napi használatban (IE, Messenger, Skype) az alkalmazások között ugrálva mennyire generál Loading...-ot?
Great Dane rulz : http://goo.gl/TiJ6O
-
Petester
senior tag
A fekete 830-ast sajnos festett kerettel gyártották. Kicsi feleségem kőre ejtette és lejött a plezúr a fémről...
Cserébe más baja nem lett, kijelző sem tört össze. Samsung és LG kevesebbtől is tört már az ismerettségi körben... Kell az a káva a kijelző köré, amit sokan hánytorgatnak fel az újabb készülékeknél, na meg a fém keret! Nem értem miért jó ez a fetisizmus...(ó\_!_/ó)
-
Petester
senior tag
válasz Petester #1091 üzenetére
Bár nem tudom, hogy a droidos szövegszerkesztő alkalmazások mennyi extrát tudnak. Korrektúra kezeléssel még nem néztem, de pl. az Apple saját alkalmazása erre nem volt képes, addig az almás Word simán mutatta a korrektúrákat, megjegyzéseket. WP-on eddig nem volt szükségem erre, de eddig mindent, amit kellett, megnyitott.
(ó\_!_/ó)
-
Petester
senior tag
A word szövegtördelése csak kijelzőre optimalizál, szinte csak szövegbevitelre alkalmas, az excel is mobilra optimalizált, ne várj sokat tőle. Pdf-ből több oldalas, színes, szkennelt állománnyal próbálkoztam, megnyitotta, de nem nagyon tetszett neki. Mondjuk nem kis állomány volt, elég részletes minőségben, kb. 40 MB lehetett. Területmérésben nincs tapasztalatom.
A mindennapos dolgokkal szerintem nem lesz csalódás.[ Szerkesztve ]
(ó\_!_/ó)
-
rendar
csendes tag
válasz Petester #1085 üzenetére
Játék nem kell. Amire használnám: böngészés, email, word, excel, pdf, néha gps területmérés (gondolom létezik ilyen app) és ami a legjobban hiányzik: normálisan lehessen telefonálni és sms- t küldeni! (tegnap már az is megakasztotta...) A porállóság hiányozni fog a munkámból kifolyólag, de rendszeres takarítással talán bírja azt is.
-
csabi94
őstag
válasz Caldera1 #1086 üzenetére
Szerintem bőven elég lesz, én több mint 1 éve használok 820-at, és az elmúlt egy év alatt csak gyorsult. Azt leszámítva, hogy rossz az akkuideje, és hogy vannak sokkal szebb telefonok, nem tudok több érvet mondani amiért lecserélném. Nem fogom szerintem, max. 2-3 év múlva, akkor is csak ha muszáj.
-
Petester
senior tag
Ugyan ez a processzor van pl. a Lumia 630-ban is. Az meg szinte belépő szint.
Az, hogy elég lesz e évek múlva, szokás függő. Játékra szerintem nem. De ezt leszámítva nem hiszem, hogy más programmal jobban megküzdene, mint amivel most ne bírna el. Telefonálás, böngészés, multimédia lejátszás - telefonos viszonylatban - szerintem nem fog nagyobb erőforrást igényelni.
Nem játszok telefonon, így nekem megfelelő lesz évek múlva is. De ahogy olvasgatok, most még mindent elvisz, de ahogy fejlődik a világ, egyre igényesebb appok jönnek.[ Szerkesztve ]
(ó\_!_/ó)
-
rendar
csendes tag
Sziasztok!
Androidról váltanék Win- re, és a 830 az ami tetszik is, és még méretre is elfogadható. A váltás oka, hogy a 2 éve vásárolt középkategóriás (márkát mem írok, de annó 70 rongy volt) telefonom mára szinte használhatatlan... Ezzel hosszabb időre terveznék, de a kérdésem az, hogy ez a hardver vajon helyt fog állni 2 esetleg 3 év múlva? Tudom a Win- nek nincsenek nagy igényei, de droid után remélem megértitek a félelmemet! :-)
Előre is köszi! -
Emilchen
tag
Léteznek a Lumiákra színvonalas letölthető angol-magyar és német-magyar szótárak?
-
addikt
Sziasztok,
csatlakoztam a táborhoz
Most barátkozunk, a 720 biztonsági mentése alapján, pikk pakk miden beállítást névjegyet programot alkalmazást telepített."Aki ad,az nyer"
-
Dzsekó
addikt
válasz Caldera1 #1076 üzenetére
Sandiskem volt mindig is. Itt is azt rendeltem, írták, hogy átvehető, de a csajszi mondta, hogy raktár problémájuk van, és nincs nekik. Mondtam, hogy baró. Erre mondta, hogy van Kingston-juk egy ezressel olcsóbban, ugyanannyi garival. Húztam a számat, de nem volt kedvem máshol drágábban újrarendelni, meg máshova elmászni. Így lett Kingston. Én sem szeretem őket amúgy. Fényviszony nem változott a sötét szobában, ki-be kapcs-ra egyből világított, úgyhogy ez biztos bug volt. Azért nem rossz, ha %-osan kiírja, hogy mennyi a töltöttség. Én még hozzá vagyok szokva a series 40 egy hetes töltöttségi idejéhez. Nekem túl gyorsan merülnek le ezek az okos telefonok.
btudos: Hol találom ezt az action centert? magyar a menüje a telómnak, de egyik "központ" beállításban sem volt akku jelzés.
[ Szerkesztve ]
-
Caldera1
tag
Szerintem tök fölösleges akku alkalmazásokkal bohóckodni. 625-ösömnél még én is próbálgattam, még talán megszokásból, mert előtte a droidos telóm melegedett.
Nekem spec 2 Kingston sd is beadta a kulcsot, azóta csak Sandisk
Azt nem tudom a gombok világítása állítható-e, szerintem a fényviszonyok függvényében eldönti világítson-e vagy sem Tapasztalatom szerint nagyon jól és gyorsan működik a kijelzőn az automatikus fényerő, sok más telefonnal ellentétben. -
btudos
nagyúr
Ott az action centerben az akku százalékos kijelzése, ezek az akkumonitorozó alkalmazások több problémát okozhatnak, mint amennyit megoldanak.
Egyszeri hiba nem hiba egyébként, szóval majd akkor foglalkozz vele, ha többször előfordulnak ezek.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Dzsekó
addikt
válasz Caldera1 #1055 üzenetére
Köszi, mostmár nagyjából belaktam a telót. Néhány megoldáson fogom a fejem, mert series 40 szerintem normálisabban van megoldva. De lényeg, hogy működik, szokni kell.
A csengőhangot egyébként úgy sikerült megoldanom, hogy nem sd kártya ringtones alá kellett raknom, hanem telefon ringtones mappába a csengőhangokat, és akkor rögtön látta egyedi csengőhangok megnevezéssel. Először csak wma-ba konvertálva látta őket, aztán érdekes módon mentek az mp3-ak is. És így nincs időkorlát, tehát 3 perces csengőhangot is vidáman lejátszik csengőhangként. Egyébként elég sok fura anomália van a telefonnal, amit nem értek és szerintem hibák. Felsorolom őket, valaki találkozott már velük? Ez inkább szoftverhiba, vagy hardverhiba?:- letöltöttem egy akkumulátor alkalmazást, ami a zárolt képernyőn kirakja %-osan a teló töltöttségét. Ez önmagában nagyon tetszik, viszont csinált olyat a teló, hogy feltöltés után eltűnt a zárolt képernyőről. Teló ki-be kapcs nem segített, végül ha helyére kiraktam a naptárt és vissza az akkumulátort, akkor megint megjelent.
- Egyszer csak elment az alsó három navi gomb (visszanyíl, windows logó, keresés) háttérvilágítása. Sehogy sem jött vissza bármit állítottam, végül teló ki-be kapcs után jó lett.
- Az SD kártyáról a ringtones mappából egyszer csak eltűnt a csengőhangok 3/4-e. Vissza kellett őket másolnom PC-ről. SD kártya Class 10-es 32GB-os Kingston.
A fentiek jelenleg csak egyszer történtek meg, de ha többször előfordulnak, akkor igencsak bosszús leszek, így is elég nyugtalanítóak ezek az anomáliák a telefon árához képest, főleg az utolsó. Van ötlete valakinek, hogy ezek mitől lehetnek?
[ Szerkesztve ]
-
Caldera1
tag
válasz tomboy0013 #1071 üzenetére
Szerintem nagyon rendben van. Vehettem volna 930-at is. Pro és kontra nálam a 830 nyert. Nekem inkább ez jött be.
-
tomboy0013
veterán
válasz Caldera1 #1070 üzenetére
Sokak azt sem tudják mi az a Glance Screen, főleg akik mondjuk droidról jönnek át. Egyébként IPS kijelzőn tök béna a glance este. Engem 920-on kifejezetten zavart mikor az egész kijelző világítása minden egyes alkalommal bekapcsolt mikor a telefonhoz értem ezért inkább nem is használtam. A telenornál most mindenképpen jobb ajánlat egy 930.
-
Caldera1
tag
válasz jodamester #1066 üzenetére
Ha a 930 is tudná a glance screent, akkor talán helytálló lenne, amit írtál. Így viszont sokakat elcsábít a 830.
-
mirci18
addikt
-
mirci18
addikt
válasz jodamester #1066 üzenetére
Egy hónap múlva fogok eljutni a mostani t mobilos hűségem 21 hónapjához.
Tehát 3 hónappal előbb meg tudom venni a telefont aranykártyásként előre mint hogy lejárna a hűségem.
Ha tehetném már most megvenném.
Nekem a 830-as megfelel 80-ért a t-mobilnál.
Az erősebb vas jobb kamera nem vonz a nagyobb testvérben.
Mert tudtommal a 830-as kamerája is tökéletes.
Azon kívül glance screen van a 830-ban és bővíthető memória és nekem ezek kellenek.
De azért köszi a tippet.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
jodamester
tag
válasz mirci18 #1063 üzenetére
Egy hónap múlva olcsóbb lesz? Én azt mondom, vegyél egy 930-ast a telenornál kártyásan függetlenül 124-ért. Telefonos rendelést követően másnap átvehettem egy posta ponton. Jelenleg nem éri meg a 830, gyári 2 éves garis a 930-hoz viszonyítva. A black friday emagos akciójában 90 körül volt, az megérte.
-
mirci18
addikt
Hát ha köze van ha nem felháborító hogy mostmár nem azt van mint 2 éve mikor bementem a boltba és megnézhettem egy nokia lumia telefont kirakva.
Mert ha most akarnék venni új első érintőképernyős telefont lehet nem vennék lumiát mivel nincs kirakva.
Higgyétek el sokan így vannak ezzel.
Ha nem látják nem tudják hogy van akkor nem veszik meg.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
gthomma
senior tag
válasz mirci18 #1040 üzenetére
A boltok követik a vásárlói szokásokat.
"az IDC piackutató zsugorodó eladásról számolt be, a tavalyi 8,2 millió darab helyett az idei második negyedévben csak 7,4 millió windowsos telefon fogyott, az amúgy is parányi, 3,4 százalékos piaci részesedés pedig ezzel 2,5 százalékra olvadt."
2014.08.18 -i hír.Tudom tudom, az android egy rakás szar, laggos fos, egy hányadék. A WP sokkal jobb. Ez látszik is.
Csak azok érinthetik meg a szívedet és bánthatnak meg, akik jelentenek neked valamit. Következésképp sérthetetlen, aki nem törődik senkivel. Akár egy halott.
-
v.attis
őstag
Nem szoktam bekapcsolva hagyni a wifit, de ma úgy hagytam. Kb 10 órát voltam távol, miután hazatértem nem csatlakozott a saját wifimre. Azt írta rá, hogy nincs internet kapcsolat. Kikapcsoltam a wifit majd vissza és simán elkapta.
Miért volt ez? Mindig ez lesz?
Közben a laptopon simán ment a net... -
Caldera1
tag
válasz jodamester #1054 üzenetére
Annak azért biztos jobb a kamerája...
-
Caldera1
tag
Töltsd le az mp3 számot a telefonodra, amit szeretnél. Az áruházból töltsd le a Ringtone maker appot (ha még nincs meg). Nyisd meg, keresd meg a letöltött mp3-at, és egy kattintással csinálj belőle csengőhangot. Kb. fél perc. Még azt is be tudod állítani, hogy mettől meddig legyen a csengőhangod (asszem 40 mp erejéig).
Ébresztő funkció a Riasztásokban van. De tölthetsz is le éppen másikat is.
Teendőket (akár értesítés beállítással) pedig a Naptárban tudsz szerkeszteni.
Sdkártya pedig, nem meglepő módon:
Beállítások->Tárterületsegéd->SD kártya
Pár nap alatt belakható a rendszer, nem bonyolult, de azért ki kell tapasztalni.
Én biztos nem megyek vissza adndroidra, pedig nincs winem, kizárólag Linuxot használok mindenhol és otthon a család is. -
Dzsekó
addikt
Segítsetek légyszi! Vettem egy ilyen csodatelefont. Okostelefonokhoz elég hülye vagyok, Nokia 6700, series 40-es mobilról váltottam GPS és net, meg fényképező miatt erre a telóra. Az okos részek mennek jól, de a legegyszerűbb mai világban már triviális dolgokat nem tudok ezzel a telefonnal megcsinálni, ami már egy 3110-essel is simán ment.
- Hogy lehet külső csengőhangot hozzáadni a telefonhoz?
- Hogy lehet külső SMS hangot hozzáadni, illetve csoporthoz hogy lehet csengőhangot rendelni?
- wav-ot nem tud lejátszani (már ettől is leesett az állam), de a win7 által wav->wma-ra átkonvertált fájlt sem látja a teló.
- hol van benne az ébresztő funkció?
- hol van benne a teendők (talán ő a riasztások), jegyzetek?
- hogy férek hozzá a memóriakártyához? (PC-n látom, de pl. series 40-ben a fényképezőnél megadtam egy mappát, ahova mentse a teló a fotókat, de itt semmi. Nincs galéria sem, ahol a memókártya tartalmát böngészni tudom.
Ezeket én mind napi szinten használtam. Ledöbbentem, hogy ilyen alap szintű dolgokat nem tud ez a telefon, vagy csak úgy túl van bonyolítva, hogy nem találom.
Köszi előre is a segítséget! -
Caldera1
tag
válasz jodamester #801 üzenetére
Pár napja fotóztam vele éjszaka, teljesen manuális beállításokkal lőttem egy képet kézből. Elképesztően jól sikerült. Azóta se tudtam megismételni.
A kamera tehát rendben van.
Erről már csak a vicc jut eszembe: "Törött kéz begipszelése után: doktor úr fogok tudni ezek után zongorázni? Természetesen. Jó, mer' eddig nem tudtam." -
l!nk87
aktív tag
Volna egy kis gondom... T-s függő telóm van,gyakran kell járnom a határ mellett,ilyenkor rendszeresen átmegy a külföldi hálózatra a teló... Hiába próbálom átállítani a hálózatválasztást manuálisra,amint felmegy az általam választott hálózatra,egyből visszaáll automatikus választásra és nem akar manuálison maradni... Esetleg valakinek valami ötlet,hogy miért nem?
-
Gusztáv
addikt
Van valakinek már Lumia Camera szoftvere a telefonon? Nekem még mindig a Nokia Camera 4.8.4.3 verzió van fenn, az Áruházban meg a Lumia Camera Classic van, viszont az legalább 4.9.2.1 verziószámmal (a leírása szerint 830-on alapból a Lumia Camera-nak kéne már lennie).
Laci
-
Gusztáv
addikt
Nekem ma jött egy frissítés, persze megint semmi konkrét infó, hogy mi változott. Viszont feltűnt, hogy már lehet állítani, mikor telepítse fel.
Laci
-
mirci18
addikt
válasz karldergroße #1042 üzenetére
Mindíg lessz.
S mindíg lessznek okostojások is.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
Értem csak elszomorító hogy 2 éve mikor a lumiám megvettem a 800-ast akkor tele voltak ilyen telefonokkal ki voltak rakva kipróbálásra most meg nem.
S ha ez így marad egyre kevesebb lessz az új vásárló.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
btudos
nagyúr
válasz mirci18 #1032 üzenetére
Telekomban kéne lennie, tudtommal az Árkádban két üzlet van, a nagyobbikban nézted? Minden nagyobb Telekom bolt készülékfala nagyjából ugyanaz, és a teljes 30-as generáció kint van a tervek szerint (530, 635, 735, 830, 930).
-
-
mirci18
addikt
Szevasztok.
Tegnap volt szerencsém felmenni vidékről Pestre.
Voltam az árkádban.
És meglepődve tapasztaltam hogy A telenornál és a telekomnál is csak a 6-os lumia volt kirakva.
Vodafonnál volt kirakva a 830-as így volt helyem legalább megnézni.
Sőt is volt egy lány akin Nokiás póló volt tehát elviekben őket promotálja.Ti is úgy vettétek észre hogy az elmúlt két évben kiszorultak a telefonos boltokból a lumia modellek.
Mert venni lehet de ha nincs kirakva akkor ki fog venni hogy lessznek új előfizetők?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Partyface007
őstag
-
Gusztáv
addikt
válasz Partyface007 #1023 üzenetére
Ez is a rendszer filozófiájából jön, hogy az NFC nem kezdeményezhet közvetlen változást a telefonon (ez biztonsági kockázat lenne). Nyilván kitalálhatnának rá valami megoldást, most csak annyi van, hogy a megbízhatónak nyilvánított NFC-s eszközöknél nincs figyelmeztetés.
Laci
-
Vovi1
aktív tag
Nem szerettem volna felfújni a betöltési sebesség témát, nem olyan jelentős, hogy ne lehessen megszokni. A néhány érzékeny pont kivételével sokkal símább, lágyabb, kezelhetőbb - ha úgy tetszik nőiesebb - mint az Android. Volt a kezemben ma 2 db csúcs telefon - a márkát szándékosan nem írom, de felső kategóriához közeliek - az egyik még hivatalos megjelenés előtti állapotban - a szépségen kívül semmi nem fogott meg bennük, hogy visszaváltsak Androidra.
-
Partyface007
őstag
válasz Partyface007 #1026 üzenetére
akkor mondjuk egy 1520-on kiváncsi lennék rá...
-
junior11
veterán
válasz Partyface007 #1026 üzenetére
Mindegyik WP-n vannak loading pontocskák többé-kevésbé.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
csabi94
őstag
válasz Partyface007 #1024 üzenetére
A Glance minden telefonon lassan tölt be, de egyszer beállítod, és kész.
-
Partyface007
őstag
válasz Partyface007 #1023 üzenetére
MM-ban megnyomkodtam ma egy kicsit a telefont:
tényleg nagyon szép összességében nem volt a gördülékenységgel semmi gond de bizony pl. a glance screen settingsnél is sokszor dobott betöltés feliratot fél v. 1 másodpercig még olyankor is ha már amúgy futott ...
nem tudom hogy ez egyedi a kiállított készülék hibája csak de ez annak ellenére zavaró hogy nyilván nem 5 percenként jár oda az ember állítgatni.... mindenesetre ennyi pénzért egy picit izmossabb Soc-ot tehettek volna bele mondjuk egy snapi 600-at egy adreno 320 társaságában...
minden összevetve még így is tetszett :-)
illetve a nagy kérdés mennyire lesz optimalizálva a w10 a 8.1-hez képest...
[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
Beleszerettem ebbe a telefonba. 820-am van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, de ahogy a kezembe vettem, rájöttem, hogy ez kell. Gyönyörű formaterv, 10 pontos összeszerelési minőség, gördülékeny rendszer, és szép kijelző.
-
Caldera1
tag
Mi az hogy néha gondolkodik? Teljesen rendben van a gyorsasága, alkalmazások megnyitási sebessége. Nyomkodtam ennél komolyabb hardverű telókat (droidosokat) és abszolút rendben volt a velük való összehasonlításban. Nem mondom, hogy atomerőmű, de én nem tapasztalok homokórázást.
A kamera is 1.5 másodperc és aktív. Ha fut a háttérben, akkor pedig 1 mp.
Nálam a videónál fordult elő, hogy a kép életlen lett 1-2 másodpercig, aztán zoomolt újra és kapta el az élességet, de lehet csak én bénáztam. Kamerája rendben van nagyon, szép képeket készít és sokféle manuális beállítást teszlehetővé.
A többi dologban nagyjából egyetértek veled. A Beállításokban a nem abc sorrendet szokni kell. -
Vovi1
aktív tag
válasz Partyface007 #1018 üzenetére
Nem másodpercek, de zavaró lehet a valóban meglévő folyamatosság mellett. Megszokás kérdése.
A Nokia (lúmia) kamera betöltése valóban lassabb, mint a sima kameráé, az szinte azonnal indul.Játszottam az NFC-vel. Sajnos közvetlen be és kikapcsolást nem tudtam vele produkálni, csak a kapcsoló képernyőt hozza elő, így nem sok értelme van. Autóba beszálláskor kellene a BT-t bekapcsolnia, matatás nélkül. Zárolt képernyővel sem reagál, csak ha él a készülék.
-
Petester
senior tag
válasz Partyface007 #1018 üzenetére
A kamera sebességére úgy emlékszek, hogy a következő frissítéssel ígértek javulást.
A betöltési idő változó, de képes akár 2-3 mp-ig is elszöszölni...[ Szerkesztve ]
(ó\_!_/ó)
-
Vovi1
aktív tag
válasz Partyface007 #1016 üzenetére
A 8,1 bemutatót csak a kezdők részére, nagyon sokan vannak akiknek fogalmuk sincs róla ez mit takar, ezért ódzkodnak a Win-től. Az op. rendszer meglehetősen zárt, ez határoz meg mindent.
Pl. a Nokia kamera, vagy zenelejátszó betöltésénél irja a betöltést, de ez csak addig tart amíg memóriába emeli, innen már gyors az ismételt elérés. Úgy tapasztaltam, mindegy hogy mit játszik le, több a fogyasztása, mint az A-nál. Viszonylag jó erősítőn keresztül hallgatom, becslésem szerint az SIII fele ennyit fogyasztott ilyenkor, nem mértem, annyira nem érdekel, mindenhol van töltő telepítve.
NFC képes a telefon, egy kis játékkal ki-be kapcsolhatod a cuccokat.
-
Partyface007
őstag
köszönjük a 8.1 bemutatót :-)
viccet félretéve tényleg köszi, nekem nagyon tetszik ez a telefon, 2 dolog miatt hezitálok csak a megvételén:
az egyik hogy a wp nem profilozható (nekem pl. nagyon hiányzik hogy nem kapcsoltatható ki/be automatikusan a (wifi/mobilnet/bluetooth...) Időpont és/vagy helymeghatározás/cellainfo alapján karöltve egy hangerő állítással )
mondjuk úgyis angolul használnám mint minden telefonomat és a Cortana quiet hours funkciója nagyjából lefedné ezirányú igényemet (mivel főleg ájszakára kell hogy ne zavarhassanak de családtagok azért el tudjanak érni) de akkor is na....
a másik az ára, 90 körül 2 év gyári garanciával lenne kb. a reális bár ha jobban körülnézünk akkor még az is picit magas nem hogy a mostani 110E....
"A telefon nagyon szép, elegáns, a hardver jó, de nem a legjobb. Néha gondolkodik, nem is igényes műveleteknél."
ez picit meglepő mikor szokott előfordulni? sima mp3-nál is sokat fogaszt gyári lejátszóval vagy csak a flac third party app-al?
-
Vovi1
aktív tag
válasz Partyface007 #1013 üzenetére
Tapasztalatok közel két hónapos használat után azok részére akik gondolkodnak a megvételén:
Nagyon szerethető op. rendszer, megszokása után jól használható. Ami gond nekem a beállítások katyvasza, össze vissza, minden logikát nélkülöző felsorolás. Ugyanez illik a programok oldalra, bár itt már ABC sorrend van, már bocs de 2014-ben ez kevés. Miért nincs tematikus vagy szabadon beállítható sorrend? ( tudom a licencekkel mindent levédtek, de akkor is) Ezt nem pótolja a csempék beállításának lehetősége.
A csempe rendszer jól használható, különösen az áttetsző csempék jó háttérképpel látványos kezelőfelületet ad. Átlagos felhasználó számára minden fontosabb program megvan, vagy ingyen letölthető, folyamatos a frissítésük.
A telefon nagyon szép, elegáns, a hardver jó, de nem a legjobb. Néha gondolkodik, nem is igényes műveleteknél. Könnyű kezelni, általában igen jól reagál az érintésre. Kijelző rendkívül jó,szépek a színek, beállítható a jellege, a fényerő is korrekt. A fekete az gyönyörű, de az alap színek is nagyon szépek.
Hangrendszere brutális, pl. a flac fájlokat is igen kiváló minőségben adja vissza.
Kamera: jó fényviszonyok között kiemelkedő, gyengében átlagos. Vaku jó, igen fejlett képfeldolgozó rendszere van. Videó remek.
GPS nagyon jó, igen rövid idő alatt feláll és viszonylag pontos, nem igazán autós navigációra való, arra a 3 betűs jobb.
Átlagos használattal folyamatosan a hálón lógva, bekapcsolt GPS-el az akku 2 napot bír. Úgy tapasztaltam, hogy zenelejátszóként alkalmazva aránytalanul sokat fogyaszt.
WIFI korrekt, a net gyors. Telefonként minden igénynek megfelel.
Nekem a kettős koppintásos felébredés a kedvencem, a flippes tok kicsit takarja a középső gombot, ezt ezzel ki lehet védeni.
Gond: nincs OTG, javuló a letölthető programok minősége, de még nem optimális.
Nekem még egyszer sem fagyott le, nem kellett újraindítani. Két-három hetente ki-be kapcsolom a memória frissítése érdekében.
-
HKorn
veterán
gyenge fényviszonyt nem szereti egyik se sajnos. Túl jó minőségű képeket azért ne várj ilyen körülmények között.
Nyilván 930 erősebb minden tekintetben, ha nagyon kell a bővíthetőség akkor viszont 830. Bár a 32Gb szerintem bőven elég. Én teljesen belaktam a telót, fotóztam, zene, játék is van rajta, videózok is, igaz rövidebb, egy-két perces videókat FHD-ban, de még 18Gb szabad helyem van.
Run&Ride
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Szeretnék felfelé váltani 520 ról és nagyon vacilálok 830 és 930 között. A mindennapi használat mellett elsősorban a kamera érdekelne. Sokat használnám edzéseken nagyon gyenge fényviszonyok mellett fotózásra illetve kb fél-egy órás videók rögzítésére. Nagy dinamikájú zene, főképp brazil dobok és hangszerek kerülnének rögzítésre a felvételen.
A sok rögzíteni való miatt gondolkodtam el, hogy a bővíthető memória előny lehet.
Véleményetek szerint melyik telefon jobb erre a célra?
# ANTAL Tuning #
-
Caldera1
tag
válasz Partyface007 #1008 üzenetére
1 napos használat után erről még nem tudok nagy tapasztalattal nyilatkozni.
Mindenesetre az akkuhasználat szerint egyáltalán nem -
Caldera1
tag
válasz Partyface007 #1007 üzenetére
Fut a háttérben az időjárás...
Arra gondolok, talán az okozza, hogy a tartalom meghatározott időközönként megy felfelé. Legalul van a naptár és egyéb kijelzések, míg az időjárást legfelülre teszi. Azért együtt tudok ezzel a dologgal élni -
Caldera1
tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a 830-am és nagyon tetszik! 625-ről váltottam, így elég látványos a különbség.
A glance screen-t hol tudom beállítani, hogy folyamatosan látszódjon? Még csak nem is találok ilyen beállítást. A zárolási időn túl egy darabig látszik, időjárás, dátum és értesítések, aztán eltűnik. (Talán épp annyi ideig látszódik, mint amennyi a zárolási idő. )
[ Szerkesztve ]
-
Titi76
aktív tag
válasz Pinyo16689 #996 üzenetére
Ennyiért megveszem függetlenül...
iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion
-
-
btudos
nagyúr
válasz Fixmiki #1001 üzenetére
Ez még mindig nem a Hardverapró. A fórum szabályai szerint tilos szakmai topikban (pl. itt) hirdetni, kérlek ezt Te is tartsd tiszteletben.
-
Fixmiki
tag
Sziasztok a 995-ös hozzászólásomat módosítom az ár 75000Ft holnap délig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Napelem
- További aktív témák...