- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dzsekó
addikt
válasz Gusztáv #3479 üzenetére
Ez jó hír, én is ott vettem. Kellett hozzá valamilyen papír? Mert én emagtól csak egy számla/szállítót kaptam, de sem Nokia garlevelet sem más garlevelet nem. Mintha elkezdett volna recsegni a hangszórója az enyémnek. Eddig max hangerőn volt, most levettem picit 8/10 és 24/30-ra a hangerőket. Felette recseg néha, de mintha régen nem csinálta volna. Köszi!
-
Dzsekó
addikt
válasz mirci18 #3375 üzenetére
"ennyi erővel akkor dobhatják ki a navigációt is."
Úgy hallottam azt is kukázzák. Pontosabban eladják más platformra. Működni működni fog utána is, csak nem lesz térkép frissítés hozzá, ami idővel egyenlő a halállal. Symbianos navi is így járt.
Nem tudom mennyire igaz a pletyka. Mintha Apple érdeklődött volna iránta, hogy beleintegrálja az iPhone-ba. -
Dzsekó
addikt
-
Dzsekó
addikt
válasz Gusztáv #3315 üzenetére
Gondolod, hogy a leejtések közrejátszhattak a kijelző elválásában?
Nekem még nem vált el szerencsére. Nyáron féltem kicsit ebben a nagy melegben, hogy elválik a kijelző, mert nincs légkondi a kocsimban. Hanyagoltam a szélvédő alatti tartó használatát, mert ott nagyon forró volt minden.
Inkább az övtokban tartottam, miközben vezettem. Csak addig volt a tartóban, amíg telefonáltam, aztán ment vissza tokba. Én még nem ejtettem le a telefont és nem is vált el a kijelző. Tudom, hogy gyenge a ragasztás, de szerintem függ a leejtés erejétől és milyenségétől a kijelző leválása.ui: ugyanúgy emagos román, mint a tiéd (úgy emlékszem Neked is olyan van)
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz zozo1979 #3116 üzenetére
Nekem SD kártya berogyott, és akkor indulgatott újra. Javaslom, hogy 1-2 napig szedd ki az SD kártyát. Mivel a hiba elég sűrűn kijön, ezért hamar kiderül, hogy az SD kártya-e a bűnös. Illetve a fentebb javasolt SIM ki-be sem árt, és ha még mindig rossz, akkor kölcsön SIM kártyával a SIM hibát is ki lehet zárni hamar.
-
Dzsekó
addikt
válasz Wheelbarrow #3035 üzenetére
Nekem mintha tegnap frissült volna magától. Ma kellett először videóznom vele, és nem találtam problémát.
Le tudod írni, hogy Neked melyik verzió van most fent, ami jól működik? Kíváncsi vagyok, hogy szerencsém volt-e. -
Dzsekó
addikt
válasz trust007 #3030 üzenetére
Töröld ki a UPC wi-free-t az ismert/mentett hálózatok közül, teló ki-be kapcs ezután és jó lesz.
Hátránya, hogy nem tudod használni a UPC wi-free-t, nekem már nem is hiányzik.
Valamiért nem az igazi még ez a UPC wi-free, több telefon behülyül tőle. Andoidosok is panaszkodtak már.
Másik megoldás, hogy csak UPC wi-free-t tartod meg, és nincs másik mentett wifi hálózatod. Én előbbit választottam, mivel otthonomban és szüleimnél nincs még wi-free. -
Dzsekó
addikt
válasz Caldera1 #2763 üzenetére
Bármikor kicserélik ingyen, főleg ha mondod, hogy beolvasási, hálózatra csatlakozási gond van vele.
Az ügyintézők hozzáállása eltérő lehet, egyszer az egyik 4000 HUF-al be akart húzni a csőbe, de mondtam, neki, hogy ingyen cseréljék ki vagy elmegyek másik T-pontba kicserélni. Ismerősöm, 1 éven belül zsinórban 3x hagyta el a telefonját (üzletember, rohangászik egész nap, azt se tudja néha, hogy milyen nap van), és szó nélkül kapott új SIM-et mind a 3x.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Nálatok is holnap lesz Pünkösd vasárnap?
-
Dzsekó
addikt
válasz Wheelbarrow #2629 üzenetére
Lumia Camera Classic-ot próbáltad? Tehát nem az 5-ös verzióról beszélek.
-
Dzsekó
addikt
válasz sunpower #2369 üzenetére
1 hét után már örülni fogsz. Én is kétségbeestem az elején.
Más címet kell beírni a bőngészőbe, oda bejelentkezni, és akkor látod a kontaktjaidat.
Ezt írd be: https://people.live.com/
Átugrik a cím máshova, de azzal ne foglalkozz, csak írd be a fiókneved, jelszavad, és lépj be.
Ezután már látni fogod a telefonszámokat. Innen ki tudod exportálni csv fájlba, amit esetlegesen google fiókba be tudsz importálni, és akkor androidos telóra is tudsz bármikor váltani úgy, hogy látja a telefon számaidat.
Igen, egyik oldalról nekem sem tetszik a felhő, hogy lehívhatók az adataim, viszont amint ezen a sokkon túltettem magam, rájöttem, hogy nem is olyan rossz dolog, ha pl. a teló beadja a kulcsot, nem veszik el minden, nem kell néha mentegetni Nokia suite-val, hogy leredukáljuk a veszteséget, ha bekövetkezik a teló halál. Ha telefont cserélek, akkor nem kell görcsölni, hogy hogyan rakjam át a neveket és sms-eket az új telóra, stb. Kényelmesebb és naprakészebb.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz sunpower #2366 üzenetére
A telefonszámok a fiókodba fel vannak szinkronizálva, nem a telefon tárolja őket. Tehát alaphelyzetbe állítás után amint felveszed a fiókot (kb. 1. lépés), újra ott lesznek a telefonszámok. Tudom, más világ ez, kicsit nekem is fura volt pár hónappal ezelőtt. Nokia 6700-ról váltottam.
Én létrehoztam egy outlook-os fiókot, semmilyen életkort nem állítottam sehova, és ment minden telepítés. A telefonszámokat bluetooth-on keresztül hoztam át 6700-ról, amit aztán a 830 felszinkronizált a fiókba. PC-n belépve látom is őket. -
Dzsekó
addikt
válasz FerengiNaar #2258 üzenetére
1. Szinkronizáltad? Addig nekem sem jelent meg.
2. Érdekes. Milyen op. rendszerrel próbálod? Nekem Win7 64 bit simán felismerte.
Ha esetleg sehogy sem jönne össze, akkor ajánlom az Easy transfer alkalmazást. Ezzel wifin keresztül tudsz fájlokat másolni a telóra, akár WinXP alatt is (ismerősnél az van és így meg tudtam neki oldani a fájlmásolást). Amióta Easy transfert használok, feleslegessé vált a kábel. -
Dzsekó
addikt
válasz hülyegyerek #2199 üzenetére
Ennek bizony nincs országkódja. Amúgy a többiek mondták: [link]
-
-
Dzsekó
addikt
válasz geogabcsi #2188 üzenetére
Ez alapján csináltam, de ez beimportálódik a google/outlook naptáradba, így a glance screen-en és zárolt képen lesz látható, ami jó dolog, viszont így nem jelennek meg az általad beírt bejegyzések vagy szülinapok, mert egyszerre csak egy eseményt tud megjeleníteni a naptár. Emellett még két alternatíva van. Lockmix nevű app, ez a glance screen-re rakja ki a mai és holnapi névnapokat (emiatt én ezt választottam), emellett sok más hasznos dolgot is kipakolhatsz (időjárás, akksi töltöttsége %-ban és időben, stb.). Másik megoldás egy névnaptár app letöltése, amit ki tudsz tűzni a kezdőképernyőre. Ez csak az aznapi névnapot írja ki és nem jelenik meg sem glance-en, sem zárolt képernyőn. Utóbbi kettőt párhuzamosan egymás mellett is futtathatod.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Szerintem a telefon memóriájába nem is lehet már telefonszámot rakni, Felhőbe rakja MS acc kell hozzá. Ha a SIM kártyán voltak a számok, akkor azt ki lehet másolni a felhőbe. Valószínűnek tartom, hogy előtte másik MS acc-al volt belépve a teló. Két felhő egyesítése nem is tudom, hogy telefonon elvégezhető-e. Én számítógépen varázsoltam össze úgy, hogy beléptem az outlook fiókomba, és beimportálgattam a azokat a számokat, amik máshol voltak meg. Több helyről összeszedni telefonszámokat úgy lehet még, hogy bluetooth-on keresztül bemásolgatod az adott felhőbe. Persze ehhez kell két telefon. Régebbi Lumiák tudtak SIM-ről is másolni, újaknál nem tudom, hogy ez a funkció él-e még. De a bluetooth működik.
-
Dzsekó
addikt
válasz papeti01 #2170 üzenetére
Mindkettő jó képet csinál. 930-nak más kicsit a színvilága, autó fehéregyensúlynál melegebbek a színek, 830-on hidegebbek, de ezt fehéregyensúly hangolásával lehet állítani. Továbbá 20MP kontra 10MP, bár ettől lehet pont zajosabb az eredmény rosszabb fényviszonyok között. De ahogy néztem eléggé zabálja az akkut a fényképezgetés, akku téren meg 830 jobban áll. Illetve én nem adnék emiatt +20-30-at egy telefonért. Számomra még negatívum is az unibody meg a memó bővíthetetlensége is. Ezért én 830 mellett tettem le a voksom. Ráadásul még ez volt beakciózva, úgyhogy tavaly év végén 80-ért jutottam hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Igaz, és ahhoz képest, hogy mobiltelefon, lassacskán azon kezdek gondolkodni, hogy otthon hagyom a fényképezőt, ha nem kell valami extrém beállítás közeli makró, sok mp-es éjszakai kép, stb. És még egy nagy előnye van a telóval készült képeknek, amit senki nem mondott még. Mivel nincs optikai zoom, ezért nincs hordótorzítás, és semmilyen torzítás. Néha kell táblázatot fotóznom, na azt már csak ezzel a telóval fotózom.
Persze sokszor jól jönne a zoom, de akkor a fent említett "extrém beállítás" lép életbe és viszem a fényképezőt.
Ha fénykép témás helyre megyek, úgyis nálam van mindkettő.BobTail: Nagyon jó képek, mintha fényképezővel készültek volna.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz hülyegyerek #2103 üzenetére
Olyat keresek, ami a glance screen-en több eseményt tud megjeleníteni, névnapok, saját bejegyzések, szülinapok kellenének főleg.
-
-
Dzsekó
addikt
válasz viewdetails #2097 üzenetére
Nagy nehezen beszinkronizálta, de most meg minden név 2x van a telefonon, és eltűnt a glance screenről a Nemzeti ünnep holnap.
-
Dzsekó
addikt
válasz viewdetails #2097 üzenetére
Közben erre is rájöttem, létrehoztam egy új naptárat outlook webes felületén oda beimportáltam az ics-t, ott szépen meg is jelentek a nevek de a Lumia tojik rá. Se a naptárban a napok alatt nem jelennek meg a nevek, sem a glance screen-en nem írja ki az aznapi nevet. Mi hiányzik még? Szinkronizálni kéne?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Hogy kell a naptárba importálni? Nem látok ilyet a naptáron belül.
Ez a névnap.ics jó hozzá? -
Dzsekó
addikt
Letöltöttem a névnaptár nevű alkalmazást, mert azt olvastam, hogy az frissül a csempén, meg jobb, mint a többi. De ha berakom zárolt képernyőre, akkor nem írja ki a nevet (akkumulátor alkalmazás működik így). Naptárban nem láttam arra utaló dolgot, hogy lehetne alá berakni a névnaptárat. Tudsz segíteni pontosan hogy kéne ezt csinálni?
-
Dzsekó
addikt
válasz Wheelbarrow #1974 üzenetére
Nagyon brutál. Egy csomó mindent kidobál belőle. Ehhez egy komplett felújítós kit kell mindenféle szivacs, gumi és rézdarabkákkal.
-
Dzsekó
addikt
válasz Gusztáv #1949 üzenetére
Az a baj, hogy már nem igazán vannak Nokia Care-ek. Microsoft szétverte az egész szerviz rendszert. Most egy átmeneti időszak van, aztán lehet, hogy megjelennek a Microsoft Care-ek.
Még tudok egy kettő Nokia szervizt (többi bezárt és eltűnt), de már az sem Care, csak sima telefon szerviz, ami szerződésileg foglalkozik Nokia telefonok szervizelésével, és más telefonok szervizelésével egyaránt. Ha régebbi nem Lumiás Nokiád van, akkor lehet elfelejteni a szervizt, alkatrész sincsen már ezekhez a telókhoz.
Sajnos ez a helyzet, pont most szívok ezzel, hogy nem találok szervizt már régebbi Nokia telóhoz.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Wheelbarrow #1837 üzenetére
"A másik ami nem tetszik az a zene csengőhangként való beállítása. Miért csak egy perces zene lehet amit a Ringtone makerrel kell lerövidíteni?"
Én simán átkonvertáltam az összeset WMA-ba online netkonverterrel, és eszi az összes zeném csengőhangként, tök mindegy, hogy milyen hosszú. Jelenleg egy 2,5 perces zene van bent fő csengőhangnak.
-
Dzsekó
addikt
válasz Wheelbarrow #1819 üzenetére
Az összes WP8 és 8.1 megkapja a Win10-et. Mivel WP8-asok már megkapták a WP8.1-et, ezért azok is frissülnek Win10-re.
-
Dzsekó
addikt
Csak egy zacsiban volt fólia nélkül. Ha nem volt rajta ujjlenyomat, akkor új készülék, nem demo darab. Szinte lehetetlen sterilre letörölni. Ha a dobozon a zárófólia / seal sértetlen volt, akkor tuti bontatlan darab. Számlálóban nem tudok segíteni, mert nem néztem, nem is tudtam, hogy méri a teló, mert nem ismertem még. Első Lumiam, előtte Series 40 volt.
-
Dzsekó
addikt
Én is a 830-ra szavaznék, főleg, ha "átlagbéla"-nak tartod magad, én is az vagyok.
Jobb az ára, jó a fogyasztása, kiszedhető az akksi, bővíthető a memória. És kvázi ugyanazt tudja a kettő, ami különbség van köztük 930 javára, az a nagyobb felbontású fényképező, 4K videó, nagyobb felbontású kijelző, erősebb hardver, de ez igazából játéknál mutatkozik meg. 830-on az Asphalt 8 tökéletesen fut, ezen kívül még fent van a szókereső, ami 530-on is megy simán.
Ha most átmész a 930 topikba, ott meg mindenki a 930-at fogja ajánlani. És akkor dönthetsz is.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Nálam is egyet rezzen, azt hiszem ha újra kezdi a csengőhangot, akkor megint egyet rezzen, de ez nem biztos.
Csengőhanggal én is szívtam, ha wma-ba konvertálod a hangot, akkor hozzá lehet adni bármilyen hosszúságút, de sms-nél azt sem játssza végig, viszont azért kellő hosszúságig lejátssza, szóval így már elfogadható. Csengőhangnál nem tapasztaltam ilyet, szóval ott bevált a wma.
Kamera nálam is ilyen, hogy háttérben fut. Ha hosszan nyomod a visszát, akkor X-el be tudod zárni a kamerát, és ezután automatikusan behozza a kezdőképernyőt. Ez megszokható. Az már kevésbé, hogy sokszor nem reagál a vissza gombra, már püfölöm, mint állat. Utána 1mp-el később megpróbálom másik ujjal, és akkor meg működik. Itt a fórumon még egy embernek is csinálja ezt. Lehet, hogy a fólia miatt van, viszont a képernyő másik pontján nem tapasztaltam ilyet, pedig ott is van fólia. Két koppintásra is nehezen éled fel sokszor, ez is lehet a fóliától.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz viewdetails #1532 üzenetére
Hogy pontosítsunk, hangszóró és kamera között van? Akkor tényleg takarja a fólia. Okozhat ez érzékelési gondot?
-
Dzsekó
addikt
Fólia lézerrel vágott, hozzá való. Két lyuk van a fólia tetején. Egy hosszúkás középen, ez gondolom a mikrofon, és egy kis kerek a Nokia felirattól balra. Ez lehet az előlapi kamera szerintem. Ezeket nem takarja a fólia, pontosan van felrakva. Viszont más kivágás nincs a fólián, így a szenzort sem tudom hol van pontosan.
Te tudod, hogy hol van a szenzor? -
Dzsekó
addikt
válasz gabancs #1520 üzenetére
Pedig nekem is és kollégámnak is a 920-a fagyott már le, igaz csak egyszer mindkettőnknek. No problemo, 3-4 perc után ujraindult a készülék. Ugye ez unibody-s készülékeknél izgalmas, ahol nem tudod kiszedni az akksit.
Nekem akkor fagyott le, amikor végetért egy hívásom. Szokás szerint nem tudtam letenni a hívást, de nem hallottam, hogy az ellenoldal letette volna (2mp-ig foglalt jelzés) és a kijelzőt sem tudtam feléleszteni, sötét maradt, mintha ki lenne kapcsolva a telefon.Kérdés mindenkitől: Melyik az a Lumia Black frissítés? Volt Cyan, van Denim, de a Black-et nem tudom melyik.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
RM-984_1070, ebből nekem nem sok jön le. Alatta van a mobile operator 000-33, erre mondták többen, hogy Európába szánt darab. Valamint a dobozon ban egy CV RO, innen meg jön, hogy román.
mirci18: Ha lerántom a telefont a fülemtől vízszintes állapotba, akkor aktív lesz a kijelző, ilyenkor le tudom rakni. De egyszer-kétszer ez sem működik. Fólia nem kavarhat be a szenzornak?
De ez sem megoldás, ha a kocsiban bent van a tartóban, és ki van hangosítva. Ilyenkor esélytelen, hogy letegyem a telót.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1507 üzenetére
Majd talán a Windows 10 megoldja. Ez a fajta a névjegynél nem írja a szolgáltatót, az extrák alatt van a 000-33, ez jelzi, hogy Európába szánt, nincs külön "országkódja".
-
Dzsekó
addikt
Nincs telepítve.
viewdetails: Nekem mindig csinálja, ha engem hívnak. Ha én hívok, akkor az ellenoldal veszi fel, akkor jó.
T-mobile-os kártya van benne. Igazából a 6700 is késleltetett picit, de az csak annyi volt, hogy a fülemhez emeltem lassabban a telefont, és jó volt. Az a kártya volt egy 3110-esben előtte, az teljesen jó volt, most ugye ugyanarra a telefonszámra új sim-et kaptam a nano méret miatt, de itt nagyon késleltet. Az az érzésem, hogy minél többet tudnak a mai telefonok, annál kevésbé használhatóak arra, amire kitalálták, a telefonálásra.
Az is idegesítő, hogy nem tudom letenni a telefont, ha engem hívtak, mert sötét a kijelző. Arra már rájöttem, hogy ha függőlegesről lerántom vízszintesre a telefont, akkor hirtelen feléled a kijelző, és ilyenkor meg tudom nyomni a hívás befejezése gombot, de néha ilyenkor sem éled fel, és akkor hallom, hogy az ellenoldal lerakja (foglaltat pittyeg a telefon pár mp.-ig), kijelző feléleszt két koppintással, majd vissza gomb (már csak azt engedi nyomni, mivel végetért a hívás).[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Olyan effekt van ezzel a 830-al, hogy ha csörget valaki, fogadom a hívást, eltelik kb. 3-5 másodperc, mire az ellenoldal hallja a hangom. Kb. 3x mondom bele, hogy szia, szia, szia, mire a harmadikat nagy nehezen meghallják. Ez normális a 830-nál? És ez mitől lehet? Már úgy szoktam felvenni a telót, hogy fogadom és szép lassan a fülemhez emelve elszámolok 4-ig, aztán mondom, hogy szia. Ez így működik, csak picit idegesítő, hogy ilyen. Azért is kérdezem meg, mert kollégám 920-ra mondta, hogy ilyen effekt nincs. Köszi!
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1454 üzenetére
Nekem Nokia 6700-ról áthozta az összes sms-t az adatátvitel alkalmazással bluetooth-on, csak az érkezési dátumait nem tartotta meg. Mindegyik sms az épp másolt dátummal és perccel lett rögzítve, de legalább sorban vannak, csak ugyanaz az idő szerepel mindegyik alatt.
-
Dzsekó
addikt
830-on bekapcsoltam a 4G-t. Amikor fent, ahol a 3G-t írja ki, azt írja ki, hogy L, akkor van 4G-n?
Meg néha szokott E-t írni, meg H+t. Ezeket sem tudom mik. Valaki tudja ezekre a választ?
Mire érdemes rakni, 4G-re vagy 3G-re? Melyik meríti jobban a telefont?[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1424 üzenetére
Dobozon rajta van, hogy CV AL RO, tehát román, de a névjegyben nem tudom miért nincs benne.
Másik kérdés. Sikerült egy fontos sms sorozatot kitörölnöm, amit series 40-es telóról vittem át bluetooth-on. Szerettem volna megint átvinni, de már nem ajánlja fel az adatátvitel alkalmazás. Alaphelyzetbe állítást nem akarok csinálni emiatt. Kérdés, hogy sms-t át lehet valahogy tenni series 40-es telóról? NBU-ba le tudom menteni, de azt nem tudom felrakni a 830-ra. Tud valaki valamilyen módszert?
-
Dzsekó
addikt
válasz viewdetails #1416 üzenetére
Kezembe került ma egy Lumia 920. Annál ott van a beállítások/névjegy alatt a Szolgáltató sor, hogy CV HU.
Lumia 830-nál miért nincs ott? Ez hiba vagy hackelt szoftverre utal, vagy mindegyik 830-as független készülék ilyen (a ma látott 920 is független)?
A 000-33 megvan nálam is, ezt az infót köszi, de ebből csak az derül ki, hogy európába szánt, az nem, hogy melyik ország. Szóval a szoftverfrissítési táblázathoz kevés információ. Olyanra lennék kíváncsi, hogy IT, HU, RO, stb.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
UPC wifree hulladék, vagy a telefon hülyül meg tőle. Nálam a többire sem csatlakozott miatta. Töröltem UPC-t a fenébe, azóta jó minden más wifi is.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1403 üzenetére
Ez a beállítások/névjegy akar lenni? Nálam ott nincs rányomtam a részletek megjelenítésére is. Egyéb ötlet?
-
Dzsekó
addikt
Valaki tudja, hogy pontosan honnan lehet Lumia 830-nál kiolvasni a CV-t? Kíváncsi volnék rá, hogy milyen ország az én telefonom.
-
Dzsekó
addikt
830-ból pont nincs CV se Hungary alatt se Romania alatt, úgyhogy zsákbamacska, hogy mikor jön rá a frissítés.
Az enyémen még a 14157-es verziójú Denim van, ami gyárilag rajta volt.
Viszont ami feltűnt, hogy sok Cyan-os Lumia van, ezekre már nem jön frissítés? Én úgy hallottam, hogy az összes WP8 és WP8.1 meg fogja majd kapni a WP10-et, ebből számomra következik, hogy egy Lumia 920, 925, 1020 vagy 1520 is Denimmel legyen ellátva. Vagy ezek már nem fognak frissülni úgy, mint a WP7.8 WP8-ra?[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
sms üzeneteket mivel lehet lementeni a telóról?
-
Dzsekó
addikt
válasz viewdetails #1372 üzenetére
Akkor ez azt jelenti, hogy a kártyafüggetlenek később frissülnek? Vagy mit jelent pontosan a független szoftver?
Gondolom kártyafüggetlen telón az van. Vodafone-os sim lock-os telón meg vodás szoftver, stb.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz viewdetails #1368 üzenetére
Független, emagos, és T-mobile-os.
Mi az a CV? -
Dzsekó
addikt
Nekem még nem jött frissítés. És telefonfrissítésre rámegyek, azt írja naprakész. Mit kell csinálni, hogy letöltse a frissítést és felkerüljön a lumia camera 5? Wifin próbálom.
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1279 üzenetére
Easy transfer és Kuchiyose, melyik a jobb? Melyiknek mi a gyenge pontja?
Melyiket érdemesebb feltenni? -
Dzsekó
addikt
Mégegy kérdés. Van egy alkalmazás, ami fizetős. Miután kifizettem szeretném letölteni és eltenni PC-n, ha telefont cserélek, akkor fel tudjam tenni SD kártyára és áttelepíteni az új telefonra, mert nem szeretném minden telefonváltáskor újra kifizetni az áruházban a programot. Ezzel kapcsolatban merültek fel kérdések.
Lehet-e kívülről SD kártyára felmásolt WP8 alkalmazást telepíteni? Sajnos azt olvastam, hogy nem.
Szükséges-e ez az egész olyan értelemben, hogy - olvastam - telepített alkalmazásokat át lehet helyezni SD kártyára, vagy ki lehet jelölni telepítés előtt, hogy SD kártyára települjön. Ilyenkor ha azt az SD kártyát átrakom másik mobilba, akkor az tudja futtatni, vagy át lehet telepíteni onnan? -
Dzsekó
addikt
válasz viewdetails #1311 üzenetére
Ezt tudnád részletezni?
"A GDR2-vel (PfD) a gyári csempe is mutatja."Mik a rövidítések? Illetve, hogy mutatja a gyári csempe? Zárolt képernyőn is kirakja? Ha igen, akkor leszedném az akku alkalmazást.
-
Dzsekó
addikt
válasz mirci18 #1275 üzenetére
Ami nekem kellett:
- zseblámpa
- akkumulátor (zárolt képernyőre kiraktam a %-os töltöttségjelzést)
- note (jegyzettömb)
- fájlok (ha van SD kártyád, akkor hasznos)
- Lumia kamera szoftverek (panorama, selfie, refocus és majd a camera 5)
- youtube, viber, instagram, kinek mi kell
- asphalt 8 játék
- szókereső játék- nem program, de kell, a GPS alá a térképek.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1245 üzenetére
Nem szó szerint értettem, hanem úgy, ahogy az msn-nél. Szöveg nagyon pici méretű, sosem okoz gondot az átküldése.
Képpel és egyéb fájlokkal ott is sokszor gond volt. -
Dzsekó
addikt
válasz Petester #1243 üzenetére
Mert a szöveg nem számít adatátvitelnek. Még régen MSN-nél volt, hogy kép küldésnél sokszor vacakolt, de a szöveg mindig átment.
Ha más is mondta, hogy a Go+szal voltak ilyen gondjai, akkor tényleg érdemes lenne felhívni a Voda ügyfélszolgálatot, lehet, hogy csak simán engedélyeztetni kell az adatátvitelt, amit ha megcsinálnak, akkor működni fog minden. -
Dzsekó
addikt
válasz Petester #1241 üzenetére
Még nem próbáltam, de a telefon menüjéből kiindulva nem lehet, hogy a viber beállításokban, vagy valahol a teló beállításokban van beállítva, hogy adatátvitel csak akkor legyen, ha wifi kapcsolat van? Mert gyárilag így van beállítva az alkalmazások frissítése és a telefon frissítés is (csak wifi kapcsolatnál frissít be).
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1223 üzenetére
Ezt nekem is csinálta, amíg UPC wi-free is be volt állítva. Telefon ki-be kapcs. és máris tud csatlakozni.
De ez csak fél megoldás, mert egy idő után idegesítő eléggé, hogy ki-be kell kapcsolgatni a telót.
Szerencsére, amióta kivettem a UPC wi-free hálózatot, azóta minden jól működik wi-fi terén. Más kérdés, hogy egyszer egy telefonálás befejeztével sötét maradt a kijelző, le is fagyott a teló. Kb 4 perc múlva újraindult. Már épp kezdtem volna kiszedni az akksit (pont emiatt nem vettem 930-at, mert az unibody-s, nekem kell az akksi kiszedhetőségének biztonsága).Tudja valaki, ha zárolt a képernyő és úgy hív valaki, akkor a telefonálás befejeztével hogy tudom lerakni a telefont? Nem tudom túl könnyen két koppintással feloldani a képernyőt, utána még le is kéne rakni hívás vége feliratra rábökéssel. Mindig csak azt hallom, hogy szaggatottan sípol/pittyeg, azaz az ellenoldal már rég lerakta. Ha én hívok, akkor ennyire nem problémás a dolog, mert nincs zárolva a képernyő, ott gyorsabban megy a dolog. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Mivel tudom lementeni számítógépre a telefonról a névjegyzéket? Régen Nokia Suite-al csináltam, de ezt a telót nem ismeri fel a Suite. 3.8-as verzió van, elvileg a legújabb. És Win 7 alá telepítettem fel.
A windows phone szoftver látja a telót, de azzal csak a fájlokat tudom átrakni, névjegyzéket nem (legalábbis nem találtam olyan funkciót benne).
Köszi! -
Dzsekó
addikt
A kezdőképernyőn lévő csempék színét lehet egyedileg változtatni valahogy? Úgy értem, hogy amit kirakok, az ne mindig az alapként beállított színt kapja. Pl. az Office és a Hírek az piros, különbözik a többitől, de nem tudom, hogy a többinél hogy lehet állítani egyedi színt. Köszi!
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1188 üzenetére
Nem biztos, meg kell őket kérdezni telefonon. Ahol Te vennéd, ott még gariidőt sem találtam kiírva.
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1186 üzenetére
Itt van fekete 2 év garival kb. ugyanannyiért.
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1183 üzenetére
Nekem bejött a fekete, nem kell dobálni. Tedd be tokba vagy bújtatós tokba vagy fekvő tokba, és akkor nem fog megsérülni. A fehér sztem túl csajos.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Önmagában rácsatlakozik a Wi-freere. Ahogy megfigyeltem a gond ott kezdődik, ha egyszer rácsatlakozott, akkor már normális otthoni wifi-kre illetve ingyenes wifik-re nem csatlakozik rá. Ha meg ki be kapcsolással rácsatlakoztatom otthoni wifire, akkor meg a UPC-sre nem csatlakozik rá, amíg rá nem erőszakolom egy ki-be kapcsolás után. Neked csak a Wi-free van beállítva, vagy más wifi hálózat is? Ha csak Wi-free van, akkor el tudom képzelni, hogy nincs gondod.
Pontosan mit állítottál be csatlakozáskor a Wi-freenél? Én követtem a leírást az oldalukon.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1169 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a hulladék UPC wi-free akasztotta le a 830-as wifi-jét. Azt kiszedtem, azóta minden oké. Még a Corvin mozi ingyenes wifijére is ráhangolt magától. Mondjuk nem tudom miért ilyen hulladék ez a wi-free, örülnék ha legalább olyan jó lenne, mint amilyen erős a reklám marketingje. Így felesleges volt beregisztrálnom rá, mert használhatatlan.
-
Dzsekó
addikt
Azt tudja valaki, hogy fent a kis wifi jel mellett (jobbra) az a kis köröcske ikon (néha jelenik csak meg) micsoda?
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1158 üzenetére
Mindegyikkel ezt csinálja, sajátom, párom szüleinél, én szüleimnél. Most az egyik barátom azt tanácsolta, hogy töröljem ki a UPC wi-free-t, mert hogy annak bonyolult a hitelesítési folyamata, és lehet, hogy az vágja haza az egészet. Tény, hogy környezetemben csak én használok UPC wi-freet. Lehet, hogy ez a gond?
BobTail: A Te ismerősöd, akinek Lumia 930-asa van, ő használ UPC wi-freet?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Partyface007 #1149 üzenetére
Androidos teló simán csatlakozik a wifihez, de tök mindegy melyik wifi-ről van szó, mindegyikkel ezt csinálja, mostmár nem is napi szinten, hanem darab szinten. Elmegyek ismerőshöz, ki-be kapcs jó, hazajövök, ki-be kapcs és jó. Próbáltam kivenni az automatikus csatlakozást, úgy se megy, eltávolítás hozzáadás sem segített. Sőt tegnap próbáltam hozzáadni új hálózatot (barátomét) és 5 kísérlet után
földhöz vágtamki-bekapcsoltam a telefont és utána elsőre csatlakozott, amikor beírtam a jelszót. Másik csatornára nem próbáltam állítani a telefont, mert azt nem tudom hogy kell. Tudsz abban segíteni, hogy azt hol kell állítani? Amúgy minden gyárin van, nem babráltam semmit. Most hazajöttem, és a saját hálózatomra nem tud rácsatlakozni, párom androidja már rég rajta van. Ha ki-be kapcsolom, akkor már jó lesz, de már unalmas és idegesítő a dolog, főleg úgy, hogy így elveszik a UPC wi-free lényege.[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
Van ilyen Lumia 830-om. Elég sokszor hülye a wifi-je. Nem talál meg hálózatokat vagy ha új hálózatra akarok csatlakozni, beírom a jelszót, és kiírja, hogy nem sikerült csatlakozni a hálózathoz. Telefon ki-be kapcs után meg rögtön jó. Valaki javasolta a repülő üzemmód ki-be kapcsolását, mert az újraindítja a wifi-t. Sokszor csinál olyat is, hogy rákapcsolódik a hálózatra, de kiírja, hogy nincs internet, emiatt a mobilinternetet használja továbbra is. Kérdésem, hogy hibás a telefon, vagy ez ilyen lumia betegség? Illetve telefon ki-be kapcs-on kívül van-e valami más megoldás? Úgy értem, hogy beállítások alatt finomhangolok valamit, ami után nem lesz többet ilyen wifi kapcsolódási anomália és nem kell folyton ki-be kapcsolgatni a telefont. Köszi.
-
Dzsekó
addikt
válasz viewdetails #1120 üzenetére
Valószínű azért is csinálják ilyenre, hogy kíméljék az akksit, azaz tovább bírja egy feltöltéssel a teló.
Nekem szerencsére jó a szemem, könnyedén el tudom olvasni. Teló töltésekor viszont az óra nem kapcsol ki (lehet, hogy beállítható, nem néztem), és mivel az ágyam mellett töltöm a telót, így éppen nem zavaró a halvány óra. Ha erős vakító lenne, akkor lehet, hogy bosszantana, ha nem lehet kikapcsolni a kijelzőt töltés alatt. -
Dzsekó
addikt
válasz Caldera1 #1076 üzenetére
Sandiskem volt mindig is. Itt is azt rendeltem, írták, hogy átvehető, de a csajszi mondta, hogy raktár problémájuk van, és nincs nekik. Mondtam, hogy baró. Erre mondta, hogy van Kingston-juk egy ezressel olcsóbban, ugyanannyi garival. Húztam a számat, de nem volt kedvem máshol drágábban újrarendelni, meg máshova elmászni. Így lett Kingston. Én sem szeretem őket amúgy. Fényviszony nem változott a sötét szobában, ki-be kapcs-ra egyből világított, úgyhogy ez biztos bug volt. Azért nem rossz, ha %-osan kiírja, hogy mennyi a töltöttség. Én még hozzá vagyok szokva a series 40 egy hetes töltöttségi idejéhez. Nekem túl gyorsan merülnek le ezek az okos telefonok.
btudos: Hol találom ezt az action centert? magyar a menüje a telómnak, de egyik "központ" beállításban sem volt akku jelzés.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz Caldera1 #1055 üzenetére
Köszi, mostmár nagyjából belaktam a telót. Néhány megoldáson fogom a fejem, mert series 40 szerintem normálisabban van megoldva. De lényeg, hogy működik, szokni kell.
A csengőhangot egyébként úgy sikerült megoldanom, hogy nem sd kártya ringtones alá kellett raknom, hanem telefon ringtones mappába a csengőhangokat, és akkor rögtön látta egyedi csengőhangok megnevezéssel. Először csak wma-ba konvertálva látta őket, aztán érdekes módon mentek az mp3-ak is. És így nincs időkorlát, tehát 3 perces csengőhangot is vidáman lejátszik csengőhangként. Egyébként elég sok fura anomália van a telefonnal, amit nem értek és szerintem hibák. Felsorolom őket, valaki találkozott már velük? Ez inkább szoftverhiba, vagy hardverhiba?:- letöltöttem egy akkumulátor alkalmazást, ami a zárolt képernyőn kirakja %-osan a teló töltöttségét. Ez önmagában nagyon tetszik, viszont csinált olyat a teló, hogy feltöltés után eltűnt a zárolt képernyőről. Teló ki-be kapcs nem segített, végül ha helyére kiraktam a naptárt és vissza az akkumulátort, akkor megint megjelent.
- Egyszer csak elment az alsó három navi gomb (visszanyíl, windows logó, keresés) háttérvilágítása. Sehogy sem jött vissza bármit állítottam, végül teló ki-be kapcs után jó lett.
- Az SD kártyáról a ringtones mappából egyszer csak eltűnt a csengőhangok 3/4-e. Vissza kellett őket másolnom PC-ről. SD kártya Class 10-es 32GB-os Kingston.
A fentiek jelenleg csak egyszer történtek meg, de ha többször előfordulnak, akkor igencsak bosszús leszek, így is elég nyugtalanítóak ezek az anomáliák a telefon árához képest, főleg az utolsó. Van ötlete valakinek, hogy ezek mitől lehetnek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Építő/felújító topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest