- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkaroly
senior tag
válasz
ujvendeg #298 üzenetére
Olvasd el a 176-os hozzászólást mert továbbra sem érted mit akarok mondani. Nagyobb képernyőnél kényelmesebb a böngészés, videózás. Néha fényképez párat. Megy a face, insta, messenger. Felhasználók többségének ez elég. Azt se tudják mi az hogy amoled, ips, kirin, snapdragon, nfc, usb-c, rengetegen vannak akik még az ujjlenyomatukat is lusták hozzáadni. Nemhiába döglődnek a pc és a tablet eladások. Ezek sok funcióját átvették a nagyképernyős telefonok.
-
joey04
titán
válasz
ujvendeg #168 üzenetére
Hivatásom, egyéb kötelezettségeim következtében naponta rengeteg emberrel beszélek, s nap mint nap új arcokkal is - ha úgy alakul, és szóba jön ez a téma, szinte kivétel nélkül minden 27-30 év feletti hölgy vagy úr, a vérmérséklete szerint, igenis abszolút határozottan teszi szóvá, hogy nagyon, de nagyon elege van a tablet-méretű telefonokból.
Ez szép és jó, de az eladási adatok ezt nem támasztják alá. Az embereknek a nagy telefon kell. Pont. tekerheted akárhogy. nem azt mondom, hogy ez jó vagy rossz, hanem tény.
-
szkaroly
senior tag
válasz
ujvendeg #257 üzenetére
Még mindíg nem érted a lényeget. Az emberek 99 %-ának nincs szüksége komoly fényképezőgépre, megteszi a mobil is. Minek vegyen félmillióért akkor? Nem kell pc sem. Ott a mobil. Akinek professzionális igényei vannak az persze más. Ami az akkut illeti, 4000-es méretnek elégnek kell lennie egy napra. A mostani gyorstöltésekkel 70-80 perc alatt tele van. Ennyit mindenki kibír szerintem.
-
válasz
ujvendeg #168 üzenetére
Én megértem azokat akik kisméretű
telefonratelefonálásra alkalmas zsebszámítógépre vágynak. Én is szeretem a compact telefonokat, Z1C-m volt két évig. Aztán amikor kerestem az utódját, azt mondtam magamban, hogy az 50 éves szememnek már kicsi a 4,5- ös kijelző, emert egyre többet használom internetre a telefonom, Ennél nagyobbat akarok, a megcélzott méret 5,5 coll volt. Nekem is az elérhető legkompaktabb méret a lényeg, ezért megnéztem az 5,5-ös telefonok közül melyikeknek van a legalacsonyabb mérete => ZUK Edge. Megnéztem a tesztjét, és MEGVETTEM. Nem kezdtem el sorolni magamban mindenféle kifogásokat, hogy kínai, rossz a kamera, nincs nfc, nem szól úgy mint a V30, nem olyan lekerekített mint ez meg az, ja és a kedvenc kifogásom: ilyen-olyan copy, nem kezdtem el alkudozni magammal, hogy akkor inkább kicsit kisebb vagy nagyobb kijelzős telefonokat is be kellene vonni a keresésbe.....szóval én nem kifogásokat gyártok magam számára hanem megoldásokat. Mert nekem az 5,5-ös kijelzőhöz tartozó legkisebb méret volt az első a prioritásban.
És az itteni kommenteket olvasva az jön le nekem, hogy kis telefont akarnak, megnézik a választékot (ami tényleg elég szűkös), aztán jön a "DE".....akinél ott van a "de" az nem kis telefont elsősorban, hanem azt, ami a de után következik.
A telefon nem olyan mint a szalámi, hogy ha fele akkora, mint a nagy, akkor fele annyiba kerül. Minél kisebb méretet akarnak elérni, annál drágább megcsinálni. A másik drágító tényező, a darabszám. Nem mindegy, hogy a fejlesztési, gyártási költségeket 5 millió telefon eladásával kell kitermelni, vagy 100 ezer telefon árából. Ezt a plusz árat a piac nem fogadja el, a gyártók pedig nem fogják benyelni veszteségként. Marad a harmadik megoldás, nem gyártanak olyat ami nem rentábilis. -
törölt tag
válasz
ujvendeg #168 üzenetére
Valamikor a 3G-4G kiépülésekor és a megfizethető mobilnet árak eljövetelekor szavazott úgy az emberiség jelentős része, hogy kit érdekel a telefon funkció. Évek óta nem telefonálok szinte semennyit (évente pár percet talán, ha nagyon muszáj), pedig 30 felett vagyok már egy ideje.
Régi iphone-t is lehet kapni, ahogy milyen sokáig lehetett "új, bontatlan, raktárban pihent" 6310-eket, mennyi üzletember vágyálma volt, hogy olyat használjon. Ha valaki telefonálni akar, arra vannak manapság is fillérekért nyomógombos telefonok.
-
ak76
senior tag
válasz
ujvendeg #168 üzenetére
A kis méretű okostelefonok iránti tömegesen jelentkező kiapadhatatlan sóvárgás, addig tart, amíg megnézed az értékesítési adatokat, nagy batárok vannak a listák elején, még az Apple is beállt a sorba, hiszen a Plus család mindegyik szériánál jobban teljesített az alapverziónál,ugyanez a Galaxyknál is megfigyelhető.
Lehet hogy lenne igény ezekre a mini csúcsvasakra, de szerintem nem véletlenül nem invesztál bele egyik nagy gyártó sem, ez az S10e egy kísérlet, de mivel ez sem annyira kicsi már, mint pld egy iPhone SE, nem vállalt vele túl nagy kockázatot a Samsung.
Az viszont, hogy soha többé nem lesz SE méretű csúcsvas, pld a neten állandóan visszatérő faltól falig kijelző koncepcióval, ezer százalék, rétegigény, nem éri meg nekik kockáztatni a bukást, amikor a tepsiket viszik mint a cukrot. -
Somatom
veterán
válasz
ujvendeg #184 üzenetére
Te értelmezted rosszul a mondanivalómat. Szakadj el a telefonálástól! A többség használati szokásainál sokadrangú szempont a telefonálás és ez még csak nem is korfüggő. A tartalomfogyasztás sokkal nagyobb prioritású, ami viszont kényelmesebb nagyobb kijelzőn. Ez nálam is így van, pedig súrolom az 50 -et.
-
szkaroly
senior tag
válasz
ujvendeg #168 üzenetére
Mit csinál egy átlag user az interneten? Böngészés, Face, Insta, Messenger. Tégy hozzá elöl-hátul kamerát. Lehet fényképezni. Ha megnöveled a telefon képernyőjét akkor a fentieket meg tudod oldani vele. Nem kell otthon számítógép, tablet. És hordozható!!! Arról nem is beszélve emberek milliárdjainak nincs is pénze csak max. egy eszközre. Nem csak Ázsiában egyébként. Nahát ezért nagyméretűek a mobilok.
-
Somatom
veterán
válasz
ujvendeg #168 üzenetére
Értelmezésed szerint telefon az, amivel telefonálni lehet, számítógép meg az, amire alkalmazásokat lehet telepíteni (amik között lehet akár telefon alkalmazás is). A tepsifonok esetében a telefon rossz definíció, mert ezek bizony számítógépek, amikkel telefonálni is lehet. Telefonból viszont vannak egészen apró méretűek, amiket egy férfiember is magánál hordhat, ha telefonra és nem számítógépre van szüksége.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi szerint a jelenlegi trendek és felhasználói igények alapján nem jó ötlet kis készülékeket gyártani. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest