Új hozzászólás Aktív témák
-
BobTail
őstag
válasz McDoug6lak #2954 üzenetére
Már korábban kifejtettem itt, de amikor ősszel a 830-at teszteltem, első gondolatom nekem is az volt, hogy a korábbi IPS-es kijelzős telefonjaimhoz (920, 1520) képest fakóbb a képe, és a betekintési szögei sem túl jók. Azóta 640 is volt/van nálam, aminek érdekes módon sokkal szebb képe van, pedig ugyanakkora a mérete/felbontása.
-
BobTail
őstag
Volt nálam 830 is még az ősszel, kollégák most is használnak páran ilyen telefont, és 640/XL/1520-hoz képest fakóbb, ill. a betekintési szögekkel sem voltam teljesen elégedett. Ezzel nem azt mondom, hogy szar a 830 kijelzője, csak ilyen méretben ilyen felbontásban éppenséggel van jobb is -> 640.
-
BobTail
őstag
válasz viewdetails #2467 üzenetére
Még annyival egészíteném ki, hogy nincs SIM-re mentés, de importálni lehet a kártyáról, viszont szvsz a másik két megoldás a célszerűbb.
-
BobTail
őstag
válasz Burt1793 #2145 üzenetére
930 jobb képeket csinál, csak a 830 pontosabban megtalálja a megfelelő fehéregyensúlyt, de ezt könnyen lehet korrigálni + ott a RAW. Rich Capture + vaku az pont nem a HDR, hanem flash/no flash; akkor csinál HDR-t, ha a szoftver nagy fénykülönbségeket talál, máskülönben Dinamic Exposure fotó készül. Amúgy legtöbbször elég automatikus üzemmódban fényképezni, csak a megfelelő helyre kell bökni a keresőben, amivel ugyebár egyszerre 3 értéket is be tudsz állítani anélkül, hogy a manuális beállításokkal babrálnál: fókusz, expozíció (fényerő) és fehéregyensúly. Aztán ha a téma megkívánja, persze játszok a beállításokkal, és az üzemmódokkal.
A flickr az egyik legrégebbi és legismertebb fotótároló oldal (vagy hogy is mondjam), 1 TB helyet biztosít a fotóidnak már egy jó ideje, viszont nem úgy működik, mint egy fájlmegosztó, tehát nem tudsz mappákat letölteni, vagy ilyesmi... és vannak közösségek, versenyek, hashtagek meg minden...
(#2160) Pinyo16689, napfénnyel szemben még 5800-mal is tudnék ilyen csobbanós meg hajdobálós képet készíteni azoknál a fényképeknél nem állítottam be semmit, mivel nappal szemben annyi fény van, hogy az automatika elég rövidre állítja a záridőt (és alacsonyra az ISO-t) ahhoz, hogy ilyen képeket lehessen csinálni. Mozgó objektumokról nem megfelelő fényviszonyok mellett úgy tudsz értékelhető fotót csinálni, ha ISO-t feljebb, a záridőt pedig lejjebb/rövidre állítod.
-
BobTail
őstag
válasz Ágógreen #2140 üzenetére
Ez már igaz, nagyjából egy szinten vannak, csak szolgáltatásokban többet nyújt 830 + azt se felejtsük el, hogy nem a 830 a 920 utdója. (bár valószínűleg 830-cal is meg tudtam volna ezt csinálni, de azért930 egy más kategória)
-
BobTail
őstag
válasz Ágógreen #2137 üzenetére
Ezt az összehasonlítást 2013-ban készítettem:
Hogy mi a különlegessége? Az, hogy ugyanazzal a telefonnal (Lumia 925) és ugyanazokkal a beállításokkal, pontosabban automatikus üzemmódban. Miért különböző a WB? Mert az egyik képen az ernyőre koppintottam a keresőben, a másiknál pedig a lombra. Tehát nem sikerült meggyőznöd arról, hogy a 920 jobb.
-
BobTail
őstag
válasz Ágógreen #2128 üzenetére
Ezek mind nyers fotók 830-cal. Volt 920-am is (tulajdonképpen most is megvan még, nővérem használja), tehát van összehasonlítási alapom, 830 a jobb.
-
BobTail
őstag
válasz Ágógreen #2115 üzenetére
Kapcsold ki a Rich Capture és/vagy videoklippek rögzítése funkciót, és máris gyorsabb lesz 920-nál. 10 megapixeles képeket pedig azért nem tudsz csinálni, mert maga a szenzor 10 megapixeles, de ugyebár az nem szabványos képarányú, így az abból kivágott 4:3-as részlet 9 megpaixeles, 16:9-es pedig 8.
-
BobTail
őstag
válasz Wheelbarrow #1876 üzenetére
Ööö nem ott van, a biztosnági mentsében ment minden - tehát a kontaktonon és szöveges üzeneteken túl a telepített alkalmazásokat, csempeelrendezéseket, beállításokat, sőt még a csengőhangot is visszaállítja.
-
BobTail
őstag
válasz kontrapalli #1427 üzenetére
Alul középen van egy ikon.
-
BobTail
őstag
válasz Partyface007 #1171 üzenetére
930 és 830-as ismerettségi körömben és a fórumokban 1-1 példa volt erre a wifi problémára... ettől én még nem gondolkodnék el
-
BobTail
őstag
válasz Partyface007 #1169 üzenetére
Kollégától még nem érkezett válasz, ismerősnek pedig egy HR megoldotta a problémát.
-
BobTail
őstag
válasz viewdetails #1154 üzenetére
Azt ők nem fogják tudni, de ha tudnám/tudnák sem mondhatnám meg
-
BobTail
őstag
Pár új fénykép 830-cal: [link]
-
BobTail
őstag
válasz FіkuszKukіsz #769 üzenetére
Gondolom 8.0-val volt ez, 8.1-gyel lett ekkora méretre és felbontásra optimalizálva az UI.
[ Szerkesztve ]
-
BobTail
őstag
válasz FіkuszKukіsz #759 üzenetére
Fehér.
-
BobTail
őstag
válasz Cranberries #685 üzenetére
Az nem festett, hanem olyan színű.
-
BobTail
őstag
Kicsit sok lesz már az offból
-
BobTail
őstag
Igazán nincs mit
1020 után a 930/1520 van fotós képességekben toppon. Nem mondom, hogy rossz a 830 (sőt, pozitívan csalódtam benne), de a kicsi szenzor miatt 100%-os nézetben(!) valóban nincs egy szinten a 1020-szal. Későbbiekben annyival lesz előrébb nála, hogy a Lumia Camera új funkcióit biztosan megkapja fullHD-re lebutítva, de ugyanúgy lesz RAW támogatás, és még bővíthető is, ami mondjuk a RAW miatt jól jönne 1020-ba... szóval nem tudok egyértelmű választ adni. Milyen szinten érdekelne a mobilfotózás?(#275) Rocky975, köszönöm!
-
BobTail
őstag
Ebéd után csináltam pár új képet 830-cal:
Falevél
Makk a padon 1
Makk a padon 2
Nádas 1
Nádas 2
Sárga virág
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)