Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zirowe

nagyúr

válasz Meekrob #108 üzenetére

Nem tudom, lehet, hogy csak szerencsétlen helyen jártál.

Mondjuk a Saturn pont egy rossz példa, mert abban, ami itt van, kb csak nokiák meg low budget samsungok vannak kirakva. :)

Én a Mammutban szoktam nézelődni néha, és ott voda, T és telenor üzletekbe majdnem az összes elérhető telefon kint van és nyomogatható.

Más kérdés, hogy egy ilyen kirakott és agyontelepített, rég újraindított cucc milyen élményt tud nyújtani, mert lehet az csalóka is a rendes gyári állapothoz képest.

De azért minimum egy tesztet és pár hozzá tartozó felhasználói beszámolót érdemes lenne elolvasni vásárlás előtt. :)

• joey04

titán

Speedshop. Ott kell nyomkodni. :K (Az adatlapod alapján budapesti vagy, tehát nincs gond.)

• Dany007

veterán

Pedig nem olyan nehéz. Ma már szinte minden típusról elérhető tesztvideó. Unboxing videó, meg sima videó használat közben.

Amikor én tavaly tavasszal megvettem az Lg optimus one-t mindennek utána néztem rendesen. Kb 30 perc volt az egész amúgy.
    Kinéztem a T oldalán mi kapható azért az árért amennyit szánok rá. Találtam kb 3-4 típust amik specifikációjukban megfeleltek.
    Aztán elolvastam mindegyik típus Mobilarénás tesztjét. De még mindig nem tudtam dönteni. Ez volt az első okostelefonom (ha az iPhone 2G-t nem számítjuk).
    Ezért megkérdeztem a fórumban, hogy a 4 típusból melyiket ajánlják. Az eredmény egyértelmű volt, de mondták, hogy előfordulhat belassulás.

Ezután jön a trükk a dologban. Felmentem a youtube-ra és beírtam a típust. Kidobott vagy 5-10 videót. Megnéztem mi van a dobozban, mit tud, milyen gyors, milyen a menü stb...
    És a poén, hogy a boltban vétel előtt direkt kértem, hogy kapcsolják be, hadd próbálgassam egy kicsit. Sim kártyát nem tehettem bele, de nélküle is mindent kitudtam próbálni amit akartam.
    Szóval mire oda jutottam, hogy fizetek a készülékért, már mindent tudtam róla. Teljesen tisztában voltam vele, hogy mit veszek, milyen teljesítményű lesz, milyen gyors mire számíthatok.

Ennyi. Pofon egyszerű még az átlagember számára is. Már aki képes beírni a google-be a telefon típusát. Amire szükségem lenne a telefonnal kapcsolatban az mondjuk a HD videó felvétel, kicsit nagyobb tárhely, nagyobb méretű és felbontású kijelző. Ezek egyikét se adja a frissítés, így eszem ágában sincs letölteni. Időpazarlás lenne.

Egyébként, ahogy korábban írták, nagyon sokan vesznek csakúgy telefont. Miközben fogalmuk sincs mit tud vagy éppen mik a saját igényeik. Aztán meg a frissítésektől várják a megváltást, a javulást stb... Holott ha az elején elvégzik azt a 30 percnyi keresőmunkát máris tisztában lehettek volna a telefonnal amit vesznek.

(btw ami engem idegesít a jelenlegi telefonok videótesztjében az az, hogy abból a 3 percből 1,5-2 percen át a menüt huzogatják ide-oda. Hogy mennyire smooth, gördülékeny stb...
    Ma már ez egy 2 magos telefonnál röhej. Vicc lenne ha pont a menü nem lenne gördülékeny. Mintha a Merci szalonban azt mutogatná az eladó, hogy nézd milyen gyorsan pöccre indul a motor...)

Új hozzászólás Aktív témák