- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#32839680 #139 üzenetére
nekem a steak is kezd már olyannak tűnni mint a bor. túl nagy veretés van körülötte, misztifikálják, és igazából szakács ismerős is megmondta, jó húsból nem lehet szar steak-et csinálni. szar húsból meg akármit csinálsz soha nem lesz jó. hogy mennyire jön ki a "hozzáadott" varázslás az viszonylag egyedi. nálam se borban se steakben nem. egyszerűen, jó alapanyagból, jól. hogy bent milyen speciális egyedi ritka izével kenegetik csak bal kézzel csak napnyugta után, nem keverve rázva, ügyelve hogy a vágástól a tányérig az a szelet ne hajolhasson 12.2 foknál nagyobbat sehol hogy ne sérüljenek a rostok...
a borban is megvan nálam a szint, hogy mi a finom, mi a jó, mi esik jól. ha erre jársz szerintem ülj be hozzájuk aztán meglátod. nem vészesen drágák szerintem.
-
törölt tag
válasz
#32839680 #133 üzenetére
ez már tényleg véleményes kör, pesten ami steak témakörben értelmes és érdemes ott voltam/tunk, és nem voltam hasra esve se a prime se a manga se a bock, se a többi "elit" étteremtől. igényesek a belterek igen, a tányérok költemények, fel van építve minden. de engem a hús érdekel nem az hogy milyen ívelt tálon hozzák ki vagy hány fokos a kés dőlésszöge. pl a prime nekem kifejezetten a varázslásról szólt a vakításról, amik persze jók, csak nekem nem elsődleges szempont.
aztán mellettünk belefutottunk a buffalo-ba, steaker cimbora húzta az orrát hogy hát a krumpli lehetne ropogósabbra pirítva, meg a díszítés az elég 20. századi, a bbq szósz meg pikánsabb, és milyen az már hogy egy fa tálban kapod meg az ételt, ez mennyire proli. vele már nem megyünk enni sehova mert bármibe beleköt amit ember csinál, úgyhogy...
de amit adnak az szerintem ízre simán pariban van a nívósabb helyekével, az ára pedig teljesen barátiak. ahhoz képest. ketten átlag 12k-t hagyunk ott kaja-pia vonalon
-
joysefke
veterán
Ha valakinek dedikáltan az Apple féle ez-az-meg-amaz kell szolgáltatások user interface meg hardverek tekintetében és nem hajlandó semmilyen kompromisszumot kötni, annak értelemszerűen a végén egyedül az Apple féle termék marad mint egyetlen válsztható opció.
Az Apple mindig minden termékével kínosan ügyel arra, hogy ne legyen 100%-osan lefedhető az ő termékének tudása egy másik hasonló termékkel, ezzel kerülve el a feature-to-feature hardware-to-hardware összehasonlításokat, amely ha lehetségessé válna tényleg nem lenne mire fel elkérni azt az általában nem kis felárat a termékeik után, amelyet egyébként olyan sikeresen elkérnek.
Így lehet az, hogy hiába fordul elő (általában) az, hogy valamely konkurens termék az adatlapon feature listában többet mutat fel ("feature fucking" a corporate szlengben) az Apple marketing mindig rá rud mutatni 1-2 funkcionalitásra amiben az Apple előrébb jár, de legalábbis más mint a konkurencia, és amely aztán megfelelő marketing mellett a felhasználói bázisuknál számukra pozitív vásárlói döntést indukálhat.
Az iMac-nél ezek az Apple exkluzív funkciók nyilván az 5K kijelző (ez kvázi exkluzív) illetve az Apple perifériák és persze az OSX.
Ha valaki ezekből nem hajlandó engedni, akkor neki Apple kell. (pont)
Ha valaki hajlandó olyan kompromisszumot kötni, hogy megkapja az iMac funkcionalitásának 95%-át illetve hozzá még akár egy-két dolgot ami cserébe az iMac-en nem elérhető, akkor lehet beszélni arról, hogy nyitott a helyettesítő termékre (jelen esetben a Windows PC-re).
Az egész vita egy Apple rajongói oldalra feldobott, a PC-dolgokban egyértelműen nem járatos ember totálisan elfogult agymenéséből indult. Na ez az ember valójában már az állítólagos PC-Mac mérlegelés előtt meghozta a jórészt érzelmi alapú vásárlói döntését és utánna csak indokokat keresett arra, hogy miért a Mac, mint egy igazolandó az előre meghozott vásárlói döntését.
Összefoglalom az irományomat:
Ahhoz, hogy az Apple orientált user PC fronton ne Apple, hanem Windows PC-ben gondolkodhasson hajlandónak kell lennie minimális kompromisszumra, ha ez nem megy, akkor ő már döntött. Ha hajlandó kompromisszumra, akkor bőven kaphat hasonló funkcionalitású gépet azonos pénzért, vagy akár jobbat is...az Apple féle support, a dizájn, meg a rohadt egyszerű hangtalan működés
Na ezek a design-t leszámítva pont nem Apple exkluzív dolgok...
J.
-
válasz
joysefke #132 üzenetére
Hat, politikai nem sok; igazabol a POSIX miatt vannak a legtobben OSX-en a fejlesztok kozul, szerintem (+ ennek hozadekai). Tehat nyilvan relative kevesen vallaljak be, hogy laptopra Linuxot raknak (ezer ok miatt), ha meg pl. Linux alapu szervereken fut a cuccod, akkor onmagaban olyan aprosagok, mint a Windowsos (egyebkent nagyon szofisztikalt) vs. POSIX fajl-attributumok kulonbozese marha fajdalmassa teszi az eletet.
-
törölt tag
válasz
Synthwave #121 üzenetére
"Illetlenség, mert rájössz, hogy a brand jelen esetben mennyivel többe kerül az azonos teljesítmény, használati érték és megbízhatóság szempontjait figyelembe véve."
ahogy az étterem is a házi koszthoz képest. és? akarsz egy jó steaket amire ráböksz, kihozzák és csak zabálni kell? 5k huf+ köret. anyagáron otthon 2.5 k-ból megvan csak pöcsöljön vele aki akar, én nem. ebben nem értem mi a bonyolult.
"Az almás logó miatti +50ezres"
kivéve ha i5 intel nuc-ot akarsz pl venni mert az -20k az almás logó a mini javára de ki nem sz&rja le ugye...
"meg csak egy alkatrésznek van baja, lehet az egészet vinni szervízbe"
tippelj már kérlek hazánk 9.x millió usere közül hány is tudná detektálni hogy memória, vinyó, vagy proci a ludas? ugye? tök jó hogy nem az egész vasat kell visszavinni, helyette ki kell hívni valakit aki ért is hozzá, megmondja mi a gáz, ki kell szedni, el kell vinni, addig sincs gép, majd ha megjött garból hazavinni, hívni valakit aki ért hozzá, beszerelni, és letesztelni. tényleg sokkal kézenfekvőbb.
"Egyértelműen a pénzes, causal felhasználóréteg a megcélzott vásárlókönzönség."
arányaiban azok vannak többségben azért tudod. a casual réteg aki nem ért hozzá, és ha már brand gépet kell venni mert tényleg nem ért hozzá, megint visszakanyarodtunk oda, hogy ott viszont egészen árában van az alma. kezded már érteni. mondjuk mióta ezt mondom de...
"Arról senki ne akarjon meggyőzni, hogy az ár / érték aránya akár csak közelítőleg is jónak mondható."
2k huf-os főétel annak mondható? nem. és? nem érted a lényeget. tömegek vannak, akik nem fognak pc-t szerelni soha. nem is akarnak. soha nem is akartak. őket is ki kell szolgálni. nekik az ár/érték aránya az ilyen eszközöknek jó. pont. tény.
"Egyfajta státuszszimbólum és azért nyúlsz annyira mélyen a zsebedbe, nem pedig azért, mert logikusan megvizsgálva a kérdést esetleg megérné."
nem értem hogy hogy beszélhetsz logikáról ha nem érted meg ki a célközönség, melyik piacra pozicionálták, a vásárlóknak azon a piacon milyen elvárásaik és igényeik vannak...
értjük hogy feléből jobbat raksz össze. király vagy. de tényleg. én se lennék hasonlóra se képes, meg senki a fórumon, sőt. omg
-
TheMarci
addikt
válasz
#32839680 #128 üzenetére
És akkor nem beszélve az iPhoto libraryról, az airdropról, vagy bármilyen continuity megoldásról, hogy amit elkezdesz gépen, ugyanonnan folytatod telefonon. Ezt nem hogy mac gép 2x-esébe kerülő gépen nem tudod megcsinálni, hanem semmilyen más gépen, bármennyi pénzed van rá.
Csomó olyan dolog van, amit nem lehet számokban mérni. Ott van akár az egérpad, aki használt mac-et, utána kín egy másik gyártó egérpadja pl. Mágneses töltőt meg szintén nem kínál senki. Ezt nem tudod lemérni, hogy gyorsabb, vagy erősebb..
Mondjatnám, hogy minek vegyek Ferrarit, amikor egy IFA is 2 személyes, pirosra is festhetem, sőt, a mororja is nagyobb.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#32839680 #124 üzenetére
Support van máshol is (még olyan is, ahol jobb), design relatív és szubjektív, bár nagyon hasonló megoldások már hozzáférhetőek, hangtalanság simán kivetelezhető más platformon is (meg az OSX is, de az mondjuk küzdetős, tény).
Ez a telefonos integrációs világcsodája lehet indok. Bár az is igaz, hogy aki nem életképtelen, az megoldja bármilyen telefon bármilyen rendszerrel történő szinkronizációját.
Csillog, zárt rendszerben keresztül-kasul integrált, user friendly, sült galamb, cserébe x2 ár. Ezt nem vitattam eddig sem. Akinek ez megéri, lelke rajta.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
TheMarci #119 üzenetére
Illetlenség, mert rájössz, hogy a brand jelen esetben mennyivel többe kerül az azonos teljesítmény, használati érték és megbízhatóság szempontjait figyelembe véve. Ez nem csak az Apple-re igaz, hanem szinte az összes másik gyártóra is.
Az almás logó miatti +50ezres (és ahogy haladunk egyre feljebb a specifikációkkal, ez többszöröződik) árral még az alap garancia is kevesebb, ha meg csak egy alkatrésznek van baja, lehet az egészet vinni szervízbe, mert kábé szétszedni sem tudod - és a békesség kedvéért inkább meg sem próbálod. A bővítések rendkívül korlátozottak és horror-áron vannak.
Egyértelműen a pénzes, causal felhasználóréteg a megcélzott vásárlókönzönség.
Szögezzük le; az Apple jó cuccokat gyárt, általában minőségi alkatrészekből és zömük még jól is néz ki. Felhasználóbarát (a magam részéről nem szeretem az ilyesmit, de ez szubjektív álláspont), Intel-korszak óta már Windows-ready is, bár az blaszfémia. És ótvaros billentyűzetek meg egerek.
DE
Arról senki ne akarjon meggyőzni, hogy az ár / érték aránya akár csak közelítőleg is jónak mondható. Mert az egyszerűen nem igaz. Egyfajta státuszszimbólum és azért nyúlsz annyira mélyen a zsebedbe, nem pedig azért, mert logikusan megvizsgálva a kérdést esetleg megérné.
Félreértés ne essék, ha nettó félmilliót keresnék havonta, én is vennék egy 27" iMac-et netezni (a másfélmilliós PC + NAS mellé
), mert guszta, helytakarékos, szép kijelző és csecse in general - mindenesetre a PC-t akkor sem váltaná ki teljesen. Meg nem azért venném, mert reálisan ér annyit, mint amennyibe kerül.
-
TheMarci
addikt
válasz
#56573440 #116 üzenetére
Így van, ha elkezd az ember keresni laptopot, ami méretben nem nagyobb, mint az almás gép, olyan egérpadja van, mágneses töltője, nem gyengébb a hardvere, és a kijelzője, nem recsegős műanyag, plusz együttműködik bármilyen mobillal hasonlóan (hívás átadás gép - telefon között, képek szinkronizációja, mindenféle dropbox nélkül, sms szinkronizáció, stb..), akkor sokkal drágább lesz bármelyik másik gyártó gépe.
-
törölt tag
válasz
Synthwave #115 üzenetére
én is így nőttem fel. ma ha hazamegyek nem akarok érteni hozzá. egész nap szerelek, szívok, bütykülök, debugolok. ha hazamegyek és a kocsi alá kell feküdni és nyakig olajozni magam inkább szerelőhöz viszem, ahogy pl a laptopomon se véletlenül minimál linux került amikor összeesett a win pedig filmezés ment rajta offline kb 1 éve.. vannak ilyen emberek mint pl én, hogy nem fogok hazaérve tovább "dolgozni".
"Apple sem tud lehúzni alsóhangon 2x annyi lével, mint amennyit a hardware-ük"
alapvetően ez masszív csúsztatás.
mac mini 500 gb hdd i5 proc 4 giga memria bruttó 180. intel nuc i5 proccal, de memória vinyó és os nélkül 152. az egyik egy egészen csinos alu "tömb" a másik egy műanyag izé.de ugyan ez van imac-re is, hasonló tudású aio gépek kb azonos árban mennek, ahogy a mac pro is a workstation kategóriában versenyez, és ott a hp-dell cuccokkal simán pariban van, nem ritka a komolyabb dual firepro xeonos rendszereknél a milla. meg a kettő.
valamivel tény hogy esetenként drágábbak, illetve ugye ha nagyobb vinyó kell több memória ott is vastag a toll, de egy brandből se kapod másképp. a dell se anyagáron adja neked a ws-be vagy desktopba a nagyobb memóriát
még mielőtt: nem nincs apple cuccom, nem nem vagyok fanboy, tőlem aztán mindenki azt vesz amit akar, látom hogy mit akarsz írni, de az a kétszeres szorzó az nem igaz. az összerakott gép vs brand gép összehasonlítás meg továbbra is illetlenség alsó hangon, mert két teljesen más kategória. brandet brenddel nézzél aztán meglepődsz hogy annyira nincs is túlárazva
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem is értem, hogy ennek mi köze volt a mondanivalómhoz.
8 biten, DOS-on, jumpereken meg ISA-buszon nőttem fel. Trial & error is volt bőven, évekig kereskedtem alkatrészekkel, bontós is voltam, szereltem jobbra-balra, magamnak, másoknak, csináltam software-es karbantartást is pénzé meg puszira. Egyik hobbim is, érdekel is a téma, mind elméletben, mind gyakorlatban - bár a csavarhúzót egyre jobban utálom a két évtizednyi mütyürkékkel való szopódás után. : D
Ha valami kell, akkor annak utánanézek a megfelelő helyeken, az igényeimet meg magamnak szabom, nem egy multi vagy aktuális trend határozza meg őket, amikor vásárolok, megtalálom a jó árakat (és kompromisszumokat), legyen szó új termékről vagy apróról.És wow, nem tudok mikroprocesszort tervezni, de az Apple sem tud lehúzni alsóhangon 2x annyi lével, mint amennyit a hardware-ük (meg úgy en bloc az egész hóbelevanc) ér, nem kell minden piszlicsáré probléma miatt szakemberért sikítani és az utolsó csavarig tudom, hogy mi van a házikómban - és miért pont az.
Meg hány verejtékcsepp szánkázott le gyöngyözve izmoktól dagadó mellkasomon, mire beküzdöttem a helyére azt a sz*rt.
Persze azért az még mindig vicc, hogy Németországban pl. olcsóbb minden almás cucc, mint itthon - miközben az átlagkereset minimum a háromszorosa a magyarnak. A tragikomédia meg az, hogy még ők is sírnak, hogy drága - ami kár, mert amúgy kellemes cuccok lennének többnyire.
-
Grodd
tag
Igen, pont erre akartam én is kilyukadni én is, ha nem is jött le számodra.
Vagyis nem kell informatikusnak lenni hozzá (annyi esetleg nem árt hozzá, hogy tudja, mégis mi az a CPU, csak hogy legyen róla némi elképzelése, hogy mit csinál éppen, de igazad van, az sem feltétlenül szükséges)
-
törölt tag
válasz
Synthwave #101 üzenetére
"Bírom ezeket az autószerelős meg szobafestős párhuzamokat. : D"
Mert semmilyen ésszerű választ nem tudsz adni rá?
Vagy a válasz az, hogy Apple felhasználó az isheep?
Windows 10 az pedig spyware?
Ugyan úgy ismételgeted a beégetett fél igazságokat.
Arról már ne is beszéljünk, hogy a magyar árak mennyire torzak Apple tekintetben. -
alkatraz3000
senior tag
Akkor egy kommunizmusbol itt ragadt radioatort hogy az Istenbe kell legteleniteni? Mert szelep nincs rajta sehol.
Btw: 20 éves vagyok, es magamnak butykolok sok mindent. Autót is, sosem tanultam semmi ilyent, de megcsinálom. Jo amilyen szerencsétlen vagyok, beleulok az ülésen hagyott csavarhuzoba, meg elvagom a torkomat egy harapofogoval, de legalább anyamék rohoghetnek
-
Grodd
tag
válasz
#32839680 #103 üzenetére
Azért egy SSD és egy RAM bepattintásához egy NUC-ba nem kell különösebb informarmatikai véna, kábé olyan bonyolult művelet, mint betolni a SIM kártyát vagy a microsd-t a telefonba. Ennyi ma az "összerakás olcsóbban".
De ma már egy desktop PC összerakásához sem kell agysebésznek lenni feltétlenül, elég egy minimális IQ, és némi alapvető informatikai műveltség (ami sajnos a mai generációból egyre inkább hiányzik, pedig kötelező lenne, nem tudom mit tanítanak informatika órákon az általános iskolákban). Ma már nem kell jumperelgetni az alaplapot, HDD-t, drivereket összeszedni, mint a 90-es években, a Windows telepítését meg ma már egy majom is el tudja végezni...
Én sem hívok fűtés szerelőt egy radiátor légtelenítéshez, vízvetékszerelőt egy csap cseréhez vagy egy mosógép beüzemeléséhez, villanyszerelőt egy villanykörte cseréhez, lakatost egy új zár vagy kilincs felrakásához, vagy festőt egy szoba kifestéséhez (ha nem kell glettelni
), nem viszem autószerelőhöz a kocsit egy olajcseréhez...Pedig egyik sem a szakmám. És nem azért, mert nem tehetném meg, vagy sajnálnám rá a pénzt, de ez már olyan szint lenne szerintem, mintha ápolónőt rendelnék minden wc-zés után, hogy kitörölje a hátsómat, idáig azért nem alacsonyodok inkább....
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Valaki felismeri, hogy a kényelem és az esztétika teljesen szubjektív fogalmak, valaki meg nem. Az ár / érték viszont meglehetősen objektív dolog, ahogy a mesterségesen gerjesztett igények is.
A modern számítástechnika trendje remekül beleillik a mass media és kontroll által kívánatos jövőképnek; hogy egyre ostobenkóbbnak nézze (és / vagy azzá tegye) az egyszeri usert, hogy még véletlenül se akarjon önálló lenni vagy gondolkodni, ha éppen szükség volna rá. Csak fizessen és fogyasszon, (értelmes) kérdései meg ne legyenek.
Az ön vesztesége, nem az enyém.
-
TheMarci
addikt
válasz
Synthwave #98 üzenetére
Te épp ehhez értesz, de minek kéne mindenkinek? Ha 10 éve van kocsid, akkor mindent meg is tudsz szerelni rajta? Vagy ha 10 éve élsz a házadban, akkor értesz már a gáz, víz, villanyszereléshez, csempézéshez?
Úgy látom, nem nagyon használtál mást, mint PC-t, akkor meg miről beszélünk?
-
hunluki
senior tag
Nem, ezek csak a lehetőségek. A PC-vel sincs semmi gond, igazából 7-es óta az is hülyebiztos cucc, semmi gond vele. És tudom hogy 80% nem ért hozzá, ebből van a zsebpénzem jelentős százaléka
Nem véletlenül hódít amúgy a tablet/okosteló is az ilyen userek között, ugyanaz a séma: kell valami? appstore/apk-t leharrharr, telepít, elindít, megcsinál, kész.
Ma már teljesen jól ellehet lenni minden platformon, max fórumfájterkedés van, a valóságban kb mindenki nagy ívben pakol rá hogy mit nyomkod, főleg úgy hogy a fontos programok jelentős százaléka multiplatform.
#96: Valakinek ér ennyit a kényelem és az esztétika, valakinek nem. Ízlés kérdése, valaki odavan az animékért, én egyenletesen gyorsulok az ellentétes irányba ha meglátok egyet
-
Csapoati
nagyúr
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Leegyszerűsítve;
\\--------> übertechskillcustomhackz0rmastermind
-\ ----------> készpi*samelegmálé for 3x priceAmúgy ha mások rakják neki össze a PC-t, azt is összedugja és gombnyomásra indul. WinXP után meg már a Windows is teljesen ostobának nézi a usert, szóval szájbarágós az is. Szerencsére offolható.
-
alkatraz3000
senior tag
Annyit hozzátennék, hogy ma mar a nevesebb gyártók sem szeretnek, hogy belenyulkaljon vérpistike a telefonjaba, ezért szankciókat vezettek be . Pl knox, független sonynal a bootloader - garancia bukás esélye stb stb.
De amúgy igen, en is ismerem a windowst. Junior rendszergazdakent is dolgoztam, es egyszerűen megutaltam minden ilyen mókolast. Ha kérik megcsinálom ismerősöknek, de épp ezért nekem mar nem is kell PC.
-
hunluki
senior tag
válasz
#56573440 #93 üzenetére
Stimmel, de NUC-ra elég nehéz OSX-et hekkelni, de amúgy tényleg nagyon jó kis gépek
Másik réteg kifejtve:
Apple user: Kell egy gép. Nézzen ki jól, ne egyen sokat, és ha kiveszem a dobozból akkor menjen. Nem igazán nézi a teljesítményt, nem akar érteni hozzá, és örül neki hogy ott egy rakat csomagolt program. Általában aki így van a géppel az hasonlóképp van a telefonjával és a tabjával is, kiveszem a dobozból és menjen, szinkronba legyen a géppel, ne vegyem észre hogy mi megy a háttérben. Nem érteni akar a gépéhez, hanem dolgozni/szórakozni vele. Nem akar premiere-t vadászni vagy telepíteni, ő csak rányom az appstore-ban, és 10 perc múlva már vagdossa is a hétvégi videóját, fél óra múlva meg már ki is rakta fészbukra.PC user: Általában ért a dolgához, teljesítményt nézi, össze tudja rakni a cuccot, be tudja állítani a rendszert magának. Nem kap sírógörcsöt ha windowst kell telepíteni, vírust irtani. Egy pc user általában tisztában van azzal hogy mi az a particionálás és 3 perc alatt végez vele, egy mac user nem is akarja tudni hogy mi az.
Ugyanez mobil fronton is. Az alma kész megoldást kínál, cserébe sokkal drágább, míg egy droidot úgy szabhatsz testre ahogy te szeretnél, a lehetőségek végtelenek. Eleinte én is szerettem telót hekkelni, nekem is volt droidom, és élveztem is a rom cserét, rootolást, stb, aztán rájöttem hogy nekem erre igazából se időm, se kedvem nincs. Almás telefont megvettem, azóta megy, frissítéskor indítom újra, ezek között meg használom.
Igazából mindkettőnek megvan a létjogosultsága és célközönsége, és a piacon ezek szépen el is oszlottak. Egy droidosnak eszébe nem jutna ájfónt venni, én meg nem szívesen vennék újra droidos telót.
-
törölt tag
"Hacklim direkt csendes házban van, jó nagy alacsony fordulatú halk ventikkel, de mégis "hangos" a minihez képest"
ez most kb az az összehasonlítás mintha a fogyit néznéd. meglepő hogy hangosabb ha nagyobb a vas benne. egy normális intel nuc viszont pon olyan kussban van mint egy mini, nem is jön belőle több kábel ki ha nagyon akarom. speciel ezt saját bőrömön is tapasztaltam.
"az apple teljesen más réteget céloz mint a többi PC/tablet/telefon gyártó"
ezt kifejtenéd? mert én nem igazán látom mi az amit a brand gépekkel nem akarnak lefedni a többiek. formatervben azért az alma még mindig ott van a szeren, ha otthonra dizájnkiegészítőnek kéne tuti imac-et vennék, de ez a veszély nem fenyeget
-
hunluki
senior tag
válasz
#56573440 #89 üzenetére
Nem állítottam hogy csakazepülazisten, félreértés ne essék. Valóban mások az igények, mindenkinek más az elvárás, nálunk pl van mac mini anyámnak mert neki csendes gép kell és a hideg rázza a madzagoktól. Nálam meg egy csendesen felépített hackintosh van ami dual butulva egy egész combos játszós pc, mert nekem meg erre volt szükségem. Összerakni nem nagy kunszt, OSX kb 1 óra alatt felmászott rá, azóta 1 hangbeakadásos hibám volt vele, de azt produkáltam a MBP gépemen is és azóta nem jött elő. A 24/7-es üzemet főleg hangterhelésre értem. Hacklim direkt csendes házban van, jó nagy alacsony fordulatú halk ventikkel, de mégis "hangos" a minihez képest, főleg ha kap egy komolyabb terhelést. Tény, cserébe teljesítménybe megeszi vacsorára a minit. Kinek a pap...
Én igazából magát az ellentétet nem értem, az apple teljesen más réteget céloz mint a többi PC/tablet/telefon gyártó, személy szerint használok ezt is azt is és eszembe nem jutna kiváltani egyiket a másikkal.
-
Grodd
tag
Én is 5s-t használok jelenleg telefonnak, nem kell bemutatnod
De az tény, hogy okostelefonnak (amit ma értünk okostelefon alatt) kvázi használhatatlan.
Amire használom: telefonálás, zenehallgatás, alkalmi fotózás, zseblámpa, és soft-token. Méásra nem nagyon tudom.Ezért van mellette egy normális phablet is egyéb célokra.
Csak telefonnak viszont túl nagy az 5s is, egy 4s tényleg kényelmesebb lenne.
Tableten túl estem egy jó páron, (eléggé early adopter voltam) mire rájöttem, hogy nincs rá szükségem
És nem, a phablet szerintem az optimális méret, a tablet túl nagy (még a minik is), azt nem lehet bárhol csak előkapni. Egy idő után azon kaptam magam (különösen miután vettem egy phabletet), hogy sosem veszem elő a tabletet, és már feltölteni is lusta voltam egy idő után.Lehet, hogy neked nem ez a véleményed, mert bekajoltad a Jobs dumát, No offense, de úgy tűnik a hsz-ed alapján, hogy te vagy a tipikus Apple célközönség mintapéldánya, az igányeid meglehetősen rugalmasan alakíthatók olyan irányba, amit a kedvenc gyártód sugall, de erre a varázslatra csak Jobs volt képes
,
De ha megnézed a mai piaci trendeket, (azt is, amerre MA az Apple megy), az azt mutatja, hogy mi vagyunk jóval többenAmi az iMac-et és Mac Minit illető eszmefuttatásodat illeti: van rengeteg alternatíva, sokkal olcsóbban, még csendesebbek, és szebbek (bár ez inkább ízlés kérdése, az tény, hogy a rágott alma logó hiányzik róluk, így sok Apple-fan számára eleve kiesnek a kosárból)
- Lehet, hogy az iMac volt az első jelentősebb all-in-one (bár az első generáció inkább mosolyogni való volt, szépnek nem nagyon lehetett nevezni
), de ma már Dunát lehet velük rekeszteni.
- Lehet, hogy az első jelentősebb small form factor PC a Mac Mini volt, de abból is van már rengeteg. Jobbak, gyorsabbak, sokkal kisebbek, szebbek, halkabbak és ráadásul sokkal olcsóbbak, mint a Mac Mini. (lásd Intel NUC-ok) -
törölt tag
nálam meg a megváltás a 6.4-es phablet. mások a felhasználási szokásaink, más amit elvárunk egy telefontól.
"sokkal fontosabb tényező az esztétika"
ez is véleményes, sokaknak azért faktor a funkcionalitás is. marha jó a vékony laptop, de az egyetlen töltő/usb port azért valljuk be akkor is vicces. persze hogy szempont sok esetben az esztétika, de amikor a funkcionalitást áldozzák fel milliméterekért azért az már határeset nálam.
"Egy mac mehet 24/7, észre se fogod venni "
egy azonos alkatrészekből összeválogatott pc miért is nem? jó hogy erről pl az én gépem nem tud, mert akkor van leállítva csak ha az áramszünet több mint fél óra, restartolva kb ha frissítés esik be és agyonnyígja magát. normális felhasználás mellett teljesen stabil és üzembiztos rendszer építhető win alá is. a zaj meg megint olyan hogy ha leterheled bármelyik apple cucc hangos amiben aktív a hűtés, ha meg nem, akkor a brand gépek vagy a normális táppal és ventikkel épített gépek se azok...
nem mondom hogy nem szépek az apple cuccok, meg nem halkak, meg stabilak, de közel se annyival mint amennyire ezt beállítod. os szinten pedig ott is vannak anomáliák,ahogy hw hibák is.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#32839680 #82 üzenetére
Azért ha belekóstol az ember néhány jobb tabletes alkalmazásba, azért azt meg lehet szokni. Olyan appok vannak tabletre, amit nem találsz meg PC-re és ha tabletre is van optimalizálva, nagyon hasznos tud lenni. Anno az iPad-ra elég sokat vettem és nem bántam meg. Nagyon jók az újság, magazin appok, de ott van pl. a Filmon, amivel nézhetsz egy nagy rakás angol nyelvű csatornát. Szinte minden NAS-hoz van app. Szótárak, nyelvoktató programok. audio és video podcastok, online oktató kurzusok és persze mindenféle multiméda, tabletre optimalizálva. Játékra nem nagyon használtam, de ott is van jópár ami tabletre ideális. Heartstone, Plant vs Zombies, még több kártyás játék, táblás játék. Ha friss vasad van, mondjuk egy iPad Air vagy újabb, akkor ezek gyorsan indulnak, gyorsan lehet váltani közöttük, nem kell bezárogatni. A PC nem ilyen gyors még SSD-vel sem, és persze ezeknek az alkalmazásoknak a 90%-a nem is érhető el PC-n. Arról nem beszélve hogy 3-4W-ot fogyaszt.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem. Egy normális autószerelő normális árakat kér és nem azért mennek vissza hozzá, mert 7 Deákkal többet hagyhatnak ott nála dettó ugyanazért (kivétel a grátisz fehér ablaktörlő lapát és kávé), mint a sarkon lévő kollégánál.
Nem a piac igényeit értik, hanem az emberek befolyásolhatóságának és felszínességének a tényét, aztán még rátesznek egy szép kövér lapáttal.
Teljesen jó lenne az Apple, mert designos és elég jó alkatrészekből építkezik (persze a fénye már sehol nincs a Power PC korszakhoz képest - a Motorolát inkább hagyjuk) - ha -30% lenne az árcédulákon. Mondjuk a szerelhetőségét meg a bővíthetőségét inkább nem venném közszájra. Amikor viszont pl. meglátom a 3TB-os külső, hófehér Tájmkepszül mittudoménmit 110 ezerért, meg azt az igazán ócska billentyűzetet huszonezrekért, elfog a röhögőgörcs.
-
hunluki
senior tag
Nagyon nem, volt szerencsém 4,7-es telóhoz, aztán sírva menekültem vissza az i5S-re. Sőt, ha tehetném akkor i4S-t használnék ha nem lenne már lassú a cucc.
Nálam a "phablet" a két szék közé ülés tökéletes esete: telónak túl nagy, tabletnek idegesítően pici, egyik eszköznek sem jó igazán.
iMac-at és mac minit pedig form factor miatt védeném. Manapság már a legalapabb hw is kb overkill kategória egy otthoni PC-nek, sokkal fontosabb tényező az esztétika. Egy mac mehet 24/7, észre se fogod venni (ez igaz az minire, prora, és az imacre is), még komolyabb terhelés alatt is csendben van. iMac detto, csak mellé még asztaldísz is, sokkal szívesebben ülök be egy ilyen gép elé mint egy random összerakott konfighoz. iPad pedig nem haldoklik, csak telítődött a piac és egy régebbivel is teljesen jól el lehet lenni, kb egy mini2/air kategóriás kütyü is bőven kielégíti az összes igényt, azok pedig nem mai csirkék már.
-
törölt tag
Hat ha mondjuk az olajcsere ennel a szerelonel 100e+afa lenne akkor ott is azt mondanank hogy eloskodo.
Amugy applenel nem a kenyelmet hanem a marketinget fizeted meg. Ha a kenyelemrol lenne szo akkor pl a pcx mar 5k-ert osszerakja a gepet, 10ert vszinuleg ossze is valogatja neked ha megmondod mire kell es mennyid van. De ez igaz barmely masik szakboltra is.
-
lalika740
aktív tag
annyivalnemtud többet mint egy samsung csucs tab és 3 szor annyi az ára.imadom az ios t de ennyiért nem kellene
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#32839680 #40 üzenetére
Ha tabletre lenne szükségem első sorban, a Windows-os tabletek nem jönnének szóba, mert kevés a tabletre optimalizált alkalmazás rá...viszont ha notira lenne szükségem első sorban, akkor a Transformer szóba jöhetne, de csak az FHD verzió (talán transformer book chi)
Ha viszont nem fontos a wines kompatibilitás, akkor szvsz a legjobb "PC" egy macbook.
-
daniel909
addikt
válasz
#32839680 #73 üzenetére
Az ujjlenyomatolvaso fasza volt. A 3d Touch nélkül azért lehet élni szerintem az fel van fújva.
A watch egy baromság a mai napig nem tudják bemagyarazni h jó is valamire. Pedig erős a marketing a mai napig a cégnél.
A macbook ára mellé lövés maga a termék se ad semmi extrát Max a kijelzo.
Várom a következő víziót de nem ettől a cégtől
Vidszaterve érdemes elgondolkozni hol lenne az Apple ma ha jobs meg aktívan dolgozna. Fogadok fele ennyi termék lenne de azok kerekek lennének.
-
Grodd
tag
válasz
alkatraz3000 #70 üzenetére
Némi. A legdrágább modellben 128 GB (ami piaci áron kb 15-20k HUF
).
-
fordfairlane
veterán
válasz
daniel909 #66 üzenetére
Egyetértek. Jobs szerintem ebből az egész mobil-payment dologból tudott volna kihozni valami sokkal piacképesebbet. Mint amilyen mondjuk most a Samsung pay akar lenni. iCar, iWatch-ban én sem látok sok fantáziát, legalábbis nem így, és nem ennyiért. És gyanítom, hogy tabletfronton is már történt volna valami nagyobb váltás azon felül, hogy most már van iPad mini is.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #52 üzenetére
Olvasd el még egyszer, amit írtam. 4K vs 5K a lényeg.
#60 joey20: Trollkodás > értő olvasás?
#57 [oWn]f4te: Videóvágásnál még megértem, oda azért nem árthat a 4K sem.
-
Grodd
tag
válasz
#32839680 #64 üzenetére
Fasza barebone az Intel NUC.
SSD+RAM-mal láthatod, hogy mennyiből ki lehet hozni (#44, nem ismétlem tovább magam)
Jól van, annyi a nyűg vele, hogy be kell dugni az SSD-t az M.2 portba, a RAM-ot meg a SODIMM-be, de ez kb 10 perc egy kétbalkezű, műszaki analfabéta júzernek is.
Ja, meg még egy OS-t is telepíteni kell, Window10 install szintén nagy mutatvány, kb 15-20 perc alatt megvan, oszt jónapot.Ehhez képest a "bekapcsolod, bedugod aztán megy magától" élmény megér 3X-os árszorzót?
-
joysefke
veterán
válasz
Synthwave #63 üzenetére
Nem hiszem, hogy annak az embernek, aki a mennyire drága az imac blogbejegyzést elkövette a "meglehet fogni majd' 15ezret" lenne a prioritás, gondolom a blogbejegyzés egyben egyfajta kinyilatkoztatás, csoporthoz tartozás deklarációja is volt...
Ha beleraksz a konfigba valami 1TB-os SSD-t (100E Ft br), illetve 16GB RAM-ot, akkor teljesítményben már nem lehet a két konfigot egy lapon említeni és egy 4K kijelzővel még mindig az iMac árán belül lesz.
Mi dob többet a videóvágáson, egy 1TB-os SSD/16GB RAM vagy egy 4K kijelző helyett egy 5K kijelző?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#40359168 #56 üzenetére
ASRock H97M-ITX/AC - 33,2k
Intel Core i7-4790S BOX - 74k
2x4GB Crucial BallistiX Sport CL9 (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) - 14k
EVGA GeForce GT 720 1GB DDR3 (01G-P3-2722-KR) - 14,5k
128 GB ADATA SP920 - 15,3k
2TB Western Digital Red (WD20EFRX) - 26,5k
Fractal Design Node 304 White - 26k
Corsair CX430M - 17k
Microsoft Windows 10 Home 64-bit HUN OEM - 31,7k
-------------------------------------------------
252,2kÍgy hirtelen, 15 perc alkatrészvadászattal. i7-4790S, 8GB CL9, passzív GT 720, minőségi SSD + 2TB NAS-grade vinyó, moduláris táp, az alaplapon van Wi-Fi és Bluetooth is. Mindez egy igen guszta és kompakt Fractal házikóban, amiben később még néhány vinyót lehet pluszba rakni. Szerintem némileg komolyabb hardware lapul odabenn.
Ha rászánnék egy délutánt, biztos tudnám még kicsit optimalizálni. Pl. házakat nem sokáig kutattam etecera.
Igaz, nem olyan kis zsebpiszok, mint a Mini, de nem nevezném nagynak a maga 250 x 210 x 374 mm-ével - és még hűtés, ill. bővítési lehetőség is van (utóbbi meglepően sok). Minden vadonat új, több év gari (alkatrészenként).
Oprendszernél is lehet sokat spórolni, ha például Win7-et (tttteljesen jó, sőt) veszünk továbbértékesítettből kb. 8-10 ezerért és aztán, ha megszáll minket a negatív öntudat, frissítjük a spyware-re OS-funkcióval.
De ingyér is lehet oprendszer, valami felhasználóbarát Linux disztribúcióval; legyen mondjuk az Ubuntu, mert azt mindenki ismeri - és akkor még marad 30 ezrünk, szóval mehet bele a 4 TB-os WD Red az SSD mellé, meg egy EVGA GT 730.
Bármikor, bárhol 5x inkább ezt választanám a Mac Mini helyett.
-
joysefke
veterán
http://appleblog.blog.hu/2016/01/27/mennyire_draga_az_imac
meg egyébként is, faszom a pc-be
magyarul a fickónak esze ágában nem volt az Apple mellett semmiféle alternatívát mérlegelni. Meghozta ő a részben szakmai, részben érzelmi döntését már jó előre és utánna úgy alakította a képzelt igényszintjét és hozzá a képzelt valóságot, hogy ténylegesen az apple gépe legyen az egyetlen értelmes döntés.
Ez például elég kifejező:
de a lényeg kábé annyi volt, hogy egy tévéműsort nem lehetett már a 13 colos laptopon megvágni, asztali gép kellett
Tehát eddig egy 13 colos "izén" is valahogy, (nyilván kín-keservesen, ezt nem vitatom) el tudta végezni a munkáját, de most az elvárás amiből nem engedett az az 5K kijelző. És a PC alternatíva árát azonnal egy 5K kijelzővel számolta, gyakorlatilag tudva, hogy ezzel el is dönti a versenyt.
Ez persze összehasonlíthatóság szempontjából korrekt, azonban nem fedi jól a valóságot, mert egy 4K kijelzővel, ami PC fronton a felébe kerül nem sokkal lett volna lemaradva az 5K kijelzőtől és maradt volna pénz a zsebében, vagy költhetett volna más komponensekre...
elötte egy 13"-os izével megvolt, most meg nem élhető alternatíva 5K helyett egy 4K kijelző... Vicc...Marad 380 ezer forint az egész konfigurációra! Csak a processzor 130 ezer forintba kerül a legolcsóbb helyen, az alaplap mondjuk 40 ezer, a memória 20, az ssd 14, a merevlemez 25, a gpu 45 ezer, ez a billentyűzet, ez a touchpad 50 ezer, legbalfaszabb ház 15 ezer.
Persze...
Elég kifordult értékrend kell ahhoz, hogy kiadjak 40E-t alaplapra úgy hogy utánna 20 ért veszek memóriát meg 14-ért SSD-t...Ez alapján azt mondom a tag tényleg jobban járt az Apple termékkel, mintha magának próbált volna meg összerakni egy PC-t
-
joey04
titán
válasz
alkatraz3000 #52 üzenetére
Túlárazott és kész! Mert csak!
-
Grodd
tag
Szerintem meg az is keményen hozájárul a nagy zuhanáshoz, hogy már az i6, i6s, (plus) iphone-ok is elérték a használható méretet (korábban az Apple pont azért kardoskodott az okostelefonok és tabletek éles méretbeni elkülönítése mellett, hogy több cash-t tudjon legombolni az isheep-ekről, rákényszerítve őket két eszköz vásárlására, de a piac sarokba szorította őket). Most már semmi szükség egy ipad mini-re, ha van egy iPhone 6/6s Plus, vagy akár egy 4,7"-es i6/i6s. A nagy méretű tabletek meg már jóval korábban döglődésnek indultak, egyszerűen nem kell az embereknek akkora nagy eszköz tartalomfogyasztásra, másra meg alkalmatlanok.
Egyébként nem csak az iPad haldoklik, hanem az egész tablet piac. Úgy tűnik, végleg lecsengett a pár éves hirtelen őrület, a PDA-k, palmtopok, nettopok, netbook-ok és társai méltó helyét fogja a tablet is elfoglalni az informatika panoptikumában
-
bajzal
őstag
Én ha tehetném akkor egy Sony Xperia Z4 Tablet-et vennék az Air 2 helyett.
-
T_Stark
őstag
Szerintem egyszerűen csak az van, hogy iPad-et nem cserél az ember évente, leszámítva a pénzes isheep-eket. Egy több mint két éves Mini 2/Air még ma is vígan jó, meg egy darabig még biztos az is lesz, nem kell kapkodni a cserével.
-
alkatraz3000
senior tag
De ha tételesen felsorolta, hogy arukeresorol a legolcsóbb helyekről osszevalogatva is kb 20.000 forint marad a diffi, akkor hogyan lehet ugyan olyant összerakni lényegesen olcsobban?
Az appleblog nyilván egy fan oldal, de ugyanúgy el is ismerik ha valami más jobb, vagy az Apple csinál ostobaságot. Érdemes olvasgatni kicsit őket. -
Csapoati
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #49 üzenetére
Leginkább az 5K monitor dobja meg az árat, aminek hasznossága erősen kérdéses egy 4K-shoz képest, ami mondjuk 200 ezer Ft. De legyen 300, máris 260 ezer marad pluszban a többi cuccra, ami messze nem lesz ennyi. De a csávót konkrétan megértem, ki is fejtette, hogy neki mindenképp OSX kellett és nem volt ideje átállni másra.
-
Grodd
tag
válasz
alkatraz3000 #49 üzenetére
Hát ezzel a fanboy bloggal qrvára megdölt
Egyébként a Mac Mini-röl volt szó (de all-in-one piacról is felhozhatok példákat, ami az iMac brutál túlárazottságát bizonyítja)
Szóval cáfold már meg, hogy egy felsöbb kategóriás NUC-nál nem 2,5-3x drágább egy ugyanolyan speckójú Mac Mini. És ráadásul az Intel nem épp a legalja a piacnak, eléggé minöségi NUC-ai vannak, Mac Mini-t lealázzák kinézetben, méretben, fogyasztásban is, ha a brutál árkülönbség nem is számít. -
alkatraz3000
senior tag
http://appleblog.blog.hu/2016/01/27/mennyire_draga_az_imac
Itt meg megdől az Apple tularazottsaga, ugyanez volt Mac Pro eseten is. -
Grodd
tag
válasz
#40359168 #38 üzenetére
Mac Mini, mint jó érték arány ??? Ezt szerintem gondold át mégegyszer
)
(Az iPad-del nem vitatkozok, az tényleg olcsó)
Most raktam össze karácsonyra a gyereknek egy Broadwelles i7-es NUC-ot:
Intel NUC5i7RYH ár: 180 k
512 GB M.2 SSD: 60k
16 GB RAM: 27kÖsszesen : 267 k HUF
Mac Mini-ből összeraktam egy pont ugyanilyen konfigot a webshopban:
Ár összesen : 614 k HUF
Tényleg jó az ár érték araény, ebből kijön hamarosan egy Intel Skull Canyon, 4 magos Skylake-kel, DDR4-el, alap Iris Pro 580-nal , Thunderbolt 3-mal, plusz még a külső VGA is belefér ebbe az árba
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hyperspace #5 üzenetére
Az ára.
Első körben.
-
Grodd
tag
Nem hinném, hogy egy 4 hüvelykes akármilyen növekedést generálna. Sokkal jelentősebb növekedést jelentene inkább, ha az "alsó" kategóriába is normális méretű iPhone érkezne, ez az 5s kivezetésével, és a ip6 alsó kategóriába tolásával persze magától megoldódik.
Szerintem nem is lesz i5se, semmi értelme nem lenne 2016-ban piacra dobni egy ilyen méretű okostelefont, bár egy prémium feature phone - akár 3 - 3,5 inches, telepakolva minden fontos mai feature-rel, nem lenne feltétlenül hülyeség: vannak még, akik ragaszkodnak a "maroktelefonhoz", és oda bizony 3 " az optimális méret, és akkora kijelzőre is elférnek a fontos információk, nem kell feltétlenül ragaszkodni az okostelóhoz. És esetleg companion eszközként is funkcionálhatna a táskában lapuló phablet, tablet vagy ultraboook mellé, nem mindenki akarja a "végeszközt" a karján, fején, stb... hordani.
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
#32839680 #23 üzenetére
Pedig kb minden kiadott ios verzióval lassabbak a régebbi készülékek.
Persze lehet összeesküvés elmélet, de ismerősi körben többen is ezt tapasztaljuk.
Rá lehet fogni, hogy az új gui meg miegymás, de ne felejtsük el, hogy az iPad még mindig célhardvernek tekinthető.
Szóval ki tudja... -
vicze
félisten
válasz
#32839680 #27 üzenetére
Azért nem említik mert jócskán az elemezői tippelgetés alatt van, és így negatívan befolyásolná az eredményt, ami a részvények csökkenéséhez vezet. Nem kell túl sokat bonyolítani ezen, az Apple termékek elvárásai már tarthatatlan szintre nőtt a befektetők részéről.
Amúgy a túl magas Watch előrejelzés is csak a brókercégek részéről pénzszerzési lehetőség semmi más, hogy felértékeljék a részvényt és manipulálják a piacot.
-
vicze
félisten
Ebből látszik, hogy az elemző cégek mekkora baromságokat hoznak ki, IDC mind a Mac növekedés, mind az Apple Watch 13millás eladása egy hatalmas hülyeség, ha az egyéb eszköz csak Watch volt még úgy se jön ki a 13milla 3 negyedév alatt, valóságban 7 körül van.
@joey20: Gondold kicsit végig, hogy mi minden van az egyébben. A 2015 Q1 ugye a tavaly karácsony, amiben se Watch se Beats nincs, ezzel a kettővel együtt nézd a darabszám növekedést. Amin jócskán látszik, hogy minden betippelt szám jócskán magasabb mint a valós. Az egész éves 5-7millió között van Watch-ból.
-
joey04
titán
válasz
#32839680 #19 üzenetére
Ja. Gyanús, hogy kurva jól fogy.
Az egyéb kategóriába tartozik a Beats, a kiegészítők, és persze az Apple Watch, amivel kapcsolatban most sem kaptunk konkrét eladási adatokat. A növekedésből ítélve azonban elég jól teljesített az Apple órája a karácsonyi szezonban: 4,4 milliárd dollár lett a bevétel, ami 62%-kal(!) magasabb a 2014-es – még Apple Watch nélküli – számoknál. Teljesen hihető tehát az a feltételezés, miszerint az Apple az okosóra-piac több mint felét birtokolja.
-
MittuDomain_
őstag
Azért 1md aktív eszközzel egyre kevésbé nevezhető rétegterméknek. Még akkor is, ha sokan 2-3-4-5 almás eszközt is használnak.
Én egy első generációs iPad-al támogatom ezt a számot. Már nagyon ergya, de ajándékba kaptam még 5 éve, nem adnék annyit egy újért, amennyit kérnek érte. Viszont még mindig tud majd' 10 órát az akksi. (Nem játszom vele, csak böngetés) -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #17 üzenetére
Amúgy a talán lassan 4 éves iPad 2-m akkuja egy csoda. Bekapcsolt wifi-vel készenlétben néha még hetek múlva is bőven van benne töltés. Hardveresen semmi hibája, csak bármit indítok 4-5 másodperc, ahogy böngészésnél is egy index vagy PH szintén ennyi alatt tölt be. Szerintem egyszerűen jók hardveresen az iPadok, így nincs igazán igény a cserére. Az OS gyengeségei meg ugyanazok minden iPadnál...szóval hiába cserélnék jobbra, az OS a hunyó, nem a hardver.
-
utomi
senior tag
Azért valljuk be semmit se csinált azért az Apple, hogy ez ne így legyen. Kihoztak egy Macbookot ami fantasztikus csak eszméletlen drága és rétegtermék még a Machez képest is. Ráadásul még csak nem is kiforrott. A Macbook Pro nem újult meg már közel 500 napja és pontosan ugyanolyan mint az első gen., a Mac Prohoz megint nem nyúltak egy jó ideje, ahogy a Macbook Air és Mini se újult meg lényegesen. Azaz a szükséges pici updatek megvannak de ez kevés ahhoz, hogy megugorjanak az eladások. Plusz ugye itt is az a baj, hogy nincs semmi oka senkinek lecserélni a 2-3-4 éves Macjét mivel most is pont ugyanolyan jó szint mint az új generáció. Bár ez inkább az Intel sara. Jól látszik tehát, hogy mivel a Mac is csak egy PC alapvetően pontosan ugyanaz a hatás érződik azért itt is mint az egész PCs piacon.
De az analógia igaz az iPadre is pedig ott azért van fejlődés rendesen csak éppen az embereknek nincs oka cserélni. Nekem egy iPad Air 2 van és imádom , rengeteget használom így ha kijön az Air 3 meg fogom venni de egy átlag embernek még egy iPad 2 vagy egy retina iPad is tökéletesen teszi a dolgát. Tudom mert édesanyám a mai napid egy first. gen. retinát használ és tökéletesen teszi a dolgát. Egyszerűen nincs oka lecserélni. Nem tudom mi lenne az a fejlesztés ami újra berúgná ezt a döglődő piacot?! -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
alkatraz3000 #12 üzenetére
Mikor anno megvettem az iPad 2-t hónapokig be se kapcsoltam a PC-m, notebookom. Mondhatni 95%-ban a tableten intéztem mindent. Aztán vettem egy Macbook Air-t és az iPad teljesen háttérbe szorult, főleg hogy szépen tönkre is tették az iOS 7-el kezdődően. Nem mondom hogy levélnehezék lett belőle, de olyan lassú lett hogy nem élvezet használni. Ma már csak 1-2 appot használok rajta jellemzően.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
hyperspace #5 üzenetére
Nagyon zárt OS, limitált kommunikációval adatmegosztással az appok között, gyenge multitasking. Az interface csak minimálisan testreszabható. Safari kompatibilitási problémák. Továbbra is nagyon fapados Mail. Mondhatni elég sok kompromisszumot kell kötni egy iPad esetén. Évek óta használom és nem igazán látom a fejlődést a fontosabb területeken.
-
törölt tag
azért az összes eddigi gurításukról lehetett hallani pletykákat legalább, az óra bizniszbe is "késve" szálltak be, a környezetemben több embernek is van, és hát a maximum amit tudtak vele kapcsolatban nyilatkozni hogy hááát egész jó végülis. az autós projekt is kiszivárgott elég korán, még elvi fázisban kb...
nekem az iránnyal van bajom. egy darabig volt több eszközzel is közelebbi viszonyom tőlük, teljesen frankó cuccok voltak, de az új mac mini totál kiesik ahogy az air is, ez a port szanálás a vékonyság oltárán ez nekem nem jön át, ahogy a későbbi bővítés vagy ssd, memória halál esetén alaplap csere se. ezek számomra nem innovációk hanem az én szpatásom, de ez már viszonylag privát vélemény
csak több tényleg előremutató fejlesztést várnék tőlük, de jelenleg még pletyka szinten se hallani semmi ilyenről valamiért.
-
alkatraz3000
senior tag
Bár en nem vagyok reprezentatív, de pl csak ipadet használok 3 éve , nincs is PC-m. Macbookom volt, imádtam, de az iPad kényelmesebb volt es az EN igenyeimet tökéletesen kiszolgálta.
-
strogov
senior tag
Az apple stratégiája az, hogy hallgatnak. Ők is kutatnak, fejlesztenek, rengeteg pénzt elnyomnak kukázott project-ekre, csak ők ezt nem verik nagydobra. Lehet, hogy amit most jegelnek az lesz a jövő nagy dobása, nem akarnak ötletet adni a többieknek. Ez a titkolózás többé-kevésbe azért bejön nekik.
A tablet mint média fogyasztó eszköz gyakorlatilag tökéletes. Ha háttérvilágítás nélkül (lásd e-ink) is tudná ugyanezt akkor vége lenne mint a botnak.
Mint alkalmazás futtató eszköz viszont hiányzik a valódik multitask. Ezt még viszonylag egyszerűen lehet orvosolni, de sok egyéb dobás nincs benn szerintem. Gyorsabb, több ram, nagyobb háttértár, nagyobb felbontás, nagyobb üzemidő nem innováció. A törhetetlenség és páraállóság még jó dolog, de nem olyan amiért rohannék újat venni (max. ha eltörik, vagy beázik). -
Stanlee
őstag
Szerintem sokan varjak, hogy mi lesz a kovetkezo nagy dobas, csak eppenseggel ok maguk sem tudjak meg. Az auton nem tudnak akkora arressel dolgozni, mint a telefonon es mig a telefonra a szegenyebb retegek is kikohogik valahogy a nagyobb penzt, addig a 100 e dollaros autot mar kevesebben tudjak megfizetni.
Amig az iphone megy, addig ok es a befektetoknek el kellene felejteniuk ezt az egig valo novekedesi kenyszert, miert nem eleg az, ha minden evben ugyanakkora profitot termel a ceg, lenne jo osztalekfizeto, az is szuper lenne. Az arfolyamon igaz nem lehet nyereszkedni, de akkor is.
-
BlackLamb
tag
Röhej de én is még egy eredeti iPad-et használok és csak most keztem el gondolkodni a cserén mert eddig tökéletesen kiszolgált.
-
törölt tag
"az iPad gyengeségein semmit sem fejlesztett szinte az évek során, miközben Android oldalról évről évre sokat javulnak."
ami továbbra se igazán segít a droidos tabletes eladásokon. az egész tablet piac telítődik ahogy a netbook is telítődött anno, egy időben divatos volt, meg mindenki azt vette mert olcsó, aztán már semmi pénzért egy raklapnyit lehetett kapni... most ugyan ez megy a táblapiacon. droid vonalon van már minden, filléresektől a mocsokdrágáig van minden, hibrid meg amit nem akarsz.
az a baj hogy ebben a kategóriában sem lehet megtartani a hypot, egyszerűen nincs igény akkora rá amekkorát a gyártók szeretnének... az almánál ezt a pályát egy darabig ki tudják tolni, de ők se örökre.
nekem a legnagyobb bajom, hogy nem látom még csak halvány, alagút végén pislákoló gyertyácska formájában sem, hogy mi lesz a következő nagy dobásuk. pörögnek a kocsin az egy dolog, de a vékonyabb, kicsit erősebb, kicsit más formájú körökön túl nekem hiányzik az az innovációs "hajlam" ami régebben megvolt bennük. valami olyat várnék amit a google csinált a glassal meg a többi többé kevésbé azóta kukázott projekttel. ha valaki hát az apple tuti rá tudna tolni a piacra hasonló koncepciókat, a lóvé bőven megvan rá, a vásárlói bázis roppant rugalmas ár tekintetében is, de semmi olyat nem látok valamiért az elmúlt pár évben ami ilyen jellegű nagy gurítás lenne, maradnak inkább a "biztonsági" játéknál. ami megy jól látható módon, csak én többet várnék egy ilyen cégtől
-
Drakk
tag
válasz
hyperspace #5 üzenetére
Az oprendszer, sajnos az iOS telefonra tökéletes, de táblagépre nem igazán adja a "notebook killer" érzést.
Én nagyon szeretem az iPadomat, de inkább egy nagy méretű iPhone. Jó lenne egy köztes felület az iOS és az OSX között. -
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem egyszerűen telítődött a tabletpiac. Hosszabb távra veszik, elégedettek a meglévővel. Még egy mobiltelefonra rá lehet fogni, hogy divatkellék, vagy státuszszimbólum, fiataloknak fontos, hogy trendi legyen, a tabletekre nem igazán. Jellemzően a háttérben van, nem viszik utcára, iskolába, munkahelyre, meg amúgy is szakértő legyen a talpán aki megmondja, hogy kinek melyik iPad van a kezében a sok közül. Mondjuk már ritkán használom, de még mindig iPad 2-m van. Egy 4G-s iPad Mini 4-et el tudnék viselni, de rohadt drága szóval kimarad ez is. Persze abszolút nincs sajnálni való helyzetben az Apple, de azért fura, hogy az iPad gyengeségein semmit sem fejlesztett szinte az évek során, miközben Android oldalról évről évre sokat javulnak.
-
lmisi
senior tag
Esetleg az írás említhettevolna a tizenszázalékos USA bukás a kínai szép adatok mellé...
-
Воланд
titán
ennyit arrol, hogy a mac-re nem hat a pc piac zsugorodasa....
-
Csapoati
nagyúr
Ha nincs ekkora bővülés Kínában (ugye már hivatalosan is lehet kapni az iPhone-okat ott), visszaesés lett volna a vége. Kíváncsi vagyok, hogy mit lépnek a csökkenő iPad eladások ügyében. Ha jön a 4 hüvelykes i5se (vagy akármi legyen a neve), akkor tuti lesz a rekord megint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- E-roller topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- Opel topik
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest