Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #32839680 #139 üzenetére

nekem a steak is kezd már olyannak tűnni mint a bor. túl nagy veretés van körülötte, misztifikálják, és igazából szakács ismerős is megmondta, jó húsból nem lehet szar steak-et csinálni. szar húsból meg akármit csinálsz soha nem lesz jó. hogy mennyire jön ki a "hozzáadott" varázslás az viszonylag egyedi. nálam se borban se steakben nem. egyszerűen, jó alapanyagból, jól. hogy bent milyen speciális egyedi ritka izével kenegetik csak bal kézzel csak napnyugta után, nem keverve rázva, ügyelve hogy a vágástól a tányérig az a szelet ne hajolhasson 12.2 foknál nagyobbat sehol hogy ne sérüljenek a rostok...

a borban is megvan nálam a szint, hogy mi a finom, mi a jó, mi esik jól. ha erre jársz szerintem ülj be hozzájuk aztán meglátod. nem vészesen drágák szerintem.

törölt tag

válasz #32839680 #133 üzenetére

ez már tényleg véleményes kör, pesten ami steak témakörben értelmes és érdemes ott voltam/tunk, és nem voltam hasra esve se a prime se a manga se a bock, se a többi "elit" étteremtől. igényesek a belterek igen, a tányérok költemények, fel van építve minden. de engem a hús érdekel nem az hogy milyen ívelt tálon hozzák ki vagy hány fokos a kés dőlésszöge. pl a prime nekem kifejezetten a varázslásról szólt a vakításról, amik persze jók, csak nekem nem elsődleges szempont.

aztán mellettünk belefutottunk a buffalo-ba, steaker cimbora húzta az orrát hogy hát a krumpli lehetne ropogósabbra pirítva, meg a díszítés az elég 20. századi, a bbq szósz meg pikánsabb, és milyen az már hogy egy fa tálban kapod meg az ételt, ez mennyire proli. vele már nem megyünk enni sehova mert bármibe beleköt amit ember csinál, úgyhogy...

de amit adnak az szerintem ízre simán pariban van a nívósabb helyekével, az ára pedig teljesen barátiak. ahhoz képest. ketten átlag 12k-t hagyunk ott kaja-pia vonalon

törölt tag

válasz Synthwave #121 üzenetére

"Illetlenség, mert rájössz, hogy a brand jelen esetben mennyivel többe kerül az azonos teljesítmény, használati érték és megbízhatóság szempontjait figyelembe véve."

ahogy az étterem is a házi koszthoz képest. és? akarsz egy jó steaket amire ráböksz, kihozzák és csak zabálni kell? 5k huf+ köret. anyagáron otthon 2.5 k-ból megvan csak pöcsöljön vele aki akar, én nem. ebben nem értem mi a bonyolult.

"Az almás logó miatti +50ezres"

kivéve ha i5 intel nuc-ot akarsz pl venni mert az -20k az almás logó a mini javára de ki nem sz&rja le ugye...

"meg csak egy alkatrésznek van baja, lehet az egészet vinni szervízbe"

tippelj már kérlek hazánk 9.x millió usere közül hány is tudná detektálni hogy memória, vinyó, vagy proci a ludas? ugye? tök jó hogy nem az egész vasat kell visszavinni, helyette ki kell hívni valakit aki ért is hozzá, megmondja mi a gáz, ki kell szedni, el kell vinni, addig sincs gép, majd ha megjött garból hazavinni, hívni valakit aki ért hozzá, beszerelni, és letesztelni. tényleg sokkal kézenfekvőbb.

"Egyértelműen a pénzes, causal felhasználóréteg a megcélzott vásárlókönzönség."

arányaiban azok vannak többségben azért tudod. a casual réteg aki nem ért hozzá, és ha már brand gépet kell venni mert tényleg nem ért hozzá, megint visszakanyarodtunk oda, hogy ott viszont egészen árában van az alma. kezded már érteni. mondjuk mióta ezt mondom de...

"Arról senki ne akarjon meggyőzni, hogy az ár / érték aránya akár csak közelítőleg is jónak mondható."

2k huf-os főétel annak mondható? nem. és? nem érted a lényeget. tömegek vannak, akik nem fognak pc-t szerelni soha. nem is akarnak. soha nem is akartak. őket is ki kell szolgálni. nekik az ár/érték aránya az ilyen eszközöknek jó. pont. tény.

"Egyfajta státuszszimbólum és azért nyúlsz annyira mélyen a zsebedbe, nem pedig azért, mert logikusan megvizsgálva a kérdést esetleg megérné."

nem értem hogy hogy beszélhetsz logikáról ha nem érted meg ki a célközönség, melyik piacra pozicionálták, a vásárlóknak azon a piacon milyen elvárásaik és igényeik vannak...

értjük hogy feléből jobbat raksz össze. király vagy. de tényleg. én se lennék hasonlóra se képes, meg senki a fórumon, sőt. omg :U

törölt tag

válasz Synthwave #118 üzenetére

nem tudom, láttad hogy mit írtam utolsó mondatokban?

törölt tag

válasz Synthwave #115 üzenetére

én is így nőttem fel. ma ha hazamegyek nem akarok érteni hozzá. egész nap szerelek, szívok, bütykülök, debugolok. ha hazamegyek és a kocsi alá kell feküdni és nyakig olajozni magam inkább szerelőhöz viszem, ahogy pl a laptopomon se véletlenül minimál linux került amikor összeesett a win pedig filmezés ment rajta offline kb 1 éve.. vannak ilyen emberek mint pl én, hogy nem fogok hazaérve tovább "dolgozni".

"Apple sem tud lehúzni alsóhangon 2x annyi lével, mint amennyit a hardware-ük"

alapvetően ez masszív csúsztatás.
    mac mini 500 gb hdd i5 proc 4 giga memria bruttó 180. intel nuc i5 proccal, de memória vinyó és os nélkül 152. az egyik egy egészen csinos alu "tömb" a másik egy műanyag izé.

de ugyan ez van imac-re is, hasonló tudású aio gépek kb azonos árban mennek, ahogy a mac pro is a workstation kategóriában versenyez, és ott a hp-dell cuccokkal simán pariban van, nem ritka a komolyabb dual firepro xeonos rendszereknél a milla. meg a kettő.

valamivel tény hogy esetenként drágábbak, illetve ugye ha nagyobb vinyó kell több memória ott is vastag a toll, de egy brandből se kapod másképp. a dell se anyagáron adja neked a ws-be vagy desktopba a nagyobb memóriát

még mielőtt: nem nincs apple cuccom, nem nem vagyok fanboy, tőlem aztán mindenki azt vesz amit akar, látom hogy mit akarsz írni, de az a kétszeres szorzó az nem igaz. az összerakott gép vs brand gép összehasonlítás meg továbbra is illetlenség alsó hangon, mert két teljesen más kategória. brandet brenddel nézzél aztán meglepődsz hogy annyira nincs is túlárazva

törölt tag

válasz hunluki #91 üzenetére

"Hacklim direkt csendes házban van, jó nagy alacsony fordulatú halk ventikkel, de mégis "hangos" a minihez képest"

ez most kb az az összehasonlítás mintha a fogyit néznéd. meglepő hogy hangosabb ha nagyobb a vas benne. egy normális intel nuc viszont pon olyan kussban van mint egy mini, nem is jön belőle több kábel ki ha nagyon akarom. speciel ezt saját bőrömön is tapasztaltam.

"az apple teljesen más réteget céloz mint a többi PC/tablet/telefon gyártó"

ezt kifejtenéd? mert én nem igazán látom mi az amit a brand gépekkel nem akarnak lefedni a többiek. formatervben azért az alma még mindig ott van a szeren, ha otthonra dizájnkiegészítőnek kéne tuti imac-et vennék, de ez a veszély nem fenyeget ;]

törölt tag

válasz hunluki #86 üzenetére

nálam meg a megváltás a 6.4-es phablet. mások a felhasználási szokásaink, más amit elvárunk egy telefontól.

"sokkal fontosabb tényező az esztétika"

ez is véleményes, sokaknak azért faktor a funkcionalitás is. marha jó a vékony laptop, de az egyetlen töltő/usb port azért valljuk be akkor is vicces. persze hogy szempont sok esetben az esztétika, de amikor a funkcionalitást áldozzák fel milliméterekért azért az már határeset nálam.

"Egy mac mehet 24/7, észre se fogod venni "

egy azonos alkatrészekből összeválogatott pc miért is nem? jó hogy erről pl az én gépem nem tud, mert akkor van leállítva csak ha az áramszünet több mint fél óra, restartolva kb ha frissítés esik be és agyonnyígja magát. normális felhasználás mellett teljesen stabil és üzembiztos rendszer építhető win alá is. a zaj meg megint olyan hogy ha leterheled bármelyik apple cucc hangos amiben aktív a hűtés, ha meg nem, akkor a brand gépek vagy a normális táppal és ventikkel épített gépek se azok...

nem mondom hogy nem szépek az apple cuccok, meg nem halkak, meg stabilak, de közel se annyival mint amennyire ezt beállítod. os szinten pedig ott is vannak anomáliák,ahogy hw hibák is.

törölt tag

válasz strogov #10 üzenetére

azért az összes eddigi gurításukról lehetett hallani pletykákat legalább, az óra bizniszbe is "késve" szálltak be, a környezetemben több embernek is van, és hát a maximum amit tudtak vele kapcsolatban nyilatkozni hogy hááát egész jó végülis. az autós projekt is kiszivárgott elég korán, még elvi fázisban kb...

nekem az iránnyal van bajom. egy darabig volt több eszközzel is közelebbi viszonyom tőlük, teljesen frankó cuccok voltak, de az új mac mini totál kiesik ahogy az air is, ez a port szanálás a vékonyság oltárán ez nekem nem jön át, ahogy a későbbi bővítés vagy ssd, memória halál esetén alaplap csere se. ezek számomra nem innovációk hanem az én szpatásom, de ez már viszonylag privát vélemény :D

csak több tényleg előremutató fejlesztést várnék tőlük, de jelenleg még pletyka szinten se hallani semmi ilyenről valamiért.

törölt tag

válasz Tigerclaw #4 üzenetére

"az iPad gyengeségein semmit sem fejlesztett szinte az évek során, miközben Android oldalról évről évre sokat javulnak."

ami továbbra se igazán segít a droidos tabletes eladásokon. az egész tablet piac telítődik ahogy a netbook is telítődött anno, egy időben divatos volt, meg mindenki azt vette mert olcsó, aztán már semmi pénzért egy raklapnyit lehetett kapni... most ugyan ez megy a táblapiacon. droid vonalon van már minden, filléresektől a mocsokdrágáig van minden, hibrid meg amit nem akarsz.

az a baj hogy ebben a kategóriában sem lehet megtartani a hypot, egyszerűen nincs igény akkora rá amekkorát a gyártók szeretnének... az almánál ezt a pályát egy darabig ki tudják tolni, de ők se örökre.

nekem a legnagyobb bajom, hogy nem látom még csak halvány, alagút végén pislákoló gyertyácska formájában sem, hogy mi lesz a következő nagy dobásuk. pörögnek a kocsin az egy dolog, de a vékonyabb, kicsit erősebb, kicsit más formájú körökön túl nekem hiányzik az az innovációs "hajlam" ami régebben megvolt bennük. valami olyat várnék amit a google csinált a glassal meg a többi többé kevésbé azóta kukázott projekttel. ha valaki hát az apple tuti rá tudna tolni a piacra hasonló koncepciókat, a lóvé bőven megvan rá, a vásárlói bázis roppant rugalmas ár tekintetében is, de semmi olyat nem látok valamiért az elmúlt pár évben ami ilyen jellegű nagy gurítás lenne, maradnak inkább a "biztonsági" játéknál. ami megy jól látható módon, csak én többet várnék egy ilyen cégtől

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés