- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cairojack
aktív tag
Íme, egy összehasonlítás, ha a Razr I Ffzikai billcsivel jött volna...
Hol is veszítesz akkor hasznos területet?
Egyéb iránt elég csak megnézni az régi Galaxy S-em specifikációját:
I9000: 122.4 x 64.2 x 9.9 mm - 4 col
Razr I: 122.5 x 60.9 x 8.3 mm - 4,3 colEgy fizikailag kisebb házba bele tudtak rakni egy 0,3 collal nagyobb kijelzőt. Még ha azt vesszük, hogy lejön a billentyűzet által levett csík (de még egyszer mondom, egy normális appnál, ahol fontos, ott az egész képernyőt ki tudod használni, mert a billentyűk eltűnnek teljesen) akkor is megkapod a sima 4 colt?
Akkor miféle veszteségről beszélünk?
Persze, aki szereti a gombokat, annak ok.
-
cairojack
aktív tag
válasz
oceanrush #45 üzenetére
Mit vesznek el tőled? Egy 5 centis képernyő + gombok helyett kapsz egy 6 centis képernyőt, amit full screen appoknál teljes egészében megkapsz. Menüben, itt-ott kit érdekel mínusz egy centi, de ahol fontos, ott megkapod azt a plusz egy centit teljes egészében. Ennyi hasznos felületet nyersz. Már ha az app írójának volt esze. Az összes videólejátszónál. Pl BS player, VLC - ilyeneknél mind, mind kapsz +1 centi képernyőt, ahelyett, hogy a semmire sem jó fizikai érintőgombokat néznéd. És ezeknél az appoknál (pont mint PC-n) teljes egészében eltűnnek a kezelőszerve, nem csak három pöttyé zsugorodnak.
Ez nem bejövés kérdése, ez tény.Nyilván kell az, hogy a fejlesztőnek is legyen annyi esze, hogy ezt a feature-t is beleírja a progijába, mert enélkül tényleg buksz fél centit a képernyőből, de értelmes programok esetében nyersz. Tehát ez a technológia összességében nyereség, csak tudni kell kiaknázni.
Az egyéb előnyöket már nem is említve. Én mindkettőt próbáltam, a virtuális bill szerintem sokkal jobb, és amint kezdenek majd átállni a gyártók, úgy fogja tudni egyre több app kihasználni ezt.
(Ha nem hiszed, próbálj ki egy BS playert egy virt.bill.-es telón.)
-
cairojack
aktív tag
De elnézést kértem.
Amúgy meg hát jah, későn kapcsoltak, de szerintem egy vonzó termékpalettával vissza tudnának kapaszkodni. Itt most nem 1-2 telefont értek, hanem 5-6 telefont, ami mind dizájnban, mind tudásban versenyképes, és nincs túlárazva (mint pl a BB-k, meg a Nokiák).
Azaz, ha a saját árkategóriájában a legtöbbet nyújtja a konkurenciához képest.
Ezen felül az sem árt, ha tudnának valamiben egyediek lenni, mint anno pl a Sony, aki elkezdte a vízálló mobilokat csinálni, ami sztem kifejezetten nagy, értelmes ötlet.
Motorolának lehetne az a védjegye (most, hogy a google-é), hogy nexus közeli telókat gyárt, a lehető legkevesebb sallanggal, a lehető leggyorsabb, leggördülékenyebb OS-sel, gyors, hosszú terméktámogatással.
Szerintem iszonyat sokat dobna az eladásukon.És igazából ez nem is volna nagyon nehéz a google-el a háta mögött. Tényleg csak azon múlik, hogy a google milyen szerepet szán a gyártónak. Megmenteni akarja, vagy csak kirakatbábúnak kellett.
-
cairojack
aktív tag
Nem a minél kisebb. A túl kicsi sem jó, érintős cumóból. Számomra valahol a 3,5-4 között az ideális. Amúgy igazad van, nekem is van egy olyan érzésem, hogy sokáig együtt leszek még a mostani telómmal. De reménykedek, hogy egyszer megjön a gyártók esze, és valaki gyárt majd telót erre a piaci résre is.
-
cairojack
aktív tag
Hát azt meg kenjék a hajukra. A bdös k életbne nem fogok 4 colnál nagyobb telót venni. Igazából 3.8 az én méretem, de 4 colig még taaaaaaalán hajlandó vagyok elmenni. 4+ col az nekem már nem telefon. Lehet fax vagyok, de ez van. Előbb veszek 301 Nokiát, vagy a sarki újságosnál telefonos kártyát.
-
cairojack
aktív tag
Hát pár hónapja még azt nyilatkozták, hogy nem akarnak nagyon elmenni a tepsi irányba.Akkor azt mondták, hogy 4 col környékén fognak mozogni, és eddig jól csinálták. Razr I 4.3 coljával fizikailag kisebb, mint az első 4 colos Galaxy S. Plusz, amit imádok, hogy végre virtuális bill-t használnak. Hálisten már a Sony is kezd ráállni erre.
A Razr I-t majdnem megvettem, amiért nem, az az, hogy kiderült, még annál is jobb telókat akarnak csinálni (és ez náluk nem egyenlő azzal, hogy nagyobbat). És szintén nagyon fontos számomra, hogy tolódnak a nexus irányba, ami egy rohadt nagy piros pont részemről.Szóval nálam az a cég lesz a következő befutó, aki kihoz egy max 4 colos, virtuális billentyűzetes, jó kamerás, cseppálló, közepes hardverrel megtámogatott, combosabb üzemidővel bíró, igényes anyagokba burkolt, kvázi nexus telót.
(Lehet ilyen sose lesz baszki)
-
cairojack
aktív tag
Az utolsó mondat csak szerintem értelmetlen?
Szimpi. Halálnak sem kell csúcs hardver, nem akarok én kenyeret pirítani a tepsi méretű telefonon. Max 4 col, korrekt proci, jó kamera, mindenre elég. Aztán jöhet az ízléses ház, mert amit a Samu-Noiiiikkka-Kony hármas művel az nekem nem szimpi.
Új hozzászólás Aktív témák
- CPU léghűtés kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Battlefield 6
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Villanyszerelés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi Mi 10 5G 8GB / 128GB Twilight Gray Szinte karcmentes!
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest