- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
jooker82
nagyúr
Ezek szerint mégiscsak az átcsoportositások mellett döntöttek....Reméljük több sikerrel járnak,mint az előzőekben....
-
Zirowe
nagyúr
Nem tudom, lehet, hogy csak szerencsétlen helyen jártál.
Mondjuk a Saturn pont egy rossz példa, mert abban, ami itt van, kb csak nokiák meg low budget samsungok vannak kirakva.
Én a Mammutban szoktam nézelődni néha, és ott voda, T és telenor üzletekbe majdnem az összes elérhető telefon kint van és nyomogatható.
Más kérdés, hogy egy ilyen kirakott és agyontelepített, rég újraindított cucc milyen élményt tud nyújtani, mert lehet az csalóka is a rendes gyári állapothoz képest.
De azért minimum egy tesztet és pár hozzá tartozó felhasználói beszámolót érdemes lenne elolvasni vásárlás előtt.
-
Meekrob
tag
Igen videókat én is néztem dögivel, nem is ezt mondom, hanem azért én szeretném fizikailag is a kezembe venni, az azért mégis más
. De tény videók alapján, és tesztek alapján hoztam döntést, plusz összehasonlító tesztek. Én csak azt mondom, hogy hiányolom hogy nyomkodhassam a készüléket, főleg ha ennyit költök már rá
Igen, boltban megnyomkodhatod mielőtt megveszed, de azért ha akkor úgy látod hogy mégse tetszik, na ezt szeretném én elkerülni
Pontosan így voltam vele én is ahogy írtad, úgy gondolom nem kell nekem a nexus 720ps kijelzője, de azért a választás fázisában örültem volna neki ha megnézhetem milyen is az, megnyomkodhatom.
De aztán meggyőztem magamat, hogy melyik is kell inkább
.
Az hogy a menü milyen ,hát igen. De ahogy pl az Arc esetében láttam nem kell a sima menühöz 2 magos proci
, teljesen elég az 1 mag is. De hát biztos van akit ez érdekel
. Én is inkább sokszor azt nézném miben másabb, jobb/rosszabb, ehelyett mindig mutogatják a nagyjából ugyanolyan menüt, hogy milyen "buttery smooth", stb...
-
Dany007
veterán
Pedig nem olyan nehéz. Ma már szinte minden típusról elérhető tesztvideó. Unboxing videó, meg sima videó használat közben.
Amikor én tavaly tavasszal megvettem az Lg optimus one-t mindennek utána néztem rendesen. Kb 30 perc volt az egész amúgy.
Kinéztem a T oldalán mi kapható azért az árért amennyit szánok rá. Találtam kb 3-4 típust amik specifikációjukban megfeleltek.
Aztán elolvastam mindegyik típus Mobilarénás tesztjét. De még mindig nem tudtam dönteni. Ez volt az első okostelefonom (ha az iPhone 2G-t nem számítjuk).
Ezért megkérdeztem a fórumban, hogy a 4 típusból melyiket ajánlják. Az eredmény egyértelmű volt, de mondták, hogy előfordulhat belassulás.Ezután jön a trükk a dologban. Felmentem a youtube-ra és beírtam a típust. Kidobott vagy 5-10 videót. Megnéztem mi van a dobozban, mit tud, milyen gyors, milyen a menü stb...
És a poén, hogy a boltban vétel előtt direkt kértem, hogy kapcsolják be, hadd próbálgassam egy kicsit. Sim kártyát nem tehettem bele, de nélküle is mindent kitudtam próbálni amit akartam.
Szóval mire oda jutottam, hogy fizetek a készülékért, már mindent tudtam róla. Teljesen tisztában voltam vele, hogy mit veszek, milyen teljesítményű lesz, milyen gyors mire számíthatok.Ennyi. Pofon egyszerű még az átlagember számára is. Már aki képes beírni a google-be a telefon típusát. Amire szükségem lenne a telefonnal kapcsolatban az mondjuk a HD videó felvétel, kicsit nagyobb tárhely, nagyobb méretű és felbontású kijelző. Ezek egyikét se adja a frissítés, így eszem ágában sincs letölteni. Időpazarlás lenne.
Egyébként, ahogy korábban írták, nagyon sokan vesznek csakúgy telefont. Miközben fogalmuk sincs mit tud vagy éppen mik a saját igényeik. Aztán meg a frissítésektől várják a megváltást, a javulást stb... Holott ha az elején elvégzik azt a 30 percnyi keresőmunkát máris tisztában lehettek volna a telefonnal amit vesznek.
(btw ami engem idegesít a jelenlegi telefonok videótesztjében az az, hogy abból a 3 percből 1,5-2 percen át a menüt huzogatják ide-oda. Hogy mennyire smooth, gördülékeny stb...
Ma már ez egy 2 magos telefonnál röhej. Vicc lenne ha pont a menü nem lenne gördülékeny. Mintha a Merci szalonban azt mutogatná az eladó, hogy nézd milyen gyorsan pöccre indul a motor...) -
Meekrob
tag
Bocsi, de én is most vettem új telefont, régi feature-t cseréltem egy sII-re de: említetted hogy az a gond hogy az emberek nem nézik meg milyen sebességű a telefon, nem nyomogatják meg, nem próbálják ki.
No ezzel kapcsolatban: én amikor nézelődtem hogy mit vegyek, nyomogattam volna, csakhogy SII-őt egy boltban találtam csak bekapcsolva (eleve sok helyen nem is volt), ahol ki lehetett próbálni. Elmentem eredeti Samsung mintaboltba is, hogy na majd ott megnézem hogy Nexus vagy inkább SII legyen. Hát egy nagy fenét tudtam megnézni, kibelezett mobil "kagylók" (nem tudok jobb szót rá) voltak csak, még a képernyő helyett is egy kinyomtatott papírlap volt benne
.
Szóval csak SII-őt tudtam megnézni működés közben, saját kezemben (azt hiszem megérdemli a bolt hogy elmondhassam a nevét: egy Saturn-ban), illetve egy Xperia Arc-ot tudtam megnyomogatni még (Arc S érdekelt, de azt se találtam sehol).
Csak annyit akarok kihozni, hogy tény nem nyomogatja/próbálja ki előre a vásárló; de nincs is ez neki megkönnyítve. Persze lehet hogy inkább az van hogy ezt a kategóriát nem szeretik kitenni, mert mindig lehetnek emberek akiknek egy drágább készülék "hozzáragad" a kezéhez... De engem ez, mint vásárlót nem vigasztal különösebben.
Amúgy hogy témánál maradjak, valaki írta az elején, hogy ha hamar kész a frissítés, de a szolgáltatónak még nem tetszik, akkor miért nem teszik elérhetővé független készülékeken: pont a szolgáltatók miatt, ők a legnagyobb vásárlók, ha pedig tudod, hogy a független készüléked hamarabb frissül lehet, hogy inkább azt vennéd ami megint szembe megy a szolgáltatói érdekkel, ezért nem történik ez meg.
-
Bankrator
csendes tag
Jó napot!Elsö hozzászolásom,egyben kèrdèsem itt.Hol vannak itt Magyarországon az LG feature phonejai? Nekem a KU250 utódja nagyon megfelelne,ezt 5 éve nyomom!Nagyobb,rèszletesebb kijelzö,szabvány csatlakozók,bövithetöség micro Sd-vel,alap kamera,zenelejátszó,rádió legyen.Ja,és nem kattogó billentyüzet!
-
jocek91
aktív tag
Hát valahogy Ken nem nyugtatott meg ezzel az interjúval.
-
spuros
őstag
Optimus 3D-nél is eléggé képlékeny a helyzet.. Reménykedem, h nem lesz olyan cirkusz az ICS-el mint most a GB-el volt..
-
Dany007
veterán
Erről van szó. Sokan csak vesznek egy olcsó telefont, legyen érintős azt jóvan. Utána meg megy a siránkozás - miután utólag utána néztek - a frissítés után, hátha valamivel gyorsabb lehet tőle a telefon.
Az olcsó telefonokra meg ahogy mondod nem mindig jön frissítés. Tehát ördögi kör bezárult.
Aki meg felsőbb kategóriás telefont vesz az nagy valószínűséggel már bőven megfelelő sebességű. Mire nem elég ma a két mag? Meg a tegra 2-3 meg kitudja mennyi ram?
Jó, lehet, hogy a legújabb mittomén milyen játékot már nem viszi olyan akadásmentesen és jó a frissítés, ami optimalizálja a 2 magot. Meg kap az ember új kezelőfelületet - amit mindjárt második napon átszab egyénire - meg talán logikusabb felépítésű menüket, 1-2 plusz fícsört.
De ez még mindig csak olyan előny ami nem ér meg ekkora hepajtNem rossz ha megvan, de az se számít ha nincs. Ez nekem olyan érzés, mintha az emberek nem lennének elégedettek azzal a telefonnal, amit anno ők maguk választottak ki.
A másik oldalról viszont, én kezdek beleesni ebbe az új Xperia P-be. Ahogy olvasom idén tavasszal fog kijönni első körben 2.3-mal! Amit egyáltalán nem értek. Mért nem lehet a legújabb szoftvert rátenni ha már rég elérhető az is. Sőt, a 4.0 előtt is van pár lehetőség.
Állítólag pár hónappal később jön csak rá az ICS frissítés... Remélem mire eljutok a vásárlásig, addigra már gyárilag is ICS lesz rajta. Na ilyen téren tényleg idegesítő a frissítések késése. De ha már megvettem az Xpreia P-t ICS-sel nem valószínű, hogy áhítozni fogok egy android 5 vagy 6 után. Erősen kétlem, hogy olyan új funkciókkal tudják majd ellátni, amiért egyáltalán érdemes lenne időt pazarolnom a frissítésre. -
Zirowe
nagyúr
Ha tudnád hány ember keres meg azzal, hogy vettek új telefont (általában mindig az alsó kategória legolcsóbbjai) és, hogy számárukra a sebessége szörnyű, és rám bízzák, hogy tegyek vele "csodát".
Ez a fő probléma, hogy sokan nem próbálják ki először amit vesznek, nem olvasnak utána meg ilyenek, csak trendi tapit akarnak, lehetőleg droidot, mert menő, viszont pénz nincs rá, utána meg csodálkoznak, hogy nem felel meg az elvárásoknak.
Nem mondom, vannak telefonok, amiken sokat javít egy frissítés, még ha csak nem is hivatalos, hanem csak cm, de sajnos a piacon lévő telefon típusok legalább 15-20%-a menthetetlen hulladék, amit ki se szabadott volna adni.
Viszont ennél az árszabásnál tuti nem kapják meg a hivatalos frissítést, amivel vmi javulást lehetne elérni.
-
Dany007
veterán
Nekem az az érzésem, hogy sok esetben a júzer nen saját elvárásainak megfelelő mobiltelefont vesz, és aztán a frissítésektől várja a "megváltást".
Lásd 2 magos cpu támogatás. Már a megjelenéskor megmondták, hogy tök fölösleges, mert a szoftver ugysem tudja megfelelően kihasználni. Ezek után aki így első körben megvette az magára vessen.Én a kis egyszerű Lg opti one-t nem tartom lassúnak. Haszálom netezésre, videózásra, fénykép, navigáció meg van vagy 30-40 alkalmazás letöltve, abból mondjuk csak 5-6ot használok gyakran. Semmi nem akad, minden reagal elsore. Amire igazan szükségem lenne, az a HD felvétel és nagyobb tárhely. Ezt egyik frissités se adja meg...
-
Zirowe
nagyúr
2.3, ha jól volt megcsinálva, érezhető javulást/gyorsulást hozott az alsó/közép kategóriás telefonoknak a 2.1/2.2höz képest.
Általában nem "állapotot" veszünk, hanem támogatást is elvárunk.
Tikakukac: hd2 kivételes helyzetben van, mert teljesen megegyező készülékek jelentek meg a htc-től androiddal és wp7-el, így nem kellett a driverekkel meg a kompatibilitással annyit bajlódni.
Wp7 tulajok annyira elvannak azzal, hogy bezzeg ők minden frissítést megkapnak, erre most szárnyra kapott az a hír, hogy wp8-at nem fogják a 7es készülékek megkapni egyáltalán.
Ha tényleg igaznak fog bizonyulni, elég vicces lesz, és kíváncsian fogom várni a reakciójukat. -
Dany007
veterán
Sose értettem mi ez a frissítés mánia.
Az én LG optimus One-om amióta megvettem (~ 1 éve) azóta 2.2 van rajta. Teljesen jó. Mindent megtudok vele oldani amire szükségem van. (ha nem tudnám nem is vettem volna meg) Eszembe nem jut akár csak 2.3-ra frissíteni.Az persze nyilvánvaló ha új készülékről van szó, akkor az a lehető legújabb rendszerrel jöjjön. De hogy mire fel ez a frissítésmánia... Attól nem lesz szebb a kijelzője, nem fog nagyobb felbontásban videót felvenni, nem lesz nagyobb kamerája, se jobb optikája, se nagyobb tárhelye...
Esetleg sebességnövekedés elérhető vele, ami érthető indok a váltásra. De könyörgöm, ha a telefonom gyárilag olyan szoftverrel jött volna ki, amin akad, ami lassú, már másnap vittem volna vissza! Nehogymár frissítésre kelljen várni mert csak azzal lesz elfogadható sebességű a telefon...
(persze, elhiszem, hogy sokaknak fontos a frissítés, de hogy ekkora hepajt kelljen csinálni belőle azt már nem) -
Tikakukac
titán
Alapból szót értsd jól, tudom, hogy nem Droid vagy WP7 van rajta gyárilag. Ha már egy közösség képes életben tartani egy raklap oprendszert, és azon belül is MIUI-t Sense alapú romokat meg égtudja miket, akkor egy gyártónak ugyan ne legyen már síró szája, hogy kevés a fejlesztő és késnek mindennel.
-
^Clown
addikt
Tényleg korrekt figura, ez tényleg nem valami általános viselkedés ebben az iparban, ahol minden a p.rasztvakításról szól.
-
solanthugor
aktív tag
Korrekt az ùriember, ilyenek kellenènek mindenhova, de ez vàgyàlom marad.. :-)
-
kasaf1
tag
szerintem rendben van ez így. a gaggyer nem, a középtábor valameddig, míg a prémium rendesen megkapja a frissítést. csak ezt meg kellene előre mondani, és nem különben be is kellene tartani...
amúgy a sgs2 előtt moto defym volt, vártam a 2.2-őt, meg is érkezett, az eredmény: szerintem szarabb lett a telefon. jöhetett a cm7. gondolom nem kell leírni, hogy mi volt a különbség. a sgs2-nél pedig nem érzem azt egyelőre, hogy kéne a custom. szóval ez is kétesélyes.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Tikakukac #78 üzenetére
Alapból?! Alapból WM6.5 van rajta. Ne keverjük már a scene megoldásait a gyártóival ha lehet, mert nem egy kalap.
Ha már elrugaszkodunk a gyártói megoldásoktól, akkor ott van például a MIUI ROM, heti frissítésekkel rengeteg készülékre (LG-re is), akár már ICS alapon is. És ez pl. két év múlva se lesz másként valószínűleg. -
raulicio
senior tag
Az amerikai moto support elég jó valóban, csak azt nem tudom, hogy ez mennyiben köszönhető az operátoroknak (pl at&t) és mennyiben a motonak. Persze ICs majdnem biztos, hogy nem lesz rá, de a jelenlegi at&t verzió 2.3.6.
-
jooker82
nagyúr
Ne igérj olyat,amit nem biztos,hogy betudsz tartani.....Amúgy most mit is kellett volna igérnie?? válaszolt a kérdésekre,szerintem elég egyenesen... de különösebb igéretnek itt nem volt létjogosultsága...
Szerintem az inkább örömteli,hogy idén azon vannak,hogy jobb legyen ,mint tavaly és ez azért látszik is...
-
Kicsit mintha mellébeszéltek volna...Szegény ember aki nem tud még ígérni sem.
-
zord01
senior tag
Azért a végén külön tetszett, hogy Mr. Hong elgondolkozott rajta a másodperc egy töredékéig, hogy ő mit is akar megköszönni. De jó diplomáciai érzéke van... MINDEEENT
-
zord01
senior tag
Hát nem tom nekem ez így is elég vakításnak tűnt. Az egyetlen dolog ami őszinte volt, annak beismerése, hogy nincs elég emberük.
Innentől kezdve egy nagy vakítás az egész. Főleg, hogy a Feature Phone-okat (is) okolja a dologért. Jelenleg van kb 4 FP modelljük, míg okostelóból vagy 20-30.
Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb klasszikus teló ma már közel sem az a csúcstechnika, ami régen volt. (Legnagyobb sajnálatomra, mert én PF rajongó vagyok)
Kb egyazon hardver van bennük, ugyanaz a gagyi proci, nyák, max az egyikbe raknak egy 2-3 megapixeles gagyikamerát, a másikba még azt sem. Nem hiszem, hogy ez lenne az a hatalmas meló, ami elvonja az erőforrásokat.Ami meg a munkaerőpiaci kérdést illeti ja hogy nincs elég szakember, mert a konkurencia felszívja? Vegyenek külföldön. Ja hogy az drága? Képezzenek.
Sztem egy junior gárdát egy év alatt ki lehet képezni házon belül olyan szintra, hogy legalább az aljamunkát meg tudják csinálni, ezzel tehermentesítve a fő kockafejeket.Sok mindent megértek én, de menedzselni kell a gondokat, nem sírni és azt várni, hogy sajnálják őket, meg hogy az egész világ megálljon miattuk.
Amúgy az interjú jó volt, ezerszer többre értékeltem a csávó stílusát, és korlátozott őszinteségét, mint a Sony-s pasas blőd marketingszövegét. Utálom amikor ennyire levegőnek nézik az embereket, és főleg utálom a Sony mostani üzletpolitikáját.
Még egyszer köszi a riportot srácok!
-
opr
nagyúr
Kezdjük az elején.
Régióban veszünk telefont, tehát azt vegyük figyelembe, hogy a régióban milyen a support. Én itt pont lefosom, hogy az ázsiai készülékekre milyen a support, sorry. Legjobb példa erre a Motorola: európában senkinek nem ajánlanám, de amennyire tudom USA-ban pl. egész tűrhető a supportjuk.HTC support: nekem elég csak annyi erről, hogy a DHD-ra hivatalosan be lett jelentve az ICS. (Ami ha jól tudom, 2010 októberében jött ki, tehát ~ másfél éve. Ez, hogy kap ICS-t kimeríti a 2 év supportot, ennél többet elvárni meg szerintem marhaság még mindig). Azt pedig tudomásul kell venni, hogy a gyártók a csúcskészülékekre fókuszálnak. Aki erre azt mondja, hogy akkor nem kéne kifosni a készülékeket ilyen iramban, azzal maximálisan egyetértek, de a jelenlegi helyzetben a vásárló előtt két út áll:
a) Ha akar jó supportot, akkor felsőkategóriás készüléket vesz, olyan gyártótól, ahol jó a support, cserébe benyeli a magasabb vételárat.
b) Népszerű készüléket vesz, és mókol a főzött romokkal.
Én se örülök neki, de ez van.HTC Hero: De kijött rá. Sőt, ha jól tudom, még a 2.2 is, hivatalosan. És a kiadott szotfver nem hemzsegett a bugoktól, gyors volt és gördülékeny (ez melyik Lg-re igaz perpill?). Szerintem igazán nem panaszkodhatsz...
"míg az európai verzióra tudtommal már van hivatalos 2.3.6 is."
Ennyi, innentől abszolút nem érdekel, itt kap supportot.
Arról nem is beszélve, hogy a 2.3.3 és a 2.3.6 között az eltérés kb. semmi, szóval nem értem a felháborodástGalaxy S home gomb: Fasza. Rengeteg készüléknek meg nem. És? Ezen lovagolni marhaság. A garanciaidő nem véletlenül annyi, amennyi. Legközeleb majd figyelembe veszed vásárlásnál, probléma megoldva. Ha meg nem veszed figyelembe, akkor tudomásul kell venni, hogy a gyártó addig vállalta a készülék működését. Ezzel igazából csak annyit igazoltál, hogy a gyártótechnológia nem teljesen tökéletes, illetve nem tudunk tökéletesen homogén anyagot gyártani. Ez nekem nem új, sose értettem azokat, akik ezen lovagolnak, sorry.
Szóval összességében úgy gondolom, hogy egyik gyártó supportja se tökéletes, mindenkinek bőven lenne hova fejlődni, de a jelenlegi mezőnyben a samsung, a htc és az s(e) (pláne az s(e)) igenis kiemelkedik a mezőnyből.
-
Fitzgerald
veterán
Tőlem jöhet Q3-ban az ICS Optimus 3D-re, csak az olyan legyen, hogy a Samu is meglengesse majd a kalapját hogy "ejj, ezt nekünk is így kellett volna". Addig meg azért talán lesz valamilyen aftermarket verzió, már novemberben feltettek egyet XDA-ra, de az még pre-pre alpha állapotban volt, és azóta sem hallani róla semmit.
-
fffeco
tag
Nevetséges ez a frissítés dolog.. Annak aki androidot vesz el kell fogadnia, hogy fel evet var a frissitesre vagy meg sem kapja :]
-
pzstm
titán
köszönöm kimerítő válaszodat! Jelenleg több mint tökéletesen kielégítő számomra a Galaxy S2, viszont év végén/jövő év elején tervezném az IT ökoszisztémám egységesítését. WP8, win8-as tablet-notebook illetve a már meglévő XBOX személyében. Valahogy az egységes ökoszisztéma híve vagyok. WP-t kipróbálnám szívesen, de ahogy pletykálnak mostanság, azalapján öngyiilkosság lenne most felsőkategóriás WP-t vennem. WP8-ra állítólag egy jelenlegi WP7 készülék sem lesz frissíthető (legyen akár Mango, akár Tango)
-
Maegoss
tag
Hát nem leszel kisegítve a válaszommal, mert én HTC HD7-et használok (WP7) míg a feleségem iPhone 4-et
Mindkét rendszernek megvannak a kötöttségei, de aki szimplán használni akarja a telefonját, nem vesződni vele annak ideális.
A feleségem például az iPhone 4 előtt a Galaxy S-et használta (nála romlott el egyik napról a másikra a Home gomb, pedig vigyázott rá) és miután átváltott iPhone 4-re boldogan újságolta, hogy mennyivel gyorsabb az iPhone. Ráadásul a feleségemmel többször is előfordult a Galaxy S-t használata során, hogy nem tudta felvenni a bejövő hívást, mert noha csöngött a telefon (lejátszotta a csengőhangot), nem jelentek meg a hívás felvételét/elutasítását lehetővé tevő virtuális gombok (saját szememmel láttam). Mindezt a legfrissebb, gyári szoftvert futtató, újonnan hard-resetelt Galaxy S produkálta úgy, hogy nem is igazán telepítettünk rá alkalmazásokat.
Egyébként ha az iOS/WP7 között vacillálsz akkor szerintem nézd meg mindkettőt közelebbről (haverok, mintabolt, etc.) és választ azt ami Neked jobban tetszik. Szerintem a WP7-nek kicsit jobb a telefonos funkciókkal kapcsolatos felülete (névjegyzék, üzenetek, stb.), míg az iPhone a multimédiában erősebb. Persze ez csak az én véleményem.
-
Maegoss
tag
A HTC-nek és Samsung-nak van rendes support-ja? Meséld be ezt a fiókomban heverő HTC Hero-nak, amire több, mint fél éves késéssel jött csak a 2.1 (1.5-ről), jóval a HTC Legend (2.1) megjelenése után. Vagy inkább beszéld meg az ázsiai Galaxy S-emmel, amire az utolsó hivatalos ROM a 2.3.3, míg az európai verzióra tudtommal már van hivatalos 2.3.6 is. Tehát a Samsung szemében az ázsiai vásárlók alacsonyabb rendűek, mint az európaiak, noha kb. ugyanannyit fizettek a telefonért?
Ezért mondom azt, hogy soha többet Android.
Szerk: ja és a Galaxy S Home gombja természetesen pár hónappal a garancia lejárta után romlott el. Ez már a második Samsung telefon, ami röviddel a garancia lejárta után adta meg magát, míg más készülékekkel nem volt ilyen gondom.
-
kisbandima
tag
Az lenne a legtisztább, ha a Google kizárná a gyártókat a frissítésből. Ez alatt arra gondolok, hogy a gyártók saját felhasználói felületei külön modulok lennének. Gyakorlatilag mint most Windowsra a Mac OS X Transformation Pack. Persze arra azért figyelve, hogy mondjuk Samsungos telefonra ne lehessen a HTC Sense felületét felrakni legálisan. Ezáltal a rendszer frissítésének terhét levenné a gyártók válláról. Ebben az esetben persze nem tudnának annyira mélyen belenyúlni a gyártók a rendszerbe mint most, de valamit valamiért.
-
Tikakukac
titán
A HD2 egy ezeréves matuzsálem és durvább support van rá, mint bármire. Na ne meséljék már be nekem, hogy nincs elég fejlesztő...
-
csokoládé13
tag
Amíg nem rendeződnek a dolgaik a fejlesztőkkel, nagyobb arányban is kidobhatnának WP-s ('tangós') telefonokat. Azzal kevesebb dolguk van és talán hasonló sikereket érhetnének el, mint a jelenlegi androidos palettával.
Ha bejön, akkor lesz pénz fejlesztőkre, aztán pedig újult erővel tolhatják az androidot és a frissítéseket. -
XtremLor
őstag
-
kicsit olyan ez, mint a kinek van nagyobb pöcse...
- Neked hanyas androidod van?
- 2.3.valami
- 2.3???? pfffff......... -
ArchElf
addikt
Sajnáljuk, meg kell értenetek, hogy most szívnotok kell.
Ráadásul úgy adta elő, hogy ennek még örültetek is
Kommunikációból tényleg csillagos ötösHa mérnök lenne, lehet, hogy már tényleg lenne ICS, de úgy tűnik egy jó kummunikátor többet ér, mint 5-10 jó mérnök...
AE
-
8nemesis8
veterán
Ez mind szép és jó, de akkor ne ígérgessenek előre a felhasználóknak amit nem tartanak be.
Engem az nem zavar ha késik valami 2-3 hónapot, de mondjuk tud róla az ember és nem rendszeresen van késés bejelentve. -
osztraksajt
őstag
Szerintem őszintén bevallani amivel mindenki tisztában van, csak a mai felhígult értékrend miatt jelent bármiféle pozitívumot. Én pl ha a fiam rossz jegyet hozott és elkezdett maszatolni, vagy neadjisten nem vallotta volna be akkor azért büntetés járt volna. Az az alap hogy elmondja mi a helyzet, nehogy már ezért simogattam volna a fejét.
Majd ha az úriember nem csak széttárja a kezét hogy "ez van" majd akkor nézem valamibe az általa képviselt céget.
Amúgy simán ki kellene adják a drivereket, a közösség simán megoldaná a supportot. Mondjuk egy félévente hivatalosan visszaemelt és kiadott frissítésért párezer dollárt kapna a fejlesztő csapat (pl XDA) szerintem tolongás lenne a frissebbnél frissebb szoftokból.
-
opr
nagyúr
Érdekes, nekem erről az interjúról az jutott eszembe, hogy:
Van az a pénz. Az LG-nek van is annyi pénze. Csak az akarat hiányzik. Illetve ki lett mondva, hogy sorry, de a frissítésekkel ez a helyzet, törődj bele (plusz mentegetőzés + marketing bullshit).
Konklúzió: androidos telóból ezután is csak a következő márkákat leszek hajlandó venni:
htc, sony(ericsson), samsung.
Ezeknek a márkáknak van rendes supportja, nem érzem, hogy le vagyok tojva magasról ha náluk vásárolok.Szóval, jah, érdekes, hogy a Samsungnál vannak normális android fejlesztők? Hát bakker, ha komolyan gondolná az LG, simán el tudná szipkázni őket, csak meg kell fizetni, ennyi. Ez egy tök triviális folyamat, a nagyon keresett szakmáknak mindig felmegy az "ára". Aztán, mivel sok fejlesztő látja, hogy némmá, ez megéri, sokan megtanulják, egyre töb lesz, az árak idővel normalizálódnak. Amíg viszont nem hajlandóak megfizetni, tudjanak rá. LG-t telefonban eddig se ajánlottam senkinek, ezután se fogom jó ideig.
Ha feltételezzük, hogy összekapják magukat, mondjuk egy év alatt (mert az igaz, hogy ez nem egy rövid folyamat), akkor is még minimum három év mire érdemlegesek lehetnek a szememben, mert 1év, mire összekapják magukat, 2 év a bizonyítási időszak. Azt hiszem, 1,5-2 évnél hosszabb supportot elvárni egy gyártótól már irreális, ezt nekünk, usereknek is el kéne ismerni.
-
ntomka
nagyúr
Cikkhez: egyébként nem tudom miért véditek Hong urat és/vagy az LG-t. Kimondta nektek maga a lényeget: "Mindenki frissítéseket akar. Én is, te is. Ez olyan, mint egy új telefon."
Hát ez az. Kidobnak egy rendszert az eladott telókra, amitől az emberek úgy érzik legalább fél évig még jól ellesznek vele, így a közben kidobott új telókat nem fogják venni, tehát mindent kitalálnak inkább, hogy elkerüljék a frissítés kiadását, amire az emberek vásárlással reagálnak, mert nekik kell az új rendszer/teló. Innentől nincs miért védeni egy gyártót sem, mert ezt a helyzetet ők maguk generálják az agyatlan mennyiségű és idejű modellfrissítésekkel, ahelyett, hogy hosszabb időközönként kiadnának pár telót, amihez biztosítanak frissítéseket. A piac is nyugodtabb lenne, a verseny is megmaradhatna. De amíg lesz egy gyártó is, amelyik futószalagon ontja az új modelleket, ez nem is fog változni.
-
Alwares
aktív tag
-
orrlyuk
aktív tag
Az LG-nél az is hagyomány, hogy feature phone-oknál konkrétan a hibákat sem javítják ki. (Pl. anno a Viewty sztorija, a kamera nem vett hangot 1 perc után, sállálá.)
Ha mondanak valamit, akkor annyit, hogy "fejlesztőink az utódmodellre koncentrálnak", magyarul a megvett telefon fél év után mehet a kukába.Sajnos, én azt gyanítom, hogy a sok licensz meg zárt forráskódos részlet miatt nem tudják külső csapatokra bízni az új verziók fejlesztését - de ez az elsőnek ismertetett szemlélettel együtt tuti zsákutca.
-
kutkut
addikt
"Miért nem raknak oda elég pénzt, kérdeztük mi; ez nem pénz kérdése."
Pedig de. Ő is mondta, hogy a samsungnál van ember...
Btw, az lehet, hogy a szolgáltatókon sok múlik... Szerintem az emberek többsége előfizetéssel vesz telót, hisz telefonálni úgy is kell, olcsóbb a percdíj, olcsóbb a telefon. Ha valami nem tetszik nekik, nem rendelnek többet az adott gyártótól. Ha egyik szolgáltató sem akarja árulni a telódat, te próbálkozhatsz függetlenül eladni, de a user inkább bemegy a szolgáltatóhoz és vesz egy olcsóbb hasonló telót. Ennyi. Azt is el tudom képzelni, hogy miattuk nem mehet ki jóval hamarabb egy frissítés a független telókra. Lehet, ez már túl vad, de miért ne?!
Azért a google is csinálhatna valamit, vagy jobban bevonni a gyártókat a fejlesztésbe és/vagy később kiadni a nexusokat - így tulajdonképpen kisebb lesz a csúszásés/vagy követelményeket előállítani... A változáshoz az kell, hogy az összes gyártó lépjen egyszerre, ebben pedig a google tudna a legjobban "segíteni".
-
Bdanyy
addikt
Szerintem sok készüléknél nem is az a probléma, hogy nem kap pl 2.3-ról 4.0-t, hanem az, hogy még a 2.3 sem bugmentes. Jobban ki lehet bírni egy stabilan működő telefonnal azt, hogy nincsen rá frissítés hivatalosan, mintha folyamatosan a bugfixeket kell várni, és hiába jön 4.0 ha ugyanolyan bugos marad.
-
pit stop
addikt
1. lépés hogy felismerik problémát
Csak így tovább, az erőforrások megvannak - fejlődni van hova. -
enginev3.0
félisten
Hiba a vége felé
"rengeteg különöző méretű"
-
bostone
addikt
A vásárlók egy része, nagyobbik része nem folyamatos vásárló. Tehát nem hetente vált készüléket. 2011-ben fantasztikus lendülettel indult az Lg és valami félkész terméket szolgáltak fel. Mintha a kolbászból hiányozna a fűszer, a lekvárból a cukor. A nagy durrnás a világelső kétmagos készülékkel besült. Öngól. Ki akarhat 2012-ben ekkora buktát?
-
raulicio
senior tag
Egyszerűen nem áll érdekében a gyártóknak frissítéseket készíteni egy olyan telefonhoz, amit már eladtak. Egy kellemetlen nyűgnek tekintik és ráadásul ilyen szempontból egyik gyártó sem különb a másiknál, szóval nem is kell attól tartani, hogy esetleg emiatt választja valaki a konkurenciát. Nyilván nem jelentene megoldhatatlan problémát az LG-nek sem mérnököket alkalmazni, ha a frissítésekből kézzel fogható hasznuk származna.
-
mark77
tag
Persze, én is a hagyományos telefonokra gyúrnék, mert azokra nagyobb szükség van, ugyanis a t. felhasználók többsége telefonáláson kívűl zenehallgatásra, vagy adatmodemnek használja a telefonját, és nem pl HD videókat akar főleg nézegetni.
Inkább küszködnek erőforráshiánnyal, de nem viszik ki a fejlesztést. Igaz pont az LG nem okos telefonjai tulajdonképpen LG nek stemplizett kínai készülékekA szolgáltatók nagy ügyfelek, de nem fő feladatuk a készülékeladás....csúcsmodelleket meg vegye meg magának mindenki a boltban.
-
Crob
tag
Azért várjuk, mert megetetik velünk, hogy javulni fog tőle a felhasználói élmény
mint minden szoftverfrissítéstől, ettől is ezt várjuk, aztán vagy úgy lesz, vagy nem.
Hong kong king kong úr bullshitjéhez meg azt is hozzá kéne tenni, hogy lehet hibáztatni a csúnya szolgáltatókat mert visszahajigálják a szoftot - mivel azért csak a szolgáltatói oldal jómunkásemberei szívnak a legtöbbet egy hulladék frissítés miatt, amivel a júzerek fele letéglázza a telóját -, de ha nincs is mit visszadobni akkor miről beszélünk?
(És akkor nem akarok a japánokkal példálózni én is ,de hát azért ők csak összeraktak már egy bétát, amíg a többiek eljutottak addig, hogy nagy duzzogva bejlentették, hogy valamikor a távoli jövőben a csúcsmodelleik fele megkapja a frissítés butított verziójának az alfáját....[irony])
-
joey04
titán
egyenes beszéd, de ettől még sajnos roppant gyenge marad a support, még androidon belül is. ez nem tetszik a usereknek (jogosan). látszik is az eredményeiken.
-
Peat;)
veterán
Igazából sok konkrétum nem hangzott el, csak az hogy a közeljövőben nem lesznek képesek megfelelni az elvárásoknak az alkalmatlan munkaerő állományuk miatt. Ezek után merjen valaki komolyabb LG készüléket venni.
Másrészt ott a nagyvilág, ha nem képesek hazai munkaerővel ellátni a feladatot akkor vagy keresnek új területeket, vagy meglévőktől szipkázzák el a szakembereket, de ezt elismerni hogy nem képesek kialakítani egy egészséges munkaerőállományt és azt várni hogy a google lassítson kicsit merész hozzáállásnak tűnik számomra. -
LouiS22
veterán
Egyébként én, mint ős-Android user, felteszem a kérdést: miért is várjuk annyira az ICS-t? Mi az, ami annyira új és szép és jó és nélkülözhetetlen benne? Na ugye. Azért várjuk, mert a legújabbat akarjuk használni. Ennyi
Off. felraktam a Transformerre az ICS frissítést. Azon túl, hogy helyet cserélt az ok és a mégse gomb, meg más lett a grafikai dizájn, sok változást nem észleltem.
Tudom, most sokan fikázni fognak és láma leszek. De a negyedik mondatom a lényeg.
-
jooker82
nagyúr
válasz
Feri bácsi #34 üzenetére
Van már dátuma vmelyik gyártónak,hogy mikor jön az ICS??
-
Feri bácsi
tag
Nekem volt nem egy LG telefonom illetve más elektronikai cucc. Mindegyikkel meg vagyok (voltam) elégedve. Optimus Black-om ott figyel a feleségemnél és nagyon jó neki.
Vagyunk pár millióan akik nem azért vesznek telefont hogy minden nap buzuljuk ilyen-olyan ROM-okkal meg a fene tudja mivel....
ICS-fronton más se nagyon pörög ha jól látom...
-
AXisBOLD
addikt
jók ezek az interjúk, meg úgy az egész MWC tudósítás! le a kalappal, egyre profibbak vagytok.
akinek meg nem tetszik az LG: volt GT540-em, valóban sokára jött ki rá a 2.1, de most ugyan ezzel a problémával állok szemben az SNS-el. Hivatalos ICS-nek se híre se hamva.
de megértem. lehet egy gyártót nem szeretni azért, ha rosszak a tapasztalatok. de ahhoz kellenek tapasztalatok. egyre fontosabb a support, ha nem a legfontosabb.
Hogy ipari hulladék-e az LG...nálam tv, monitor, író, házimozi, videó, porszívó, telefon(volt) LG és nincs bajom velük.
-
Recon666
Közösségépítő
Jó cikk lett. Remélem egy kicsit gyorsítanak a frissítés menetén.
Egy elírás;...... rengeteg "különböző" méretű.....( Cikk alsó része).
-
balpeter04
tag
Mivel az olcsó telefonok egy igen széles vásárlói rétegben lelnek gazdára, így nő a valószínűsége, hogy a telefonhoz egy idő után megjelennek a "nem hivatalos" frissítések. Elég példának felhozni a ZTE Blade-et vagy a Skate-et. Sokan mondták, hogy 2.2-nél feljebb nem lesz se így,se úgy. Ma már brutálgyors 2.3.7-es ROM-ok vannak, nem beszélve a béta verziós ICS-ről!
Természetesen ezek a custom ROM-ok az eladott mennyiségekhez képest elhanyagolhatóak, kevesen nyúlnak hozzá ilyen vonatkozásban a telefonjukhoz szerintem.
-
jooker82
nagyúr
Szerintem inkább úgy lehet,vagy kell értelmezni,h a feature phonoknál megvan az a létszám amellyel kitudnak adni időben egy telefont,de ez nem azt jelenti,hogy sokan vannak,csak oda negyede annyi ember kell mint az okostelefonokhoz...ahol,ha másfélszer annyian lennének se biztos,h elég lenne...
-
attilav2
őstag
A huaweinek sem szokása frissíteni, itt csak a google tudna lépni érdemben hogy nyomást gyakorol a gyártókra követelmények meghatározásával, alapvetően a licencelést kellene úgy megváltoztatni hogy csak azon gyártók használhatnák a droidot amelyek vállalnák a folyamatos frissítést legalább a következő főverzióig. És persze szvsz meg kellene határozni egy hardveres minimumot, mondjuk ARMv7 256mb ram, kapacitív kijelző, legalább 3.5 col 320x480
-
tonerz
aktív tag
Azért számomra furcsa hogy a feature phonoknál van sok mérnökük.
Miért nem inkább az androidhoz csoportosítanak több mérnököt, így nem kéne magyarázkodni a joggal zsörtölődő ügyfeleknek. -
jooker82
nagyúr
-
A Samsung megvette a fejlesztőket. Akkor én meg megveszem a telefonjukat.
-
defymoto
senior tag
A Motorola miért nem frissíti a defy+-t, ha szeptemperi készülék?
-
kolosanyi
veterán
Elég közlékeny volt. Legalább megtudhattuk, hogy nincs elég erőforrásuk a frissítések zökkenőmentes lebonyolításához, de javítani fognak rajta (még jó, mert különben elég hamar elhalad mellettük mindenki).
A szolgáltatói dolog igaz, GT540-re már hónapok óta kint volt a frissítés, a Vodafone meg még mindig 1.6-tal dobálta ki a telefonjait, majd miután elkezdte 2.1-gyel, akkor is még sokat kellett várni, hogy megjelenjen az LG updaterben, szóval nem szarakodtam, inkább felraktam magam a hivatalos ROM-ot anno.
-
Dudikoff
csendes tag
A bácsi szerint a Dungeons & Dragons egy román-magyar-geek cucc? (sarkítok) Nagy arcnak tűnik.
-
nem értem, miért van baj...
Ha nem szereted lg-t, nem kell venni. Ennyi...
A lehúzás megy mindenhol. Én pl nagyon meg voltam elégedve a 2X-el. Igaz, hogy a gyári support szar, de én pl nem aggódtam ez miatt. főzött rom, csókolom. Működött, azon kívül, hogy lemerült gyorsan, semmilyen problémám nem volt vele...
-
cseppelcs
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Ma az internet világában nem kell Koreába menni dolgozni. Lehet, hogy az a gond, hogy nagyon "otthon" akarják tartani a fejlesztést ahelyett, hogy kiadnák a leányvállalatoknak. A másik lehetőség, hogy a modder csapatokat vonnának be a fejlesztésbe némi morzsáért. Van olyan fejlesztő aki jól és pontosan dolgozik főleg úgy, hogy kapna teszt készüléket és gyártói támogatást.
bye
-
Zirowe
nagyúr
Az egyes gyártók mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy a felhasználók időben megkapják az új verzióját az operációs rendszernek.
Nagyon nem, a gyártók megpróbálnak mindig csúszni, halasztani frissítések terén, hogy az éppen aktuális, természetesen friss verzióval megjelenő készülékeket vegyék a népek.
A régi felhasználó meg érezze magát megtisztelve, ha egyáltalán gondolnak rá vmikor.
Így működik a fogyasztói társadalom.Nem lett volna nehéz év számukra 2011, ha csak annyi vállalkozásba kezdenek bele, amit teljes szívvel tudnak teljesíteni.
De nem, halmozzuk a termékeket, dobjuk ki az újabbnál újabb modelleket futószalagon, hisz a support még odébb van.Mr. Hong hangsúlyozta, hogy ő nem hibáztat senkit, a jelenség az egész ökoszisztéma problémája.
Olyan kis édi, hogy ő nem hibáztat senkit..A cégnél ugyanis rengeteg jó mérnök dolgozik, ám közülük sokan a feature phone-okkal foglalkoznak.
Még a végén megsajnálom őket.
Alkalmazzanak több mérnököt (olyan nincs, hogy nem lehet találni, hisz mondta, hogy a versenytársainak bizony sikerül), és tegyék át a hangsúlyt a feature phone-okról az android készülékekre, hiszen az a nagyobb piac, ott van a nagyobb pénz.
Mint már mondtam: adjanak ki egyszerre csak annyi telefont, amennyivel tudnak 100%-osan foglalkozni a kifutásukig.De ők már eleve igen rövid termékidővel terveznek, legalább is ez látszódik a frissítések üteméből!
Ebből nekem csak az jött le, hogy az erőforrásaikat alig "pazarolják" az android fejlesztésekre.
Nem hiába nem volt még, és nem is lesz lg készülékem.
-
VD
őstag
Magyarázkodás az van, support és fejlesztés meg nincs. Évek óta! A feature phone rész sántít a legjobban. Elég csak dizájnos ipari hulladék arena és secret szériára visszanézni. Már akkor is egy rakat fos volt a szoftver.
Érdekes, hogy a Sony-
Ericssoncsak leakasztott a fogasról pár programozót és 2010 után 2011-ben a legütősebb palettát dobta ki. Ezalatt az LG mit csinált? Vértpisálva összehozta ezt szánalmas siránkozást meg magyarázatot, hogy miért kéne őket sajnálni. Köszönjük! -
kiskaktusz
addikt
Nagyon örülök, hogy vele találkoztatok...
Köszi az interjút!
-
attilav2
őstag
Akkor lehet menni Koreába androidos fejlesztőnek
Úgyis munkanélküliség van, hát itt a lehetőség
Ha már a feltörekvőkről is szó esett, amit a huawei művel az sem piskóta, kijönnek egy rakat low cost telóval(sajátmárkás szolgáltatói telók) és nem frissítik őket. Jó példa a vodafone 845, amit legalább 2.2-re azért frissíthettek volna az sd kártyára telepítés lehetősége miatt, ott vannak persze a custom romok, de azokban vagy a wifi-vel van gond vagy a rádió nem működik
Ezért is váltottam ZTE Librára.
A Google-nak muszáj lenne frissítési követelményt támasztania a gyártókkal szemben.
-
RaveForce
veterán
magyarul lehet menni mérnöknek az LG-hez
"az optimus szériát 2010 végén jelentettük be"
ez csak nekem sántít?
-
LouiS22
veterán
Nagyon szimpatikus az úriember hozzáállása és a meglátásai is. A Google viszont nem fog lassítani, öribarija (és interjúalanyotok nagy ellenfele) a Samsung meg végképp nem. Amíg van TouchWiz, a HTC-nél meg Sense, illetve ilyen-olyan saját felületek, nem lesz gyorsabb a frissítés (és akkor még nem is említettem az eltérő, rendszerszintű drivereket). Összefoglalva: marad a várakozás és anyázás. Plusz a gyártók sosem fogják a régebbi modelleket preferálni, hiszen akkor ki veszi meg az újat és miből van a profit?
-
defymoto
senior tag
A Motorolát nem kérdeztétek, hogy miért nincs a Defy+-ra ICS?
Jó a cikk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged