Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz hunluki #99 üzenetére

Valaki felismeri, hogy a kényelem és az esztétika teljesen szubjektív fogalmak, valaki meg nem. Az ár / érték viszont meglehetősen objektív dolog, ahogy a mesterségesen gerjesztett igények is.

A modern számítástechnika trendje remekül beleillik a mass media és kontroll által kívánatos jövőképnek; hogy egyre ostobenkóbbnak nézze (és / vagy azzá tegye) az egyszeri usert, hogy még véletlenül se akarjon önálló lenni vagy gondolkodni, ha éppen szükség volna rá. Csak fizessen és fogyasszon, (értelmes) kérdései meg ne legyenek.

Az ön vesztesége, nem az enyém. ;)

• Csapoati

nagyúr

válasz hunluki #94 üzenetére

A PC usert nagyon félrelőtted. 80% ott se ért hozzá, a maradék foglalkozik a komponensekkel, gamer, stb.
    De a telefonnál is ugyanez a helyzet. Szerinted a droidosok többsége romol, főz, haxol? Dehogy, a többség még a képernyő felbonását vagy a soc-ot se tudja.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

Leegyszerűsítve;
    \\--------> übertechskillcustomhackz0rmastermind
    -\ ----------> készpi*samelegmálé for 3x price

;]

Amúgy ha mások rakják neki össze a PC-t, azt is összedugja és gombnyomásra indul. WinXP után meg már a Windows is teljesen ostobának nézi a usert, szóval szájbarágós az is. Szerencsére offolható.

• alkatraz3000

senior tag

Annyit hozzátennék, hogy ma mar a nevesebb gyártók sem szeretnek, hogy belenyulkaljon vérpistike a telefonjaba, ezért szankciókat vezettek be . Pl knox, független sonynal a bootloader - garancia bukás esélye stb stb.

De amúgy igen, en is ismerem a windowst. Junior rendszergazdakent is dolgoztam, es egyszerűen megutaltam minden ilyen mókolast. Ha kérik megcsinálom ismerősöknek, de épp ezért nekem mar nem is kell PC.

törölt tag

válasz hunluki #91 üzenetére

"Hacklim direkt csendes házban van, jó nagy alacsony fordulatú halk ventikkel, de mégis "hangos" a minihez képest"

ez most kb az az összehasonlítás mintha a fogyit néznéd. meglepő hogy hangosabb ha nagyobb a vas benne. egy normális intel nuc viszont pon olyan kussban van mint egy mini, nem is jön belőle több kábel ki ha nagyon akarom. speciel ezt saját bőrömön is tapasztaltam.

"az apple teljesen más réteget céloz mint a többi PC/tablet/telefon gyártó"

ezt kifejtenéd? mert én nem igazán látom mi az amit a brand gépekkel nem akarnak lefedni a többiek. formatervben azért az alma még mindig ott van a szeren, ha otthonra dizájnkiegészítőnek kéne tuti imac-et vennék, de ez a veszély nem fenyeget ;]

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz hunluki #86 üzenetére

Na itt van a probléma gyökere.

Nem random kell konfigokat összerakni.

;]

• Grodd

tag

Én is 5s-t használok jelenleg telefonnak, nem kell bemutatnod :)
    De az tény, hogy okostelefonnak (amit ma értünk okostelefon alatt) kvázi használhatatlan.
    Amire használom: telefonálás, zenehallgatás, alkalmi fotózás, zseblámpa, és soft-token. Méásra nem nagyon tudom.

Ezért van mellette egy normális phablet is egyéb célokra.

Csak telefonnak viszont túl nagy az 5s is, egy 4s tényleg kényelmesebb lenne.

Tableten túl estem egy jó páron, (eléggé early adopter voltam) mire rájöttem, hogy nincs rá szükségem :)
    És nem, a phablet szerintem az optimális méret, a tablet túl nagy (még a minik is), azt nem lehet bárhol csak előkapni. Egy idő után azon kaptam magam (különösen miután vettem egy phabletet), hogy sosem veszem elő a tabletet, és már feltölteni is lusta voltam egy idő után.

Lehet, hogy neked nem ez a véleményed, mert bekajoltad a Jobs dumát, No offense, de úgy tűnik a hsz-ed alapján, hogy te vagy a tipikus Apple célközönség mintapéldánya, az igányeid meglehetősen rugalmasan alakíthatók olyan irányba, amit a kedvenc gyártód sugall, de erre a varázslatra csak Jobs volt képes ;) ,
    De ha megnézed a mai piaci trendeket, (azt is, amerre MA az Apple megy), az azt mutatja, hogy mi vagyunk jóval többen :D

Ami az iMac-et és Mac Minit illető eszmefuttatásodat illeti: van rengeteg alternatíva, sokkal olcsóbban, még csendesebbek, és szebbek (bár ez inkább ízlés kérdése, az tény, hogy a rágott alma logó hiányzik róluk, így sok Apple-fan számára eleve kiesnek a kosárból)

- Lehet, hogy az iMac volt az első jelentősebb all-in-one (bár az első generáció inkább mosolyogni való volt, szépnek nem nagyon lehetett nevezni ;) ), de ma már Dunát lehet velük rekeszteni.
    - Lehet, hogy az első jelentősebb small form factor PC a Mac Mini volt, de abból is van már rengeteg. Jobbak, gyorsabbak, sokkal kisebbek, szebbek, halkabbak és ráadásul sokkal olcsóbbak, mint a Mac Mini. (lásd Intel NUC-ok)

törölt tag

nálam meg a megváltás a 6.4-es phablet. mások a felhasználási szokásaink, más amit elvárunk egy telefontól.

"sokkal fontosabb tényező az esztétika"

ez is véleményes, sokaknak azért faktor a funkcionalitás is. marha jó a vékony laptop, de az egyetlen töltő/usb port azért valljuk be akkor is vicces. persze hogy szempont sok esetben az esztétika, de amikor a funkcionalitást áldozzák fel milliméterekért azért az már határeset nálam.

"Egy mac mehet 24/7, észre se fogod venni "

egy azonos alkatrészekből összeválogatott pc miért is nem? jó hogy erről pl az én gépem nem tud, mert akkor van leállítva csak ha az áramszünet több mint fél óra, restartolva kb ha frissítés esik be és agyonnyígja magát. normális felhasználás mellett teljesen stabil és üzembiztos rendszer építhető win alá is. a zaj meg megint olyan hogy ha leterheled bármelyik apple cucc hangos amiben aktív a hűtés, ha meg nem, akkor a brand gépek vagy a normális táppal és ventikkel épített gépek se azok...

nem mondom hogy nem szépek az apple cuccok, meg nem halkak, meg stabilak, de közel se annyival mint amennyire ezt beállítod. os szinten pedig ott is vannak anomáliák,ahogy hw hibák is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés