- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
érdekes
-
oceanrush
senior tag
válasz
cairojack #46 üzenetére
Az elmeleted szep es jo, de az a gond hogy a valosagban ez nem igy megy. Lasd sgs4 vs xperia z peldaul. Mindketto 5"-os.
Xperia Z: 139 x 71 x 7.9 mm
Galaxy S4: 136.6 x 69.8 x 7.9 mmAz Xperia Z gombok nelkul, ugyanakkor meretu kijelzovel, nagyobb fizikai kiterjedessel bir, es ugye a kijelzobol is le van csipve a nagivation bar-nak par sornyi pixel.
Abban az esetben, a az Xperia Z, kisebb/ugyan akkor meretben nagyobb felbontasu kijelzot kinalna,
1080*(1920+X) felbontasban (ahol X=a navigation bar sorainak szama), akkor azt mondanam hogy oke, ez igy tenyleg jo. De amig nem igy van, addig az allitasod ervenytelen."Az egyéb előnyöket már nem is említve." Azert emlitsd mar meg oket
-
cairojack
aktív tag
Íme, egy összehasonlítás, ha a Razr I Ffzikai billcsivel jött volna...
Hol is veszítesz akkor hasznos területet?
Egyéb iránt elég csak megnézni az régi Galaxy S-em specifikációját:
I9000: 122.4 x 64.2 x 9.9 mm - 4 col
Razr I: 122.5 x 60.9 x 8.3 mm - 4,3 colEgy fizikailag kisebb házba bele tudtak rakni egy 0,3 collal nagyobb kijelzőt. Még ha azt vesszük, hogy lejön a billentyűzet által levett csík (de még egyszer mondom, egy normális appnál, ahol fontos, ott az egész képernyőt ki tudod használni, mert a billentyűk eltűnnek teljesen) akkor is megkapod a sima 4 colt?
Akkor miféle veszteségről beszélünk?
Persze, aki szereti a gombokat, annak ok.
-
cairojack
aktív tag
válasz
oceanrush #45 üzenetére
Mit vesznek el tőled? Egy 5 centis képernyő + gombok helyett kapsz egy 6 centis képernyőt, amit full screen appoknál teljes egészében megkapsz. Menüben, itt-ott kit érdekel mínusz egy centi, de ahol fontos, ott megkapod azt a plusz egy centit teljes egészében. Ennyi hasznos felületet nyersz. Már ha az app írójának volt esze. Az összes videólejátszónál. Pl BS player, VLC - ilyeneknél mind, mind kapsz +1 centi képernyőt, ahelyett, hogy a semmire sem jó fizikai érintőgombokat néznéd. És ezeknél az appoknál (pont mint PC-n) teljes egészében eltűnnek a kezelőszerve, nem csak három pöttyé zsugorodnak.
Ez nem bejövés kérdése, ez tény.Nyilván kell az, hogy a fejlesztőnek is legyen annyi esze, hogy ezt a feature-t is beleírja a progijába, mert enélkül tényleg buksz fél centit a képernyőből, de értelmes programok esetében nyersz. Tehát ez a technológia összességében nyereség, csak tudni kell kiaknázni.
Az egyéb előnyöket már nem is említve. Én mindkettőt próbáltam, a virtuális bill szerintem sokkal jobb, és amint kezdenek majd átállni a gyártók, úgy fogja tudni egyre több app kihasználni ezt.
(Ha nem hiszed, próbálj ki egy BS playert egy virt.bill.-es telón.)
-
oceanrush
senior tag
válasz
cairojack #44 üzenetére
Egyaltalan nem nyereseg. Nalam a nyereseg azt jelenti, hogy pluszba kapok valamit, itt viszont csak elvesznek toled.
Vegyunk egy peldat: 1280*720 sgs3 vs. 1280*720 galaxy nexus. Az sgs3-on ez a 1280*720 mindig elerheto, a gnex-en 1184x720 elerheto. Nekem csak Nexus 4-em volt, de pl ezen sosem tunt el a navigation bar, fullscreen appoknal sem, csak a 3 ikon 3 kis pontta valtozott, de attol a teruletet nem kaptam vissza, ugyanugy ott volt a fekete sav.
Szerk.: Persze van akinek ez bejon, de en szeretem a teljes kijelzofelbontast kihasznalni.
-
Mateosz
aktív tag
Én már várom, szerintem jó lesz.
-
WinstonWolf
senior tag
Alig várom a holnapi főcímet:
Motorola X - Tényleg 1578 mm hosszúságú lesz a töltőkábel?
Szánalom...
-
moleculez
veterán
Remelem ugy oldjak meg hogy akkor altivalodik ez a miujsag, mikor zavart eszlel, nem folyamatosan, mert az megintcsak egy pofon az aksinak. Amugy jo 5let, johetnenek meg ilyenek...
-
CoolMan
MODERÁTOR
A sok OFF-ot kitakarítottam, legyetek szívesek a témánál maradni. Köszönöm.
-
cairojack
aktív tag
De elnézést kértem.
Amúgy meg hát jah, későn kapcsoltak, de szerintem egy vonzó termékpalettával vissza tudnának kapaszkodni. Itt most nem 1-2 telefont értek, hanem 5-6 telefont, ami mind dizájnban, mind tudásban versenyképes, és nincs túlárazva (mint pl a BB-k, meg a Nokiák).
Azaz, ha a saját árkategóriájában a legtöbbet nyújtja a konkurenciához képest.
Ezen felül az sem árt, ha tudnának valamiben egyediek lenni, mint anno pl a Sony, aki elkezdte a vízálló mobilokat csinálni, ami sztem kifejezetten nagy, értelmes ötlet.
Motorolának lehetne az a védjegye (most, hogy a google-é), hogy nexus közeli telókat gyárt, a lehető legkevesebb sallanggal, a lehető leggyorsabb, leggördülékenyebb OS-sel, gyors, hosszú terméktámogatással.
Szerintem iszonyat sokat dobna az eladásukon.És igazából ez nem is volna nagyon nehéz a google-el a háta mögött. Tényleg csak azon múlik, hogy a google milyen szerepet szán a gyártónak. Megmenteni akarja, vagy csak kirakatbábúnak kellett.
-
cairojack
aktív tag
Nem a minél kisebb. A túl kicsi sem jó, érintős cumóból. Számomra valahol a 3,5-4 között az ideális. Amúgy igazad van, nekem is van egy olyan érzésem, hogy sokáig együtt leszek még a mostani telómmal. De reménykedek, hogy egyszer megjön a gyártók esze, és valaki gyárt majd telót erre a piaci résre is.
-
Phoenixy
senior tag
Július 11.-én fogják bejelenteni az X Phone-t.
A bizonyíték a New York Times, USA Today, Wall Street Journal és a Washington Post újságokban található, a július 3.-aiban.Az első kép a lényeges, miért csinálnának ekkora hirdetést csak egy képnek, aminek semmi köze a Motorolához? (jó rajta van az új logo is...)
Biztos jelent valamit.
A férfi és a nő X és I-t formáz. X és I vagyis XI. ami 11.-e, tehát Július 11.-e. -
cairojack
aktív tag
Hát azt meg kenjék a hajukra. A bdös k életbne nem fogok 4 colnál nagyobb telót venni. Igazából 3.8 az én méretem, de 4 colig még taaaaaaalán hajlandó vagyok elmenni. 4+ col az nekem már nem telefon. Lehet fax vagyok, de ez van. Előbb veszek 301 Nokiát, vagy a sarki újságosnál telefonos kártyát.
-
cairojack
aktív tag
Hát pár hónapja még azt nyilatkozták, hogy nem akarnak nagyon elmenni a tepsi irányba.Akkor azt mondták, hogy 4 col környékén fognak mozogni, és eddig jól csinálták. Razr I 4.3 coljával fizikailag kisebb, mint az első 4 colos Galaxy S. Plusz, amit imádok, hogy végre virtuális bill-t használnak. Hálisten már a Sony is kezd ráállni erre.
A Razr I-t majdnem megvettem, amiért nem, az az, hogy kiderült, még annál is jobb telókat akarnak csinálni (és ez náluk nem egyenlő azzal, hogy nagyobbat). És szintén nagyon fontos számomra, hogy tolódnak a nexus irányba, ami egy rohadt nagy piros pont részemről.Szóval nálam az a cég lesz a következő befutó, aki kihoz egy max 4 colos, virtuális billentyűzetes, jó kamerás, cseppálló, közepes hardverrel megtámogatott, combosabb üzemidővel bíró, igényes anyagokba burkolt, kvázi nexus telót.
(Lehet ilyen sose lesz baszki)
-
szige
tag
Állítólag egy héten belül minden kiderül.
Már nagyon ideje!
-
cairojack
aktív tag
Az utolsó mondat csak szerintem értelmetlen?
Szimpi. Halálnak sem kell csúcs hardver, nem akarok én kenyeret pirítani a tepsi méretű telefonon. Max 4 col, korrekt proci, jó kamera, mindenre elég. Aztán jöhet az ízléses ház, mert amit a Samu-Noiiiikkka-Kony hármas művel az nekem nem szimpi.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A különleges antenna elrendezésnek köszönhetően jóval hatékonyabb LTE elérést ígérhet a Motorola új mobilja.
- iPhone topik
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EAFC 25
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest