Új hozzászólás Aktív témák
-
Én is i6+-ra cseréltem. Amúgy nem volt rossz telefon, factory reset után w10 alatt se fagyott, egyszerűen csak béna volt már szerintem. Amikor az első rossz fényviszonyok közötti videót csináltam vele, attól rendesen ledöbbentem, hogy mire képes. Kár érte hogy az MS ennyire ráhagyta ezeket a termékeket, mert megvolt rá a pénzük hogy rendesen is megcsinálják.
-
-
Van egy pár... Mondjuk az élő csempék, a kamera és a Onedrive egy kalap szar. Sebességgel már nincs gond. A Facebook alkalmazások is szarok, meg a Viber is. Maps sincs a topon.
Nem tudom miért maradna bárki ezen a platformon. Engem csak az fog meg, hogy jó a dizájn, jól néz ki a homescreen, meg a 1520 szép telefon. De már csak másodlagos. -
-
Igen, a gyári kamera appban semmi állítási lehetőség nincs szinte (a 1520 kamera appjához képest szinte semmi). HDR ki/be, vaku, illetve fényerő manuális állítása.
A Plusban fotónál működik az OIS mint a 1520-nál, ami számít azért. Viszont nincs meg 20 megapixel másik oldalról, az is igaz.
Nálam a w10-re váltással sajnos a 1520-nál előjöttek nagyon durva kontraszthibák, sárgásodás pl arcok esetén, fehéregyensúly-hibák, szóval valami nagyon nem olyan mint előtte. Plusz nálam melegedett is fotózás közben eléggé sajnos.Ja igen a HDR. Az a fajta csúszkás megoldás, a "hatásos felvétel" az nagyon ütős a 1520-on. Az pl hiányzik.
-
-
Nem. Nálam sokkal durvább. Olyan, mintha durván fel lenne húzva a kontraszt némely helyen. Más helyeken (-körülmények között) meg mosott. Tényleg olyan, mintha valami random szám generátor lenne, ami a lehetőségekhez képest a lehető legjobban elcseszi a jpg beállításokat, hogy garantáltan rossz legyen a kép. Majd mutatom példát hogy mire gondolok.
-
Nem tudom. Nálam az időjárás hasonló. Ha meg elindítom, akkor kifagy, kilép és utána újra elindítva jó.
De én már feladtam a wp-t. Csak másodtelefonnak van, nem számítok rá egyáltalán. Csak GSM hálózatra fel tudjon lépni és hívni lehessen vele. Ezzel egyelőre nincs gond. :/ -
A röcsis hangot nálam is eljátszotta párszor, a mobilvásárlás app amikor szólt hogy vegyek lottót. Én úgy vettem ki, hogy ilyenkor kevés prociidőt kap az app, és így ilyen.
Mellesleg az is nevetséges, hogy a telefon nullára le van halkítva, és közben beüvölt a lottó hogy hájjájjáiáiájj-ájjájj. -
-
-
Irdatlan bugos az egész szerintem is. Emellett olyan dolgokat megcsinált az ms hogy csak nézel. Pl a lock screen korábban az időjárás volt. Upgrade után is megvan - másnap veszed észre, hogy úgy van meg, hogy az upgrade pillanatában a lock screenedről csinált egy jpgt és betette háttérnek. Így amíg kézzel le nem cseréled, addig az upgrade-kori időjárásod lesz a lock screened. Ja és képes időjárás lock screen nincs. Ez a betesszük a jpgt és ezzel átverjük az usert hogy van továbbra is egy rettenetesen gyáva megoldás volt. És találkozol még hasonló kaliberű "megoldásokkal". Minden napra jut valami felfedezni való bug, vagy ilyen "megoldás". A mai pl az hogy a onedrive nem töltötte fel automatikusan a fotóimat, restartolni kellett az appot, semmi háttérben működés.
A fényképek minősége egyelőre jónak tűnik, bár a fehéregyensúly egy kicsit sárgásnak tűnik egyelőre. A fókuszálás sebessége szembetűnően lassabb mint 8.1 alatt. Azt mondanám, hogy csak statikus dologra jó, és ott is a használhatóság határán egyensúlyoz.
-
zsoca9208
tag
Tegnap frissítettem a telót, ma egész nap nyomkodtam, nem voltam insideres, szóval nekem maga a win10 újdonság, tapasztalatok:
-először is ez az UpgradeAdvisor szerintem valami kritikán aluli megoldás, csak 20 percnyi google és fórumozás után sikerült megtalálni (csak a qr kód alapján és úgy, hogy az ie-t mobil nézetre kellett tenni)
-maga a frissítés zökkenőmentesen ment, felhúz egy régebbi verziót, és pár percre rá jelez, hogy talált frissítést és megint updatel a legfrissebb verzióra. Bruttó 2 óra, de nem ültem felette, lehet kicsit kevesebb
-a rendszer alapvetően nagyon eyecandy lett, nekem bejönnek az új dizájnok, újragondolt beállítások menü, fasza az új notification center, összességében azt mondanám, hogy szebb és átláthatóbb.
-frissítés óta két buggal találkoztam, elsőre ha jött valami értesítés, telefon az asztalon, felvillan a kijelző ugye, de utána elfelejtette kikapcsolni, tehát messenger üzenet úgy h az asztalaon a teló és addig megy a kijelző, amíg manuálisan le nem zárom; a másik meg hogy nem tudtam tölteni a telefont, battery saverben olyan üzenet fogadott, hogy csatlakoztatva de nem töltődik, mindkettő problémát megoldotta egy restart
-az üzemidő valóban mintha kevesebb lenne, nagyjából négy és fél óra screen on (kb mind messenger), 30 perc zenehallgatás után, 5 és fél óra alatt kisütöttem. (volt benne kb 6 restart)
-kamerát még nem próbáltam, de a videóban megjelent a qhd és a slow motion opció (lehet eddig is volt, nem igen szoktam videózni)
-a w10-es fb app prezident a 8-ashoz képest
-a sebesség érdekes, mert igyekszik ilyen áttűnésekkel, meg animációkkal elhitetni, hogy mennyire smooth a dolog, de szerintem kicsit lassabb lett. Messengernél előfordul, hogy pár másodpercig fekete képernyőn gondolkodik
-edge böngésző gyorsabb, szebb, jobb mint az elődje volt, nagy királyság
-került végre beépített fájlkezelő a rendszerbe, jól néz ki, teszi a dolgátDióhéjban ezek az első benyomások, a két bugot leszámítva nekem egyelőre tetszik, az akksiidőt pár nap múlva tudom objektívan megmondani, amikor nem fogom folyamatosan nyomkodni
-
-
Fotót még nem csináltam, de holnap bepótolom. A rendszer sebességével nincs problémám, a böngészés szerintem sokkal jobb lett.
Ja az éjszakai mód ikonja megjelenik a beállítások között, de azt mondja letiltva.
+1 bug: A szövegbeviteli ablakban ha gépelek, ha új sor jön és nem fér bele a szövegbeviteli ablakba, akkor 5 esetből kb 2x az új sorba gépelek ugyan, de nem látom mert nem ugrik lejjebb egy sort (böngészőben értve mindezt persze).
-
Zenelejátszás (mindegyik appal, amivel próbáltam bugos [link]), ezen kívül volt indulás utáni app-kilépés, kicsit átrendezte a onedrive-ban tárolt képeimet (szerencsére csak rendezte, de meglettek a képek), főképernyőre kirakott mappát nem lehet eltávolítani, csak akkor ha egyesével előtte töröltem belőle az ikonokat, így első indítás után nagyjából ennyi.
Ja, egy új. Minden egyes alkalommal amikor megnyomom a nagyító ikont, akkor megnyit egy új keresőoldalt a böngésző akkor is, ha már mondjuk 6 ugyanolyan nagyítóra nyitott keresőoldal meg van nyitva.
-
Első telepítés után ha elindítod a telefonfrissítés, leszed egy másik verziót. Azzal ugyanúgy végig kell várni a fogaskerekezős időt, meg az optimalizáljuk ezt meg, azt "érdemes kivárni" részt.
Hát, kb 20 perc normál használat mellett futottam bele olyan bugokba, ami korábban nem volt. Ez van.
-
Šolaire
veterán
Ha lecserélem,a 1520-at akkor is marad a dt900😊 meg ha jol emlékszem a töltőfej nincs 1 amper ami jo az akksinak is igaz lassabb kicsit de én azért tartok az ilyen 2-3 amperes töltőfejektől tudom a teló szabájozza mennyit vesz fel de akkor is.
nicu71:sajnálattal hallom akkor marad a 1520😞 -
-
Lajkapapa
csendes tag
Nem új dolgokra gondoltam,hanem a régiek karbantartására,ráncba szedésére. De Windows insiderben az újdonságok nem jobbak,hanem rosszabbak lettek. Maga az elmélet nem rossz! A gyakorlat: A böngészőben megnyitsz 6 weblapot és bezár. A Facebook app se lenne rossz,de mégis az. Sokunknak "ok" nélkül melegedett a telefon úgy,hogy nem fut semmi a háttérben.
-
Mobilon vagyok így a link nem erősségem, az alapján az Edigital 2014.12.20-ig forgalmazza a 1520-at. Nem tudom, hogy mennyi gari volt rá, de ha nem 2 év, akkor szerintem nagyon gyanús a még egy év garis példány.
http://www.edigital.hu/Okostelefon/Nokia-Lumia-1520-kartyafuggetlen-okostelefon-Black-(Windows-Phone)-p400158.html
-
-
-
FreedomHUN
senior tag
Az a baj hogy 3 éves modell, kezdenek kiöregedni. Mindenféle harveres hibák.
Csak nagyon frisset szabad venni szerintem.
Bár a kijelentésemre 3gs-em rácáfol. Mikor kijött nem is tudom 6 éve kb, azóta hibátlan, 1x aksit kellett cserélni.
De meghagytam ipodnak alac-al a kocsiba, verhetetlen. -
KSparrow
őstag
A DT-601 1700mA-t eszik, a DT-900-as 750-et. Utóbbi ugye talán takarékosabb, de lehet nem olyan erős.
A ST-601 viszont úgy láttam USB-s, vagyis lehet gépről is meg, kicsit talán mobilabb, mint a saját adapteres.
Nekem DT-910-es van otthon (adapterrel,kábellel kifogtam nagyon bolhán egy ezresért, még nem volt QI telefonom, utána lett meg a 920, azzal remekül megy (és jó lesz a 1520-hoz is majd). -
-
Kösz az infót, örülök hogy nem tűnik el a gyártó (bár "annak idején" én mindig inkább Ericssonos voltam, mint Nokiás). Azért életem legelső mobilja egy 2110 volt.
Engem az, hogy android se pro se kontra nem érdekel, az elmúlt években használtam már az összes valamennyire is elterjedt mobilos oprendszert (ios, wp, android, BB), mindegyiknél megtaláltam a számításom és mindegyikkel el tudtam lenni, így ezek közül azt mondom, hogy kb. megoldható mindennel az, amit meg kell oldani. Azért ha választanom kell telefont, akkor ezentúl inkább a két nagy közül választom valamelyik platformot, szóval ha a jövőbeni nokiák androiddal jönnek ki, az nekem semmi problémát nem jelentene. -
Rob700
senior tag
Bocsi, lejárt a szerkesztési idő....
-
-
-
-
-
sszemtelen
őstag
Én 1520-ról váltottam 930-ra. Akkoriban szerelések közben (IT, kábelezés, switchek mögé bújás, miegymás) túl nagy volt, így muszáj voltam túladni rajta. Most, hogy már más a dolgom, nagyobb szükség van a jobb akkumulátorra, és a nagyobb kijelzőre. Szóval igen, most jönne a visszatérés
A 950XL meg szép-szép, de az ára ijesztő. Na meg nem használnám se a Continuum-ot, se a csodás iris szkennert. Na meg a 1520 még most is elmegy nevetgélve 2 napot.
-
Tudom, én is láttam, de használtam mind a kettőt napi szinten (ugyanúgy), és az alapján írtam. Ha a kettő közül jobbat ki kellene hoznom, azt mondanám hogy (az én használati szokásaimat tekintve) az i6s Plusnak jobb az üzemideje.
A topikjába tettem be screenshotot az akkuidőről. -
Azok nem hiányoznak, a 1520-on se használtam soha.
Annyiból fair-ebb a 6S Plus összehasonlítás, hogy ugyanúgy van optikai stabilizátor, és nagyobb a felbontás mint a 6-nál, de ha belegondolok hogy ezt a képminőséget a 1520 már mikor tudta, akkor azt mondom, hogy e tekintetben a szifon lemaradásban van. Nem azt mondom, hogy rossz a kamerája, sőt nagyon is jó, de a 1520 az nagyon ott van. -
Nagyon sokat még nem fotóztam a 6s Plus-szal, de egyelőre azt mondanám, hogy a 1520 kamerája jobb, és most nem arra gondolok elsősorban, hogy nagyobb a felbontása. Ugye családi összejövetelek, ünnepek, egyelőre beltéri fotók készültek a telefonnal, érdekes talán több benne van a 6s Plus kamerájában vaku nélkül, szóval rossz fényviszonyok között, de kültéren az a pár fotó, amit eddig csináltam, nehéz döntés.
-
FreedomHUN
senior tag
Én is ennyiért lövöm be.
revan. Amit irnak tipikus wp bugok, amivel együtt élnék mert szerintem jó rendszer, a 1520-al meg számomra hibátlan. Sajnos az a snapdragon 810 nem jó, melegszik mint a dög. Ez mérvadó, szerintem nem lesz életképes hosszutávon, ezzel a soccal, mert minden melegszik, elobb megy tonkre.
1520 szerintem nagyon jo phablet, de 2013-as modell. Az idén 3 év. IT szempontobol a fél éves is elavult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Windows 11
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoLTE/VoWiFi
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest