- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#32839680 #124 üzenetére
Support van máshol is (még olyan is, ahol jobb), design relatív és szubjektív, bár nagyon hasonló megoldások már hozzáférhetőek, hangtalanság simán kivetelezhető más platformon is (meg az OSX is, de az mondjuk küzdetős, tény).
Ez a telefonos integrációs világcsodája lehet indok. Bár az is igaz, hogy aki nem életképtelen, az megoldja bármilyen telefon bármilyen rendszerrel történő szinkronizációját.
Csillog, zárt rendszerben keresztül-kasul integrált, user friendly, sült galamb, cserébe x2 ár. Ezt nem vitattam eddig sem. Akinek ez megéri, lelke rajta.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
TheMarci #119 üzenetére
Illetlenség, mert rájössz, hogy a brand jelen esetben mennyivel többe kerül az azonos teljesítmény, használati érték és megbízhatóság szempontjait figyelembe véve. Ez nem csak az Apple-re igaz, hanem szinte az összes másik gyártóra is.
Az almás logó miatti +50ezres (és ahogy haladunk egyre feljebb a specifikációkkal, ez többszöröződik) árral még az alap garancia is kevesebb, ha meg csak egy alkatrésznek van baja, lehet az egészet vinni szervízbe, mert kábé szétszedni sem tudod - és a békesség kedvéért inkább meg sem próbálod. A bővítések rendkívül korlátozottak és horror-áron vannak.
Egyértelműen a pénzes, causal felhasználóréteg a megcélzott vásárlókönzönség.
Szögezzük le; az Apple jó cuccokat gyárt, általában minőségi alkatrészekből és zömük még jól is néz ki. Felhasználóbarát (a magam részéről nem szeretem az ilyesmit, de ez szubjektív álláspont), Intel-korszak óta már Windows-ready is, bár az blaszfémia. És ótvaros billentyűzetek meg egerek.
DE
Arról senki ne akarjon meggyőzni, hogy az ár / érték aránya akár csak közelítőleg is jónak mondható. Mert az egyszerűen nem igaz. Egyfajta státuszszimbólum és azért nyúlsz annyira mélyen a zsebedbe, nem pedig azért, mert logikusan megvizsgálva a kérdést esetleg megérné.
Félreértés ne essék, ha nettó félmilliót keresnék havonta, én is vennék egy 27" iMac-et netezni (a másfélmilliós PC + NAS mellé
), mert guszta, helytakarékos, szép kijelző és csecse in general - mindenesetre a PC-t akkor sem váltaná ki teljesen. Meg nem azért venném, mert reálisan ér annyit, mint amennyibe kerül.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem is értem, hogy ennek mi köze volt a mondanivalómhoz.
8 biten, DOS-on, jumpereken meg ISA-buszon nőttem fel. Trial & error is volt bőven, évekig kereskedtem alkatrészekkel, bontós is voltam, szereltem jobbra-balra, magamnak, másoknak, csináltam software-es karbantartást is pénzé meg puszira. Egyik hobbim is, érdekel is a téma, mind elméletben, mind gyakorlatban - bár a csavarhúzót egyre jobban utálom a két évtizednyi mütyürkékkel való szopódás után. : D
Ha valami kell, akkor annak utánanézek a megfelelő helyeken, az igényeimet meg magamnak szabom, nem egy multi vagy aktuális trend határozza meg őket, amikor vásárolok, megtalálom a jó árakat (és kompromisszumokat), legyen szó új termékről vagy apróról.És wow, nem tudok mikroprocesszort tervezni, de az Apple sem tud lehúzni alsóhangon 2x annyi lével, mint amennyit a hardware-ük (meg úgy en bloc az egész hóbelevanc) ér, nem kell minden piszlicsáré probléma miatt szakemberért sikítani és az utolsó csavarig tudom, hogy mi van a házikómban - és miért pont az.
Meg hány verejtékcsepp szánkázott le gyöngyözve izmoktól dagadó mellkasomon, mire beküzdöttem a helyére azt a sz*rt.
Persze azért az még mindig vicc, hogy Németországban pl. olcsóbb minden almás cucc, mint itthon - miközben az átlagkereset minimum a háromszorosa a magyarnak. A tragikomédia meg az, hogy még ők is sírnak, hogy drága - ami kár, mert amúgy kellemes cuccok lennének többnyire.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Valaki felismeri, hogy a kényelem és az esztétika teljesen szubjektív fogalmak, valaki meg nem. Az ár / érték viszont meglehetősen objektív dolog, ahogy a mesterségesen gerjesztett igények is.
A modern számítástechnika trendje remekül beleillik a mass media és kontroll által kívánatos jövőképnek; hogy egyre ostobenkóbbnak nézze (és / vagy azzá tegye) az egyszeri usert, hogy még véletlenül se akarjon önálló lenni vagy gondolkodni, ha éppen szükség volna rá. Csak fizessen és fogyasszon, (értelmes) kérdései meg ne legyenek.
Az ön vesztesége, nem az enyém.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Leegyszerűsítve;
\\--------> übertechskillcustomhackz0rmastermind
-\ ----------> készpi*samelegmálé for 3x priceAmúgy ha mások rakják neki össze a PC-t, azt is összedugja és gombnyomásra indul. WinXP után meg már a Windows is teljesen ostobának nézi a usert, szóval szájbarágós az is. Szerencsére offolható.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem. Egy normális autószerelő normális árakat kér és nem azért mennek vissza hozzá, mert 7 Deákkal többet hagyhatnak ott nála dettó ugyanazért (kivétel a grátisz fehér ablaktörlő lapát és kávé), mint a sarkon lévő kollégánál.
Nem a piac igényeit értik, hanem az emberek befolyásolhatóságának és felszínességének a tényét, aztán még rátesznek egy szép kövér lapáttal.
Teljesen jó lenne az Apple, mert designos és elég jó alkatrészekből építkezik (persze a fénye már sehol nincs a Power PC korszakhoz képest - a Motorolát inkább hagyjuk) - ha -30% lenne az árcédulákon. Mondjuk a szerelhetőségét meg a bővíthetőségét inkább nem venném közszájra. Amikor viszont pl. meglátom a 3TB-os külső, hófehér Tájmkepszül mittudoménmit 110 ezerért, meg azt az igazán ócska billentyűzetet huszonezrekért, elfog a röhögőgörcs.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#40359168 #56 üzenetére
ASRock H97M-ITX/AC - 33,2k
Intel Core i7-4790S BOX - 74k
2x4GB Crucial BallistiX Sport CL9 (BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU) - 14k
EVGA GeForce GT 720 1GB DDR3 (01G-P3-2722-KR) - 14,5k
128 GB ADATA SP920 - 15,3k
2TB Western Digital Red (WD20EFRX) - 26,5k
Fractal Design Node 304 White - 26k
Corsair CX430M - 17k
Microsoft Windows 10 Home 64-bit HUN OEM - 31,7k
-------------------------------------------------
252,2kÍgy hirtelen, 15 perc alkatrészvadászattal. i7-4790S, 8GB CL9, passzív GT 720, minőségi SSD + 2TB NAS-grade vinyó, moduláris táp, az alaplapon van Wi-Fi és Bluetooth is. Mindez egy igen guszta és kompakt Fractal házikóban, amiben később még néhány vinyót lehet pluszba rakni. Szerintem némileg komolyabb hardware lapul odabenn.
Ha rászánnék egy délutánt, biztos tudnám még kicsit optimalizálni. Pl. házakat nem sokáig kutattam etecera.
Igaz, nem olyan kis zsebpiszok, mint a Mini, de nem nevezném nagynak a maga 250 x 210 x 374 mm-ével - és még hűtés, ill. bővítési lehetőség is van (utóbbi meglepően sok). Minden vadonat új, több év gari (alkatrészenként).
Oprendszernél is lehet sokat spórolni, ha például Win7-et (tttteljesen jó, sőt) veszünk továbbértékesítettből kb. 8-10 ezerért és aztán, ha megszáll minket a negatív öntudat, frissítjük a spyware-re OS-funkcióval.
De ingyér is lehet oprendszer, valami felhasználóbarát Linux disztribúcióval; legyen mondjuk az Ubuntu, mert azt mindenki ismeri - és akkor még marad 30 ezrünk, szóval mehet bele a 4 TB-os WD Red az SSD mellé, meg egy EVGA GT 730.
Bármikor, bárhol 5x inkább ezt választanám a Mac Mini helyett.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
hyperspace #5 üzenetére
Az ára.
Első körben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G - 128 GB - fekete - (130)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2289, 90% Akkumulátor
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó karcos állapotban levő Apple iPhone 7 Plus 128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest